Κατάκτησε τη ζωή με αξιοπρέπεια και σεβασμό, και θα σου το ανταποδώσει!

Κατάκτησε τη ζωή με αξιοπρέπεια και σεβασμό, και θα σου το ανταποδώσει!

10 Οκτωβρίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:170
Μοίρασέ το

Εάν σέβεσαι τον εαυτό σου, απαξιώνεις μίζερες σχέσεις, τοξικούς ανθρώπους και προχωράς με αξιοπρέπεια παρακάτω.

 

Να βάζεις τα όριά σου…και όριό σου, είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός.

Κι όταν σου τα θίγουν να τους δείχνεις την πόρτα εξόδου από την ζωή σου…

 

Καλλιόπη

Γράφει ο Τριστάνος

 

Ο σεβασμός δεν πουλιέται πουθενά, για να μπορέσεις να τον αγοράσεις.

Δεν κληρονομείται, ούτε είναι ταλέντο που το έχεις εκ γενετής.

Ο σεβασμός κερδίζεται, κατακτιέται και είναι από τις πιο δύσκολες κατακτήσεις, που θα κάνεις στη ζωή σου.

Είναι από κείνα τα χαρίσματα που έχουν αμφίδρομη ιδιότητα, καθώς είναι αλληλοεπιδρώμενο.

Διότι ας πούμε στην αγάπη, όταν αγαπάς – παραδόξως – δεν είναι απόλυτο ότι θα σε αγαπούν κιόλας.

Όπως και στην βοήθεια, ότι θα σε βοηθήσουν.

Στην αλληλεγγύη, ότι θα σε ακολουθήσουν ή στην ενσυναίσθηση, ότι θα σε καταλάβουν.

Ο σεβασμός λοιπόν, με κάποιον μαγικό τρόπο, λειτουργεί ανταποδοτικά στη ζωή μας.

Εάν σέβεσαι τους δασκάλους σου, θα κάνεις εύκολο το έργο τους και η αποκομιδή πολύτιμων γνώσεων, θα γίνει ευκολότερα και ταχύτερα βοηθώντας και τις δύο πλευρές.

Όταν σέβεσαι το χώρο που ζεις, αυτομάτως σέβεσαι και τον εαυτό σου και η ικανοποίηση που παίρνεις βλέποντας τον τακτοποιημένο και καθαρό, σου δίνει όμορφη ψυχική διάθεση, για να δημιουργήσεις και να τον απολαύσεις.

Όταν σέβεσαι το περιβάλλον εργασίας σου, η θετική αύρα που απορρέει από μέσα σου, διαμορφώνει την μισθολογική σου κατάσταση προς τα πάνω, καθώς και την εμπιστοσύνη που έχουν τα αφεντικά σου για σένα.

Και στην αντίθετη περίπτωση τώρα, εάν σέβεσαι τους υπαλλήλους σου, τους ωθείς στο να προσπαθήσουν περισσότερο και η απόδοσή τους θα αυξήσει την δουλειά σου και τα κέρδη.

Άλλη μία λοιπόν αμφίδρομη ιδιότητα του σεβασμού. Όταν σέβεσαι τους γονείς σου, τους γεμίζεις ικανοποίηση και τους κάνεις ευτυχισμένους, νιώθοντας ότι τα κατάφεραν πολύ καλά στη ζωή τους.

Αυτό εξαργυρώνεται με ηρεμία και μακροημέρευση εκ μέρους τους. Όλο αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο και στην δική σου ζωή. Διότι όσο περισσότερο τους έχεις στο πλάι σου, νιώθεις γεμάτος και ασφαλής.

Ενώ όταν ξέρεις ότι λόγω της συμπεριφοράς σου, έχεις ευθύνες για την απώλεια τους, αυτό σε γεμίζει ενοχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση και τύψεις που κρατούν για πάντα.

Όταν σέβεσαι τα παιδιά σου και τους μιλάς όμορφα, δίχως να τα μειώνεις και να τα προσβάλλεις, για κάθε λάθος που θα κάνουν, τότε δημιουργείς παιδιά με ισχυρό χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση, που διαπρέπουν στην ζωή τους.

Και επειδή συχνά είμαστε πρότυπα των παιδιών μας, μαθαίνουν και αυτά να σέβονται εμάς και τους γύρω τους. Έτσι είσαι ένας υπερήφανος και ευτυχισμένος γονέας κι εσύ, για αυτά.

Όταν σέβεσαι τον σύντροφό σου και δεν του μιλάς άσχημα, εκτιμάς την άποψη του, σέβεσαι το χώρο του και την προσωπικότητα του, τότε θα δεις στα μάτια του την ευγνωμοσύνη και την πρόθεση για ανταπόδοση προς εσένα.

Έτσι η ζωή σου θα έχει αγάπη και ηρεμία.

Μέχρι και τα ζώα αντιλαμβάνονται το σεβασμό, και αντιδρούν ανάλογα. Αντίθετα με κάποιους ανθρώπους – “ζώα”.

Εάν σέβεσαι τον πλανήτη, θα αναπνέεις περισσότερο οξυγόνο. Εάν σέβεσαι το σερβιτόρο, θα φας γρηγορότερα και καλύτερα.

Εάν σέβεσαι τον εαυτό σου, απαξιώνεις μίζερες σχέσεις, τοξικούς ανθρώπους και προχωράς με αξιοπρέπεια παρακάτω.

Και τέλος εάν σέβεσαι όλα τα παραπάνω, τότε η ίδια η ζωή θα σε σεβαστεί. Διότι θα την έχεις κατακτήσει.

Το όνομα σου θα υπάρχει στα χείλη των ανθρώπων που σε γνώρισαν, με θαυμασμό, με μεγαλοπρέπεια και ως παράδειγμα, ακόμη και όταν φύγεις από αυτόν τον κόσμο.

Σεβάσου λοιπόν, για να σε σέβονται!

 

 

Πηγή

Προβολές : 170


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα