Καναδάς : Καίνε καθολικές εκκλησίες μετά την αποκάλυψη ομαδικών παιδικών τάφων στα οικοτροφεία

Καναδάς : Καίνε καθολικές εκκλησίες μετά την αποκάλυψη ομαδικών παιδικών τάφων στα οικοτροφεία

10 Ιουλίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:612
Μοίρασέ το
Εδώ και περίπου δύο μήνες ξετυλίγεται και αποκαλύπτεται μια αιματηρή συνωμοσία σιωπής 100 ετών, με επίκεντρο την δολοφονία, την κακοποίηση, τις αυτοκτονίες ή τον θάνατο εξ αμέλειας περισσότερων από 1.000 παιδιών αυτοχθόνων, που είχαν σταλεί για «αναμόρφωση και αφομοίωση» σε οικοτροφεία του Καναδά.
Αυτό μεταφράζεται ως ξυλοδαρμοί και βιασμοί παιδιών, υποσιτισμός, απαγόρευση της χρήσης των διαλέκτων των ιθαγενών, πολιτιστικός πόλεμος και παιδιά που αφήνονταν «στα χέρια του Θεού» όταν αρρώσταιναν.

Αντί να καίνε τις εκκλησίες, γιατί δεν καίνε τους ιερείς…;;;
Τι φαίνε οι εκκλησίες;
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;;;
ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΥΝΗΓΟΥΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Μην ξεχνάτε πως ο Καναδάς, είναι…”αποικία” της Αγγλίας…
Μην ξεχνάτε πως από την Αγγλία, έφευγαν χιλιάδες παιδιά προς Καναδά και Αυστραλία…
ΤΥΧΑΙΟ;;;

 

 

Τουλάχιστον 14 Καθολικές εκκλησίες έχουν γίνει στάχτη ή στόχος βανδαλισμού με μπογιά στον Καναδά τις τελευταίες εβδομάδα και από πίσω κρύβεται μια μακάβρια αλήθεια: Γιατί σε καθολικά οικοτροφεία της British Columbia του Καναδά έχουν βρεθεί περισσότεροι από χίλιοι τάφοι μικρών παιδιών χωρίς όνομα.
Ο Καναδάς αντιμέτωπος με την Ιστορία: Γιατί καίγονται καθολικές εκκλησίες σε όλη τη χώρα;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ
απο το 2020mag.gr
Η οργή ξεχείλιζε τον τελευταίο καιρό στις περιοχές των ιθαγενών Καναδών -επισήμως φέρουν την ονομασία των “Πρώτων Εθνών”- και ένα μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε το βράδυ και τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου, την “Ημέρα του Καναδά” (πρώην Επέτειος Συνομοσπονδίας, που μετονομάστηκε σε Ημέρα Κυριαρχίας πριν η αργία πάρει το σημερινό της όνομα), όπου κάηκαν 5 καθολικές εκκλησίες και συνολικά βανδαλίστηκαν περισσότερες από 10.
Αυτό μόνο την 1η Ιουλίου, γιατί συνολικά έχουν καεί 10 εκκλησίες, με τις 8 να βρίσκονται σε περιοχές των “Πρώτων Εθνών”.
Ακόμη εκβαραθρώθηκαν δύο αγάλματα, των Βασιλισσών Βικτώρια και Ελισσάβετ της ΙΙ. Το τρίτο, το άγαλμα του θαλασσοπόρου James Cook που αποίκησε/κατέκτησε τον Καναδά για λογαριασμό της Βρετανίας, λύθηκε και πετάχτηκε στο λιμάνι και την θέση τους πήρε ένα ξύλινο ομοίωμα κόκκινου φορέματος, όπου στο πίσω μέρος έχει δακτυλικά αποτυπώματα με αίμα, ως φόρος τιμής για τις ιθαγενείς γυναίκες που δολοφονήθηκαν ή εξαφανίστηκαν από τους άποικους.
Συνομωσία Σιωπής και ανείπωτης φρίκης 100 ετών
Ο λόγος είναι απλός όσο και αδιανόητος:
Εδώ και περίπου δύο μήνες ξετυλίγεται και αποκαλύπτεται μια αιματηρή συνωμοσία σιωπής 100 ετών, με επίκεντρο την δολοφονία, την κακοποίηση, τις αυτοκτονίες ή τον θάνατο εξ αμέλειας περισσότερων από 1.000 παιδιών αυτοχθόνων, που είχαν σταλεί για «αναμόρφωση και αφομοίωση» σε οικοτροφεία του Καναδά.
Αυτό μεταφράζεται ως ξυλοδαρμοί και βιασμοί παιδιών, υποσιτισμός, απαγόρευση της χρήσης των διαλέκτων των ιθαγενών, πολιτιστικός πόλεμος και παιδιά που αφήνονταν «στα χέρια του Θεού» όταν αρρώσταιναν.
Το 60% των 130 ιδρυμάτων «αφομοίωσης» ή Κοινοτικών Σχολείων όπως ονομάστηκαν λειτουργούσαν υπό τον έλεγχο της Καθολικής Εκκλησίας και η πολιτεία έπαιρνε τα παιδιά από την ηλικία των 6 ετών για να τα αφομοιώσει με τον πολιτισμό των τότε Καναδών. Ενίοτε και για να τα δώσει βορρά στους καθολικούς παπάδες για κακοποίηση κάθε μορφής.
Ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό, καθολικός ο ίδιος, προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις, καθώς από την μία αναφέρει τα τωρινά γεγονότα ως κατανοητά «Understandable», αλλά ταυτόχρονα καταδικάζει τις πράξεις εμπρησμού καθώς στερούν από τους πολίτες μέρη να πενθήσουν και να γιατρευτούν από τις ψυχικές πληγές τους.
Παρόλα αυτά εκ μέρους όλης της Κυβέρνησης ζήτησε δημόσια συγνώμη και κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να πράξει το ίδιο.
Μοιάζει λίγο με “thoughts and prayers”, αλλά σημαντικότερη είναι η στάση των Ιθαγενών Καναδών.
Οι ηγέτες τους κλήθηκαν να καταδικάσουν τα γεγονότα, χωρίς όμως να μπορούν να παραβλέψουν πως μιλάμε για μια εκατονταετή ηγεμονία φόβου και κακοποίησης πάνω σε μικρά παιδιά.
Μιλάμε συνεπώς για καταδίκη με πλήρη κατανόηση της οργής και χωρίς την χρήση σκληρής γλώσσας.
Το ζήτημα έγκειται στο ότι για όλο αυτό το διάστημα, ο χριστιανισμός ήταν η μόνη διέξοδος για τους λαούς τους (λαούς με έντονη πνευματικότητα) να πιστέψουν σε μια ανώτερη δύναμη, ενίοτε μέσα από τον μερικό μετασχηματισμό της πίστης τους στην μετάβαση από τον ανιμισμό προς τον χριστιανισμό.
Τις δε καθολικές εκκλησίες στα εδάφη αυτά, τις περισσότερες φορές τις έχτισαν οι ίδιοι οι Ιθαγενείς Καναδοί, οπότε σε ένα βαθμό το κάψιμο των εκκλησιών, έκανε κάποιους να θεωρήσουν πως μαζί κάηκε ο κόπος των προγόνων τους.
Αυτή την στιγμή στον Καναδά είναι το νούμερο 1 θέμα πλην κορωνοϊού και φυσικά έχουν βγει όλες οι «ψύχραιμες» φωνές ακροδεξιών και Συντηρητικών και ζητούν «συλλήψεις» και «επαναφορά της τάξης και της ασφάλειας». Έπαθαν “Νέα Σμύρνη” με λίγα λόγια.
Η φρίκη των καθολικών οικοτροφείων
Το 1894 η φοίτηση στα οικοτροφεία του Καναδά, έγινε υποχρεωτική για όλα τα παιδιά των αυτοχθόνων.
Οπότε σε έναν βαθμό τα παιδιά απάγονταν από τις οικογένειές τους καθώς τα Κοινοτικά Σχολεία, είχαν προγραμματιστεί να χτιστούν και χτίστηκαν μακριά από όλους τους καταυλισμούς των ιθαγενών.
Σκοπός να μειωθεί η οικογενειακή επιρροή αλλά προφανώς μειώθηκε και η προστασία των παιδιών αυτών. Οι οικογενειακές επισκέψεις έγιναν ακόμα πιο δύσκολες χάρη σε ένα σύστημα που διατηρούσε τους Ιθαγενείς γονείς τους εντός των ορίων των καταυλισμών.
Τα σχολεία αυτά τους στέρησαν την γλώσσα, τον πολιτισμό, την οικογένεια και σε πολλές περιπτώσεις την ζωή τους.
Αν οι τάφοι είναι περισσότεροι από 1.000 και οι μαθητές που παρακολούθησαν τα σχολεία αυτά 150.000, μιλάμε για ένα τεράστιο ποσοστό θνησιμότητας υπό την εποπτεία του Καναδικού κράτους ή της Καθολικής Εκκλησίας.
Το σύστημα πέτυχε διαταράσσοντας την επιρροή του πολιτισμού των Πρώτων Εθνών σε αυτά τα παιδιά, όμως το τίμημα ήταν μετατραυματικό στρες, αυτοκτονίες, αλκοολισμός και κατάχρηση ουσιών, που είναι πλέον βαθιά ριζωμένα στις κοινότητες αυτές (κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις ΗΠΑ)
Πολίτες και γνωστοί αυτόχθονες καναδοί μιλούν πλέον ανοιχτά για την εκδίωξη των καθολικών εκκλησιών από τις περιοχές αυτές.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν βρεθεί 182 ανώνυμοι τάφοι στην British Columbia στο Κοινοτικό Σχολείο St Eugene’s Mission από την Lower Kootenay Band (φυλή), 751 ανώνυμοι τάφοι βρέθηκαν από το Cowessess First Nation του Saskatchewan και 215 ανώνυμοι τάφοι από την φυλή Tk’emlups te Secwepemc.
Όλα αυτά μόλις τις τελευταίες 40 ημέρες.
Επιζώντες και επειρογνώμονες φοβούνται πως τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των τάφων που θα βρεθούν κοντά στα Καθολικά Σχολεία θα αυξηθεί δραματικά. Ήδη σε αυτές τις έρευνες συνδράμουν ραντάρ υπεδάφους και έτσι δεν χρειάζονται τυχαίες ανασκαφές σε κάθε σημείο υποψίας ή ενδιαφέροντος ξεχωριστά.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως μόλις σε ελάχιστες περιπτώσεις δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις στους γονείς σχετικά με τον θάνατο των παιδιών τους ή έγιναν έρευνες.
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχθεί ξεχωριστά εκπροσώπους από τα Πρώτα Έθνη, τους Μετίς και τους Ινουίτ τον Δεκέμβρη κάτω από ηχηρές πιέσεις για δημόσια συγγνώμη.
Βέβαια οι ετεροχρονολογημένες συγνώμες έχουν συνήθως ως αποτέλεσμα την δικαιολογημένη οργή και το κάψιμο των εκκλησιών που πλέον συμβολίζουν 100 χρόνια κακοποίησης και φόνων από αδιαφορία μικρών παιδιών.
Δύο καθολικές θρησκευτικές ομάδες, οι Oblates (η λέξη αναφέρεται σε μέλη καθολικών κοινοτήτων), δήλωσαν πως θα αποδεσμεύσουν όλα εκείνα τα έγγραφα σχετικά με την δική τους δράση (σχολεία στις περιοχές Marieval και Kamloops), αρκεί να μην παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα.

 

ΠΗΓΗ : olympia.gr

 

Πηγή

Προβολές : 612


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα