Θα πάνε φυλακή και θα είναι... μέρα μεσημέρι! Ξεπούλησε η κυβέρνηση με μια ντροπιαστική σύμβαση για 50 χρόνια στην εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” τα μεταλλεία Κασάνδρας.

Θα πάνε φυλακή και θα είναι... μέρα μεσημέρι! Ξεπούλησε η κυβέρνηση με μια ντροπιαστική σύμβαση για 50 χρόνια στην εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” τα μεταλλεία Κασάνδρας.

18 Μαρτίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:426
Μοίρασέ το

Χαρίζει τόνους χρυσού στους Καναδούς!

Η σκανδαλώδης σύμβαση εγείρει σοβαρότατο ζήτημα νομιμότητας, καθώς παραβιάζει πληθώρα διατάξεων του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, ενώ, μεταξύ άλλων, θεσπίζεται η δυνατότητα νόμιμης φοροαποφυγής από τη μεταλλευτική εταιρία.

Και ποιός βρίσκεται πίσω από τους Καναδούς;
Μα φυσικά, ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ… όπου υπάρχει χρυσός τα γεννήματα των εχιδνών τον αρπάζουν…
Και πόση είναι η προμήθεια, οι μίζες βρε παιδί μου, που πήραν;;;
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ.
Όσο για το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ούτε για κωλόχαρτο δεν το έχουν πλέον οι κυβερνώντες… εσύ όμως ραγιά μου, πρέπει να το τιμάς.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Κανείς τους δεν θα πάει φυλακή. Φροντίζει γι αυτό η … καλή μας η “δικαιοσύνη”

 

Του Άρη Σπίνου
 

Ούτε στην Αφρική δεν υπάρχουν τέτοιες συμβάσεις σε βάρος των Ιθαγενών που ζουν ακόμη μέσα στην Ζούγκλα.

«Γην και ύδωρ» στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός παραχωρεί απόψε -και με τη βούλα της Ολομέλειας- το Δημόσιο, καθώς ψηφίζεται, αργά το βράδυ, στη Βουλή η αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, τα οποία παραχωρούνται στην εταιρία για 25 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα 25 χρόνια.

Η σκανδαλώδης σύμβαση εγείρει σοβαρότατο ζήτημα νομιμότητας, καθώς παραβιάζει πληθώρα διατάξεων του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, ενώ, μεταξύ άλλων, θεσπίζεται η δυνατότητα νόμιμης φοροαποφυγής από τη μεταλλευτική εταιρία.

Ανάμεσα στις ντροπιαστικές και ληστρικές διατάξεις του νομοσχεδίου, προβλέπεται πως ακόμη και σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης με υπαιτιότητα της εταιρίας, δηλαδή στη μη τήρηση των συμβατικών όρων, το Δημόσιο υποχρεούται να την… αποζημιώσει.

Η κυβέρνηση όλες τις τελευταίες ημέρες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου αντικρούει τις αιτιάσεις, μοιράζοντας απλόχερα υποσχέσεις για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Ακόμη κι αυτές, ωστόσο, βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, καθώς φαίνεται να αίρεται η νομικά δεσμευτική ρήτρα εντοπιότητας για κατά προτεραιότητα προσλήψεις προσωπικού.

Τα κόμματα, άλλωστε, έχουν καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τη σύμβαση, ζητώντας την απόσυρσή της.

Καταψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ. έχει επιφυλαχθεί. Γιατί άραγε; 


Σημειωτέον πως στη σύμβαση έχει εναντιωθεί και ο «γαλάζιος» βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στη στάση που θα κρατήσει στην αποψινή ονομαστική ψηφοφορία.
Αποτελεί δεδομένο ότι κάτι “μυρίζει” για όλους αυτούς που κάθονται στα κυβερνητικά έδρανα και έβαλαν τις υπογραφές τους στην σύμβαση αυτή. 

 

 

Πηγή

Προβολές : 426


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα