Ισχύει κύριοι συνταγματολόγοι και δικηγόροι, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Ή ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ;;;
ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ: Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>> H Συνθήκη όμως αυτή προβλέπει ρητά την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και όλου του δικαίου της Ενωσης έναντι των συνταγμάτων και της νομοθεσίας των κρατών-μελών για τα ζητήματα που εμπίπτουν στην ύλη και στις αρμοδιότητες της Ενωσης. <<<<<
“Όσο πιο διεφθαρμένο είναι ένα κράτος, τόσο περισσότερους νόμους έχει.”
Cornelius Tacitus – “Annals” (c. 116 A.D.)
Προϊόν μετεξέλιξης πολλών προηγούμενων συνθηκών, η Συνθήκη της Λισσαβώνας είναι στην ουσία το Ευρωσύνταγμα.
O τρόπος που έφεραν την Συνθήκη αυτή για ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν ενδεικτικός των προθέσεων τους να περάσουν “νύχτα” ένα δαιδαλώδες κείμενο το οποίο καταργεί την εθνική κυριαρχία του κράτους-μέλους της ΕΕ αλλά και τις ατομικές ελευθερίες…
Για τον λόγο αυτό, πολλοί άξιοι ευρωβουλευτές αντιστάθηκαν ζητώντας να γίνουν δημοψηφίσματα στις χώρες-μέλη και περισσότερος χρόνος ώστε να μπορέσουν όλοι να διαβάσουν την εκ χιλιάδων σελίδων αποτελουμένη Συνθήκη!!!
Παρακολουθείστε τα γεγονότα των ημερών εκείνων ΕΔΩ.
Πολλές χώρες διαπραγματεύθηκαν τους όρους ένταξής τους στην Συνταγματική Συνθήκη και πέτυχαν να εισέλθουν υπό όρους, διαφυλάσσοντας τα εθνικά τους Συντάγματα.
Η Ελλάδα αντίθετα, με την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ του Κ. Καραμανλή και με την πλήρη συναίνεση και της μείζονος αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ του Γ.Α. Παπανδρέου, δέχθηκε να υπαγάγει το εθνικό της δίκαιο, δηλαδή το Εθνικό Σύνταγμά της, στο δίκαιο της Συνθήκης της Λισσαβώνας, χωρίς καμμία απολύτως διαπραγμάτευση, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
Επιπλέον, τόσο η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η τότε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ απέκρυψαν τελείως από τον Ελληνικό Λαό τα περιεχόμενα της Συνθήκης αυτής και το γεγονός ότι εκχωρούσαν με την αποδοχή της, την ανεξαρτησία της πατρίδας μας σε όλα τα επίπεδα.
Aπό τον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε την Συνθήκη της Λισσαβώνας, η οποία απαρτίζεται από δύο συνθήκες, οι οποίες έχουν την ίδια ισχύ.
ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ (στα ελληνικά)
ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ (στα αγγλικά)
Διαβάστε και το παρακάτω κείμενο, που έχω στο αρχείο μου
ΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ
https://www.e-nomothesia.gr/diethneis-sunthekes/nomos-3671-2008-phek-129-a-3-7-2008.html
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
https://www.parlament.gv.at/PAKT/VHG/XXII/I/I_00851/imfname_037930.pdf
ΑΡΘΡΟ 6 Όταν το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο προτίθεται να επικαλεστεί τη διάταξη του άρθρου Ι-444, παράγραφος 1 ή 2, του Συντάγµατος, τα εθνικά κοινοβούλια ενηµερώνονται για την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου τουλάχιστον έξι µήνες πριν από την έκδοση ευρωπαϊκής απόφασης.
ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Στις Πέμ, 28 Μαΐ 2020 στις 4:23 μ.μ., ο/η Χρήστος Τσιάρτας <[email protected]> έγραψε:
ΤΙΤΛΟΣ Ι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ
ΑΡΘΡΟ 1 Τα έγγραφα διαβουλεύσεων της Επιτροπής (πράσινες βίβλοι, λευκές βίβλοι και ανακοινώσεις) διαβιβάζονται από την Επιτροπή απευθείας στα εθνικά κοινοβούλια όταν δηµοσιευθούν. Η Επιτροπή διαβιβάζει επίσης στα εθνικά κοινοβούλια το ετήσιο νοµοθετικό πρόγραµµα καθώς και κάθε άλλη πράξη νοµοθετικού προγραµµατισµού ή πολιτικής στρατηγικής, ταυτόχρονα µε τη διαβίβασή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συµβούλιο.
Στις Πέμ, 28 Μαΐ 2020 στις 4:19 μ.μ., ο/η Χρήστος Τσιάρτας <[email protected]> έγραψε:
Άρθρο 28 – Σύνταγμα της Ελλάδος – Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:
12/04/2001
- Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
- Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
- Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Σημειώσεις επί του άρθρου
Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Σημειώσεις επί του νόμου
Το αυθεντικό κείμενο του Συντάγματος δεν έχει τίτλους στα άρθρα του. Οι τίτλοι προστέθηκαν, σύμφωνα με το κείμενο του Συντάγματος της ιστοσελίδας της Βουλής, για την καλύτερη κατανόηση των διατάξεων.
……………………………………………………………………………………………
Σχέση των συνταγμάτων των κρατών-μελών με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρωτογενές αλλά και παράγωγο, απασχόλησε από τη δεκαετία του ’60 τόσο το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όσο και τα συνταγματικά ή τα ανώτατα δικαστήρια των κρατών-μελών.
Το ΔΕΚ θεμελίωσε την άμεση εφαρμογή και την υπεροχή του κοινοτικού δικαίου στην ίδια του τη φύση:
Στο πλαίσιο της κοινοτικής έννομης τάξης η ανώτατη βαθμίδα κατέχεται από το πρωτογενές δίκαιο της Ενωσης.
Τα συνταγματικά ή ανώτατα δικαστήρια των κρατών-μελών υπήγαγαν σε πρώτη φάση το κοινοτικό δίκαιο σε έλεγχο με κριτήριο το εθνικό τους σύνταγμα και κυρίως το επίπεδο προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Οι αλλεπάλληλες τροποποιήσεις αφενός μεν του πρωτογενούς δικαίου της Ενωσης, με τελευταία τη Συνθήκη της Λισαβόνας για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, αφετέρου δε των εθνικών συνταγμάτων των κρατών-μελών που έλαβαν πολύ σοβαρά υπόψη τους την εξέλιξη και τη δυναμική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, διαμόρφωσαν ένα νέο πλαίσιο αναφοράς βασισμένο στην αρχή του αμοιβαίου σεβασμού και του αλληλοεπηρεασμού μεταξύ των δύο εννόμων τάξεων.
Αυτός ο αμοιβαίος σεβασμός αφορά, πρώτον, την εθνική συνταγματική βάση της συμμετοχής κάθε κράτους-μέλους στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Στο Σύνταγμα της Ελλάδας, αυτή η βάση είναι το ”άρθρο 28” του Συντάγματος σύμφωνα με ρητή ερμηνευτική δήλωση που προστέθηκε με την αναθεώρηση του 2001.
Και, δεύτερον, τη ρύθμιση της σχέσης μεταξύ ενωσιακού δικαίου και εθνικού συντάγματος.
H Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αξιώνει να γίνει αποδεκτή η αυτοαναφορική θεμελίωση της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου σύμφωνα με τη νομολογία του ΔΕΚ, ούτε καν μια μονιστικού χαρακτήρα θεμελίωση.
Αποδέχεται και τη δυαδική θεμελίωση που βασίζεται στην κύρωση των συνθηκών και τώρα της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα κατά τους εθνικούς συνταγματικούς κανόνες κάθε κράτους-μέλους.
ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>> H Συνθήκη όμως αυτή προβλέπει ρητά την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και όλου του δικαίου της Ενωσης έναντι των συνταγμάτων και της νομοθεσίας των κρατών-μελών για τα ζητήματα που εμπίπτουν στην ύλη και στις αρμοδιότητες της Ενωσης. <<<<<
>>>>> Το ζήτημα τίθεται συνεπώς με σαφή και επιτακτικό τρόπο γιατί καλούμαστε να κυρώσουμε τώρα το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα που προβλέπει ρητά και πανηγυρικά στο άρθρο 1-6 την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και του παραγώγου δικαίου της Ενωσης έναντι του δικαίου και του συντάγματος κάθε κράτους-μέλους. <<<<<
Στην ελληνική έννομη τάξη υπάρχει όμως η ιδιομορφία, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις συντριπτικά περισσότερες χώρες-μέλη, να μην προβλέπεται μηχανισμός γενικού, αφηρημένου και προληπτικού δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα πριν από την κύρωσή της. Αντιθέτως προβλέπεται, κατά το άρθρο 93 παρ. 4, ο παρεμπίπτων, διάχυτος και συγκεκριμένος έλεγχος της συνταγματικότητας από όλα τα δικαστήρια, όλων των βαθμών και όλων των δικαιοδοσιών, μετά την κύρωση. Αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει σε τραγελαφικά και αδιέξοδα αποτελέσματα, να δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια δικαίου και να μειώσει την ευρωπαϊκή αξιοπιστία της χώρας.
ΠΡΟΣΟΧΗ >>>>>>>>>> Εφόσον κυρώνουμε μια σύμβαση που προβλέπει ρητά την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, είμαστε υποχρεωμένοι και να τη σεβαστούμε, αλλιώς δεν θα έπρεπε να την κυρώσουμε. <<<<<<<<<<
ΠΡΟΣΟΧΗ >>> [συνιστούν ταυτοχρόνως και περιορισμό στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα όργανα της Ενωσης]
>>>>>>>>>> >>>>> >>>
H συμμετοχή στην Ενωση και η κύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος συνιστούν ταυτοχρόνως και περιορισμό στην άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα όργανα της Ενωσης που ασκεί δοτές αρμοδιότητες με βάση τις αρχές της επικουρικότητας και της αναλογικότητας.
Εφαρμόζονται συνεπώς για την κύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος συνδυαστικά οι παράγραφοι 2 και 3 του άρθρου 28 και η Συνθήκη πρέπει να κυρωθεί με την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων, ενδεχομένως δε να ακολουθήσει και δημοψήφισμα, αν αυτό αποφασιστεί από τη Βουλή.
>> ΠΡΟΣΟΧΗ >>> H υπεροχή του Ευρωπαϊκού Συντάγματος προβλέπεται συνεπώς ρητά. <<<
Αυτό δεν συνιστά παράκαμψη ή υποβάθμιση του Ελληνικού Συντάγματος, αλλά εφαρμογή σχετικών διατάξεων του.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστηρίων να ελέγχουν τη συνταγματικότητα των νόμων μεταφέρεται για τα ζητήματα που εμπίπτουν στο ενωσιακό δίκαιο στα όργανα της Ενωσης και τελικά στο ΔΕΚ.
Διατηρείται βέβαια πάντοτε ο οριακός έλεγχος των ρητρών του άρθρου 28 παρ. 3 (βάσεις δημοκρατικού πολιτεύματος, ανθρώπινα δικαιώματα κ.ο.κ.).
Αν βέβαια υπάρχει τέτοιο θέμα, τίθενται σε αμφισβήτηση οι ίδιες οι αξίες της Ενωσης και οι κοινές συνταγματικές παραδόσεις των κρατών-μελών.
Αυτό συνεπώς δεν αφορά επί μέρους διατάξεις ενός εθνικού συντάγματος αλλά το ίδιο το πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνταγματικού πολιτισμού.
Μοίρασέ το:
Ετικέτες: Κορυφαίο, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
- Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
- Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
- Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
- Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
- Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.
Κατά συνέπεια γιαυτο τον λόγο βλέπομε σε διάφορες περιόδους μπαιρακια ανεξαρτησίας από Κρήτη μεριά από Θράκη Σκοπιά και λοιπές περιοχές. Έτσι ώστε η κυρίως Ελλάδα να διαμελυθει εντελώς και κάθε περιοχή να συνάπτει συμμαχίες με αλλά κράτη. Βλέπομε 12 ναυτικά μίλια Ιονίου και οχι Αιγαίου. Αυτό είναι ένα εξαίρετο άρθρο αλλά ποιος από τους σημερινούς Έλληνες θα καταλάβει η θέλει να καταλάβει τι λέει αλλά και την σημασιαν των γραφομένων.
Μια πιθανή λυσι είναι η δήλωση εκάστου έλληνα ως αυτόχθων σύμφωνα με τον ορισμό το Ισσοκρατη αλλά και σύμφωνα με την δηλωσι και ανακυρηξι περί αυτόχθονων πληθυσμών από τον ΟΗΕ η νομοθεσία ήδη υπάρχει. Μιας και ο ΟΗΕ θέλει να είναι ο νέος νταβατζής ας παίξουμε το παιχνίδι με τους νομους τους. Α/61/295 Σεπτέμβριος 13, 2007. Ας φαντασθούμε για μια στιγμή δηλώνουν αυτόχθονες και σύμφωνα με τον νόμο του ΟΗΕ δεν αναγνωρίζουν ούτε την παρούσα κυβερνησι ούτε την ΕΕ διότι οι αυτόχθονες δεν εκπροσωπούνται και στις δυο περιπτώσεις.
Ιδού λοιπόν πεδιον λαμπρον.
Τελικά παρανόμησαν ή όχι αυτοί που ψήφισαν τη Συνθήκη; Σαν να μου φαίνεται δεν παρανόμησαν. Οι σατανιστές χειριστές τους μας έχωσαν από το 1974 σύνταγμα με παραθυράκια ώστε να μπορεί να αυτοκαταργηθεί: ένα παραθυράκι είναι η δυνατότητα τροποποίησης του συντάγματος. Αν απλά πούμε “προσπαθείτε να μας εξοντώσετε γι αυτό δεν υπακούμε σε κανένα νόμο σας, και δεν αναγνωρίζουμε το κράτος σας” ηθικά μπορεί να έχουμε δίκαιο αλλά αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται άλλα δύο πράγματα.
1. Δυνατότητα ένοπλης αντιπαράθεσης.
2. Νομιμοποίηση.
Ίσως ένα νέο σύνταγμα. Στο μοντέλο του αμερικανικού ή του ελβετικού που να θεσμοθετεί πχ την οπλοκατοχή από το λαό και να ξεκαθαρίζει την τιμωρία σε όποιον παρανομεί.
Παρεπιπτόντως το ελβετικό σύνταγμα το έφτιαξε Έλληνας, ο εθνάρχης Καποδίστριας.