Θα ανησυχήσει κάποιος για τις «ορδές» ισλαμιστών στην Ξάνθη;

Θα ανησυχήσει κάποιος για τις «ορδές» ισλαμιστών στην Ξάνθη;

18 Οκτωβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:426
Μοίρασέ το

 

Οι εικόνες λοιπόν που έρχονται από την Ξάνθη, δείχνουν άτομα που όχι μόνο δεν διαθέτουν προσφυγικό προφίλ, αλλά δεν κρύβουν ότι είναι ισλαμιστές. Ο γνωστός χαιρετισμός που έχουμε συναντήσει και στο  ISIS με το δάχτυλο να δείχνει τον ουρανό, το μάχιμο της ηλικίας και του προφίλ τους, αλλά και η ευκολία με την οποία κυκλοφορούν σε μία περιοχή υψίστης σημασίας για την εθνική ασφάλεια, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

 

 

 

 

Ας είναι έτοιμοι οι κάτοικοι της Ξάνθης, για όλα…

ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ ΣΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ… και μετά, θάψιμο στα βουνά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ένα βίντεο που έρχεται στην δημοσιότητα και φέρεται να έχει γυριστεί πριν από λίγες ημέρες στην ορεινή Ξάνθη, προκαλεί αποτροπιασμό, τεράστια ερωτηματικά, αλλά και συνιστά μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας.

Αυτό διότι οι συγκεκριμένες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα λίγο μετά την αποκάλυψη του κορυφαίου Nordic Monitor, για το σχέδιο Ερντογάν και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει απειλήσει επανειλημμένα με εισβολή σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και γείτονα του.

Η μυστική μονάδα της MIT, η ύπαρξη της οποίας δεν έγινε ποτέ δημόσια αποδεκτή, είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο στο οπλοστάσιο της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συγκρότηση μιας μυστικής επιχείρησης στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας. .

 

Μία από τις βασικές στρατολογήσεις που πραγματοποίησε ο Εκλεκτός του Ερντογάν και νέος διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, Φιντάν μόλις ανέλαβε τα ηνία της MIT ήταν η στρατολόγηση του 57χρονου πρώην στρατιωτικού Κεμάλ Εσκιντάν, ο οποίος είχε κάποια εμπειρία σε θέματα πληροφοριών. Ο Εσκίνταν υπηρέτησε ως αξιωματικός όταν ήταν ταγματάρχης μεταξύ Ιουλίου 2006 και Ιουνίου 2007 στη Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου για την Αντικατασκοπεία και την Ασφάλεια.

Ο Εσκιντάν αρχικά τοποθετήθηκε στο τμήμα που ήταν υπεύθυνο για την παροχή υπηρεσιών προστασίας σε «άτομα υψηλής αξίας». Το 2014 τοποθετήθηκε επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων (Özel Faaliyetler Dairesi). Η πρώτη κρίσιμη επιχείρηση που διεξήγαγε ο Eskintan ήταν η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία. Ο Εσκιντάν, γνωστός με τον ονοματάρχη του Αμπού Φουρκάν, εξαπέλυσε χιλιάδες ένοπλους τζιχαντιστές στη Συρία, πολλοί με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτοςστο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).

Όταν η Τουρκία συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού μέχρι το 2016 για αυτό που διαφημιζόταν ως υποστήριξη της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία, τα ονόματα και οι ομάδες που προσδιορίστηκαν ως υποψήφιοι από τον Εσκιντάν για εγγραφή στο πρόγραμμα προέρχονταν κυρίως από την Αλ Κάιντα και Ομάδες που συνδέονται με το ISIS. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η CIA απέρριψε πολλά από αυτά κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψηφίων που υπέβαλε η Τουρκία.

Οι εικόνες λοιπόν που έρχονται από την Ξάνθη, δείχνουν άτομα που όχι μόνο δεν διαθέτουν προσφυγικό προφίλ, αλλά δεν κρύβουν ότι είναι ισλαμιστές. Ο γνωστός χαιρετισμός που έχουμε συναντήσει και στο  ISIS με το δάχτυλο να δείχνει τον ουρανό, το μάχιμο της ηλικίας και του προφίλ τους, αλλά και η ευκολία με την οποία κυκλοφορούν σε μία περιοχή υψίστης σημασίας για την εθνική ασφάλεια, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

 

 

Πηγή

Προβολές : 426


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα