Θα μάθεις ποιος είσαι, όταν σπάσεις σε χίλια κομμάτια..

Θα μάθεις ποιος είσαι, όταν σπάσεις σε χίλια κομμάτια..

28 Ιουλίου, 2021 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:246
Μοίρασέ το

 

Να ξέρεις εσύ ο ίδιος από τι υλικά είσαι φτιαγμένος, γιατί καμμιά φορά μπορεί να αγνοείς, όχι μόνο τα ελαττώματα, μα και τα προτερήματά σου.

Δυστυχώς όμως, για να τα δεις όλα αυτά, πρέπει πρώτα να σπάσεις. Να σπάσεις σε χίλια κομμάτια.

 

 

 

 

 

Θα σπάσεις πολλές φορές σε χιλιάδες κομμάτια.

Σημασία έχει να αναγεννηθείς, όχι από τα σπασμένα κομμάτια σου, αλλά από τα μαθήματα που θα πάρεις…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Αριάδνη

 

Ίσως ένα από τα δυσκολότερα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή είναι να μάθεις ποιος είσαι.
Να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.
Να εντοπίσεις τα δυνατά μα και τα αδύναμα σημεία σου.
Να αναγνωρίσεις τα σωστά μα και τα λάθη σου.

Να ξέρεις εσύ ο ίδιος από τι υλικά είσαι φτιαγμένος, γιατί καμμιά φορά μπορεί να αγνοείς, όχι μόνο τα ελαττώματα, μα και τα προτερήματά σου.

Δυστυχώς όμως, για να τα δεις όλα αυτά, πρέπει πρώτα να σπάσεις. Να σπάσεις σε χίλια κομμάτια.

Και μετά η ‘’συναρμολόγησή’’ σου να γίνει ήρεμα, μεθοδικά, με υπομονή, επιμονή και προπαντός αλήθεια. Αυτή την αλήθεια σου που θα αντέξεις να δεις και δεν θα βιαστείς να κουκουλώσεις τρομαγμένος.

Αυτά τα ‘’μαύρα’’ κομμάτια της ψυχής και του μυαλού σου που θα πρέπει πρώτα να τα αγκαλιάσεις και μετά να προσπαθήσεις να τα φωτίσεις.

Κι αυτό σίγουρα είναι το δυσκολότερο πράγμα σ’ αυτή τη ζωή.

Να σε αλλάξεις. Να γίνεις αυτό που θέλεις. Αυτό που εσύ θέλεις. Αυτό που ίσως να νόμιζες ότι ήσουν ή αυτό που ίσως να νόμιζες ότι δεν μπορείς να γίνεις.

Θέλει κόπο πολύ και προσπάθεια αέναη η αλλαγή σου. Θέλει πείσμα και τσαμπουκά για να μπορέσεις να επιβληθείς στον εαυτό σου, για να μπορέσεις να σηκώνεσαι μετά από κάθε καινούριο λάθος σου και να συνεχίζεις. Θέλει χρόνο η εξέλιξη, μια ζωή ολάκερη!

Είναι τεράστια η δύναμη που έχουμε μέσα μας. Φτάνει να το πιστέψουμε.

Να πιστέψουμε στην ικανότητα του μυαλού μας και στην καθαρότητα της ψυχής μας.

Κι αυτά να είναι τα πρώτα ‘’κομμάτια’’ μας που θα κρατήσουμε. Και γύρω από αυτά να στήσουμε όλο τον υπόλοιπο εαυτό μας.

Τον καινούριο, τον καλύτερο, αυτόν που εμείς θέλουμε!

 

 

Πηγή

Προβολές : 246


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα