Θα συλλάβουν και τους δικαστές αν δεν δεχτούν Πύλες Αυτόματης Απολύμανσης στα δικαστήρια;;

Θα συλλάβουν και τους δικαστές αν δεν δεχτούν Πύλες Αυτόματης Απολύμανσης στα δικαστήρια;;

30 Νοεμβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:598
Μοίρασέ το
 
mhxanimata_pyles
«Η σύσταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τοποθέτηση τέτοιων μηχανημάτων χωρίς την προηγούμενη διασφάλιση όλων των εγγυήσεων και την παροχή των αναγκαίων πληροφοριών, μας βρίσκει κατ’ αρχήν αντίθετους»

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει κάλεσμα στους προϊσταμένους των δικαστηρίων να μην συναινέσουν στην τοποθέτηση πυλών αυτόματης απολύμανσης… Covid 19 στα Δικαστήρια της Χώρας που περιλαμβάνουν σύστημα θερμομέτρησης, αποστείρωσης με λάμπες ακτινοβολίας UV και εκνέφωσης διαλύματος αλκοόλης!!!!!!!!

Οι πύλες αυτόματης απολύμανσης συνιστούν πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης (έχουν ήδη τοποθετηθεί τέτοια στην είσοδο του Υπουργείου) για το οποίο η δικαστική συνδικαλιστική Ένωση ζητεί επιστημονικές διαβεβαιώσεις και καλεί τους προϊσταμένους να μην αποδεχτούν την τοποθέτησή τους «εάν προηγουμένως δεν υπάρξει επίσημη επιστημονική ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και την μη επικινδυνότητά τους για τη δημόσια υγεία».

 

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι υπάρχει πρόθεση για τοποθέτηση πυλών αυτόματης απολύμανσης Covid 19 στα Δικαστήρια της Χώρας που περιλαμβάνουν σύστημα θερμομέτρησης, αποστείρωσης με λάμπες ακτινοβολίας UV και εκνέφωσης διαλύματος αλκοόλης, ενώ ζητήθηκαν από όλους τους φορείς διευκρινίσεις και πληροφορίες ως προς τις προδιαγραφές ασφαλείας των συστημάτων αυτών.

Η σύσταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τοποθέτηση τέτοιων μηχανημάτων χωρίς την προηγούμενη διασφάλιση όλων των εγγυήσεων και την παροχή των αναγκαίων πληροφοριών, μας βρίσκει κατ’ αρχήν αντίθετους. Το Υπουργείο οφείλει να μας πληροφορήσει προηγουμένως εάν υπάρχουν έγκυρες επιστημονικές μελέτες που πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων μηχανημάτων στην περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού και σε καταφατική περίπτωση εάν χρησιμοποιούνται αυτά τα μηχανήματα και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, στη Βουλή και ιδίως στα Νοσοκομεία.

Επίσης ζητούμε την τοποθέτηση ειδικών επιστημονικών φορέων για το κατά πόσο είναι ακίνδυνη για την δημόσια υγεία η απολύμανση με την μέθοδο της εκπομπής ψυχρής εκνέφωσης και της υπεριώδους ακτινοβολίας, ιδιαίτερα σε εργαζόμενους στα Δικαστήρια που θα εκτίθενται καθημερινά στην παραπάνω διαδικασία απολύμανσης.

Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μας για την καθημερινή έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία εντείνονται μετά την από 2-4-2020 ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης επιστημονικού άρθρου με τίτλο «ΜΥΘΟΣ: η λυχνία απολύμανσης υπεριώδους ακτινοβολίας αδρανοποιεί τον ιό», στην οποία ο καθηγητής επιδημιολογίας Θεοκλής Ζαούτης αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της μεθόδου αυτής, επισημαίνοντας τους κινδύνους για καταστροφή ανθρώπινου γενετικού υλικού και πρόκληση εγκαυμάτων.

Καλούμε τους προϊσταμένους των Δικαστηρίων της Χώρας να μην συναινέσουν στην τοποθέτηση των παραπάνω πυλών αυτόματης απολύμανσης, εάν προηγουμένως δεν υπάρξει επίσημη επιστημονική ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και την μη επικινδυνότητά τους για τη δημόσια υγεία».

ΠΗΓΗ πληροφοριών: dikastiko.gr

 

Πηγή

Προβολές : 598


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα