Καυστικός αλλά δίκαιος, ο Νίκος Αντωνιάδης με τους συναδέλφους του, που καταδίκασαν την σύλληψη δικηγόρου που δεν φορούσε μάσκα. Και μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Καυστικός αλλά δίκαιος, ο Νίκος Αντωνιάδης με τους συναδέλφους του, που καταδίκασαν την σύλληψη δικηγόρου που δεν φορούσε μάσκα. Και μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

11 Οκτωβρίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:711
Μοίρασέ το

Νίκος Αντωνιάδης: “Προκλητική σύλληψη δικηγόρου και παράνομη κράτησή του την ώρα των ασύλληπτων παραβάσεων στο Εφετείο – Να μη διαμαρτυρόμαστε όμως μόνο όταν αυθαιρετούν σε “δικούς μας”, έτσι συνάδελφοι;”

 

Απόλυτη η ταύτιση του έγκριτου ποινικολόγου Νίκου Αντωνιάδη, με τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και την υπογράφουσα, όταν για το συγκεκριμένο θέμα της σύλληψης του δικηγόρου, έγραψα:

“Η Ένωση Ποινικολόγων, γιατί είναι ΑΠΟΥΣΑ, στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που γίνονται κατά της ζωής, της αξιοπρέπειας, και της σωματικής ακεραιότητας των Ελλήνων, την στιγμή που συνάδελφοί τους από το εξωτερικό, συνεργάζονται με τον λαό και αντιστέκονται στην φασιστική επιβολή παράλογων και παράνομων κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν στην χρήση μάσκας;

Τώρα που συνελήφθη ένας δικός τους, ακούγονται;
Προσέξτε μπρε, μην εκτεθείτε στην πολιτική και δικαστική εξουσία…” (εδώ)
 
 
ΜΗΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΣΕ … ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΛ, ΜΕ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ;;;
 
Αυτό, ας το λάβουμε σοβαρά άπαντες.
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Ευχαριστώ τον κύριο Νίκο Αντωνιάδη για την τιμή που μου κάνει να αναγνωρίσει τους δημοσιογραφικούς αγώνες μου, ούσα πιστή σε μια συνειδησιακή Αξία: ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΟΠΟΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ.

Διαβάζω στα Αττικά Νέα της Πόπης Σουφλή -από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που εξακολουθούν να τιμούν το λειτούργημά τους– και στο Documento του Κώστα Βαξεβάνη για τη σύλληψη του συναδέλφου μου Σπύρου Φόρτη στο Εφετείο Πειραιά.

https://www.documentonews.gr/article/kataggelia-gia-anaitia-syllhpsh-dikhgoroy-entos-toy-dikastikoy-megaroy-peiraia

 

Για τον Κώστα Βαξεβάνη έχω να πω τα εξής. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τον πρώτα φίλο μου και μετά πελάτη μου Στέφανο Χίο, έχω να του αναγνωρίσω δύο πράγματα.

Αφενός, ήταν από τους ελάχιστους -αν όχι ο μοναδικός- δημοσιογράφους που στάθηκαν στο ύψος τους και ανέδειξαν την πραγματική διάσταση της απόπειρας δολοφονίας του Στέφανου Χίου. Τη διάσταση της επίθεσης στην ελευθερία του τύπου. Της επίθεσης κατά της ίδιας της Δημοκρατίας. Μόνο συγχαρητήρια έχω να του δώσω για τη στάση του αυτή.

Αφετέρου, είναι επίσης από τους ελάχιστους που ασκούν ουσιαστική κριτική στην κυβέρνηση.

Θα έλεγε κανείς ότι, σε έναν βαθμό, εδώ υπάρχουν κάποια κοινά σημεία με τον Στέφανο Χίο.

Ουδόλως με απασχολούν τα κίνητρα του κ. Βαξεβάνη, καθώς πολλοί θα μου πείτε ότι πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με ενδιαφέρει.

Με ενδιαφέρει μόνο η αλήθεια και όχι ποιος την υπερασπίζεται.

Είδαμε άλλωστε τι αντιπολίτευση  ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι η κλασική αντιπολίτευση, την οποία ζούμε όλα αυτά τα χρόνια της “Δημοκρατίας”, που οι “αντίπαλοι” διαφωνούν στο τραπέζι για τα πρώτα και το επιδόρπιο, αλλά πάντα συμφωνούν στο κύριο πιάτο. Στον αστακό…

Πάμε τώρα στη σύλληψη του συναδέλφου μου Σπύρου Φόρτη.

Η σύλληψή του έγινε στις 9 Οκτωβρίου στο διάδρομο του Εφετείου Πειραιά, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Ένωσης Ποινικολόγων – Μαχόμενων Δικηγόρων, η κατηγορία για την οποία συνελήφθη είναι η απείθεια κατ’ άρθρο 169 του Ποινικού Κώδικα.

Αυτό σημαίνει ότι ο συνάδελφός μου δεν κατηγορήθηκε για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα (προφανώς δεν τολμάνε να εφαρμόσουν τη διάταξη αυτή για τη μη χρήση μάσκας, γιατί θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και η επικράτεια θα γίνει ένα απέραντο πεδίο συλλήψεων και αυτόφωρων διαδικασιών).

Κατηγορήθηκε επειδή αρνήθηκε -κατά τους αστυνομικούς- να υπακούσει στην υπόδειξή τους να φορέσει μάσκα, την οποία ο κ. Φόρτης ισχυρίζεται -πάντα κατά την ανακοίνωση- ότι την είχε βγάλει για λίγα λεπτά για να πάρει ένα φάρμακο και λίγη τροφή.

Η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για να ακούσουμε την άλλη πλευρά.

Εγώ όμως, ανεξαρτήτως των απόψεων της άλλης πλευράς, στέκομαι κατ’ αρχάς στην έσχατη υποκρισία που αναδείχθηκε στην περίπτωση αυτή.

Δύο μόλις μέρες μετά την ασύλληπτη παραβίαση του …απαραβίαστου στη συγκέντρωση των χιλιάδων ανθρώπων στο Εφετείο της Αθήνας, στη “νίκη της Δημοκρατίας” και στην ήττα του κράτους δικαίου και της λογικής, συλλαμβάνεται δικηγόρος επειδή δεν φορούσε μάσκα και προκλήθηκε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία!!

Αυθόρμητα μου βγαίνει -και ζητώ συγγνώμη- “άντε και στο διάολο”!!

Η συνέχεια όμως είναι ακόμα χειρότερη.

Ο συνάδελφός μου, αν και εξαιρείται από την αυτόφωρη διαδικασία επί πλημμελημάτων, όπως είναι και η απείθεια, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, του πέρασαν χειροπέδες ωσάν να ήταν εγκληματίας και ύποπτος φυγής, και τον κράτησαν στο κρατητήριο επί επτά (7 ) ώρες (!!), ενώ τους γνωστοποίησε την ιδιότητά του και αυτοί όφειλαν να ενημερώσουν πάραυτα τον εισαγγελέα ότι προέβησαν στη σύλληψη δικηγόρου ώστε να τον αφήσουν αμέσως ελεύθερο.

Εγείρονται επομένως σοβαρότατες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, για τις οποίες πρέπει να επιληφθεί πάραυτα η Εισαγγελία και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την άλλη, καλό θα ήταν οι ενώσεις να δείχνουν τον ίδιο ζήλο για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο όταν η παραβίαση αυτή πλήττει συναδέλφους μας.

Καλό θα ήταν οι ενώσεις να είχαν ήδη κάνει το ένα χιλιοστό από αυτά που κάνω μόνος μου όλον αυτόν τον καιρό, μαχόμενος υπέρ των Ελλήνων πολιτών.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση είναι της Ένωσης Ποινικολόγων – Μαχόμενων Δικηγόρων, με πρόεδρο τον συνάδελφο ποινικολόγο Γιάννη Γλύκα.

Άλλη είναι η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, με πρόεδρο τον καθηγητή Ηλία Αναγνωστόπουλο.

 

Νίκη της Δημοκρατίας στο Εφετείο της Αθήνας των χιλιάδων παραβατών του Εφετείου.

Χειροπέδες στον έναν “παραβάτη” δικηγόρο στο Εφετείο του Πειραιά.

Αλλά βέβαια. Ξέχασα. Ο κορωνοϊός πηγαίνει εκ περιτροπής στα δικαστήρια, όπως τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Τετάρτη και Παρασκευή κυκλοφορούσε στον Πειραιά.

Εξού και την Πέμπτη στην Αθήνα δεν κατέβηκαν ξανά οι χιλιάδες.

Ήταν η μέρα που κυκλοφορούσε στο Εφετείο της Αθήνας ο κορωνοϊός.

Την προηγουμένη όχι.

Ουαί υμίν…

 

Πηγή

Προβολές : 711


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα