Κι όταν σου λένε “δεν μπορείς”, εσύ να λες, “αξίζω”!

Κι όταν σου λένε “δεν μπορείς”, εσύ να λες, “αξίζω”!

15 Μαΐου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:97
Μοίρασέ το

 

Αξίζεις! Αυτό μονάχα κράτα. Αξίζεις και όσους σε πίκραναν σε απόσταση κράτα.

Θα υπάρξουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να μειώσουν την αξία σου και εσένα σαν άνθρωπο.

Αλλά δεν θα τα καταφέρουν!

Σε φοβούνται, γιατί έχουν ήδη δει να τα καταφέρνεις!

 

 

 

 

Προχωράς μπροστά και αφήνεις τα σκουπίδια στις χωματερές τους.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει η Γεώρα

 

Θα υπάρξουν φορές που θα σε υποτιμήσουν. Που θα σε κοροϊδέψουν. Που θα σε μειώσουν. Που θα θελήσουν να σου εμφυτέψουν την ιδέα πως «εσύ δεν μπορείς».

 

Και θα παίζουν το ρόλο τους τόσο σπουδαία και συνέχεια που θα καταντήσει βαρετό το θέαμα και ο φόβος που θα τους κυριεύει όλο και θα μεγαλώνει στα μάτια τους.

 

Θα σου πω όμως κάτι, όχι μόνο μπορείς αλλά και θα τους το αποδείξεις.

 

Καμία λέξη τους, καμία προσβολή τους, καμία κοροϊδία τους δεν έχουν υπόσταση.

Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού όλο αυτό από κάποια ανθρωπάκια που φοβούνται πως θα τα καταφέρεις, πως μπορείς να κάνεις όχι μόνο αυτά που σου προσάπτουν ότι δεν μπορείς αλλά και ακόμα περισσότερα!

 

Άνθρωποι που σε βλέπουν να λάμπεις και θυμώνουν διότι εκείνοι ζουν στην θαμπάδα.

 

Μπορείς! Μπορείς και με το παραπάνω. Μα ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να λύνουν τα δικά τους προβλήματα και μειονεκτήματα, μονάχα επιμένουν να πληγώνουν και να μειώνουν κάποιον που βλέπουν πως προσπαθεί και καταφέρνει όλα αυτά που εκείνοι άφησαν.

 

Έτσι είναι άλλωστε πιο εύκολο, να κόψεις τα φτερά σε κάποιον και να τον προσγειώσεις στο δικό σου επίπεδο, παρά να τον βοηθήσεις να μεγαλώσει τα φτερά του, το πείσμα και το θάρρος του και να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Αλλά αυτό σημαίνει πως θα σε χάσουν και αυτό δεν τους συμφέρει .

 

Γι’ αυτό και εσύ μην ακούς λέξη τους. Μπορείς! Και κάθε κοροϊδία τους πέταξέ την. Και κάθε «δεν μπορείς εσύ» κάνε το βροντερό «Μπορώ!». Και μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου πει ότι δεν αξίζεις! Γιατί αξίζεις! Αξίζεις πολλά!

 

Σε όλους εκείνους που σε υποτίμησαν χαμογέλασέ τους και απομάκρυνε τους από τη ζωή σου.

Η αρνητικότητα σε τρώει.

 

Να θυμάσαι πως μπορείς ότι θέλεις και πως καμία λέξη δεν σε ορίζει που σου πλασάρουν.

 

Μπορείς! Απλά μην φοβηθείς!

Αξίζεις γιατί παλεύεις και δεν τα παρατάς.

 

Αξίζεις! Αυτό μονάχα κράτα. Αξίζεις και όσους σε πίκραναν σε απόσταση κράτα. Θα υπάρξουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να μειώσουν την αξία σου και εσένα σαν άνθρωπο.

 

Αλλά δεν θα τα καταφέρουν!

Σε φοβούνται γιατί έχουν ήδη δει να τα καταφέρνεις!

Γι’αυτό συνέχισε! Μπορείς!

 

Φιλικά, η συνείδησή σου!

 

 

Πηγή

Προβολές : 97


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα