Καταλύουν μια ακόμη φορά το Σύνταγμα. Με τροπολογία Βορίδη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Καταλύουν μια ακόμη φορά το Σύνταγμα. Με τροπολογία Βορίδη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

29 Μαΐου, 2021 37 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:828
Μοίρασέ το

 

 

 

 

 

 

Βορίδη, ξεχνάς… ξεχνάς το παρελθόν σου, για χάρη των “ο@ραίικων διαταγών”;;;

ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ Κ@ΛΟΥΣ ΣΑΣ.

ΡΕ … ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΕ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;;;

ΡΕ … ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑ@ΟΓΙΟ, ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 51 παράγραφος 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;;;

ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ.

Και επειδή ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑ#ΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: ΟΣΕΣ ΝΟΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ 302 ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Ποτέ δεν υποστήριξα τη Χρυσή Αυγή και έχω ασκήσει σκληρή δημοσιογραφική κριτική και στον αρχηγό της και σε πολλά στελέχη της. ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΜΑΛΙΑ.

 

Υ.Γ.2. Θα επαναλάβω την προσωπική μου άποψη για τις κατά συρροήν ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΑΠΟΧΗ!

Στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Χρυσής Αυγής, προβλέπει τροπολογία την οποία αναμένεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», με την εν λόγω τροπολογία αφαιρείται  από τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τόσο το δικαίωμα καθόδου στις επόμενες εκλογές, όσο και το δικαίωμα ψήφου.

Όπως προβλέπεται, οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους και δεν μπορούν να ψηφίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιβληθείσας ποινής τους.

Παράλληλα, δεν έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν συνδυασμό προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές εφόσον καθίσταται ασυμβίβαστο η κατοχή επιτελικής θέσης σε πολιτικό κόμμα για τον οριστικά καταδικασθέντα για αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του δεύτερου βιβλίου του Ποινικού κώδικα (προσβολές κατά τους πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, βία κατά των εκλογέων κτλ) ή για εγκλήματα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στην προς κατάθεση τροπολογία προβλέπεται επίσης η απαγόρευση ιδιωτικής χρηματοδότησης για κόμματα των οποίων ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ή νόμιμος εκπρόσωπος έχει αμετάκλητη καταδίκη.

 

Πηγή

 

Πάμε τώρα λίγους μήνες πριν, όταν ο ίδιος ο υπουργός “δικαιοσύνης” άλλα έλεγε…

ΑΥΤΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΚΑΜΟΡΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Τσιάρας: Δεν μπορούν να στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα οι Χρυσαυγίτες με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι ο Κώστας Τσιάρας είπε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέα ρύθμιση, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής Αυγής είναι δύσκολη λόγω των αλλαγών ΣΥΡΙΖΑ

 

Η κυβέρνηση θα φέρει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από πρόταση της επιτροπής παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, νέα ρύθμιση για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ανακοίνωσε στη Βουλή, ο Υπουργος Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με φόντο τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε όμως ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση άλλαζε τον Ποινικό Κώδικα άμεσα και πάλι θα υπήρχε πρόβλημα με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς θα ίσχυε ο ευμενέστερος νόμος ενώ θα υπήρχε και θέμα με το άρθρο 51 παράγραφος 3 του Συντάγματος που προβλέπει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων μόνο μετά από “αμετάκλητη δικαστική απόφαση”.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος δεν εκανε δεκτές τις σχετικές τροπολογίες που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ “είναι απορίας άξιο πως εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει την επιχειρηματολογία αυτή.

Ακόμα και αν αλλάζαμε τον Ποινικό Κώδικα πάλι θα ίσχυε ο ευμενέστερος νόμος και υπάρχει και το άρθρο 51 του Συντάγματος.

Ποιον κοροϊδεύετε; Για τι πράγμα μιλάμε; Εσείς είστε αυτοί που δώσατε παράθυρο με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Εσείς που παρότι ήσασταν εγκαλούμενοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κάνατε τίποτα και υποκριτικά τώρα προτείνετε κάτι που ξέρετε ότι δεν μπορεί να ισχύσει. Είναι για τις εντυπώσεις η συζήτηση και όχι για την ουσία!”.

Ο Κ. Τσιάρας ανέφερε πως τα μέλη της Επιτροπής για την Παρακολούθηση των Ποινικών Κωδίκων του, εισηγήθηκαν την επιστροφή της επίμαχης ρύθμισης που αφαίρεσε η προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές του 2019, “με αποτέλεσμα σήμερα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίζουν μικρότερες ποινές”.

Χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως είπε, γίνεται “για να καλύψει το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσε αλλάζοντας τον Ποινικό Κώδικα, καθώς ισχύει πάντα ο ευνοϊκότερος νόμος”. Τόνισε πως ακόμα και αν η κυβέρνηση της ΝΔ με τις τροποποιήσεις που έκανε πριν το καλοκαίρι στον Ποινικό Κώδικα, είχε επαναφέρει τις παλαιότερες και πιο αυστηρές διατάξεις, πάλι η Χρυσή Αυγή θα πήγαινε με τις ηπιότερες που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα άλλαζαν τα δεδομένα”.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και ψήφισε την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων, “τότε η ΝΔ και όλος ο νομικός κόσμος είχε προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις που θα είχε στην απόφαση για την Χρυσή Αυγή”.

Αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητά ο Ραγκούσης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, επέμεινε πως ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για να αποκλειστεί η δυνατότητα των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν σε μελλοντικές εκλογές, είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κάτι στο οποίο, όπως επισήμανε, συμφώνησαν τελικά και το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ με τις δικές τους τροπολογίες, παρόλο που το πρωί εξέφρασαν αντιρρήσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι εκλογές δεν θα γίνουν αύριο, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, συνεπώς υπάρχει χρόνος για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με ταυτόχρονες αλλαγές που πρέπει να γίνουν και στον Ποινικό Κώδικα.

Καθώς “τα κωλύματα που μπαίνουν στον εκλογικό νόμο είναι συναπτόμενα με τις ποινικές διατάξεις.

Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι πάμε να κάνουμε παρέμβαση στην εκλογική νομοθεσία, αυτή η παρέμβαση συμπαρασύρει και άρθρα του Ποινικού Κώδικα.

Δεν είναι τόσο απλό. Γι αυτό και πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και ευθύνη”.

Απευθυνόμενος δε, στον ΣΥΡΙΖΑ, σήκωσε τους τόνους λέγοντας ότι “θα πρέπει να γίνουμε σοβαροί και να υποστηρίζουμε την πραγματικότητα και να μην προσπαθούμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας για να δείξουμε ευαίσθητοι.

Εσείς είστε αυτοί που με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ανοίξατε το παράθυρο. Δεν ακούσατε τις προειδοποιήσεις και έρχεστε τώρα υποκριτικά να προτείνετε κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί ισχύει ο ευμενέστερος νόμος”.

Την βούληση της κυβέρνησης να φέρει σύντονα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα, ώστε να μην μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας.

8 Οκτωβρίου 2020

 

πηγή

Προβολές : 828


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα