Ιδρύουν την “Δημοκρατία της Χερσώνας”: Η Υπερδνειστερία εντάσσεται στην Ομοσπονδία της Ουκρανίας

Ιδρύουν την “Δημοκρατία της Χερσώνας”: Η Υπερδνειστερία εντάσσεται στην Ομοσπονδία της Ουκρανίας

4 Μαρτίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:540
Μοίρασέ το

 

 “Βόμβα” με Υπερκαρπαθία

 Δώρο στον Β. Όρμπαν η Υπερκαρπάθια

 

 

 

 

Ουκρανία, ΤΕΛΟΣ! Μόνο που αυτό, είναι η κορυφή του παγόβουνου…

Τι ακολουθεί;;;

Μήπως η διάλυση της σατανοσιωνιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης;

 

Καλλιόπη  Σουφλή

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Οι Ρώσοι προχωρούν στο σχέδιο τους για Ομοσπονδιακό κράτος της Ουκρανίας και δημιουργούν την “Δημοκρατία της Χερσώνας”. Αυτό αποκάλυψε ο περιφερειακός κυβερνήτης της Χερσώνας.

Ταυτόχρονα Ρώσος πολιτικός επιβεβαιώνει πως οι κάτοικοι της Υπερδνειστερίας θα έχουν την δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους, αν θέλουν ένωση δηλαδή με τη νέα Ομοσπονδία ή ακόμη και Συνομοσπονδία της Ουκρανίας.

 

Όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Ρώσοι εμφανίζονται θετικοί στο να αποσχιστεί η Υπερκαρπάθια και να γίνει ανεξάρτητο κράτος. Το αίτημα αυτό το έχουν διατυπώσει αρκετοί Ρώσοι τελευταία.

Ίσως αυτό εξηγεί και την “εναρμόνιση” του Ούγγρου πρωθυπουργού Β. Ορμπάν με την Μόσχα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Όρμπαν είχε προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο όταν είχε πει πως «Ολόκληρο το ουγγρικό κράτος υποστηρίζει το αίτημα αυτονομίας των Ούγγρων της Υπερκαρπαθίας».

Περί τα 150.000 έως 200.000 άτομα ουγγρικής καταγωγής ζουν στην Ουκρανία, η συντριπτική πλειοψηφία τους στην Υπερκαρπαθία. Αποτελούν την μεγαλύτερη μειονότητα (13% του πληθυσμού) σε αυτήν την περιοχή της Ουκρανίας που συνορεύει με τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Σλοβακία.

 

“Δημοκρατία της Χερσώνας”

Στην Χερσώνα ο ρωσικός Στρατός σκοπεύει να οργανώσει μια πορεία που θα καλεί για την δημιουργία της “Δημοκρατίας της Χερσώνας”.

Για το λόγο αυτό έχει αρχίσει ήδη να μεταφέρονται πολίτες σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής Διοίκησης, Gennady Laguta.

“Σήμερα στις 4 Μαρτίου οι Ρώσοι θα γεμίσουν με ρωσικές σημαίες την πλατεία Svoboda και θα φωνάξουν για την δημιουργία της “Δημοκρατίας της Χερσώνας”.

Για το λόγο αυτό μεταφέρεται κόσμος στην πόλη. Είδαμε τουλάχιστον δύο μεγάλα γεμάτα λεωφορεία, 20 αυτοκίνητα και πολλά άλλα ιδιωτικά και στρατιωτικά μέσα.

Θέλω να καλέσω τον κόσμο της Χερσώνας να μην συμμετάσχει στην πορεία. Να μην εξαπατηθεί.

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει και τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και την κεραία μετάδοσης. Προσέξτε τα μηνύματα προπαγάνδας.

“3 συνιστώσεις”

Παράλληλα ο Ρώσος επικεφαλής του Κοινοβουλίου, ανέφερε πως το μοντέλο της Ουκρανίας του 1991 δεν υπάρχει πλέον.

Το μέλος του Κρατικού Συμβουλίου της Κριμαίας,Vladimir Konstantinov, μίλησε για την κατάρρευση της Ουκρανίας και τον διαμελισμό της σε 3 κρατικούς σχηματισμούς.

“Το μοντέλο αυτού του κράτους που επιλέχθηκε από τους ιδρυτές της Ουκρανίας κατέστρεψε την ενότητα της κοινωνίας τους.

Ο πληθυσμός της χώρας έχει χωριστεί σε τρία γεωγραφικά μέρη:

  1. Στους κατοίκους της Δυτικής Ουκρανίας που έγιναν η κύρια βάση της υπάρχουσας κυβέρνησης
  2. Στους κατοίκους της Κεντρικής Ουκρανίας  που τους έδωσαν το δικαίωμα να ακολουθούν τους Δυτικούς
  3. Και στους κατοίκους της Νοτιο-Ανατολικής Ουκρανίας που θεωρούνται κατώτερης κατηγορίας πολίτες. Αυτό δεν άλλαξε ακόμη και όταν πολίτες από την νοτιοανατολική Ουκρανία ήρθαν στην εξουσία.

Μετά την στρατιωτική επιχείρηση, είναι απίθανο οι πολίτες των τριών αυτών περιοχών να ζουν μαζί στο πλαίσιο μιας ενιαίας κρατικής οντότητας. Οι νέες λαϊκές δημοκρατίες που θα δημιουργηθούν εντός των ορίων του Χαρκόβου, της Οδησσού, της Χερσώνας, του Νικολάεφ και πιθανώς του Ζαπορίζια και του Dnepropetrovsk θα ακολουθήσουν το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

“Θα ενταχθεί και η Υπερδνειστερία” – Ανεξάρτητο κράτος η Υπερκαρπάθια

Φυσικά, θα ενωθεί μαζί τους και η Υπερδνειστερία, η οποία θα έχει μια πραγματική ευκαιρία να αποφασίσει για το μέλλον της.

«Αυτή είναι η ιστορική Νέα Ρωσία, οι Δημοκρατίες της οποίας μπορούν να συνάψουν μια ομοσπονδιακή ή συνομοσπονδιακή συνθήκη μεταξύ τους.

Όλοι τους, νομίζω, με μεγάλη χαρά θα γίνονταν μέρος της Ρωσίας, αλλά ίσως αυτό δεν θα λειτουργήσει αμέσως. Αυτό είναι το πιο αδελφικό και αγαπητό μέρος της πρώην Ουκρανίας για εμάς», ανέφερε ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας.

Το κεντρικό τμήμα της χώρας μπορεί να επιλέξει ένα ουδέτερο καθεστώς. Όσο για τη Δυτική Ουκρανία, είναι πολύ πιθανό να γίνει προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, η Υπερκαρπάθια, έχοντας την εμπειρία του κρατισμού και ακόμη και της ανεξαρτησίας, μπορεί κάλλιστα να γίνει ανεξάρτητο κράτος.

«Σε ολόκληρη την επικράτεια της πρώην Ουκρανίας, ανεξάρτητα από τη μελλοντική της μοίρα, η επιχείρηση αποστρατικοποίησης και αποναζιστοποίησης πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να λάβουμε εγγυήσεις (θα έλεγα, να τις εξασφαλίσουμε) ώστε ούτε ένα κομμάτι της πρώην Ουκρανίας να μην καταλήξει στο ΝΑΤΟ και να μην γίνει πλατφόρμα φιλοξενίας εχθρικών οπλικών συστημάτων», κατέληξε ο Konstantinov.

 

Πηγή

Προβολές : 540


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα