Καταστροφή στα Γεράνεια και «Aιολικά Πάρκα»: Οι συμπτώσεις και ο ρόλος των ολιγαρχών

Καταστροφή στα Γεράνεια και «Aιολικά Πάρκα»: Οι συμπτώσεις και ο ρόλος των ολιγαρχών

21 Μαΐου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Καταστροφή στα Γεράνεια και «Aιολικά Πάρκα»: Οι συμπτώσεις και ο ρόλος των ολιγαρχών

Στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων ορέων, πέντε κοινοπραξίες, ελληνικών και ξένων συμφερόντων, έχουν αναπτύξει ένα σχεδιασμό βιομηχανικής κλίμακας παραγωγής Αιολικής Ενέργειας, με τοποθέτηση 65 ανεμογεννητριών κατά μήκος ολόκληρης της οροσειράς.

 

 

 

 

 

Την ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, την ξέρετε;

ΣΥΝΤΟΜΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Καταστροφή στα Γεράνεια Όρη. Υπήρχε κίνητρο εγκληματιών και δεν ήταν απλή πυρκαγιά από έναν απρόσεκτο αγρότη ή ήταν μία καταστροφή που κατά σύμπτωση συνέβη εκεί που διευκολύνει το κτίσιμο τεράστιων αιολικών πάρκων ομίλων, κατά σύμπτωση, ιδιοκτησίας Ελλήνων ολιγαρχών; 

Τα σχέδια και οι αιτήσεις για αδειοδότηση αιολικών πάρκων που έχουν σκοντάψει μέχρι τώρα επάνω στον δασικό χαρακτήρα των περιοχών που κάηκαν, δημοσιεύονται τώρα από το pronews.gr και είναι πραγματικά μια εντυπωσιακή σύμπτωση. Άλλωστε δεν είναι η μόνη πυρκαγιά.

Το 2018 και το 2019 πάλι τα ίδια είχαμε στα Γεράνεια, σε μικρότερη έκταση, τότε.

Συμπτωματικά, μετά το 1986, οι πυρκαγιές στην περιοχή ξεκίνησαν μετά τις αιτήσεις για τα αιολικά πάρκα!

Το γεγονός είναι ότι οι βουνοκορφές των Γερανείων (NATURA 2000) που φιλοξενούσαν μέχρι σήμερα παρθένα δάση με εξαίρεση την θέση Μεγάλη Ράχη (Παλιοβούνα) που είχε καεί πριν από δύο χρόνια, εξακολουθούσαν να αποτελούν εμπόδιο στα «αιολικά πάρκα»

Τα Γεράνεια όρη ήταν ο τελευταίος καταπράσινος ορεινός όγκος μεταξύ Αττικής και Κορινθίας. Μέσα σε μία νύχτα κάηκαν! 

Η περιβαλλοντική καταστροφή τεράστια. Η πανίδα της περιοχής, εξοντώθηκε σχεδόν συνολικά.

Στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων ορέων, πέντε κοινοπραξίες, ελληνικών και ξένων συμφερόντων, έχουν αναπτύξει ένα σχεδιασμό βιομηχανικής κλίμακας παραγωγής Αιολικής Ενέργειας, με τοποθέτηση 65 ανεμογεννητριών κατά μήκος ολόκληρης της οροσειράς.

Το τεράστιο μέγεθος των βιομηχανικών τύπου μονάδων παραγωγής Αιολικής Ενέργειας, καθώς και οι βοηθητικές του έργου υποδομές, δρόμοι μεγάλου πλάτους για τη διακίνηση βαρύ τύπου οχημάτων, τα δίκτυα και πυλώνες υπερυψηλής τάσης για τη μεταφορά του παραγόμενου ρεύματος με τους απαραίτητους υποσταθμούς, το μόνο που χρειάζονταν ήταν μια τέτοια βιβλική καταστροφή για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Όλοι οι Έλληνες ολιγάρχες της ενέργειας (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα εταιρειών, τα ευκολονόητα παραλείπονται γιατί υπάρχουν και «ατυχήματα» επιπέδου Γ.Καραϊβάζ, Σ.Χίου ή Σ.Γκιόλια) έχουν σχέδια για την περιοχή Πράθι του Δήμου Λουτρακίου, Μακριά Ράχη και Βράχο Γερανείων, συνολικής ισχύος 27 MW.

Και οι μεσαίες ελληνικές κρύβουν πίσω τους μεγάλους ξένους κολοσσούς: Με συμμετοχή των ελληνικών ομίλων συνήθως έως και το 75% αρχικά, μετά τις αδειοδοτήσεις και την εγκατάσταση των δραστηριοτήτων τους συρρικνώνονται έως και το 2%,επιτρέποντας έτσι στο ξένο κεφάλαιο να κυριαρχεί πλήρως.

Την ώρα που κλείνουν τα λιγνιτικά πεδία και σταματά η αξιοποίηση του «ελληνικού μαύρου χρυσού», έρχεται η ανανεώσιμη «αιολική ενέργεια».

Η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), οι αρμόδιοι υπουργοί και οι πολιτικές των κυβερνήσεων την τελευταία ειδικά δεκαετία, δημιούργησαν το προνομιακό περιβάλλον που επέτρεψε αφ’ ενός την απαξίωση της οιασδήποτε ενεργειακής αυτονομίας των νοικοκυριών, με το θολό τοπίο που δημιούργησε στον τομέα των ΑΠΕ μικρής κλίμακας  και αφ’ εταίρου στη χάραξη ενός πολιτικού σχεδιασμού γιγαντιαίας κλίμακας για την «ανανεούμενη ενέργεια».

Με το life style της «Οικολογίας» ως μάσκα, καταστρέφουν αργά και σταθερά το περιβάλλον για να φυτέψουν «αιολικά πάρκα». 

Και έρχονται και άλλες περιοχές, όπως π.χ. των Αγράφων.

Ας δούμε τον χάρτη με τις αιτήσεις αδειοδότησης στα Γεράνεια:

Καταστροφή στα Γεράνεια και «Aιολικά Πάρκα»: Οι συμπτώσεις και ο ρόλος των ολιγαρχών

Oι περιοχές που έχουν μπλοκαριστεί τα «αιολικά πάρκα» λόγω δασικού χαρακτήρα:

Και εδώ (κάτωθι) οι περιοχές που κάηκαν, προφανώς συμπτωματικά:

Aλλά επειδή θα πρέπει να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα για «πονηρές» σκέψεις, η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να κηρύξει αναδασωτέες τις περιοχές και να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα εγκατασταθεί ούτε ένα αιολικό πάρκο…

 

Πηγή

Προβολές : 513


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα