«Καμπάνα» 600.000 ευρώ στην Pfizer των εμβολίων! Απόφαση «σταθμός» στην Ιταλία

«Καμπάνα» 600.000 ευρώ στην Pfizer των εμβολίων! Απόφαση «σταθμός» στην Ιταλία

5 Μαΐου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:442
Μοίρασέ το

 

 

 

 

 

Μην κάνετε χαρούλες, γιατί η υπόθεση αφορά το 1999 και όχι τον κορονοϊό.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ, έχουν επιβάλει σε όλα τα κράτη να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.

Άρα, τζίφος η υπόθεση.

Παρ’ όλα αυτά, το μόνο σημαντικό είναι, πως στο ΜΑΥΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ PFIZER, προστίθεται μια ακόμη μελανή σελίδα.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Αναλυτικά η απόφαση…

Πρόστιμο 600.000 Ευρώ στην Pfizer Italia όρισε το Εφετείο του Μιλάνου την εταιρία την Παρασκευή 30 Απριλίου, ως αποζημίωση σε έναν ασθενή, ανοίγοντας την πόρτα και για άλλες υποθέσεις.

Αιτία της κομβικής αυτής απόφασης είναι η απουσία της αναφοράς των παρενεργειών, όπως εθισμός στον τζόγο και στην υπερσεξουαλικότητα, στο φύλλο οδηγιών χρήσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η υπόθεση ξεκινά το 1999 όταν ένας 60χρονος άνδρας από την κεντρική Ιταλία διαγνώστηκε με την νόσο του Πάρκινσον.

Από το 2001 έως το 2005 ο ασθενής λάμβανε με συνταγή το φάρμακο “Cabaser” της Pfizer.

Ωστόσο, εμφανίστηκαν  παρενέργειες – εθισμός στα τυχερά παιχνίδια και υπερσεξουαλικότητα, κάτι που δεν αναφέρονταν στο φύλλο οδηγιών χρήσης, το οποίο επικαιροποιήθηκε μόλις το 2007.

«Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν λίγους μήνες μετά τη λήψη του Cabaser», ισχυρίστηκε ο ασθενής στο Δικαστήριο.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πραγματοποιήσει αμέτρητες τραπεζικές συναλλαγές και επίσης αφαίρεσε παράνομα 100.000 ευρώ από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, ενώ έχασε και πάνω από 280.000 ευρώ στον τζόγο.

«Ξεχνούσα να δουλεύω, έπαιζα στο γραφείο, στο σπίτι τη νύχτα, ενώ η γυναίκα μου κοιμόταν. Νόμιζα ότι είχα τρελαθεί», έλεγε.

Με βάση ιατρικά δεδομένα, ορισμένοι θεωρούν ότι οι αγωνιστές ντοπαμίνης, όπως πραμιπεξόλη, ροπινιρόλη ή ροτιγοτίνη (διαδερμικό έμπλαστρο), αποτελούν θεραπεία πρώτης εκλογής σε νεότερα άτομα, αλλά συνήθως ως συμπληρωματική θεραπεία.

Έχουν ικανοποιητική δράση κατά της αύξησης του μυϊκού τόνου και του τρόμου.

Σε νεότερους ασθενείς προτιμότερος είναι κάποιος αγωνιστής ντοπαμίνης, ενδεχομένως σε συνδυασμό με χαμηλή δόση L-dopa.

Αν προηγουμένως χορηγούνταν στον ασθενή L-dopa, η δόση μειώνεται κατά την τιτλοποίηση του αγωνιστή ντοπαμίνης.

Στις παρενέργειες των αγωνιστών ντοπαμίνης ωστόσο, συμπεριλαμβάνεται κίνδυνος υπερσεξουαλικότητας και εξάρτησης από τυχερά παιχνίδια, κάτι που πρέπει να γίνεται γνωστό.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

 

Πηγή

Προβολές : 442


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα