Καθαρές κουβέντες. Ηχηρό ΟΧΙ Νασιούλα στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη στους Γερμανούς

Καθαρές κουβέντες. Ηχηρό ΟΧΙ Νασιούλα στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη στους Γερμανούς

14 Απριλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:356
Μοίρασέ το

 

Ο Γιάννης Νασιούλας τονίζει: “Πρότασή μου, η λειτουργία Μουσείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα Εγκλήματα Πολέμου και Κατοχής των Γερμανών εις βάρος των Ελλήνων και της Ανθρωπότητας (1941-1944)”.

Καθαρές κουβέντες. Ηχηρό ΟΧΙ Νασιούλα στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη στους Γερμανούς

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Ιωάννης Νασιούλας, είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με καθαρές θέσεις όχι μόνον στα θέματα του δήμου, αλλά και σε όλες του τις πολιτικές απόψεις, γεγονός σπάνιο και στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Αποτελεί μια καθαρή και διαυγή πολιτική φωνή, και οι Θεσσαλονικείς, θα έπρεπε να να την έχουν προσέξει και να την έχουν εμπιστευθεί πολύ περισσότερο.

Αν και είναι ένας νέος άνθρωπος, οι γνώσεις, το επιστημονικό του κύρος και κυρίως οι πολιτικές του θέσεις, είναι καθαρά πατριωτικές και άκρως σημαντικές.

Αποτελεί ελπίδα επιστροφής στις ρίζες του χιλιοταλαιπωρημένου λαού, καθώς προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, προσπαθούν να αποκόψουν την φωνή του από τους πολίτες.

Ευτυχώς δεν το καταφέρνουν και η ανοδική του πορεία στα τεκταινόμενα στην Θεσσαλονίκη, βρίσκει πολλά ευήκοα ώτα.

Οι θέσεις του και στην υπόθεση που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό τον Δήμο Θεσσαλονίκης, και αφορά στην παραχώρηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ιστορικού κτιρίου στους… Γερμανούς!!!!!!!!!!

Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι… μακράν…

Μήπως οι Θεσσαλονικείς, πρέπει επιτέλους να κάνουν μια σωστή επιλογή;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

“Θα πω ΟΧΙ στην παραχώρηση της Βίλλας Πετρίδη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο Ελληνο-Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας”: Αυτή είναι η ηχηρή δημόσια τοποθέτηση του Ιωάννη Νασιούλα, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτησή του, ο Γιάννης Νασιούλας τονίζει: “Πρότασή μου, η λειτουργία Μουσείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα Εγκλήματα Πολέμου και Κατοχής των Γερμανών εις βάρος των Ελλήνων και της Ανθρωπότητας (1941-1944)”.

“Οι σύγχρονοι Γερμανοί οφείλουν να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη”

Και συνεχίζει ο Γιάννης Νασιούλας: “Οι σύγχρονοι Γερμανοί οφείλουν να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη. Η κατάχρηση των στρατιωτικών μέσων στον πόλεμο με την Ελλάδα και την κατοχή της από τους Γερμανούς, ιδία τα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού και κατά της ανθρωπότητας και ακόμα ειδικότερα, τα εγκλήματα των Γερμανών στην Θεσσαλονίκη, απαιτούν μια ειλικρινή δικαίωση που ποτέ δεν ήρθε.

Η διεκδίκηση των επανορθώσεων για την ανήκεστο βλάβη που βαρύνει το Γερμανικό Κράτος έναντι του Ελληνικού είναι απαράγραφη υποχρέωσή μας και μείζονα ηθική εκκρεμότητα για τους Γερμανούς πολίτες.

Ακριβώς απέναντι από την Βίλλα Πετρίδη, οι Γερμανοί του Άντολφ Άιχμαν συγκέντρωναν τους δεκάδες χιλιάδες άμαχους Έλληνες πολίτες Εβραϊκού θρησκεύματος και τους επιβίβαζαν στα τραίνα του θανάτου για τα κρεματόρια.

Θεωρώ τουλάχιστον αψυχολόγητη την ανακοίνωση μελών της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση να παραχωρηθεί η Βίλα Πετρίδη στο Ελληνο-Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Ταυτόχρονα, είναι περιττό να τονίσω πως λυπούμαι τόσο που ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδος δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ίδιος το κτιριακό του απόθεμα προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων της Θεσσαλονίκης. Η ντροπή βαρύνει και εμένα προσωπικώς, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ζητώ ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας και θα εργαστώ ώστε η η Βίλλα Πετρίδη και το κτιριακό απόθεμα του Δήμου Θεσσαλονίκης να αξιοποιηθεί χωρίς να εκχωρηθεί σε τρίτους”, σημειώνει εμφαντικά ο Γιάννης Νασιούλας.

 

Πηγή

 

 

Πηγή

Προβολές : 356


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα