Κινέζοι ειδικοί σε θέματα υγείας ζητούν να ανασταλεί η χρήση του εμβολίου της Pfizer για ηλικιωμένους μετά από τους θανάτους στη Νορβηγία.

Κινέζοι ειδικοί σε θέματα υγείας ζητούν να ανασταλεί η χρήση του εμβολίου της Pfizer για ηλικιωμένους μετά από τους θανάτους στη Νορβηγία.

16 Ιανουαρίου, 2021 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:408
Μοίρασέ το

Ένας ανοσιολόγος με έδρα το Πεκίνο, ο οποίος επιθυμεί την ανωνυμία του, δήλωσε στο Global Times ότι ο κόσμος θα πρέπει να αναστείλει τη χρήση του εμβολίου mRNA COVID-19 που χορηγεί η Pfizer, καθώς αυτή η νέα τεχνολογία δεν έχει αποδειχθεί ασφαλής σε χρήση μεγάλης κλίμακας, ή στην πρόληψη τυχόν μολυσματικών ασθενειών.

Οι ηλικιωμένοι, ειδικά εκείνοι άνω των 80 ετών, δεν πρέπει να  να λάβουν το εμβόλιο  για τον COVID-19, είπε.

 

 

 

 

Μητσοτάκη, Κικίλια, Χαρδαλιά και Ιεράρχες, ακούτε;;;

Πού είσαι Σεραφείμ Πειραιώς, που θέλεις να εμβολιάσεις τα γεροντάκια;;;

ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΟΛΟΥΣ.

ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΘΕΙΤΕ.

 

 

Κινέζοι ειδικοί υγείας κάλεσαν τη Νορβηγία και άλλες χώρες να αναστείλουν τη χρήση εμβολίων COVID-19 με βάση το mRNA που παράγονται από εταιρείες όπως η Pfizer, ιδίως μεταξύ ηλικιωμένων, λόγω της αβεβαιότητος της ασφάλειας των εμβολίων μετά το θάνατο 23 ηλικιωμένων Νορβηγών (που εμβολιάστηκαν).

Το νέο εμβόλιο mRNA αναπτύχθηκε βιαστικά και δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μεγάλη κλίμακα για την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών. Η ασφάλειά του δεν είχε επιβεβαιωθεί για χρήση σε ανθρώπους σε μεγάλη κλίμακα, δήλωσε ένας Κινέζος ανοσολόγος.

Τα περιστατικά θανάτου στη Νορβηγία απέδειξαν επίσης ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA COVID-19 δεν ήταν τόσο καλή όσο αναμενόταν, ανέφεραν ειδικοί.

Μέχρι την Πέμπτη, η Νορβηγία έχει αναφέρει 23 θανάτους σε σχέση με τον εμβολιασμό.

«Μέχρι στιγμής, 13 από αυτούς έχουν αξιολογηθεί. Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να έχουν συμβάλει σε μια σοβαρή κατάσταση σε αδύναμους ηλικιωμένους», δήλωσε ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων στον ιστότοπό του.

Όλοι οι θάνατοι έχουν συμβεί σε αδύναμους, ηλικιωμένους ασθενείς σε γηροκομεία. Όλοι είναι άνω των 80 ετών και μερικοί από αυτούς άνω των 90 ετών, ανέφεραν τα Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Στη Νορβηγία χρησιμοποιούνται δύο εμβόλια COVID-19, το Comirnaty, από τη BioNTec / Pfizer και τη Moderna. Τα εμβόλια έχουν αναπτυχθεί με τεχνολογία mRNA και έχουν λάβει προσωρινή έγκριση στην ΕΕ, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Η Νορβηγία ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στα τέλη Δεκεμβρίου, με τους ηλικιωμένους πολίτες και τους κατοίκους των γηροκομείων να δέχονται πρώτοι τον  εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν άνω των 85.

Ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων παραδέχτηκε ότι οι μελέτες που αποτελούν τη βάση για την προσωρινή έγκριση του εμβολίου περιελάμβαναν πολύ λίγα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών, και  λίγα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με το πώς τυχόν παρενέργειες θα επηρεάσουν αυτές τις ηλικιακές ομάδες, όμως παράλληλα πρόσθεσε, “υποθέτουμε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες στους ηλικιωμένους με εκείνους άνω των 65 ετών. “

Κινέζοι ειδικοί δήλωσαν ότι ένα περιστατικό θανάτου πρέπει να εκτιμηθεί προσεκτικά για να καταλάβει κάποιος εάν ο θάνατος προκλήθηκε από εμβόλια ή άλλες προϋπάρχουσες καταστάσεις αυτών των ατόμων.

Ο Yang Zhanqiu, ένας ιολόγος από το Πανεπιστήμιο Wuhan, δήλωσε στο Global Times, ότι το περιστατικό θανάτου, εάν αποδειχθεί ότι προκαλείται από τα εμβόλια, δείχνει  ότι η επίδραση του εμβολίου Pfizer και άλλων εμβολίων mRNA δεν είναι τόσο καλή όσο αναμενόταν, καθώς ο κύριος σκοπός των εμβολίων mRNA είναι η θεραπεία των ασθενών.

Τα εμβόλια mRNA διδάσκουν τα ανθρώπινα κύτταρα να παράγουν μια πρωτεΐνη για να προκαλέσουν μια ανοσοαπόκριση. Τότε, η ανοσολογική απόκριση μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη μόλυνση εάν ο πραγματικός ιός εισέλθει στο σώμα.

Εν τω μεταξύ, τοξικές ουσίες μπορεί να αναπτυχθούν καθ ‘όλη τη διαδικασία των εμβολιασμών mRNA. Έτσι, η ασφάλεια των εμβολίων δεν μπορεί να διασφαλιστεί πλήρως, είπε ο Γιανγκ.

Αλλά αυτό δεν ισχύει για τα αδρανοποιημένα εμβόλια στην Κίνα, τα οποία έχουν πιο ώριμη τεχνολογία, είπε ο Γιανγκ. (καλά, εδώ γελάμε) 

Ένας ανοσολόγος με έδρα το Πεκίνο, ο οποίος επιθυμεί την ανωνυμία του, δήλωσε στο Global Times ότι ο κόσμος θα πρέπει να αναστείλει τη χρήση του εμβολίου mRNA COVID-19 που χορηγεί η Pfizer, καθώς αυτή η νέα τεχνολογία δεν έχει αποδειχθεί ασφαλής σε χρήση μεγάλης κλίμακας, ή στην πρόληψη τυχόν μολυσματικών ασθενειών.

Οι ηλικιωμένοι, ειδικά εκείνοι άνω των 80 ετών, δεν πρέπει να  να λάβουν το εμβόλιο  για τον COVID-19, είπε.

Είπε επίσης, ότι τα άτομα άνω των 80 ετών έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο επιρρεπή σε δυσμενείς καταστάσεις. Επομένως, θα πρέπει να συνιστάται η λήψη φαρμάκων για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Η Κίνα ξεκίνησε τον εμβολιασμό για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 59 ετών, καθώς οι στατιστικές για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω ήταν σχετικά μικρή κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών των εμβολίων. Επομένως, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε πλήρως την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες για αυτές τις δύο ομάδες, δήλωσε ένας ειδικός υγείας που εδρεύει στο Πεκίνο (που επίσης ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος).

 

Μετάφραση orthopraxia.gr από εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 408


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα