Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Έχουμε αναμφίβολα δικτατορία ή, αν δεν σας αρέσει ο όρος, τελούμε υπό ναζιστική κατοχή. Πριν από λίγο, βίωσα την δυσοσμία της δικτατορίας.”

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Έχουμε αναμφίβολα δικτατορία ή, αν δεν σας αρέσει ο όρος, τελούμε υπό ναζιστική κατοχή. Πριν από λίγο, βίωσα την δυσοσμία της δικτατορίας.”

14 Νοεμβρίου, 2020 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,181
Μοίρασέ το
 
 
“Αν τέτοια αστυνόμευση υπήρχε και στην προκορωνοϊκή εποχή, θα είχαμε περισσότερη ασφάλεια, αλλά τώρα δεν θα ξέραμε ότι έχουμε δικτατορία!”

 
 
 
Από την ναζιστική κατοχή του ’40, υπάρχουν δυο βασικές διαφορές:
 
1. Τότε, ο εχθρός ήταν ξένος…
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
 
2. Τότε ο εχθρός ήταν … ορατός… ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ…  αλλά δεν γνωρίζαμε τον αόρατο…ΡΟΤΣΙΛΝΤ – ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. 
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ… ΡΟΤΣΙΛΝΤ – ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
 
3. ΤΟΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΗΤΑΝ  ΕΛΛΗΝΕΣ …
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ…
 
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.
 
Η Αθήνα είναι γεμάτη περιπολικά και μασκοφόρους αστυνομικούς.
 
Κάποτε οι αστυνομικοί κυνηγούσαν τους μασκοφόρους ληστές, τώρα είναι μασκοφόροι οι ίδιοι, και κυνηγούν όσους μη-μασκοφόρους ανθρώπους τολμούν να κυκλοφορούν ελεύθερα: με ακάλυπτο πρόσωπο και χωρίς βεβαιώσεις ή SMS.
 
Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί… Κι όταν αλλάζουν τόσο βίαια, ακριβέστερα: όταν αναποδογυρίζουν, τότε ο νέος νομικός “πολιτισμός” μας δεν πείθει.
 
Ήρθε ένας κορωνοϊός για να αποδείξει ότι κακώς τιμωρούσαμε αυστηρότερα τους μασκοφόρους ληστές.
 
Θα έπρεπε να τους  ε π ι β ρ α β ε ύ ο υ μ ε  κιόλας, διότι είχαν την πρόνοια να προτάσσουν τα όπλα τους με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους!
 
Από τούδε και στο εξής, προτείνω να εισαχθεί στον Ποινικό Κώδικα έγκλημα αφηρημένης διακινδυνεύσεως με το εξής περιεχόμενο:
 
Όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους και τις πλατείες χωρίς μάσκα, τιμωρείται με κάθειρξη.
 
Διότι με τόσα μικρόβια και τόσους ιούς που θα κυκλοφορήσουν μετά τον κορωνοϊό, οι (per se ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία) αρνητές της μάσκας θα πρέπει να συνετισθούν αποτελεσματικά όσο ακόμη είναι νωρίς.
 
 
Τα αστυνομικά μπλόκα είναι στημένα σε διάφορα σημεία για να πιάσουν τους… ορατούς εχθρούς, δηλ. τους εν δυνάμει φορείς του… αόρατου εχθρού.
 
Αλλά το χειρότερο είναι άλλο: Η αιφνίδια εμφάνιση των δικυκλιστών αστυνομικών, οι οποίοι σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο στους τελευταίους των Μοϊκανών.
 
Πριν από λίγο, βίωσα την δυσοσμία της δικτατορίας:
 
Μιλώντας παράνομα με έναν καλό μου φιλαράκο πίσω από έναν κίονα ήρθαμε αντιμέτωποι με δύο ζεύγη εποχούμενων αστυνομικών όπισθεν των οποίων αναβόσβηνε ο γνωστός φάρος σε χρώμα μπλε του κοβαλτίου.
 
Αλληλοκοιταχθήκαμε, ευχόμενοι να σταματήσουν για να τους φρεσκάρω τις ξεχασμένες ή, ακόμη χειρότερα, προδομένες γνώσεις τους από το Συνταγματικό Δίκαιο, αλλά δεν μας έκαναν την χάρη.
 
Μετά από πέντε λεπτά οι ίδιοι αστυνομικοί πέρασαν ξανά από μπροστά μας. Αντηλλάγησαν νέες ματιές, και πάλι δεν μας έκαναν την χάρη…
 
Τρίτη φορά δεν υπήρξε γιατί είπαμε με τον φιλαράκο μου να πάμε να δούμε την ταινία “Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο”.
 
Δύο συμπεράσματα:
 
1. Έχουμε αναμφίβολα δικτατορία ή, αν δεν σας αρέσει ο όρος, τελούμε υπό ναζιστική κατοχή.
 
2. Αν τέτοια αστυνόμευση υπήρχε και στην προκορωνοϊκή εποχή, θα είχαμε περισσότερη ασφάλεια, αλλά τώρα δεν θα ξέραμε ότι έχουμε δικτατορία!

 

Πηγή

Προβολές : 1,181


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα