ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, διασφαλίζει την πολιτική επιρροής και θέσης του Ισραήλ ως παγκόσμιας «κυβερνοδύναμης», για πιο περιοριστικά lockdowns και επέκταση της οργουελιανής “υγειονομικής” παρακολούθησης του Κορονοϊού, με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπέγραψε συνεργασία μαζί τους!!!!!!!!!!!!!!!!

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, διασφαλίζει την πολιτική επιρροής και θέσης του Ισραήλ ως παγκόσμιας «κυβερνοδύναμης», για πιο περιοριστικά lockdowns και επέκταση της οργουελιανής “υγειονομικής” παρακολούθησης του Κορονοϊού, με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπέγραψε συνεργασία μαζί τους!!!!!!!!!!!!!!!!

7 Ιουλίου, 2020 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:496
Μοίρασέ το

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ LOCKDOWN ΤΩΝ ΗΠΑ

Αυτή η πρωτοβουλία εξυπηρετεί επίσης τον διττό σκοπό της διασφάλισης της πολιτικής επιρροής και θέσης του Ισραήλ ως παγκόσμιας «κυβερνοδύναμης», ενός συνεχώς επαναλαμβανόμενου στόχου της πολιτικής του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου (σ.ι. Το Ισραήλ είναι η νέα Σίλικον Βάλεϊ).

 
 
 
Υπέγραψε με τους συμπατριώτες του, το Κούλη…
Φαίνεται πως ονειρεύεται κι αυτός ότι θα… συμμετέχει στην παγκόσμια “κυβερνοδύναμη”…
Κι ύστερα, ξύπνησε… ή μάλλον, θα τον ξυπνήσουν ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως θα ξυπνήσουν κι αυτούς που ονειρεύονται ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ…
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

Της Whitney Webb, The Last American Vagabond

Μια εταιρεία-εργολάβος της ισραηλινής κυβέρνησης που ιδρύθηκε από μια πρώην Ισραηλινή κατασκοπο, έχει κάνει συνεργασία με μια πολίτεια των ΗΠΑ και πρόκειται να ανακοινώσει μια σειρά νέων συνεργασιών με άλλες πολιτείες αλλά και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ, για την παρακολούθηση της υγείας των πολιτών και τη χρήση ενος συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί απο τον ισραηλινό στρατό, για να σχεδιάζει το προφίλ των αμερικανών που ενδέχεται να κολλήσουν κορονοϊό, και να καθοδηγεί την πολιτική των lockdowns της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Μια εταιρεία που συνδέεται με τη στρατιωτική μονάδα πληροφοριών του Ισραήλ, τη Μονάδα 8200, συνεργάστηκε πρόσφατα με την πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ για να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με τις δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού (IDF) , ώστε για να σχεδιάσει το προφίλ των Αμερικανών εν δυνάμει φορέων κορονοϊού ή / και που « κινδυνεύουν να κολλήσουν κορονοϊό και, στη συνέχεια, να ενημερώνει τις κυβερνητικές αρχές για το «προφίλ επικινδυνότητας» τους.

Μόλις αυτοί επισημανθούν, οι κρατικοί υπάλληλοι υγείας μπορούν να στοχεύσουν αυτά τα άτομα καθώς και τις κοινότητές τους για υποχρεωτικά τεστς, θεραπείες ή / και πιο περιοριστικά μέτρα lockdown.

Η εταιρεία Diagnostic Robotics με έδρα το Ισραήλ, είναι έτοιμη να ανακοινώσει μια σειρά νέων συνεργασιών με πολλές άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και με μεγάλα αμερικανικά νοσοκομειακά συστήματα και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας .

Η πρώτη από αυτές τις ανακοινώσεις έγινε στις 30 Ιουνίου σχετικά με τη νέα συνεργασία της εταιρείας με την Mayo Clinic, η οποία σύντομα θα εφαρμόσει “την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Diagnostic Robotics που προβλέπει το ρίσκο νοσηλείας των ασθενών”.

Από τον Απρίλιο βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις με τον Αντιπρόεδρο Mike Pence σχετικά με την εφαρμογή αυτής της πλατφόρμας σε εθνικό επίπεδο.

Η σταδιακή και απαρατήρητη επέκταση της στην εκστρατεία καταπολέμησης του κορονοϊού των ΗΠΑ και άλλων χωρών έχει διευκολυνθεί άμεσα από τον οργανισμό Start-Up Nation Central , που χρηματοδοτείται από τον αμφιλεγόμενο διαχειριστή hedge funds Paul Singer και συνεργάζεται άμεσα με μια πρωτοβουλία πληροφοριών που υποστηρίζεται από την ισραηλινή κυβέρνηση, που στοχεύει να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτημένες από την τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τον ισραηλινό στρατό ή τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, ως μέσο πρόληψης της υιοθέτησης πολιτικών που υποστηρίζουν το μη βίαιο κίνημα Boycott, Divest and SanctionsBDS (σ.ι. Το κίνημα αφορά μποικοτάζ, αποπομπή και κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ) σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο.

Αυτή η πρωτοβουλία εξυπηρετεί επίσης τον διττό σκοπό της διασφάλισης της πολιτικής επιρροής και θέσης του Ισραήλ ως παγκόσμιας «κυβερνοδύναμης», ενός συνεχώς επαναλαμβανόμενου στόχου της πολιτικής του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου (σ.ι. Το Ισραήλ είναι η νέα Σίλικον Βάλεϊ).

Από τον Μάρτιο, το βασιζόμενο στην τεχνητή νοημοσύνη λογισμικό αξιολόγησης επικινδυνότητας κορονοϊού της Diagnostic Robotics, έχει χρησιμοποιηθεί από το ισραηλινό κράτος ως Εθνικό Ισραηλινό Σύστημα Παρακολούθησης του COVID-19, το οποίο αποτελεί ένα βασικό συστατικό του ολοένα και περισσότερο οργουελιανού εθνικού συστήματος παρακολούθησης υγείας του Ισραήλ.

Αυτό το σύστημα, το οποίο αρχικά συνεργάστηκε με την Clalit – τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υγείας στο Ισραήλ, περιλαμβάνει τώρα την “καθημερινή παρακολούθηση σε εθνικό επίπεδο, των συμπτωμάτων κορονοϊού του πληθυσμού”.

Φυσικά, αυτά τα «συμπτώματα του κορονοϊού» περιλαμβάνουν κοινά συμπτώματα όπως πονοκεφάλο, βήχα, κοιλιακό άλγος και σύγχυση, τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν οποιεσδήποτε μικροασθένειες, αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες καταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τον κορονοϊό.

Η πλατφόρμα της Diagnostic Robotics συγκεκριμένα αποκτά πληροφορίες από τα άτομα μέσω ενός διαδικτυακού ερωτηματολογίου, αλλά έχει επίσης πρόσβαση σε εθνικές και ιδιωτικές βάσεις υγειονομικών δεδομένων χάρη στις συνεργασίες της εταιρείας με την Clalit, με τους τέσσερις οργανισμούς υγειονομικής διαχείρισης του Ισραήλ (HMOs), με όλους τους εγχώριους πάροχους υγειονομικής περίθαλψης και με το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Αυτά τα δεδομένα συγκεντρώνονται και αναλύονται για να εκτιμηθεί η «πιθανότητα μόλυνσης» ενός ατόμου και στη συνέχεια διασταυρώνονται με τις πληροφορίες «εκατομμυρίων άλλων», σύμφωνα με την συνιδρύτρια της εταιρείας και απόφοιτη της Μονάδας 8200 Kira Radinsky.

Μετά από τη συγκέντρωση και ανάλυση αυτής της μάζας δεδομένων από τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης της πλατφόρμας, η πλατφόρμα της εταιρείας, όπως χρησιμοποιείται στο Ισραήλ και τώρα και αλλού, δημιουργεί ένα «εξατομικευμένο ατομικό προφίλ κινδύνου για τον Covid-19 βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη» και παραδίδει αυτές τις ατομικές πληροφορίες και οποιεσδήποτε «κόκκινες σημαίες» στις υγειονομικές αρχές.

Έτσι παρέχεται στο Υπουργείο Υγείας ένας χάρτης με «hot spots» κορονοϊού τον οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να προσδιορίσει ποιες κοινότητες θα στοχεύσει με τεστς και πιο περιοριστικά μέτρα lockdown.

Το Forbes σημείωσε ότι η χρήση της πλατφόρμας της Diagnostic Robotics από το Ισραήλ, του επέτρεψε να «κλείσει γρήγορα μολυσμένες περιοχές… τόσο γρήγορα όσο μια μέρα μετά από την αναγνώριση συμπτωματικών ασθενών».

Μια εσωτερική μελέτη από την ίδια την εταιρεία ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα έχει ακρίβεια πρόβλεψης 73%, αλλά η μελέτη τους δεν έχει ελεγχθεί από ανεξάρτητους επιστήμονες.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, με επικεφαλής τον Γιούλι Έντελσταϊν, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η «προγνωστική» πλατφόρμα της Diagnostic Robotics θα χρησιμοποιηθεί εντατικότερα για την ενημέρωση της κυβερνητικής λήψης αποφάσεων, καθώς ο ίδιος, ο Νετανιάχου και άλλοι Ισραηλινοί υπουργοί ισχυρίστηκαν πρόσφατα ότι το Ισραήλ αρχίζει να βιώνει ένα «δεύτερο κύμα» κορονοϊού και πρέπει να εφαρμόσει περιοριστικότερα μέτρα και να αυξήσει τη χρήση των υπαρχόντων και νέων « ψηφιακών λύσεων ».

Ισραηλινοί πρώην αξιωματούχοι υγείας και άλλοι επικριτές ισχυρίστηκαν ωστόσο ότι δεν υπάρχει «δεύτερο κύμα», δεδομένου ότι το τεστ που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση δεν κάνει διάκριση μεταξύ ενεργών και ανενεργών κρουσμάτων κορονοϊού. Άλλοι έχουν υποστηρίξει ακόμα, ότι τα προτεινόμενα μέτρα είναι εντελώς περιττά, δεδομένου ότι υπάρχουν λιγότερα από 40 σοβαρά περιστατικά κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο 22 ασθενείς με κοροναϊό βρίσκονται σε αναπνευστική υποστήριξη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η χρονική στιγμή αυτής της ανανεωμένης ώθησης για πιο περιοριστικά lockdowns και η επέκταση της οργουελιανής “υγειονομικής” παρακολούθησης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, συμπίπτει άμεσα με την επικείμενη έναρξη των κυβερνητικών σχεδίων του Ισραήλ να προσαρτήσει μεγάλα τμήματα της Παλαιστινιακής Δυτικής Όχθης, μια πράξη που αναμένεται να προκαλέσει αναταραχές, όχι μόνο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, αλλά και σε τμήματα του Ισραήλ και διεθνώς, λόγω της κατάφωρης παρανομίας και των εκτεταμένων συνεπειών της.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ HOT SPOTS

Μετά από έντονη προώθηση από τα ΜΜΕ , και οργανισμούςσυνηγόρους της Ισραηλινής τεχνολογίας, τα κορυφαία στελέχη της Diagnostic Robotics ανακοίνωσαν στις 10 Απριλίου ότι η τεχνολογία υγειονομικής πρόβλεψης και παρακολούθησης τους θα κυκλοφορήσει σύντομα για να «βοηθήσει τις αρχές» σε χώρες σε όλο τον κόσμο , συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και την Ασία.

«Η ισχυρή εταιρική σχέση [μεταξύ Diagnostic Robotics και ισραηλινής κυβέρνησης] θα εξασφαλίσει ότι η λύση μας είναι προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς, και διαθέσιμη σε διάφορες κυβερνητικές αρχές, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία» ο ΔΣ της εταιρείας Yonatan Amir , δήλωσε στη Jerusalem Post .

Ο Amir είπε επίσης στη Jerusalem Post ότι η εταιρεία ήδη βρισκόταν σε συζητήσεις με την Ομάδα Εργασίας Κορονοϊού του Λευκού Οίκου «με τη βοήθεια του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Mike Pence» σχετικά με τη χρησιμοποίηση του λογισμικού της σε εθνική κλίμακα.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης, η πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ ανακοίνωσε ότι το υπουργείο υγείας της πολιτείας θα συνεργαστεί με τη Diagnostic Robotics για να δημιουργήσει έναν ιστότοπο που ονομάζεται Rhode Island Covid-19 Self-Checker , που θα συλλέγει ιατρικές πληροφορίες για τους κατοίκους του Ρόουντ Άιλαντ και θα χρησιμοποιεί τις δυνατότητές «πρόβλεψης» του.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με τη Diagnostic Robotics», δήλωσε η Κυβερνήτις του Ρόουντ Άιλαντ Τζίνα Ραϊμόντο όταν ανακοινώθηκε ο ιστότοπος στις 22 Απριλίου.

Η Diagnostic Robotics είναι ηγέτιδα στη χρησιμοποίηση καινοτόμου τεχνολογίας ώστε να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα την κατάλληλη στιγμή – και κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού. Κάνοντας ευκολότερο για τους ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις αυτοπροστασίας και πότε να αναζητήσουν περίθαλψη και τεστς, βοηθάμε στην μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, υποστηρίζουμε το σύστημα υγείας και σώζουμε ζωές.”

Ωστόσο, αναφορές σχετικά με την πρωτοβουλία και τη δήλωση της Ραϊμόντο, η οποία καλύφθηκε αραιά από τα τοπικά και τα εθνικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσαν ότι ο ιστότοπος «χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία πρόβλεψης για την αναγνώριση πιθανών εστιών πριν εμφανιστούν».

Αυτή η λειτουργικότητα θα συνδυάσει τα δεδομένα που λαμβάνονται από τον ιστότοπο με «ιατρικές βάσεις δεδομένων », στις οποίες έχει πρόσβαση το πολιτειακό υπουργείο υγείας.

Η ανάλυση τέτοιων δεδομένων, όπως «πιθανά» μελλοντικά κρούσματα και πιθανά μελλοντικά hotspots, στη συνέχεια δίδονται στην πολιτειακή υγειονομική αρχή με ενημερωτικό σκοπό για τη λήψη αποφάσεών σχετικά με το ποιες περιοχές της πολιτείας να ενταθούν τα lockdowns, να αυξηθούν τα τεστς ή / και να υποχρεωθούν σε θεραπείες ή εμβολιασμό, μόλις γίνει διαθέσιμο ένα εμβόλιο.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τον ίδιο τον ιστότοπο περιλαμβάνουν τους «παράγοντες κινδύνου» ενός ατόμου, εάν έχουν κάποια από τα κοινά συμπτώματα, καθώς και δημογραφικές και ιατρικές πληροφορίες.

Συλλέγεται επίσης η διεύθυνση IP του χρήστη και οι πληροφορίες της συσκευής. Ενώ ο επίσημος σκοπός του ιστότοπου είναι να προτείνει σε ένα άτομο αν θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη ή να ζητήσει να κάνει τέστ κορονοϊού, ο ιστότοπος που δημιουργήθηκε από τη Diagnostic Robotics σημειώνει στους Όρους Χρήσης ότι ο ιστότοπος δεν προορίζεται για χρήση ως «διαγνωστικό εργαλείο» και «δεν παρέχει διάγνωση ή / και επαγγελματική ιατρική συμβουλή».

Ωστόσο, δηλώνεται ότι η Diagnostic Robotics «έχει το δικαίωμα (συμπεριλαμβανομένου του ηθικού δικαιώματος) να χρησιμοποιεί, να αντιγράφει, να αποθηκεύει, να αναπαράγει και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες σας και να δημιουργεί παράγωγα έργα από αυτά και από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που δημιουργούνται από τη χρήση των πληροφοριών σας χωρίς περαιτέρω συγκατάθεση, ειδοποίηση ή αποζημίωση σε εσάς ή σε οποιοδήποτε άλλο άτομο. “

Στους όρους δηλώνεται επίσης ότι η εταιρεία «δεν θα είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε έκθεση ή δημοσίευση των απαντήσεων στα εν λόγω ερωτηματολόγια ή των δεδομένων που εισαγάγατε στο σύστημα σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, λόγω δυσλειτουργίας ή ελαττώματος του συστήματος ή μετά τη μετάδοση πληροφοριών σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της εταιρείας. “

Βασικά, η συνεργασία της πολιτείας του Rhode Island με τη Diagnostic Robotics είναι απλώς το πρώτο σημάδι των προθέσεων της εταιρείας να επεκταθεί γρήγορα στις ΗΠΑ

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Michal Kabatznik δήλωσε στη Jerusalem Post ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με άλλες πολιτείες, βασικούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, και μερικά από τα κορυφαία νοσοκομειακά συστήματα των ΗΠΑ », προσθέτοντας ότι « θα υπάρξουν κάποιες μεγάλες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες ».

Η πρώτη από αυτές τις «μεγάλες ανακοινώσεις» έγινε την Τρίτη όταν δημοσιοποιήθηκε η συνεργασία της εταιρείας με την Mayo Clinic.

Επιπλέον, η εταιρεία ξεκίνησε προσλήψεις για μια ποικιλία διευθυντικών θέσεων για το γραφείο της που θα εδρεύει στη Νέα Υόρκη αμέσως μετά τις δηλώσεις του Kabatznik σχετικά με προσεχείς ανακοινώσεις της για μια σειρά νέων συνεργασιών στις ΗΠΑ. Αυτές οι αγγελίες θέσεων εργασίας υποδηλώνουν ότι η Diagnostic Robotics σχεδιάζει μια μεγάλη και «ταχεία» επέκταση στις ΗΠΑ, τις οποίες προσδιορίζει ως την τρέχουσα «στρατηγική αγορά».

 

ΔΟΛΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΓΗ

Η πολιτική απορρήτου της Diagnostic Robotics , όπως χρησιμοποιείται στην εταιρική σχέση της με την πολιτεία του Rhode Island, επιτρέπει στην εταιρεία να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που αποκτά μέσω αυτής της συνεργασίας με «απο-προσδιορισμένο τρόπο» ως μέρος δύο διαφορετικών πρωτοβουλιών κορονοϊού που συμπεριλαμβάνουν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, εταιρείες τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης ή / και στοιχεία της κρατικής εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η πρώτη από αυτές τις πρωτοβουλίες, η COVID 360 , δημιουργήθηκε από τη Diagnostic Robotics σε συνδυασμό με δύο άλλες εταιρείες: την Salesforce, μια εταιρεία cloud λογισμικού που συνδέεται στενά με την Oracle και της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος / ιδρυτής είχε μέντορα τον Colin Powell, και την Deloitte Global, μία από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες στον κόσμο με ιστορικό πρόσληψης πρώην αξιωματούχων της CIA .

 

Η COVID 360 περιγράφεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Diagnostic Robotics ως «μια ολοκληρωμένη λύση για άτομα που κινδυνεύουν από τον COVID-19 και για άτομα που έχουν συμπτώματα του ιού».

Ο αντιπρόεδρος της Salesforce, Bob Vanstraelen, επεξήγησε περαιτέρω ότι η πλατφόρμα είναι «μια δωρεάν ολοκληρωμένη λύση θεραπείας κορονοϊού για ασθενείς και πολίτες που κινδυνεύουν» και «έχει κατασκευαστεί από την Deloitte Israel, με βάση την πλατφόρμα Salesforce Health-Cloud, την πλατφόρμα της Diagnostics Robotics Al Triage και κλινικές προβλέψεις».

 

Ωστόσο, σε ένα επίσημο βίντεο της πρωτοβουλίας COVID 360 σημειώνεται ότι «κυβερνητικές υπηρεσίες ή επιστάτες» που χρησιμοποιούν το σύστημα, θα στέλνουν σε ένα άτομο που κινδυνεύει να εκτεθεί στον κορονοϊό, που περιέργως χαρακτηρίζεται στο βίντεο ως «ασθενής κορονοϊού με κίνδυνο έκθεσης», ένα μήνυμα που θα του λέει ότι βρέθηκε «κοντά σε ένα πιθανό θετικό κρούσμα κορονοϊού».

Το μήνυμα, όπως φαίνεται στο βίντεο, στη συνέχεια απαιτεί από τον παραλήπτη να ακολουθήσει έναν σύνδεσμο μέσα στο μήνυμα και να εγγραφεί στο σύστημα COVID 360.

Κατά την εγγραφή, ένας υπάλληλος της κυβερνητικής υπηρεσίας καθορίζει ποιο άτομο θα παραπέμψει για υποχρεωτικά τεστς και / ή θεραπεία κορονοϊού βάσει των κυβερνητικών πρωτοκόλλων σχετικά με τον κορονοϊό. Το σύστημα COVID 360 χρησιμοποιείται επί του παρόντος στην πολιτεία Ιντίσα της Ινδίας, σχεδόν 50 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Diagnostic Robotics Michal Kabatznik .

Η δεύτερη πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει η Diagnostic Robotics είναι πολύ μεγαλύτερη από το τριμελές γρουπ της COVID 360.

Ονομάζεται Covid-19 Healthcare Coalition, και τα μέλη του περιλαμβάνουν τεχνολογικούς γίγαντες και κυβερνητικούς (και υπηρεσιών πληροφοριών) εργολάβους, όπως Microsoft, Amazon, Palantir, Leidos και Google, καθώς και ορισμένα εθνικά εργαστήρια των ΗΠΑ, το πολιτικό σώμα των ΗΠΑ και το τμήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων της CIA ονόματι In-Q-Tel.

Περιλαμβάνει επίσης διάφορα νοσοκομειακά συστήματα των ΗΠΑ, πανεπιστήμια των ΗΠΑ (με επικεφαλής το MIT μεταξύ τους) και παρόχους πληροφορικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και την Mayo Clinic.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η συνεργασία της Mayo Clinic με τη Diagnostic Robotics ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη.

Ο συνασπισμός ισχυρίζεται ότι είναι «μια ιδιωτική πρωτοβουλία που συγκεντρώνει οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, εταιρείες τεχνολογίας, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκούς και νεοσύστατες επιχειρήσεις» προκειμένου να «βοηθήσει στην προστασία των πληθυσμών των ΗΠΑ» και «να παρέχει γνώσεις βάσει δεδομένων, σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων ” και την κυβερνητική λήψη αποφάσεων σχετικά με τον κορονοϊό.

Ο ιστότοπός τους σημειώνει ότι «τα μέλη του συνασπισμού μοιράζονται ανοιχτά τα σχέδια, συντονίζουν τη συνδυασμένη εργασία τους όπου είναι δυνατόν, εντοπίζουν βέλτιστες πρακτικές, επικοινωνούν ευρέως και , και διανέμουν δυνατότητες με ανοιχτό κώδικα». Ειναι αξιοσημείωτο ότι ο συνασπισμός συγκεκριμένα διευθύνει τις συνδυασμένες προσπάθειές τους να επηρεάσουν την πολιτική για τους «υγιείς πληθυσμούς», τα «άτομα που κινδυνεύουν να εκτεθούν στον Covid-19» και τα «συστήματα παροχής υγειονομικής περίθαλψης».

Σύμφωνα με δελτία τύπου που υπάρχουν στον ιστότοπο του συνασπισμού, ο συνασπισμός «αντιπροσωπεύει μια τεράστια πηγή δεδομένων, εμπειρίας, ικανοτήτων και πληροφοριών και θα συμπληρώνει τις ενέργειες της ομοσπονδιακής, της πολιτειακής και της τοπικής διοίκησης».

Μετά τη δημιουργία του νωρίτερα αυτό το έτος, ο συνασπισμός έχει κυκλοφορήσει αρκετούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου του Πίνακα ελέγχου υποστήριξης αποφάσεων Covid-19 , ο οποίος είναι ένα εργαλείο για κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς ηγέτες να διερευνούν τον τρόπο που θα «επαναλειτουργήσουν» ή θα επιβάλλουν lockdown σε κοινότητες και επιχειρήσεις. Αυτό το εργαλείο σχεδιάστηκε και συμπληρώθηκε με δεδομένα που παρέχονται από μέλη του συνασπισμού, μεταξύ των οποίων και η Diagnostic Robotics .

 

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ DIAGNOSTIC ROBOTICS ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”


Η Diagnostic Robotics ιδρύθηκε το 2017 από τους Kira Radinksy, Dr. Moshe Shaham και Yonatan Amir, οι οποίοι επίσημα γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Technion του Ισραήλ (επισκέπτρια καθηγήτρια/ απόφοιτος, καθηγητής και απόφοιτος, αντίστοιχα).

 
Η εταιρεία είχε αρχικά ως στόχο να βοηθήσει τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων να μετρήσουν και να προβλέψουν τον φόρτο των ασθενών μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, ώστε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών να κάνουν προετοιμασίες εκ των προτέρων που θα τους επέτρεπαν να διαχειριστούν το φόρτο των ασθενών και να δώσουν προτεραιότητα στους ασθενείς, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

Ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, ιδέα του Amir για να γυρίσει την πλατφόρμα για χρήση στην καταπολέμηση της κρίσης κορονοϊού, με την εταιρεία να τροποποιεί την πλατφόρμα για να χρησιμεύσει ως ένα «one-stop shop για τη διαχείριση της νόσου, μια end-to-end κεντρική λύση για θεραπεία του Covid-19”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Michal Kabatznik.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι τροποποιήσεις έγιναν αρχικά χρησιμοποιώντας την καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και δεδομένα που ελήφθησαν από την Ιταλία και τη Νότια Κορέα.

Στη συνέχεια, η εταιρεία απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και έκανε περαιτέρω τροποποιήσεις προκειμένου να παρέχει στην κυβέρνηση του Ισραήλ μια «σχετική πλατφόρμα».

Πολλές από αυτές τις τροποποιήσεις έγιναν με την ευγενή βοήθεια του Ισραηλινού Στρατού, ο οποίοςσύμφωνα με την συνιδρύτρια της εταιρείας Radinsky – “έκανε τους αλγορίθμους μας μέρος ενός μεγάλου λειτουργικού συστήματος που έπρεπε να λειτουργεί ομαλά σε λιγότερο από 2 εβδομάδες.

“Το “λειτουργικό σύστημα” που προέκυψε ήταν το Εθνικό Ισραηλινό Σύστημα Παρακολούθησης του COVID-19 της εταιρείας, το οποίο χρησιμοποιείται τώρα σε όλο το Ισραήλ και σε μεγάλο μέρος της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Αυτό το ίδιο σύστημα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι επίσης το μοντέλο του συστήματος της πολιτείας του Rhode Island και αυτών που πρόκειται να εφαρμοστούν σε άλλες πολιτείες που θα ανακοινώσουν σύντομα τις δικές τους συνεργασίες με τη Diagnostic Robotics.

Η συμμετοχή της Radinsky στην ίδρυση της Diagnostic Robotics, και ο τρέχων ρόλος της ως προέδρου και επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας (CTO), είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα.

Η καριέρα της ξεκίνησε στη στρατιωτική μονάδα πληροφοριών του Ισραήλ, τη Μονάδα 8200 που συχνά περιγράφεται ως η ισραηλινή αντίστοιχη της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), και η οποία είναι γνωστή για επιχειρήσεις πειρατείας και την παρακολούθηση της Παλαιστίνης καθώς και ξένων χωρών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτείών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στη Μονάδα 8200, προσλήφθηκε για το ακόμη πιο μυστικό και αμφιλεγόμενο τμήμα της Μονάδας, τη Μονάδα 81, όπου εργάστηκε πάνω σε « ειδικές επιχειρήσεις ».

Η Μονάδα 81, έχει περιγραφεί συγκεκριμένα από τους υποστηρικτές της ως «εργοστάσιο παιχνιδιών πληροφοριών», του οποίου τα «παιχνίδια» συμπεριλαμβάνουν νάρκες ξηράς μεταμφιεσμένες σε βράχους και άλλα πολεμικά όπλα, καθώς και εργαλεία μαζικής παρακολούθησης (δηλ. «signals intelligence»).

Κατά τις πρώτες μέρες της κρίσης του κορονοϊού, το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέθεσε στη Μονάδα 81 τη δημιουργία «λογισμικού για τα νοσοκομεία ώστε να μπορούν να αποθηκεύουν και να αναλύουν τα δεδομένα των ασθενών, να παρακολουθούν τη λοίμωξη, τα αποτελέσματα των τεστς, παρέχοντας στα νοσοκομεία δεδομένα για να τα βοηθούν να κατανοούν τι βλέπουν και πώς είναι καλύτερο να καταπολεμούν τις καθημερινές προκλήσεις», το οποίο είναι ένα λογισμικό που ακούγεται εξαιρετικά παρόμοιο με την πλατφόρμα που η Diagnostic Robotics της Ραντίνσκι, θα παρήγαγε στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας απροσδιόριστης μονάδας του ισραηλινού στρατού.

Η Radinsky προσλήφθηκε γρήγορα από τη Microsoft όταν αποχώρησε από τη Μονάδα 8200 και τη Μονάδα 81 για να «ηγηθεί σε στρατηγικά έργα επώασης της Microsoft », συμπεριλαμβανομένων αλγορίθμων για την πρόβλεψη εστιών ασθενειών , καθώς και εμφυλίων αναταραχών και αστικών ταραχών.

Στη συνέχεια δημιούργησε τη δική της εταιρεία, τη SalesPredict, η οποία στελεχώθηκε από άλλους αποφοίτους της Μονάδας 8200 και αργότερα εξαγοράστηκε από το eBay, που ανήκει στον αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο Pierre Omidyar .

Στη συνέχεια, η Radinsky έγινε Διευθύντρια της Επιστήμης των Δεδομένων του eBay, και επικεφαλής επιστήμονας στο παράρτημα του στο Ισραήλ.

Ένα μήνα μετά την τοποθέτηση της σε αυτήν την προσοδοφόρα θέση στο eBay, η Radinsky έγινε σύμβουλος του ΔΣ της τράπεζας HSBC, μία από τις πιο διαβόητες τράπεζες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στον κόσμο με στενούς δεσμούς με καρτέλ ναρκωτικών, ιδίως στο Μεξικό και την Κολομβία .

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ένταξή της στην HSBC, η Radinsky έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Αξιογράφων της Ισραηλινής Κυβέρνησης, η οποία συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας και την Knesset.

Η Αρχή έχει επικριθεί τα τελευταία χρόνια για «σιωπηρή συγκατάθεση σε εκτεταμένες απάτες με συνάλλαγμα και binary options στον χρηματοπιστωτικό κλάδο του Ισραήλ.

Η Radinsky αφού έγινε υψηλόβαθμο τεχνολογικό στέλεχος (CTO) της Diagnostic Robotics, αποχώρησε από την Αρχή Αξιογράφων του Ισραήλ, αλλά συνεχίζει να διατηρεί τη θέση της στο διοικητικό συμβούλιο της HSBC.

Οι στενοί δεσμοί της Ραντίνσκι με τον ισραηλινό και τον παγκόσμιο κόσμο των χρηματοοικονομικών, ήταν πιθανότατα ένας παράγοντας που εξασφάλισε στην Diagnostic Robotics χρηματοδότηση 24 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο, τον ίδιο μήνα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε το Ισραήλ για μια επικείμενη παγκόσμια πανδημία κορονοϊού. Έκτοτε, οι κύριοι επενδυτές της εταιρείας είναι οι Accelmed Growth Partners και Mivtach Shamir Holdings.

Η Accelmed Growth Partners είναι μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Δρ Uri Geiger, έναν πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, του οποίου η καριέρα στον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησε στην διαβόητη δικηγορική εταιρεία Sullivan και Cromwell, κυρίως γνωστή ως η πρώην δικηγορική εταιρεία του πρώτου διευθυντή της CIA Allen Dulles, η οποία έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την υπηρεσία πληροφοριών.

Η Mivtach Shamir Holdings είναι εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος και κύριος μέτοχος είναι ο Meir Shamir, μακροχρόνιος πρόεδρος της Birthright Israel.

Το Birthright Israel είναι μια από τις πιο αξιοσημείωτες «εθνο-φιλανθρωπικές» προσπάθειες του Mega Group, ενός οργανισμού που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα και ιδρύθηκε από τον Leslie Wexner και τον Charles Bronfman το 1991 με στενούς δεσμούς με το σκάνδαλο του Jeffrey Epstein και γενικώς με τα ισραηλινά σκάνδαλα κατασκοπείας. Το Birthright δημιουργήθηκε από τα μέλη του Mega Group Charles Bronfman και Michael Steinhardt, τρία χρόνια μετά την ίδρυση του Mega Group και οι κύριοι δωρητές του περιλαμβάνουν τους Bronfmans, τον Steinhardt, την κυβέρνηση του Ισραήλ και τον τον Sheldon Adelson.

ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της Diagnostic Robotics και των πρωτοβουλιών της σχετικά με τον κορονοϊό, είναι ένας οργανισμός που ονομάζεται Start-Up Nation Central (SUNC).

Ο SUNC δημιουργήθηκε το 2012 με χρηματοδότηση από τον δισεκατομμυριούχο διευθυντή hedge fund Paul Singer, έναν ένθερμο Σιωνιστή που χρηματοδοτεί επίσης το νεοσυντηρητικό think tank American Enterprise Institute (AEI), το Ισλαμοφοβικό και χαουκικό think tank Foundation for Defense of Democracy (FDD), τον Εβραιορεπουμπλικανικό Συνασπισμό (RJC), και ο οποίος χρηματοδότησε επίσης την πλέον αποτυχημένη Πρωτοβουλία Εξωτερικής Πολιτικής (FPI), που διαδέχθηκε το Πρότζεκτ για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα (PNAC).

Ο Singer χρηματοδότησε τον οργανισμό με τη βοήθεια του μακροχρόνιου συνεργάτη του Dan Senor, ο οποίος είναι πρώην σύμβουλος του Mitt Romney και νεοσυντηρητικός ακτιβιστής, του οποίου η αδελφή Wendy Singer, είναι επί του παρόντος εκτελεστική διευθύντρια του SUNC.

Η Wendy Singer ήταν προηγουμένως για μακρύ χρονικό διάστημα επικεφαλής του γραφείου της AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) στο Ισραήλ.

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος του SUNC είναι ο Eugene Kandel, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Νετανιάχου από το 2009 έως το 2015.

Το κίνητρο πίσω από τη δημιουργία του SUNC αποσκοπούσε στην ενσωμάτωση των ισραηλινών νεοσύστατων επιχειρήσεων, συγκεκριμένα των νεοσύστατων επιχειρήσεων τεχνολογίας που δημιουργήθηκαν από πρώην αποφοίτους της Μονάδας 8200, σε ξένες και συγκεκριμένα αμερικανικές εταιρείες, ως μέσο στόχευσης του μη βίαιου κινήματος BDS, το οποίο προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων και τον τερματισμό της παράνομης κατοχής του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Το SUNC έχει αποκαλεστεί « υπουργείο Εξωτερικών για τη βιομηχανία τεχνολογίας του Ισραήλ ».

Η δημιουργία του SUNC συνδέθηκε επίσης άμεσα με τη «σκόπιμη πολιτική» του Μπέντζαμιν Νετανιάχου να βάζει τα πρώην μέλη των «στρατιωτικών μονάδων και μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ… να συγχωνεύονται σε εταιρείες με τοπικούς εταίρους και ξένους εταίρους», προκειμένου να καταστεί εντελώς αδύνατο για μεγάλες εταιρείες και ξένες κυβερνήσεις να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ, και επίσης για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ θα γίνει η κυρίαρχη «κυβερνοδύναμη» στον κόσμο. Ο Singer είναι μακροχρόνιος υποστηρικτής και χορηγός του Νετανιάχου και του κυβερνώντος κόμματος Likud.

Την ίδια χρονιά με τη δημιουργία του SUNC και αυτής της «εσκεμμένης» πολιτικής του Νετανιάχου, η ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριώνοι οποίες αναφέρουν απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού – άρχισαν να καθιερώνουν μια πολιτική όπου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών που είχαν προηγουμένως γίνει «εσωτερικά» (δηλαδή ως μέρος της Μονάδας 8200, της Mossad, κ.λπ.) στράφηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες, ειδικά σε νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, μια έκθεση σχετικά με αυτήν την πολιτική, που δημοσιεύθηκε από το ισραηλινό παρακλάδι Calcalist Tech ,πήρε συνέντευξη από δεκάδες ισραηλινούς στρατιωτικούς, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών και κυβερνητικούς αξιωματούχους, και σημείωσε ότι «από το 2012, έργα που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο και τον τομέα των πληροφοριών και που είχαν προηγουμένως πραγματοποιηθεί εσωτερικά στον ισραηλινό στρατό και στις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, μεταφέρονται σε εταιρείες που σε ορισμένες περιπτώσεις κατασκευάστηκαν για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.”

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι από το 2012, οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών άρχισαν να αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες «δραστηριότητες που προηγουμένως διαχειρίζονταν εσωτερικά, με έμφαση το λογισμικό και τις τεχνολογίες του κυβερνοχώρου».

Από τότε που εφαρμόστηκε αυτή η πολιτική, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της τεχνολογικής βιομηχανίας του Ισραήλ και των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, έγινε όλο και πιο θολή, με τους πρώην διευθυντές της Mossad και του Shin Bet να υπηρετούν ως σύμβουλοι και ως μέλη ΔΣ σε πολλές ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας. Επιπλέον, πολλά στελέχη και ιδρυτές αυτών των νεοσύστατων επιχειρήσεων είναι απόφοιτοι της Μονάδας 8200 ή άλλων υπηρεσιών πληροφοριών, με ορισμένους – όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cybereason, Lior Div να παραδέχονται ανοιχτά ότι η δουλειά τους σε αυτές τις “ιδιωτικές” εταιρείες αποτελεί άμεση συνέχεια της προηγούμενης υπηρεσίας τους στον τομέα της εθνικής ασφάλειας του κράτους του Ισραήλ.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Diagnostic Robotics – μια εταιρεία που συνεργάστηκε με το υπουργείο υγείας και τον στρατό του Ισραήλ και δημιουργήθηκε από μια απόφοιτη της Μονάδας 8200 – ταιριάζει στο προφίλ των ισραηλινών εταιρειών, των οποίων η επέκτασή στο εξωτερικό διευκολύνεται από τον SUNC και εκπροσωπείται στον ιστότοπο του SUNC.

Πράγματι, η Wendy Singer του SUNC έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο για το Forbes που επαινεί το προγνωστικό εργαλείο υγειονομικής παρακολούθησης του πληθυσμού της εταιρείας, και έδωσε συνέντευξη μαζί με την Radinksy σε ένα ρεπορτάζ του Times of Israel προβάλλοντας τις ισραηλινές νεοσύστατες επιχειρήσεις και τις τεχνολογίες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του φερόμενου ως «δεύτερου κύματος κρουσμάτων κορονοϊού» της χώρας.

Επιπλέον, η Diagnostic Robotics είναι μία από τις εταιρείες που προωθούνται από την πρωτοβουλία CoronaTech, μια κοινή προσπάθεια μεταξύ του SUNC και της HealthIL – μέρος μιας κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουν το Υπουργείο Οικονομίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Ισότητας.

Επιπλέον, την ιστοσελίδα της CoronaTech τη διαχειρίζεται η Wix – μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που ιδρύθηκε από έναν πρώην απόφοιτο της Μονάδας 8200 δηλωμένος σκοπός της CoronaTech είναι να δράσει «ως κεντρική πύλη για την ανακάλυψη κορυφαίων ισραηλινών καινοτομιών και βέλτιστων πρακτικών» «για παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς».

 

ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ, ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι σχέσεις της συνιδρύτριας της Diagnostic Robotics με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών , η υποστήριξη της εταιρείας από μια εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων που συνδέεται με το Mega Group και οι στενές συνεργασίες της με την ισραηλινή κυβέρνηση, τον στρατό και το SUNC, προκαλούν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του συστήματος παρακολούθησης κορονοϊού της εταιρείας, σε πληθυσμούς τόσο στο Ισραήλ όσο και πλέον και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η συνεργασία της με την πολιτεία του Rhode Island και τη Mayo Clinic, καθώς και αυτές που πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, δεδομένου του επιθετικού κατασκοπευτικού ιστορικού του Ισραήλ εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και δεκαετίες, μεγάλο μέρος του οποίου έχει πραγματοποιηθεί μέσω “της πίσω πόρτας” σε προϊόντα λογισμικού, χάκινγκ και άλλα μέσα ηλεκτρονικής διείσδυσης.

Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις πληροφοριών – οι οποίες πολύ συχνά, συνδυάζουν τη Μονάδα 8200, το SUNC και την ισραηλινή κυβέρνηση – φαίνεται επίσης να έχουν τον πρόσθετο σκοπό, όχι μόνο να αποτρέψουν τις νίκες του κινήματος BDS ή να διασφαλίσουν τη θέση του Ισραήλ ως παγκόσμιας εξουσίας του «κυβερνοχώρου», αλλά επίσης να προωθήσουν τη δημιουργία αυτού που έχω αποκαλέσει «binational security state ».

Αυτή η ατζέντα, στην εποχή του κορονοϊού, έχει αναπτυχθεί αλματωδώς.

Στα παραδείγματα περιλαμβάνεται ο τρόπος με τον οποίο οι Ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας που συνδέονται με κατασκοπεία είναι έτοιμες να κατασκευάσουν τις «έξυπνες πόλεις» της πολιτείας της Νέας Υόρκης,να κυριαρχήσουν στο σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ 911, και να προσφέρουν επιλογές «απομακρυσμένης διακυβέρνησης» σε ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες, και όλα αυτά μετά την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού.

Πολλές από αυτές τις ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας που σχετίζονται με κατασκοπεία, περιλαμβάνουν επίσης μέλη του τομέα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και των κοινοτήτων πληροφοριών, ως μέλη ΔΣ ή ως εξέχοντες συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων των πρώην αρχηγών του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Michael Chertoff και Kirstjen Nielsen, τον πρώην επικεφαλής αξιωματικό ασφαλείας πληροφοριών της CIA, Robert Bigman και το πρώην μέλος της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ, Geoff Hancock, μεταξύ αρκετών άλλων.

Μαζί, τα κράτη εθνικής ασφάλειας τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ κατασκευάζουν σταθερά έναν οργουελιανό εφιάλτη και στις δύο χώρες, έναν εφιάλτη που έχει έλθει πιο κοντά στην πραγματικότητα από ποτέ, με το πρόσχημα της «υγειονομικής περίθαλψης» και την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι προσπάθειες της Diagnostic Robotics για την πρόβλεψη και την παρακολούθηση ολόκληρων πληθυσμών μέσω τεχνητής νοημοσύνης, είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημόσια υγεία.

Όπως και το λογισμικό «ιχνηλάτησης επαφών» που δικαιολογήθηκε για πρώτη φορά λόγω της πανδημίας και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για τη στόχευση και την παρακολούθηση διαδηλωτών , τα προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία της Diagnostic Robotics και οι χάρτες «hotspot» μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ίδιους σκοπούς.

Δεδομένου του ιστορικού των εθνικών κρατών ασφαλείας τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ, τέτοιες «ανεπίσημες» χρήσεις αυτών των «ψηφιακών λύσεων» κατά της πανδημίας, δεν είναι απλώς υποθετικές, είναι εγγυημένες.

Κοινή διακήρυξη για τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με έμφαση στην εκπαίδευση στελεχών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών υπέγραψαν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Γενικό Διευθυντή του National Cyber Directorate, Yigal Unna.

Στο διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο που συνόδευε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ισραήλ στις 16 και 17 Ιουνίου αναγνωρίστηκε από κοινού η αυξανόμενη εξάρτηση των κοινωνιών και των οικονομιών των δύο χωρών στο τομέα της κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, χαιρέτισαν τις προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των αντίστοιχων εθνικών Διευθύνσεων των δύο χωρών μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Ακόμη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Εθνικής Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ Dr. Ami Applebaum, τον Διευθυντή του Τεχνολογικού Πάρκου «Gav Yam Negev» Uzy Zwebner, καθώς και με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας. Σε όλες τις συζητήσεις, τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ1 Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιώργο Πιτταρά το πρωί της Τετάρτης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις σχετικές συναντήσεις και τα συμπεράσματα αυτών. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Αν έπρεπε να διαλέξω ένα μόνο στοιχείο από αυτά που καθιέρωσαν το Ισραήλ στην καινοτομία και θα ήθελα να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, θα σας έλεγα ότι είναι ο τρόπος που το κάνανε, περισσότερο ακόμη κι από τις ιδέες που έχουν γεννηθεί εκεί».

Και τόνισε: «Πολλές από τις Ισραηλινές εταιρείες έχουν θέση στο να καλύψουν ανάγκες δικές μας. Ανέφερα πριν την κυβερνοασφάλεια, μπορώ να αναφέρω πολλούς άλλους τομείς, όπως η γεωργία ακριβείας αλλά και θέματα που έχουν σχέση με την τεχνολογία της ενέργειας. Όλη η στρατηγική που στήσαμε τον τελευταίο χρόνο στον ψηφιακό μετασχηματισμό αφορούσε το να δούμε τι έκαναν όλοι οι άλλοι καλά και τι από όλα αυτά εμείς μπορούμε να ερμηνεύσουμε δημιουργικά στο ελληνικό πλαίσιο. Είδαμε τι έκαναν οι Άγγλοι, είδαμε τι έκαναν οι Εσθονοί.

Νομίζω ότι από το Ισραήλ μπορούμε να διδαχθούμε πάνω από όλα δυο πράγματα: το ένα έχει σχέση με την κυβερνοασφάλεια και με τις δομές κυβερνοασφάλειας, το δεύτερο έχει σχέση με το πώς έκαναν το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας έξω από τη Silicon Valley, έξω από τις ΗΠΑ, σε αυτό εδώ το σημείο. Και το έκαναν με συγκεκριμένες πολιτικές, με συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης και με συγκεκριμένη κουλτούρα που αφορούσε και τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά τους κέντρα». Πηγή

 

Πηγή

Προβολές : 496


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα