Κι έρχεται η μέρα, που ελευθερώνεσαι από “πρέπει” και “μη”!

Κι έρχεται η μέρα, που ελευθερώνεσαι από “πρέπει” και “μη”!

2 Ιουλίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:131
Μοίρασέ το

Μια μέρα απλά αποφασίζεις να μηδενίσεις την ζωή σου και να αρχίσεις πάλι από την αρχή με πιο σκληρές βάσεις, με πιο γερά θεμέλια έτοιμα να αντέξουν όλους τους σεισμούς και τα βάρη.

Μια μέρα απλά γίνεσαι πιο δυνατός!

 

 

 

Κι όταν μηδενίζεις το κοντέρ της ζωής σου, τότε συναντάς τον ουσιαστικό ρόλο της ύπαρξής σου και έχεις το πιο μαλακό μαξιλάρι τα βράδια σου… την ήρεμη συνείδησή σου…

Καλλιόπη

Γράφει η Μαρία Κυπραίου 

Και μια μέρα αποφάσισα να ελευθερωθώ. Από τα “πρέπει”, από τα “και αν”, από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και στενομυαλιές. Αποφάσισα να ανοίξω τα φτερά μου και να ελευθερωθώ από την ίδια τη ζωή που με έκλεινε τόσο σφιχτά στον μικρόκοσμο μου, τόσο που κόντευα να πεθάνω από ασφυξία.

Αποφάσισα να ανοίξω τα φτερά μου για άλλους κόσμους, πιο ψηλά από το δικό μου μυαλό, πρώτα να τους φτάσω και μετά να τους κατακτήσω. Έφυγα από μια ζωή που πλέον δεν με χώραγε, για να πάρω μια ανάσα πιο μεγάλη και από μένα.

Αποφάσισα να φύγω από τελειωμένες καταστάσεις, από λάθη που με κρατούσαν πίσω και από έρωτες που δεν είχαν να μου δώσουν ούτε τα μισά από όσα άξιζα.

Αποφάσισα μια μέρα να ανοίξω την ντουλάπα και να διώξω τα παλιά και βρώμικα αντικείμενα, να κάνω χώρο για μια νέα ζωή που ερχόταν από το πουθενά, μια ζωή που έπρεπε να έρθει, και είχε αργήσει.

Ένιωσα, πως ήρθε η στιγμή να αφήσω πίσω ανθρώπους και συναισθήματα καμένα. Μια ζωή καμένη και χαρτιά μισοφαγωμένα από το σκόρο.

Αποφάσισα να πάρω μια μεγάλη ανάσα και με ένα φύσημα να φύγουν όλοι οι περιττοί, να κλείσουν επιτέλους αυτές οι πόρτες οι μισάνοιχτες και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με τους λίγους.

Έτσι, ξαφνικά, χωρίς να μου το ζητήσει κανείς. Κι ας ήταν όλοι εναντίον μου, ας ήταν όλοι απέναντι μου.

Δεν τους κατηγορώ, μέσα μου πολύ βαθιά ήξερα πως φοβήθηκαν την έκρηξη που θα ερχόταν, τον τόσο δυνατό κρότο που θα τους μάτωνε τα αυτιά. Κατά βάθος δε και εγώ η ίδια τον φοβόμουν αυτόν τον κρότο, φοβόμουν τη δύναμη του, νόμιζα πως θα με κάνει χίλια κομμάτια όταν έρθει. Κι όμως έκανα τεράστιο λάθος.

Ίσως πάλι και να μην θέλανε να με δουν να διαπρέπω, να με δουν στην κορυφή γιατί μπορεί και να πονούσε όλο αυτό, εκείνους αλλά όχι εμένα.

Αποφάσισα να βάλω τα όρια μου στην καθημερινότητα, για να μπορέσω έστω και λίγο να μείνω δυνατή και αν πονέσω να το κάνω δύναμη μου και όχι να το πάρω σαν αδυναμία.

Αποφάσισα που λες μια μέρα, να πι ένα καφέ με όλους εκείνους που αποτέλεσαν κομμάτι από το παρελθόν και να γελάσω μαζί τους, γιατί θα ήτανε ο τελευταίος μας καφές. Μετά θα έσβηναν μια για πάντα.

Αποφάσισα να μεθύσω ένα βράδυ δίχως ανασφάλειες και ταμπού και να περάσω όσο πιο όμορφα γίνεται, χωρίς στερεότυπα, χωρίς “μη” και “γιατί”.

Μια μέρα απλά αποφασίζεις να μηδενίσεις την ζωή σου και να αρχίσεις πάλι από την αρχή με πιο σκληρές βάσεις, με πιο γερά θεμέλια έτοιμα να αντέξουν όλους τους σεισμούς και τα βάρη.

Μια μέρα απλά γίνεσαι πιο δυνατός!

 

Πηγή

Προβολές : 131


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα