ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗΣ. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ

16 Ιουλίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:752
Μοίρασέ το

 

Έχω σούρει πολλά στον χώρο των δικαστών και εισαγγελέων και όλα δίκαια.

Οφείλω όμως να αναγνωρίσω και τα ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ, σ’ αυτόν τον σάπιο και διεφθαρμένο χώρο, που μπορεί να είναι ελάχιστα, ΛΑΜΠΟΥΝ όμως ακόμα και μέσα από την χωματερή της μπόχας της α-δικαιοσύνης και δίνουν σε όλους εμάς, την αισιοδοξία πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.

Πριν από εννέα χρόνια, είχα αναρτήσει μια είδηση στο παλιό καταργηθέν ιστολόγιό μου, για τους ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ – ΤΕΝΤΕ.

Πρόκειται για τους τότε ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ.

Σήμερα, συναντάμε και πάλι τον τότε Εισαγγελέα Χανίων κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗ και σημερινό ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ , στην μάχη του κορονοϊού.

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ.

Αξίζει να διαβάσετε τι είχα γράψει τότε για τον ΗΡΩΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ.

Τέτοια ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ, ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥΣ.

ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.

ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ, ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Θα είμαι πάντα ΠΕΡΗΦΑΝΗ, για τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗ.

Όταν δυο εισαγγελείς, τόλμησαν να καταγγείλουν την … “Συνταγματικότητα του Μνημονίου από τον Πικραμμένο” και να μιλήσουν για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ, διώχθηκαν ανηλεώς και ο ΑΝΘελληνικός λαός, δεν στάθηκε στο πλευρό τους.

Με την ευκαιρία των επερχόμενων εκλογών και δεδομένης της νίκης του ΓΕΡΜΑΝΟΦΑΣΙΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και του ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ καθώς  και της ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ, θα σας θυμίσω μια ιστορία που έγινε έξι χρόνια πριν.

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ”.

Έγραψα τότε:

“Τα attikanea, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών συμπαράστασης προς τους δυο ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!

Η ώρα της Λευτεριάς θα σημάνει, αργά ή γρήγορα και θα δούμε ποιοί θα καθίσουν στο σκαμνί ως ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, και ποιοί θα ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗ, ΚΥΡΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!”

 

Λιγοστά τα σχόλια, και … ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΚΩΛΟΛΑΟΣ, στην συντριπτική πλειοψηφία του, που έχει καταντήσει ΑΠΑΤΡΙΣ, ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΣ, ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΑΙΔΩΝ, ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ;;;

ΧΑΛΚΕΝΤΕΡΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ… ΑΛΛΑ Ο “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ” ΛΑΟΣ, ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ.

Άντε να ψηφίσετε τώρα Μητσοτάκη, και τον γιό του ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ.

 

Καλλιόπη  Σουφλή

Υ.Γ. Είμαι πολύ περήφανη γι αυτό το παλλικάρι, τον Εισαγγελέα ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗ.

 

 

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ “ΑΔΕΚΑΣΤΟ” ΤΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΕΡΤΣΕΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ

 

Στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου παραπέμπονται οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης και Κεφαλλονιάς Βικτώρια Μαρσιώνη, καθώς ο πρώτος (Πενταγιώτης) φέρεται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο (dikastis.blogspot.gr) επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η δεύτερη (Μαρσιώνη) φέρεται ότι επικρότησε την επίμαχη επιστολή.

Σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών τον Νοέμβριο του 2012 είχε διατάξει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Η παραπομπή του Ι. Πενταγιώτη αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, η παραπομπή της εισαγγελέως Κεφαλονιάς αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Μποροδήμο και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.) με τον συνάδελφό της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν αυτοτελώς και ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων.

Στην επίμαχη επιστολή του ο Ι. Πενταγιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων» η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».

 

 

Ακόμη, στο δημοσίευμα ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής- οπερέτας και της Κυβέρνησης “yes men” που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση του κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές».

 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

 

“Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο …
σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.

Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία”.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας.

 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος.

Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.

Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο.
Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας.

Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων.

Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία.

Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω.

Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας.

Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία”.

 

Εμείς τι άλλο να πούμε όταν υπάρχουν έστω μετρημένοι στα δάχτυλα ανάλογοι δικαστικοί λειτουργοί, “γραφικοί” για τους πολλούς που όμως έχουν την δύναμη και μιλάνε.

 

Πηγή

Πηγή

 

Γιάννης Πενταγιώτης : Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Γνωρίζετε για την «επανάσταση» του ηρωικού Εισαγγελέα Γιάννη Πενταγιώτη; Τιμήστε τον!

Η παρούσα μνημόνευση της ηρωικής του πράξης, αποτελεί εκ μέρους μου (που είχα ανάλογες εμπειρίες, ίσως και χειρότερες, ασχολούμενος με τα κοινά) απότιση φόρου σεβασμού για το μεγαλείο της προσωπικότητάς του!

Αφιερώστε λίγο χρόνο, για κάτι πολύ ουσιαστικό!

Όλοι μιλάνε για εξεγέρσεις και αντίσταση, αλλά δεν γνωρίζουν όμως, πως στην πράξη μια οργανωμένη συστημική μειοψηφία καταπολεμά τη διασπασμένη λαϊκή πλειοψηφία.

Πολλοί χρήστες των social media αναλαμβάνουν το ρόλο δημοσιογράφων του “CNN και του BBC”, «τρέχουν» από το ένα ρεπορτάζ στο άλλο, με απανωτές αναρτήσεις, δημιουργώντας σύγχυση, κούραση και διαρκή αποπροσανατολισμό από τα ανά καιρούς μεγάλα και σπουδαία γεγονότα, τα οποία σαρώνονται/καλύπτονται από την τρέχουσα (καινούργια) ειδησεογραφία κάτω από το χαλί και χάνονται.

Εσύ αναγνώστη, είσαι συνειδητοποιημένος και υπεύθυνος πολίτης;

Αν ναι, βοήθησε τον εαυτό σου!

Διεκδίκησε το μέλλον σου… και κάτι εσύ, κάτι οι άλλοι και… πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν!

Δεν μπορούμε να σιωπούμε άλλο!

Γιατί αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή φόβος.Όλα πρέπει να λέγονται.

Διαβάζοντας την ακόλουθη ανοιχτή Διακήρυξη, του Εισαγγελέα κου Γιάννη Πενταγιώτη, που έγινε τέλος του 2012, με το βλέμμα προσηλωμένο στον ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ του μέλλοντος της Πατρίδας μας, θαμπώνεσαι από μία ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΗ ΛΑΜΨΗ!!!

Διαβάστε και ξαναδιαβάστε την πρωτοφανή αυτή καταγγελία του ευαισθητοποιημένου λειτουργού της Θέμιδας, που μιλά με συγκίνηση, παρρησία και αυταπάρνηση για ..κ α τ ο χ ή.. της χώρας από τραπεζίτες, για.. κ υ β ε ρ ν ή σ ε ι ς..                        δ ω σ ί λ ο γ ω ν,.. που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές,.. ε ξ ο ν τ ώ ν ο ν τ α ς.. το Λαό, για.. π α ρ α β ί α σ η.. του.. Σ υ ν τ ά γ μ α τ ο ς.. από την.. ε κ τ ε λ ε σ τ ι κ ή,.. τη.. ν ο μ ο θ ε τ ι κ ή.. και την.. δ ι κ α σ τ ι κ ή.. ε ξ ο υ σ ί α (που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο!!!),.. για..                          γ ε ν ο κ τ ο ν ί α.. από την Τρόικα (ΔΝΤ, ευρωπαϊκή επιτροπή, ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και τους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες)!

Διάβασε και ξαναδιάβασε προσεκτικά το παρόν κείμενο μέχρι να σου γίνει συνείδηση η οργουελική τραγωδία μας!

Θα κατανοήσεις παράλληλα, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και τις κοινωνικές τάξεις Έλληνες που αντιστέκονται, που ματώνουν (όπως εν προκειμένω, όπου οι δύο Εισαγγελείς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ακόμη και της οριστικής παύσης από το δικαστικό σώμα), όταν στην αντίπερα κυκλοφορούν, στα κέντρα λήψης αποφάσεων των θεσμικών οργάνων, ελληνόφωνοι «συμπολίτες», που απεργάζονται νυχθημερόν ως τρωκτικά την καταστροφή του Ελληνικού κράτους και Έθνους, την κατοχή της πατρίδας μας και την φτωχοποίηση-υποδούλωση του Λαού της Ελλάδας.

Νενέκοι στα δύσκολα, δυστυχώς πάντα βρίσκονται πολλοί, έντιμοι όμως λίγοι, σαν τους δικαστές Αναστάσιο Πολυζωίδη και Γεώργιο Τερτσέτη το 1832, οι οποίοι γνωρίζοντας πολύ καλά την αθωότητα των κατηγορουμένων για εσχάτη προδοσία Κολοκοτρώνη, Πλαπούτα κ.ά., αρνήθηκαν να υπογράψουν την απόφαση καταδίκης τους σε θάνατο, με όλες τις δυσμενείς προσωπικές συνέπειες σε βάρος τους μετά.

Η Ελλάδα σήμερα είναι υπό καθεστώς κοινοβουλευτικής ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ και δικαστικού ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.

Αυτό αποδείχτηκε (και αποδεικνύεται) επανειλημμένα από τα ενδοτικά ν/σ των μνημονίων, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις δανειακές συμβάσεις, που ψηφίζονται ατέρμονα στη βουλή και τις αντίστοιχες επικυρώσεις που εν πολλοίς λάμβαναν από το ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο.

Κι όμως υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις (μεταξύ των άλλων) και πατριωτών δικαστών (επώνυμων ή ανώνυμων), που αντιστέκονται, με προσωπικό κόστος, στα λαομίσητα μέτρα κατοχής του Ελληνικού Λαού!

Στηρίξτε λοιπόν αυτές τις μειοψηφίες ως συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες, ηθικά με τη συνηγορία σας!!! – Επιβραβεύστε τους!!! – Είναι αντρείοι!!! – Είναι Έλληνες!!!!

Σήμερα, ξεφύλλισα κάποιες σελίδες του αρχείου μου.

Συγκλονίστηκα, όταν αναπόλησα την υπόθεση του Εισαγγελέα Γιάννη Πενταγιώτη, η οποία εν συντομία έχει ως εξής:

 

Την 23/10/2012 ο εν λόγω Εισαγγελέας στα πλαίσια κινητοποιήσεων της παράταξης του στην «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος», ανάρτησε στο blog ΔΙΚΑΣΤΗΣ το παρακάτω άρθρο, που απευθύνεται σε συναδέλφους του δικαστές και εισαγγελείς, στο οποίο ανέφερε τους λόγους του αγώνα και της αντίστασής του ίδιου και των συναγωνιστών του.

Στο άρθρο αυτό (*), που αποτελεί (κατά την άποψή μου) ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟΥ (γι αυτό έτυχε την ανάλογη δίωξη) από έναν πατριώτη Έλληνα, καταγγέλλεται ευθέως το μνημονιακό κοινοβουλευτικό και δικαστικό καθεστώς!

Το άρθρο αυτό εγκωμίασε στο διαδίκτυο, με συνημμένο σχόλιο (βλ. παρακάτω) (**), η επίσης Εισαγγελέας Κεφαλλονιάς κα ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ ως εξής: “ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Αυτό ήταν….

Άμεσα, η διορισμένη από τη κυβέρνηση πάντα ηγεσία της τυπικά ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, μέσω του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τεντέ, παρέπεμψε βλ. παρακάτω (***), στις 3/2/2013, στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου τους εν λόγω Εισαγγελείς Γιάννη Πενταγιώτη και Βικτώρια Μαρσιώνη … «για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.»

Μάλιστα, ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη βουλή για την πειθαρχική έρευνα, που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν αυτοτελώς και ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων!!!

Αν ζητάτε, να μάθετε ποια ήταν η τύχη της παραπομπής, ο Εισαγγελέας Γιάννης Πενταγιώτης μετατέθηκε από το ανώτατο ενδεκαμελές δικαστικό συμβούλιο στο Ρέθυμνο τον Ιούλιο του 2013. Δεν γνωρίζω περισσότερα, ούτε υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία.

Όμως το «σύστημα» πάντα εφαρμόζει την ίδια μέθοδο: Εκφοβισμό, Απειλή, Εξουθένωση. Και τότε ο κάθε ακτιβιστής ή ενεργός πολίτης ή δημόσιος λειτουργός ή αντιστασιακός συνδικαλιστής, βρίσκεται μόνος, χωρίς οποιαδήποτε συμπαράσταση από την αδιάφορη κοινωνία, να προσπαθεί ενώπιον «θεών και δαιμόνων», να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Κατά συνέπεια, επιβεβαιώνεται η ρήση του Σωκράτη: “Δεν είναι τίποτα τυχαίο”, όπως και η τραγωδία που βιώνει ο Ελληνικός Λαός σήμερα συνέπεια της έλλειψης κοινωνικής συνοχής!

Στη συνέχεια, τα δύο δημοσιεύματα (*) και (***) και το σχόλιο (**): (*)

Το άρθρο που ανάρτησε ο Εισαγγελέας Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης στο blog “ΔΙΚΑΣΤΗΣ”, την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012, με τίτλο “Κινητοποιήσεις Δικαστών και Εισαγγελέων” :

 

«Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα , τις οποίες σέβομαι , αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι :

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος , ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία , ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων , ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας , ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ , που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος , των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ .

Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν , ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα , οι σύμβουλοί τους , οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες .

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση « δωσιλόγων » που προσφέρουν γή και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του .

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή .

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης « yes men » που έχουμε που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας , σε ένα άρθρο , για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές .

Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή .

Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία ;

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30 % , αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας .

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας , τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη , όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος .

Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία .

Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής , δουλείας , αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης .

Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του , στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες .

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας , στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική μας κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ , οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται .

Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο .

Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν , να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ .

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι , απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή .

Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε .

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών , κοινωνικών , εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας .

Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων .

Αγωνιζόμαστε για την προστασία όλης της κοινωνίας, όλων των πολιτών .

Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας , το έθνος μας , η Ελλάδα μας , ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του , από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία .

Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας , η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου , ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω .

Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας .

Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας , της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του , την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει , δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια .

Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία .

 

Γιάννης Πενταγιώτης

Εισαγγελέας Πρωτοδικών »

Η παραπομπή του Ι. Πενταγιώτη αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, η παραπομπή της εισαγγελέως Κεφαλλονιάς αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Μποροδήμο και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.) με τον συνάδελφό της.

Ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, προκειμένου όσοι.. β ο υ λ ε υ τ έ ς.. επιθυμούν, να.. κ ι ν η θ ο ύ ν.. αυτοτελώς και.. π ο ι ν ι κ ά.. σε.. β ά ρ ο ς .. των δύο.. ε ι σ α γ γ ε λ έ ω ν.

Στην επίμαχη επιστολή του ο Ι. Πενταγιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων» η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».

Αθανάσιος Καρανάσιος

 

Πηγή

 

Πάτρα: Διατάχθηκε νεκροψία σε ασθενή που πέθανε από κορωνοϊό

 

Με απόφαση δικαστικού συμβουλίου διατάχθηκε να γίνει νεκροψία σε 41χρονο άνδρα που πέθανε από κορωνοϊό. 

Στη Δικαιοσύνη απευθύνθηκαν συγγενείς 41χρονου άνδρα που -σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου- αποβίωσε λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού από  COVID 19. Μάλιστα, το Συμβούλιο Εφετών Πατρών ακύρωσε βούλευμα, στο οποίο κρίθηκε να μην γίνει νεκροψία λόγω κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και με κεντρικό ισχυρισμό ότι δεν θα εισέφερε κάτι στη διάγνωση θανάτου που είχε γίνει από τους ιατρούς.

Αν και το αρχικό αίτημα της οικογένειας για διενέργεια νεκροψίας εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πύργου και δόθηκε η σχετική εντολή, στη συνέχεια η αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία, αρνούνταν να προχωρήσει στη νεκροψία λόγω κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας κατέληξε στη μη αναγκαιότητα διενέργειας νεκροψίας, αλλά ασκήθηκε έφεση από τον Αντεισαγγελέα Εφετών Πατρών κατά του βουλεύματος. Την τελική κρίση διατύπωσε το Συμβούλιο Εφετών Πατρών, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου του 41χρονου.

Η υπόθεση

Όπως περιγράφεται στην απόφαση 77/2021 του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, ο 41χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του έπειτα από νοσηλεία 28 ημερών στο νοσοκομείο στις 30 Μαρτίου 2021. Την επόμενη ημέρα, η σύζυγος του και η μητέρα του υπέβαλλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ζήτησαν τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, καθώς δεν αρκέστηκαν στην αναφορά στο πιστοποιητικό θανάτου πως η αιτία ήταν λοίμωξη αναπνευστικού λόγω κορονοϊού.

Αρχικά ενώ δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Πλημ/κών Πύργου για νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, στη συνέχεια η εντολή ανακλήθηκε ύστερα από το από 1-4-2021 έγγραφο της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, η οποία επικαλούνταν αφενός οδηγίες του ΕΟΔΥ περί κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και αφετέρου την έλλειψη κατάλληλης υποδομής των εγκαταστάσεων του νεκροτομείου Πάτρας. Η οικογένεια του αποθανόντος επέμενε στο να γίνει νεκροψία, ενώ η Εισαγγελία Πλημ/κών Πύργου βασιζόμενη στο έγγραφο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αρνούνταν. Έτσι, με βούλευμα του συμβουλίου Πλημ/κών Ηλείας αποφασίστηκε η μη διενέργεια νεκροψία – νεκροτομής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, «δεδομένης της διαγνωσμένης αιτίας θανάτου, η νεκροτομική διερεύνηση ουδέν το επιπρόσθετο μπορεί να προσφέρει μετά τη διάγνωση των κλινικών ιατρών, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η περίπτωση αυτή δεν υπέχει θέση αιφνίδιου ή βίαιου θανάτου, ώστε να δικαιολογείται – απαιτείται η διενέργεια νεκροτομής». Επιπλέον, είχε κριθεί ότι «ακόμη δε και η δειγματοληψία, η οποία θα γινόταν στο πλαίσιο μιας νεκροτομικής διερεύνησης προς τεκμηρίωση των μακροσκοπικών ευρημάτων, σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν εφικτό να συνεισφέρει στην εξακρίβωση των συνθηκών νοσηλείας, ιατρικής φροντίδας κ.α. του θανόντα, παρά μόνο θα επιβεβαίωνε τη λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (ως αιτία θανάτου), συνεπεία του κορωνοϊού».

Τι ανέφερε ο Αντεισαγγελέας που άσκησε την έφεση

Ωστόσο, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Ιωάννης Πενταγιώτης, ανέφερε στην έφεση που άσκησε κατά του συγκεριμένου βουλεύματος: «Χωρίς τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής είναι αδύνατο να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του … αν δηλαδή ήταν αποτέλεσμα του κορωνοϊού ή αν πέθανε από άλλη αιτία με κορωνοϊό, αν του δόθηκε η κατάλληλη ιατρική αγωγή και φροντίδα, αν υπήρχε οποιαδήποτε πλημμέλεια, ως προς τη νοσηλεία του. Το προσβαλλόμενο βούλευμα εσφαλμένα θεώρησε ότι αρκεί το πιστοποιητικό θανάτου που υπέγραψαν οι θεράποντες ιατροί του ότι ο 41χρονος απεβίωσε από λοίμωξη αναπνευστικού COVID και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο … νοσηλευόταν με αυτές τις αιτίες, όμως χωρίς να έχει γίνει νεκροψία – νεκροτομή πως οι ιατροί που συνέταξαν το ως άνω πιστοποιητικό είναι σίγουροι για την αιτία θανάτου;» αναφέρει ο αντιεισαγγελέας.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την εποχή προ του κορωνοϊού, εξηγώντας ότι δεν θα έπρεπε ούτε τότε να γίνονται νεκροψίες υπό τον φόβο διασποράς αντίστοιχων ιώσεων. «Μα τότε σε κάθε ερευνώμενη περίπτωση θανατηφόρας ιατρικής αμέλειας θα μας αρκούσαν οι διαβεβαιώσεις των ιατρών για τα αίτια θανάτου και δεν θα χρειάζονταν νεκροψίες, οι οποίες διατάσσονται από την Εισαγγελία ακριβώς για να διακριβωθούν τα όποια αίτια ιατρικής αμέλειας» συμπληρώνει και καταλήγει:

«Καθίσταται σαφές ότι ο μόνος τρόπος να διερευνηθεί η υπό κρίση υπόθεση του θανάτου είναι μόνο με νεκροψία – νεκροτομή η οποία θα μας δείξει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του και κατά συνέπεια το Συμβούλιο σας πρέπει να κάνει δεκτή τυπικά και ουσιαστικά την υπό κρίση έφεσή μας και να επιτρέψει τη νεκροψία – νεκροτομή στο σώμα του (…)».

Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς

Στη μήνυση που υπέβαλλε η μητέρα και η σύζυγός του 41χρονου περιγράφουν ότι στις 30 Μαρτίου 2021 έφτασαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υπογράψουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την μεταφορά του διασωληνωμένου 41χρονου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Αχαΐας με ιδιωτικό ασθενοφόρο.

«Απροσδόκητα κατά την άφιξή μας, αφού μας ταλαιπώρησαν μέχρι να βρούμε τον αρμόδιο ιατρό, μας ενημέρωσε η κα (…) περί τις 21:20 ότι ο αποβιώσας έχασε τον αγώνα για τη ζωή του. Για την ακρίβεια μας ρώτησε «τι κάνετε εδώ» και απάντησε η δεύτερη εξ ημών ότι ήρθαμε να πάρουμε το παιδί για να το πάμε στο Ρίο. Τότε η κα (…) μας είπε «Δεν τα μάθατε, δυστυχώς έχασε τον αγώνα» και η δεύτερη εξ ημών ρώτησε, «Έχασε το παιδί μου τη ζωή του και δεν ενημερώθηκε κανένας» και μας απάντησε ότι κάλεσαν τη μητέρα στο τηλέφωνο». Μάλιστα, όπως περιγράφουν στη μήνυση, όταν την επόμενη ημέρα η σύζυγος του 41χρονου πήγε ξανά στο νοσοκομείο για να παραλάβει το πιστοποιητικό θανάτου, αυτό έγραφε επάνω πως η ώρα θανάτου ήταν στις 22.01, δηλαδή 40 λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του στους συγγενείς του.

«Εν ολίγοις, μέσα σε πολύ λίγη ώρα, και ενώ ήταν έτοιμη η μεταφορά του στο Ρίο, την οποία επιδιώξαμε και πετύχαμε ακριβώς λόγω των αθλίων και υπόπτων συνθηκών νοσηλείας του στον Πύργο, ο άνθρωπος μας διασωληνώθηκε και αμέσως σχεδόν μετά πέθανε. Ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή όχι απλώς επικοινωνούσε με την οικογένειά του και επιβεβαίωνε την καλή σε γενικές γραμμές κατάσταση της υγείας του, αλλά έστελνε γραπτά μηνύματα και οπτικό υλικό που επιβεβαίωνε κατά τα άνω την καλή αυτή κατάσταση της υγείας του.

Είναι δε γνωστές στην ιατρική κοινότητα, και όχι μόνον, οι προϋποθέσεις και τα επιστημονικά εκείνα δεδομένα που επιβάλλουν και μετά ταύτα νομιμοποιούν τη διασωλήνωση, ως έσχατη ιατρική πράξη παροχής βοήθειας και διάσωσης ενός ασθενή. Το οξυγόνο είναι ένα εξ αυτών, μεταξύ άλλων, όπως όλως ενδεικτικά τα αέρια του αίματος. Το “99” όχι απλώς δεν δικαιολογεί την διασωλήνωση, ούτε μπορεί να γίνει η αποδεκτή η πτώση κατά 29 μονάδες μέσα σε ελάχιστα λεπτά (από 99 σε 70, όπως “ενημερωθήκαμε”), πολλώ μάλλον όταν η “πτώση” αυτή συμπίπτει χρονικά με την επικείμενη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, την οποία ο ίδιος και η οικογένειά του επεδίωξαν και πέτυχαν και με μεγάλη προσμονή ανέμεναν» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συγγενείς του 41χρονου.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών

Το Συμβούλιο Εφετών Πατρών που διατύπωσε και την τελική κρίση στην υπόθεση, δέχθηκε την έφεση του αντιεισαγγελέα και διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας. Στην απόφασή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής είναι αναγκαία ανακριτική πράξη για τη διερεύνηση της ανωτέρω καταμηνυθείσας αξιόποινης πράξης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αφού γενικά το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής ουσιαστικά συμβάλλει στην υποβοήθηση του έργου των εισαγγελικών-δικαστικών αρχών σε ειδικά επιστημονικά ζητήματα και δη ιατρικά που ανακύπτουν κατά τη διερεύνηση ενός θανάτου.

Το τι αποδεικτικά στοιχεία θα εισφέρει εν προκειμένω η νεκροψία – νεκροτομή, δηλ. αν θα επιβεβαιώσει ή όχι την αναγραφόμενη στο πιστοποιητικό θανάτου αιτία θανάτου του … («λοίμωξη αναπνευστικού COVID+ (θετικό) – αναπνευστική ανεπάρκεια – σκλήρυνση κατά πλάκας»), μόνο με τη διενέργεια της ανωτέρω πράξης [νεκροψίας-νεκροτομής] μπορεί να καταδειχθεί».

Σχετικά με τον ισχυρισμό περί μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και την πιθανότητα διασποράς μέσω της νεκροψίας, το Συμβούλιο έκρινε: «Περαιτέρω, εφόσον τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι Οδηγίες του ΕΟΔΥ, μπορεί να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, σε έναν άνθρωπο που νοσούσε από Covid 19 και έτσι ελαχιστοποιείται ο επικαλούμενος από την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής που στεγάζεται στο χώρο του Π.Γ.Ν. Πατρών, στους κοινόχρηστους χώρους του οποίου, έχουν καθημερινή παρουσία εργαζόμενοι που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί καθώς επίσης και συγγενείς νεκρών και υπάλληλοι γραφείων τελετών (που επίσης δεν έχουν εμβολιαστεί) οι οποίοι εισέρχονται στο χώρο προς διεκπεραίωση της διαδικασίας φύλαξης και μεταφοράς των σορών».

 

πηγή

Προβολές : 752


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα