Θα πούμε το ψωμί... ψωμάκι...Πλαφόν σε ηλιέλαιο και αλεύρι βάζουν σούπερ μάρκετ για να μην υπάρξουν ελλείψεις -Ανατιμήσεις- σοκ σε βασικά προϊόντα

Θα πούμε το ψωμί... ψωμάκι...Πλαφόν σε ηλιέλαιο και αλεύρι βάζουν σούπερ μάρκετ για να μην υπάρξουν ελλείψεις -Ανατιμήσεις- σοκ σε βασικά προϊόντα

23 Μαρτίου, 2022 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:388
Μοίρασέ το

 

Πρωτόγνωρο είναι το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και πρώτες ύλες, που συμπαρασύρουν τις τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα τροφίμων.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας έχει φέρει ελλείψεις σε πρώτες ύλες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς το τραπέζι για το Πάσχα φέτος θα είναι πιο ακριβό λόγω των ανατιμήσεων στα προϊόντα.

 

 

 

Έτσι θα οδηγήσουν τους λαούς και την Ελλάδα, στην απόλυτη φτώχεια, την ένδεια και … τον θάνατο…

Το έγραφα μήνες… “προμηθευτείτε τρόφιμα… θα σκάσει ξαφνικά ο επισιτισμός…”

Το εισόδημα της πλειοψηφίας του λαού εκμηδενίζεται και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Θα το επαναλάβω: Όσοι έχετε χωριά, φύγετε από τις πόλεις… είναι θέμα χρόνου να σκάσουν τα χειρότερα με φτώχεια, πείνα και πολέμους στις πόλεις, από τους εκπαιδευμένους εντός και εκτός Ελλάδας παραστρατιωτικούς και λαθροεισβολείς.

Όσοι έχετε έστω και έναν μικρό κήπο, βάλτε ΤΩΡΑ, σπόρους και πάρτε και καμιά κοτούλα…

Η ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ… ρωτήστε και κανέναν παππού και καμιά γιαγιά που έζησαν την Κατοχή να σας πουν … επιβίωσαν όσοι ήταν στην επαρχία και είχαν κάνει το κουμάντο τους…

Θέλαμε όλοι να γίνουμε Αθηναίοι και γεμίσαμε τις πόλεις, κατά την … επιταγή του Κωνσταντίνου Καραμανλή…

Έτσι αφήσαμε τη γη που μας έζησε χιλιάδες χρόνια και γίναμε θυρωροί σε πολυκατοικίες κλουβιά…

ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ… ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Νομίζετε πως ήταν τυχαία η ΝΤΡΟΠΟλογία που πέρασε η πολιτική συμμορία του Μιζοτσάκη για την απογραφή και δήλωση των αποθεματικών προϊόντων σε τρόφιμα;;; (εδώ)

Μια επίσχεση να κάνει των προϊόντων, ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ…

Στην επιβολή πλαφόν σε αλεύρι και ηλιέλαιο προχώρησαν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν ελλείψεις.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου οι κινήσεις αυτές είναι προληπτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το moneyreview.gr

Το μέτρο μέχρι στιγμής αφορά κυρίως αγορές από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ. Είχε προηγηθεί η επιβολή άτυπου πλαφόν στις πωλήσεις ηλιέλαιου από τις αλυσίδες χονδρικής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες και κυρίως αυτοί της εστίασης.

Σε ηλεκτρονικό κατάστημα μεγάλου σούπερ μάρκετ, υπάρχει πλαφόν μέχρι τέσσερις συσκευασίες για τους δημοφιλείς κωδικούς, όπως για αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το ίδιο ισχύει σε άλλα μεγάλα καταστήματα και για το ηλιέλαιο.

Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι

Πρωτόγνωρο είναι το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και πρώτες ύλες, που συμπαρασύρουν τις τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα τροφίμων.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας έχει φέρει ελλείψεις σε πρώτες ύλες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς το τραπέζι για το Πάσχα φέτος θα είναι πιο ακριβό λόγω των ανατιμήσεων στα προϊόντα.

Άνθρωποι της αγοράς, σύμφωνα με το Mega, λένε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση κατά τουλάχιστον 15% στα αρτοπαρασκευάσματα, στα τσουρέκια, στα κουλουράκια, στα κέικ και στα λοιπά γλυκίσματα, που έχουν ως βάση το μαλακό αλεύρι.

Οι τιμές του ψωμιού στην Ελλάδα

Όσοι φούρνοι είχαν συγκρατήσει την τιμή του ψωμιού κάτω από το 1 ευρώ, ετοιμάζονται για ανατιμήσεις κοντά στο 20%, δηλαδή γύρω στο 1,10 ευρώ. Ενδεικτικά η τιμή για 1 κιλό ψωμί:

Πάτρα 2.00€
Σέρρες 2.40€ (*Από 1.80€ Τον Φεβρουάριο)
Πύργος Ηλείας 2.40€
Ναύπακτος 2.40€ (*Από 2€)
Αμφιλοχία 2.40€
Μήλος 2.50€
Ολυμπία 2.60€ (το περασμένο Σάββατο έκανε 1,80 ευρώ)

Οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ

 

Από τις 12-19 Μαρτίου έχουμε τις εξής ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ:
Μακαρόνια: Από 0.94 στα 1.04 ευρώ
Ελληνικός καφές (96γρ): Από 1.60 στα 1.68 ευρώ
Ηλιέλαιο (1 λίτρο): Από 3.58 στα 3.76 ευρώ
Τυρί του τοστ σε φέτες: Από τα 2.72 στα 2.78 ευρώ
Αυγά (εξάδα): Από 2.09 στα 2.29 ευρώ
Κοτόπουλο (κιλό): Από 3.23 στα 3.43 ευρώ
Υγρό πιάτων (500 ml): Από 1.30 στα 1.46 ευρώ

Ανατιμήσεις- σοκ στο κρέας

Ήδη οι ανατιμήσεις που παρατηρούνται στην αγορά του κρέατος ένα μήνα πριν το Πάσχα είναι ορατές στη τσέπη των καταναλωτών καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, κ. Σάββα Κεσίδη, όσον αφορά τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 10-20% στα κρεοπωλεία, ενώ το αρνάκι τον Ιανουάριο πωλούνταν γύρω στα 8 ευρώ το κιλό και αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 10.

«Δυστυχώς λόγω έλλειψης εμπορευμάτων αναμένουμε μεγάλες αυξήσεις. Φοβάμαι πως το αρνί θα φτάσει τα 12 ευρώ το κιλό το Πάσχα, αναλόγως την ζήτηση που θα έχει από τους καταναλωτές. Αν αναλογιστείτε ότι το 50% της Ευρωπαικής Ένωσης τροφοδοτείται σιτηρά από Ουκρανία Λευκορωσία και Ρωσία και από την στιγμή που λόγω του πολέμου δεν μπορούν να στείλουν έχουμε πρόβλημα» σημειώνει ο κ.Κεσίδης μιλώντας στο skai.gr.

 

 

Πηγή

Προβολές : 388


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα