Καίγοντας και καταστρέφοντας, θα φέρουν τους νόμους της... “κλιματικής αλλαγής”, για να φτωχοποιήσουν τον ελληνικό λαό

Καίγοντας και καταστρέφοντας, θα φέρουν τους νόμους της... “κλιματικής αλλαγής”, για να φτωχοποιήσουν τον ελληνικό λαό

11 Αυγούστου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:293
Μοίρασέ το

 

Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στην Εύβοια

 
Μόνο καίγοντας και καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, μπορούν να δικαιολογήσουν τους νόμους που ετοιμάζουν για την “κλιματική αλλαγή”, σύμφωνα με τις προσταγές των αφεντικών τους, και να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό, εφαρμόζοντας την ΑΤΖΕΝΤΑ 2030.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Στις επερχόμενες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, εκλογές, Ή ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, Ή ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ.
Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στην Εύβοια

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus ανάρτησε μια δορυφορική εικόνα η οποία απεικονίζει με δραματικό τρόπο το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια. Η φωτογραφία αυτή καταδεικνύει πως μέχρι στιγμής έχουν καεί τουλάχιστον 507.950 στρέμματα, ενώ η συνολική καταστροφή μπορεί στο τέλος αυτής της περιπέτειας να αγγίξει και τα 700.000 στρέμματα.

Επισημαίνεται πως αυτός ο απολογισμός αφορά μόνο τη Βόρεια Εύβοια και όπως φαίνεται πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή από φωτιά που συνέβη ποτέ στην Ελλάδα, αφού η δεύτερη πιο καταστροφική πυρκαγιά ήταν αυτή στην Ηλεία το 2007, όπου είχαν κατακαεί 443.280 στρέμματα. Προκειμένου να υπάρξει μια συνολικότερη εικόνα της καταστροφής σε όλη τη χώρα θα πρέπει στα παραπάνω καμένα στρέμματα να προστεθούν 150.000 καμένα στρέμματα στην Ηλεία, 111.120 στρέμματα στη Λακωνία και 84.540 στην Αττική.

Η υπηρεσία Copernicus ανάρτησε και έναν πίνακα στον οποίο αναφέρονται οι καμένες εκτάσεις σε εκτάρια, οι ενεργές πυρκαγιές, ο συνολικός πληθυσμός ο οποίος επλήγει και στη συνέχεια ανά κατηγορίες το τι ακριβώς καταστράφηκε. Δηλαδή, δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, υποδομές, σχολεία και γενικώς εκπαιδευτικά κτήρια, οδικό δίκτυο, εγκαταστάσεις παροχής και παραγωγής ενέργειας κλπ.

Ο κατάλογος αυτός έχει αναρτηθεί στα αγγλικά. Κάτω από τον κατάλογο υπάρχει μια περιληπτική περιγραφή της πυρκαγιάς η οποία αναφέρει: «Από το απόγευμα της Πέμπτης πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί της Εύβοιας και στο βόρειο κομμάτι της Αττικής, οι οποίες κατακαίουν τεράστιες δασικές εκτάσεις, τμήματα αστικού ιστού και αγροτικές περιοχές. Οι μέτριας έντασης άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι οι δασικές εκτάσεις είναι ιδιαίτερα εύφλεκτες έκαναν πολύ δύσκολη τη δουλειά των πυροσβεστών. Πολλοί πυροσβέστες και οχήματα συνεχίζουν να επιχειρούν στις πυρόπληκτες περιοχές».

Πως έχει η κατάσταση στα μέτωπα της Βορείου Εύβοιας

Τετάρτη, 11 Αυγούστου. Εννέα ημέρες πέρασαν από την καταστροφική φωτιά της Εύβοιας και ακόμα τα μέτωπα παραμένουν μεν ανοιχτά αλλά σε ύφεση. Αφού η πυρκαγιά έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της και σιγά σιγά άρχισαν να υποχωρούν τα σύννεφα καπνού, οι εναέριες δυνάμεις πέταξαν πάνω από τα καμένα αλλά και τα σημεία όπου υπάρχουν ακόμα αναζωπυρώσεις για να ολοκληρώσουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές αλλά μικρές. Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου, αναζωπυρώσεις όπου χρειάστηκε η παρέμβαση των πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Στις καμένες περιοχές δεν υπάρχει ούτε ηλεκτροδότηση ούτε υδροδότηση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η καθημερινότητα εκείνων που έμειναν πίσω ή επέστρεψαν για να ξεκινήσουν δειλά δειλά να απομακρύνουν καμένα αντικείμενα από τα σπίτια τους.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αρκαδία

Εν αντιθέσει με την εικόνα που παρουσιάζεται στη Βόρεια Εύβοια, στην Αρκαδία η κατάσταση είναι διαφορετική. Τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά και η φωτιά καίει μεγάλες εκτάσεις γης, απειλεί οικισμούς, έχει ήδη κάψει πολλά σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους και γεωργικές εκτάσεις, ενώ οι εκκενώσεις των περιοχών φτάνουν  μέχρι το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου, τις 20 σε αριθμό.

Την ίδια ώρα, δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και ένας με μικροεγκαύματα δικομίστηκαν σε δομές υγείας της Αρκαδίας. Ειδικότερα, δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στη Δάφνη Αρκαδίας στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Ο πυροσβέστης με τα εγκαύματα κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη στη ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας. Στο σημείο βρίσκεται και μεγάλη δύναμη των πυροσβεστικών δυνάμεων από χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα βοήθειας προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 578 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 181 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα και από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 Ε/Π και 7 Α/Φ με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

 

Πηγή

Προβολές : 293


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα