Καθηγητές Κέρκυρας: Καθοδηγούνται Εισαγγελείς & Ασφαλίτες από την Κεραμέως! Δεν θα γίνουμε Ρουφιάνοι των μαθητών μας

Καθηγητές Κέρκυρας: Καθοδηγούνται Εισαγγελείς & Ασφαλίτες από την Κεραμέως! Δεν θα γίνουμε Ρουφιάνοι των μαθητών μας

6 Οκτωβρίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:362
Μοίρασέ το

Οι καθηγητές καταλήγουν στην ανακοίνωση τους ως εξης: “Οι μαθητές υποκινούνται από τις ανάγκες τους και από την 6μηνη κυβερνητική απραξία, σε αντίθεση βέβαια με τους καθοδηγούμενους από την Υπουργό και την Κυβέρνηση Εισαγγελείς, Ασφαλίτες και «αγανακτισμένους πολίτες» που αναζητώντας ρόλο ύπαρξης, τα βάζουν με 15χρονα.”

 

 

Σ’ αυτούς τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Είναι από τους ελάχιστους που δεν υποτάχθηκαν στην σιωνιστική διαταγή της νεοταξίτισας Νίκης Κεραμέως – Μπίνλντεμπεργκ – Ροκφέλλερ…

Αυτή τη γραμμή όφειλαν να ακολουθήσουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, αλλά είναι ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΟΣΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Τίποτα όμως δεν κρατάει για πολύ… και να γνωρίζουν πως η ζωή είναι ένας τροχός που κυλάει… κι αυτοί που μέχρι τώρα είναι ψηλά, θα έρθουν στα χαμηλά… εκεί που θα μπορούμε να τους πιάσουμε…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας αντιστέκονται στη Κυβέρνηση της Νέας Τάξης και των εντολών που δίνει να γίνουν οι Καθηγητές ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ των μαθητών τους!! Δηλώνουν οτι ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΥ ..

Ούτε θα γίνουμε ΧΑΦΙΕΔΕΣ των ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!!! Δεν θα μετατραπούν σε μηχανισμό ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ των μαθητικών Κινητοποιήσεων αυτά δηλαδή που κάνει η Κυβέρνηση με τα Δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια..

Οι καθηγητές καταλήγουν στην ανακοίνωση τους ως εξης: Οι μαθητές υποκινούνται από τις ανάγκες τους και από την 6μηνη κυβερνητική απραξία, σε αντίθεση βέβαια με τους καθοδηγούμενους από την Υπουργό και την Κυβέρνηση Εισαγγελείς, Ασφαλίτες και «αγανακτισμένους πολίτες» που αναζητώντας ρόλο ύπαρξης, τα βάζουν με 15χρονα.

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει τους δεκάδες εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα, οι οποίοι αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του αστυνομικού στους μαθητές και δεν εφάρμοσαν μαζικά την εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Πιο συγκεκριμένα από τα 12 υπό κατάληψη σχολεία, στα 3 δεν έγινε καν συνεδρίαση του Συλλόγου (ούτε βέβαια αποστολή προγράμματος τηλεκπαίδευσης), ενώ τα 9 καταδίκασαν είτε ομόφωνα είτε με μεγάλες πλειοψηφίες την εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφήνοντας στα χαρτιά οδηγίες κι εντολές τόσο του Υπουργείου όσο και του Π.Δ.Ε., ο οποίος έχει γίνει «βασιλικότερος του βασιλέως» στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, ρίχνοντας από πάνω του και το τελευταίο φύλλο συκής για το πόσο «μαζί με τους συναδέλφους» μπορεί να είναι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στη μαζική Γ.Σ. που ακολούθησε διατρανώθηκε η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν τον αγώνα τους και ξεκαθαρίστηκε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να παίξουν το ρόλο του παιδονόμου, ούτε πρόκειται να γίνουν χαφιέδες των αγωνιζόμενων μαθητών, δεν πρόκειται να καταστούν μηχανισμός απεργοσπασίας σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Αυτό το ρόλο τον αφήνουμε στην κυβέρνηση και στα γνωστά δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια, που το τελευταίο διάστημα δίνουν τα ρέστα τους ενάντια στη νεολαία.

Οι μαθητές υποκινούνται από τις ανάγκες τους και από την 6μηνη κυβερνητική απραξία, σε αντίθεση βέβαια με τους καθοδηγούμενους από την Υπουργό και την Κυβέρνηση εισαγγελείς, ασφαλίτες και «αγανακτισμένους πολίτες» που αναζητώντας ρόλο ύπαρξης, τα βάζουν με 15χρονα.

Η κυβέρνηση και η Υπουργός είναι υπόλογοι:

 • Γιατί ήδη από το Μάρτη απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης μαθητών ανά τάξη
 • Γιατί έχουν ακόμα και τώρα αφήσει άδεια τα σχολεία από εκπαιδευτικούς. Στα παστωμένα 27άρια τμήματα λείπουν αυτή τη στιγμή πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί, χάνονται πάνω από 170.000 διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα. Μόνο στην Κέρκυρα έχουμε πάνω από 70 κενά χωρίς να υπολογίζουμε τις άδειες των ευπαθών ομάδων.
 • Γιατί έχουν λιγότερες από 1 καθαρίστριες ανά σχολικό κτήριο!

Τα αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας αιτήματα και το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τα δίκαια αιτήματά του!

Συνάδελφοι,

Είμαστε σε ετοιμότητα, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην χαφιέδικη λογική του Υπουργείου που μας θέλει καταδότες των μαθητών μας.

 • Εφαρμόζουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας και της ΕΛΜΕ για 3ωρη + 3ωρη στάση εργασίας, τη Δευτέρα 5/10 σε σχέση με την εξ αποστάσεως στα υπό κατάληψη σχολεία και με κάθε τρόπο αρνούμαστε να την εφαρμόσουμε.
 • Άμεσα συγκαλούμε συλλόγους διδασκόντων ώστε να πάρουμε αποφάσεις ότι δεν θα εφαρμόσουμε την ΥΑ ή εκμεταλλευόμαστε τη στάση εργασίας ώστε να μη γίνει η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και να μην αποσταλεί πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης.
 • Παρεμβαίνουμε άμεσα σε όποιο σχολείο συνάδελφος πιεστεί να εφαρμόσει την ΥΑ, αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μη συμμετέχουνστην πίεση προς τους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή της εγκυκλίου και να μη στέλνουν το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης εφόσον ο Σύλλογος έχει αντίθετη άποψη.
 • Καλούμε τους Σ.Δ. να καλέσουν τους γονείς των μαθητών τους -είτε το σχολείο είναι σε κατάληψη, είτε όχι- και να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο (αριθμός μαθητών ανά τμήμα, ελλείψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας κ.α.) και να διεκδικήσουν μαζί και με τους μαθητές τις λύσεις στα προβλήματα αυτά.
 • Καλούμε τους Σ.Δ. των σχολείων που δεν είναι σε κατάληψη να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

 • Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, τη Δευτέρα, 5 Οκτώβρη, στις 12 μ.μ. για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.
 • Συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση στις 6 Οκτώβρη, στις 6:30 μ.μ., για να βροντοφωνάξουμε με όλο τον λαό: Οι ναζί στη φυλακή!
 • Πραγματοποιούμε σύσκεψη Υγειονομικών – Εκπαιδευτικών – Γονιών – Μαθητών, ώστε να συζητήσουμε για την εξέλιξη της πανδημίας με τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία.

 

Πηγή

Προβολές : 362


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα