Κι έμαθαν οι άνθρωποι, να κοιτάνε στα μάτια…

Κι έμαθαν οι άνθρωποι, να κοιτάνε στα μάτια…

28 Δεκεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:218
Μοίρασέ το

Έχω την εντύπωση πως τα βλέμματα που ανταλλάσσει πια ο κόσμος είναι πιο αληθινά. Είναι γεμάτα ένταση! Γεμάτα συναισθήματα. Λες και ξαφνικά, ανακαλύψαμε ένα καινούργιο τρόπο επικοινωνίας. Λες και ξαφνικά, η αγάπη γίνεται πιο αληθινή.

 

 

ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ… ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΜΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΣΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΠΡΙΝ.

Δείχνουν κενές τρομοκρατημένες ψυχές, που δεν έχουν χώρο για θετικά αισθήματα…

Σε ψυχές που βρίσκονται σε απόγνωση, πως θα δεις αγάπη;;;

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΨΥΧΕΣ ΨΥΧΕΣ…

 

Καλλιόπη 

Γράφει η Ελένη Σάββα

 

Καθόλου δεν μ’αρέσει που δεν βλέπουμε πια τα χαμόγελα των ανθρώπων.

Περπατούσα χθες σ’ενα δρόμο και κοιτούσα γύρω μου.

Αναρωτιόμουν πώς να έμοιαζε το χαμόγελο όλων αυτών των ανθρώπων κάτω από τη μάσκα. Αναρωτιόμουν πόσο όμορφο, πόσο ζεστό είναι το κάθε χαμόγελο.

Κι ύστερα είπα από μεσα μου, “ίσως τώρα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αρχίσουμε να προσέχουμε τα μάτια των άλλων!”

Να τα κοιτάμε βαθιά και να αναζητάμε την αλήθεια τους. Να μάθουμε να επικοινωνούμε μ’αυτά!

Ίσως να μην είναι πολύ δύσκολο τελικά. Όταν το χαμόγελο δεν είναι εκεί, τα μάτια φανερώνουν πολλά. Τα μάτια γελάνε, και φαίνεται. Κι είναι τόσο όμορφο.

Πού και πού μ’αρέσει να χαζεύω πώς αλλάζουν λίγο τα βλέμματα και πώς μικραίνουν τα μάτια όταν ο άλλος γελά. Κι είναι σημαντικό να γελά! Ίσως κι από τα πιο σημαντικά.

Έχω την εντύπωση πως τα βλέμματα που ανταλλάσσει πια ο κόσμος είναι πιο αληθινά. Είναι γεμάτα ένταση! Γεμάτα συναισθήματα. Λες και ξαφνικά, ανακαλύψαμε ένα καινούργιο τρόπο επικοινωνίας. Λες και ξαφνικά, η αγάπη γίνεται πιο αληθινή.

Λες να μαθαίνουν ξανά οι άνθρωποι να αγαπούν; Ίσως.

Είχαμε ξεχάσει λίγο πώς είναι να προσπαθείς να δείχνεις την αλήθεια σου.

Μα τώρα νομίζω πως όλοι προσπαθούν!

Μαθαίνουν ξανά να μιλάνε, με τα μάτια.

Μαθαίνουν ξανά να αγαπούν.

Η καρδιά τους ζεσταίνεται όλο και πιο πολύ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 218


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα