«Κοινωνικό κόστος»! Η νέα λαίλαπα που ξεκινά από τις ΗΠΑ

«Κοινωνικό κόστος»! Η νέα λαίλαπα που ξεκινά από τις ΗΠΑ

- 263 προβολές ( Μέτρηση έως 14:39:39 )
Βάσει αυτού το «κοινωνικό κόστος» περιγράφεται ως «νομισματοποιημένη ζημία που συνδέεται με την υποτιθέμενη αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», ως δικαιολογία για παρέμβαση στην οικονομία, η οποία θα φτάνει από την αύξηση της φορολογίας μέχρι και την μετατροπή του χαρακτήρα επιχειρήσεων από κερδοσκοπικές σε κοινωνικές.
Και δυστυχώς ό,τι εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, συνήθως έρχεται και στην υπόλοιπη Δύση, όπου ανήκει και η αριστερόστροφη Ελλάδα.

«Κοινωνικό κόστος»! Η νέα λαίλαπα που ξεκινά από τις ΗΠΑ
Έτσι θα μετατρέψουν την οικονομία…

 

Οι Γενικοί Εισαγγελείς 12 Πολιτειών των ΗΠΑ κατέθεσαν τη Δευτέρα (08/03, τοπική ώρα) αγωγή εναντίον της διοίκησης του Τζο Μπάιντεν μετά το προεδρικό διάταγμά του τον Ιανουάριο, το οποίο προβλέπει κυρίως τον καθορισμό του «κοινωνικού κόστους» των αερίων του θερμοκηπίου, κάτι που θα αυξήσει την φορολογία.

Με άλλα λόγια, το κοινωνικό κόστος της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής θα καθορίζει και το μέγεθος των «πράσινων» και λοιπών φόρων και θα βασίζεται σε αόριστες προβλέψεις για το μέλλον.

Στις Πολιτείες που εναντιώνονται στην διοίκηση Μπάιντεν περιλαμβάνονται το Μισούρι, η Αριζόνα, το Αρκάνσας, η Ιντιάνα, το Κάνσας, η Μοντάνα, η Νεμπράσκα, το Οχάιο, η Οκλαχόμα, η Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και η Γιούτα. Η νομική δράση καθοδηγείται από τον Γενικό Εισαγγελέα του Μισούρι, Έρικ Σμιτ.

Αναφέρουν στην αγωγή τους:

«Ο καθορισμός του “κοινωνικού κόστους” των αερίων του θερμοκηπίου είναι εγγενώς κερδοσκοπικός, φορτωμένος με την πολιτική και με απροσδιόριστο στόχο, ο οποίος περιλαμβάνει την προσπάθεια πρόβλεψης άγνωστων καταστάσεων όπως μελλοντικές μεταναστεύσεις, διεθνείς συγκρούσεις και παγκόσμιες καταστροφές. […] Ο καθορισμός τέτοιων αξιών είναι μια ουσιαστικά νομοθετική δράση που εμπίπτει στην αποκλειστική εξουσία του Κογκρέσου».

Με βάση την αγωγή των 12 Πολιτειών, η νομοθεσία θα έχει «τεράστιες συνέπειες» για την αμερικανική οικονομία και τους ανθρώπους:

«Θεωρητικά, ο υπολογισμός του “κοινωνικού κόστους” της διοίκησης του Μπάιντεν θα δικαιολογούσε την επιβολή τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ρυθμιστικές δαπάνες της αμερικανικής οικονομίας, κάθε χρόνο, για την αντιστάθμιση αυτού του υποτιθέμενου κόστους. […] Στην πράξη, το διάταγμα του Προέδρου Μπάιντεν κατευθύνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τεράστιο αριθμό για να δικαιολογήσουν μια εξίσου τεράστια επέκταση της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής εξουσίας που θα εισβάλει σε κάθε πτυχή της ζωής των Αμερικανών – από τα αυτοκίνητά τους, στα ψυγεία και τα σπίτια τους, στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος».

 

 

Μάλιστα, ο Σμιτ με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε το εν λόγω διάταγμα του Μπάιντεν ως «παράνομη ομοσπονδιακή υπέρβαση».

Το διάταγμα «για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και για την αποκατάσταση της επιστήμης και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης» εκδόθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Βάσει αυτού το «κοινωνικό κόστος» περιγράφεται ως «νομισματοποιημένη ζημία που συνδέεται με την υποτιθέμενη αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», ως δικαιολογία για παρέμβαση στην οικονομία, η οποία θα φτάνει από την αύξηση της φορολογίας μέχρι και την μετατροπή του χαρακτήρα επιχειρήσεων από κερδοσκοπικές σε κοινωνικές (ΕΔΩ).

Και δυστυχώς ό,τι εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, συνήθως έρχεται και στην υπόλοιπη Δύση, όπου ανήκει και η αριστερόστροφη Ελλάδα.

Ήδη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ξεκίνησε η αύξηση των τιμών στην βενζίνη:

 

 

Πηγή

(Visited 262 times, 1 visits today)

Ετικέτες: , ,

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.