Ιταλοί επιστήμονες ξεκαθαρίζουν: Αν τηρείται η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου στα σχολεία, ας μη φορούν μάσκα οι μαθητές

Ιταλοί επιστήμονες ξεκαθαρίζουν: Αν τηρείται η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου στα σχολεία, ας μη φορούν μάσκα οι μαθητές

1 Σεπτεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:119
Μοίρασέ το
 
 
Σύμφωνα με τους ιταλούς επιστήμονες, στις περιπτώσεις που τηρείται η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου στα δημοτικά σχολεία η χρήση μάσκας μπορεί να αποφευχθεί.
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έκανε ειδική αναφορά στην χρήση μάσκας στις τάξεις ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ιταλούς επιστήμονες, στις περιπτώσεις που τηρείται η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου στα δημοτικά σχολεία η χρήση μάσκας μπορεί να αποφευχθεί.

Το ίδιο ισχύει για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων στην όλη περιοχή στην οποία βρίσκονται το διάφορα σχολικά συγκροτήματα.

Η προστατευτική μάσκα όμως παραμένει υποχρεωτική για δραστηριότητες κατά τις οποίες αυξάνεται η ένταση της φωνής, όπως το τραγούδι.

Σήμερα, στο μεταξύ, τα ιταλικά σχολεία άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους για τις πρώτες συνεδριάσεις των εκπαιδευτικών, την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων, και για ειδική υποστήριξη των μαθητών που τον Ιούνιο έμειναν μετεξεταστέοι σε κάποια μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επιστροφής όλων των μαθητών στα θρανία, οι περισσότερες περιφέρειες του ιταλικού Νότου έκαναν ήδη γνωστό ότι εννοούν να κάνουν χρήση των δικαιοδοσιών που τους δίνει ο νόμος περί αποκέντρωσης με στόχο να παρατείνουν τις θερινές διακοπές για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα.

 

Πηγή

Προβολές : 119


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα