Θρίλερ: Ρώσοι Spetsnaz εντόπισαν το κρησφύγετο του Β. Ζελένσκι – Ισραήλ: “Ο Β.Πούτιν γνωρίζει που είναι”

Θρίλερ: Ρώσοι Spetsnaz εντόπισαν το κρησφύγετο του Β. Ζελένσκι – Ισραήλ: “Ο Β.Πούτιν γνωρίζει που είναι”

7 Μαρτίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:662
Μοίρασέ το

Σχεδιάζουν εξόριστη ουκρανική κυβέρνηση οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα ήθελαν η ουκρανική κυβέρνηση να στήσει ένα αρχηγείο σε άλλη περιοχή, το οποίο να είναι έτοιμο σε περίπτωση που η πρωτεύουσα πέσει, ενώ υπάρχει η πρόταση για υποχώρηση στα Καρπάθια Όρη, όπου υπάρχει προεδρικό θέρετρο. Ουκρανοί αξιωματούχοι ωστόσο επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κατοικία δεν έχει τις απαραίτητες αμυντικές προδιαγραφές.

 

 

 

 

Και ενώ οι ΗΠΑ, έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε ξένα κράτη και να ορίζουν την πολιτική τους και ποιός θα κυβερνήσει, απαγορεύουν στην Ρωσία να διεκδικήσει ακόμα και τα εδάφη που της ανήκουν…

ΟΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ.1. Όλα τα γνωρίζουν οι ισραηλινοί… 

Υ.Γ.2. Ναι μωρέ… μην χάσουν την πεοθηλάζουσα τακουνάτη πεοπιανίστρια…

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει το κρησφύγετο του προέδρου της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι αποκαλύπτουν ισραηλινές πηγές.

Οι ισραηλινοί εμφανίζονται βέβαιοι πως οι Ρώσοι γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Η βεβαιότητα τους αυτή πηγάζει από την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Β.Πούτιν και του ισραηλινού προέδρου Ν. Μπένετ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ισραηλινός πρόεδρος Μπένετ ταξίδεψε μυστικά στη Μόσχα και είχε μια συνομιλία διάρκειας άνω των 2,5 ωρών με τον Πούτιν.

Εκεί φαίνεται πως οι Ρώσοι του αποκάλυψαν με λεπτομέρειες που ακριβώς κρύβεται ο Β. Ζελένσκι.

Ισραηλινά ΜΜΕ σημειώνουν με έμφαση πως “Στην Ιερουσαλήμ, διαμορφώνεται η κατανόηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει αποφύγει να βλάψει άμεσα τον Ουκρανό Πρόεδρο Β.Ζελένσκι.

Αυτό παρά το γεγονός πως έχουν σταλεί μηνύματα στο Ισραήλ πως οι Ρώσοι γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκεται”.

H Ρωσία πιθανότατα θέλει να συνθηκολογήσει ο Β.Ζελένσκι και να μην δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μακροχρόνιου ανταρτοπόλεμου. Μια δολοφονία Ζελένσκι δεν θα εξυπηρετούσε σίγουρα την Μόσχα καθώς αφενός θα τον έκανε ήρωα, αφετέρου θα υπήρχε αντικαταστάτης του και η ΕΕ θα συνέχιζε να αναγνωρίζει την κυβέρνηση του.

Δεν αποκλείεται βέβαια τίποτα τόσο για την τύχη του ίδιου του Ζελένσκι όσο και της χώρας του όσο δεν συνθηκολογεί.

Σχεδιάζουν εξόριστη κυβέρνηση Ζελέσκι

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν τρόπους με τους οποίους η Δύση θα μπορούσε να υποστηρίξει μια εξόριστη κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε περίπτωση που εκείνος αναγκαστεί να φύγει από το Κίεβο.

Όπως δήλωσαν δυτικοί διπλωμάτες, οι συζητήσεις που έγιναν κυμάνθηκαν από την υποστήριξη του Ζελένσκι και των κορυφαίων Ουκρανών αξιωματούχων σε μια πιθανή μετακίνηση στο Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, έως το ενδεχόμενο ο Ζελένσκι και οι βοηθοί του να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν εντελώς την Ουκρανία και να δημιουργήσουν μια νέα κυβέρνηση στην Πολωνία.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι οι συζητήσεις είναι μόνο σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Παράλληλα, εξήγησαν ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι παρέμεναν επιφυλακτικοί στο να συζητήσουν απευθείας με τον Ζελένσκι περί μιας εξόριστης κυβέρνησης, καθώς εκείνος θέλει να μείνει στο Κίεβο, και μέχρι στιγμής έχει απορρίψει συνομιλίες που εστιάζουν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ενίσχυση της Ουκρανίας στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν γίνει συζητήσεις για την αποστολή ενός ή περισσότερων μελών της κυβέρνησης του Ζελένσκι σε μια εξωτερική τοποθεσία, όπου θα μπορούσε να συσταθεί κυβέρνηση σε περίπτωση που πέσει το Κίεβο και ο Ζελένσκι δεν θέλει ή δεν μπορεί να φύγει.

«Οι Ουκρανοί έχουν σχέδια, για τα οποία δεν πρόκειται να μιλήσω ή να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι υπάρχει συνέχεια της διακυβέρνησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και θα το αφήσω εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξή του στο CBS την Κυριακή.

Τι θα γίνει αν ο Ζελένσκι σκοτωθεί ή συλληφθεί 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, Ηνωμένες Πολιτείες και Δύση ανησυχούν για το τι θα γίνει αν ο Ζελένσκι σκοτωθεί ή συλληφθεί κατά τη ρωσική εισβολή.

Οι ανησυχίες ΗΠΑ και Δύσης, όπως αναφέρουν οι New York Times σε ρεπορτάζ τους, ξεκινούν από την πρόθεση να παραμείνει η Ουκρανία ανεξάρτητη χώρα ακόμη κι εάν η Ρωσία βρει τρόπο να επιβάλει κάποια κυβέρνηση μαριονέτα. Η ύπαρξη ενός αναγνωρισμένου ανεξάρτητου ηγέτη θα αποτρέψει εκείνους που στηρίζονται από τη Μόσχα να αποκτήσουν νομιμοποίηση.

Το θέμα αυτό έχει «ανάψει φωτιές», όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, γιατί το ουκρανικό Σύνταγμα έχει ορισμένες αβεβαιότητες και γιατί ο Ζελένσκι αρνείται να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα πρακτικά και νομικά ζητήματα.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ έχουν δημοσιοποιήσει τις στρατιωτικές και οικονομικές δωρεές τους σαν έναν τρόπο να δείξουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν στείλει αυτόματα όπλα, αντιαεροπορικούς πυραύλους, όπλα προστασίας από τα τεθωρακισμένα, αλλά και αμυντικό εξοπλισμό για να δείξουν ότι σκοπεύουν να στηρίξουν στρατιωτικά την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Η συνέχεια των κινήσεων δημόσιας στήριξης θα είναι είναι πολύ πιο εύκολη με την ύπαρξη μιας λειτουργικής κυβέρνησης, η οποία θα αποδέχεται τη βοήθεια ακόμη κι εάν βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία ή σε κάποια γειτονική χώρα όπως η Πολωνία ή η Ρουμανία.

Την τελευταία εβδομάδα, αναφέρουν οι NYT, έχουν πραγματοποιηθεί έντονες διαβουλεύσεις στον Λευκό Οίκο και σε κλειστές συναντήσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στο πώς μπορεί να χορηγηθεί βοήθεια στην Ουκρανία σε περίπτωση που η Ρωσία καταλάβει το Κίεβο. Σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να συνεχίσει να προμηθεύει ανοικτά όπλα στις ουκρανικές δυνάμεις.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν τους Ουκρανούς να μην επιτρέπουν σε ανώτερα στελέχη στη γραμμή διαδοχής να μένουν στο ίδιο μέρος για πολύ καιρό και έχουν, επίσης, δώσει συμβουλές να προστατευθούν σε ασφαλέστερες περιοχές έξω από το Κίεβο, σημειώνει άτομο με γνώση των συζητήσεων.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα ήθελαν η ουκρανική κυβέρνηση να στήσει ένα αρχηγείο σε άλλη περιοχή, το οποίο να είναι έτοιμο σε περίπτωση που η πρωτεύουσα πέσει, ενώ υπάρχει η πρόταση για υποχώρηση στα Καρπάθια Όρη, όπου υπάρχει προεδρικό θέρετρο. Ουκρανοί αξιωματούχοι ωστόσο επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κατοικία δεν έχει τις απαραίτητες αμυντικές προδιαγραφές.

Ποιος μπορεί να διαδεχθεί τον Ζελένσκι

Με βάση το ουκρανικό σύνταγμα ο εκπρόσωπος ή ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί να διαδεχθεί τον Ζελένσκι στον προεδρικό θώκο. Τη θέση αυτή κατέχει σήμερα ο Ρουσλάν Στεφάντσιουκ, υπέρμαχος της Δύσης και πρώην στενός συνεργάτης του Ζελένσκι.

Την περασμένη Δευτέρα ο Στεφάντσιουκ ήταν εκείνος που υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ενώ την Παρασκευή συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δυτικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι ο Στεφάντσιουκ και άλλοι βρίσκονται ψηλά στη λίστα διαδοχής και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Από την πλευρά τους Ουκρανοί αξιωματούχοι δείχνουν απροθυμία στην μετακίνηση του Στεφάντσιουκ, αλλά δηλώνουν στους συμμάχους τους ότι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η επόμενη ημέρα.

Πέρα από τον πρόεδρο της Βουλής η σειρά διαδοχής δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Όταν για παράδειγμα τόσο ο Ζελένσκι όσο και ο Στεφάντσιουκ νόσησαν με κορονοϊό το 2020, Ουκρανοί νομοθέτες σημείωσαν ότι ο πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, θα πρέπει να είναι ο τρίτος στη σειρά διαδοχής.

Το ουκρανικό Σύνταγμα προβλέπει τις θέσεις δύο αναπληρωτών για τον πρόεδρο της Βουλής, όμως δεν εξηγεί εάν μπαίνουν και αυτοί στη σειρά διαδοχής του προέδρου της χώρας.

 

Πηγή

Προβολές : 662


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα