Θα γράψουν ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ για την ζωή! Το μεγάλο «όπλο» της Μεγάλης Επανεκκίνησης αποκαλύπτεται (βίντεο)

Θα γράψουν ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ για την ζωή! Το μεγάλο «όπλο» της Μεγάλης Επανεκκίνησης αποκαλύπτεται (βίντεο)

25 Μαΐου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:393
Μοίρασέ το

Νέες προσαρμοσμένες θεραπευτικές αγωγές που αξιοποιούν ακόμη και τα δικά σας κύτταρα.

Ίσως το πιο επίκαιρο από αυτά, είναι τα εμβόλια mRNA coronavirus – μια νέα τεχνολογία εμβολίων που αναπτύχθηκε, δοκιμάστηκε και χορηγήθηκε εντός 12 μηνών από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του el.gr!

Η συνθετική βιολογία (SynBio) είναι ένα διεπιστημονικό πεδίο έρευνας που επιδιώκει να δημιουργήσει νέα βιολογικά μέρη, συσκευές και συστήματα, ή να επανασχεδιάσει συστήματα που ήδη βρίσκονται στην φύση, να παρέμβει δηλαδή σε αυτήν.

Είναι ένας κλάδος της επιστήμης που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από μεθοδολογικές προσεγγίσεις από πολλούς και διάφορους κλάδους, όπως η βιοτεχνολογία (δημιουργία υβριδίων – ΕΔΩ), η γενετική μηχανική, η μοριακή βιολογία, η μοριακή μηχανική, η βιολογία συστημάτων, η επιστήμη μεμβράνων, η βιοφυσική, η χημική και η βιολογική μηχανική, η ηλεκτρονική μηχανική και η μηχανική υπολογιστών, η μηχανική ελέγχου συστημάτων και η εξελικτική βιολογία.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η συνθετική βιολογία θα βοηθήσει στην μεταμόρφωση των κοινωνιών μας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Επανεκκίνησης, της εγκαθίδρυσης δηλαδή παγκοσμίου αριστερόστροφου μεταμοντέρνου καθεστώτος (ΕΔΩ).

«Η εφαρμογή της συνθετικής βιολογίας», σύμφωνα πάντα με το WEF, «απαιτεί επανεξέταση των τύπων κοινωνικών μετασχηματισμών (…)

Το νέο Παγκόσμιο Συμβούλιο για το Μέλλον της Συνθετικής Βιολογίας εξετάζει πώς να συγκεντρώνει τις αξίες της ισότητας, της ταπεινότητας, της αλληλεγγύης και της αειφορίας, έτσι ώστε καθώς μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε τον ζωντανό κόσμο, διασφαλίζουμε ότι είναι ένας κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε».

Ένας κόσμος όπως τον θέλουν λοιπόν.

Τι μπορεί να επιτύχει η συνθετική βιολογία;

  • Κρέατα εργαστηρίου, όπως το Impossible Burger.
  • Παρέμβαση στις καλλιέργειες για να παρέχουν περισσότερα τρόφιμα (μεταλλαγμένα;) από λιγότερα χωράφια και μειώνοντας τις εκπομπές… αερίων του θερμοκηπίου.
  • Νέες πλατφόρμες παραγωγής φαρμάκων και εμβολίων!!!
  • Νέες προσαρμοσμένες θεραπευτικές αγωγές που αξιοποιούν ακόμη και τα δικά σας κύτταρα (σ.σ. οι παρεμβάσεις θα είναι μόνο υγειονομικού χαρακτήρα. Θα δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ στο τέλος του άρθρου). Ίσως το πιο επίκαιρο από αυτά, είναι τα εμβόλια mRNA coronavirus – μια νέα τεχνολογία εμβολίων που αναπτύχθηκε, δοκιμάστηκε και χορηγήθηκε εντός 12 μηνών από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.
  • Παρακολούθηση και αποκατάσταση της… περιβαλλοντικής μόλυνσης (σ.σ. Ατζέντα 2030).

Ας δούμε όμως τι δήλωσε, τον περασμένο μήνα, η Amy Webb, «ειδική» σε θέματα συνθετικής βιολογίας:

Η συνθετική βιολογία είναι αυτή που περιλαμβάνει το CRISPR. Μιλώντας γενικά, πρόκειται για «βιολογία βελτίωσης» και «επανασχεδιασμό οργανισμών» για επωφελείς σκοπούς.

Θα μας επιτρέψει, όχι απλά να διορθώσουμε γονιδιώματα, αλλά ουσιαστικά να γράψουμε νέο κώδικα για την ζωή.

Θα έχουμε τα σωστά επίπεδα άδειας! Αυτό θα μπορούσε να μετατρέψει, και θα μετατρέψει, όχι μόνο την Υγεία, αλλά επίσης και τα υλικά πράγματα, την κυκλική οικονομία και την μόδα».

Δείτε το βίντεο του el.gr:

το λινκ του βίντεο εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 393


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα