Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Σκύλοι – Άνθρωποι – Σκυλάνθρωποι

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Σκύλοι – Άνθρωποι – Σκυλάνθρωποι

13 Μαΐου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Σκύλοι – Άνθρωποι – Σκυλάνθρωποι

Θυμηθείτε ότι κάποτε υπήρξαμε άνθρωποι, μα σύντομα θα γίνουμε σκύλοι. Για την ώρα είμαστε στο ενδιάμεσο στάδιο: σ κ υ λ ά ν θ ρ ω π ο ι!

 

 

Θεωρώ τυχερούς όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία του αείμνηστου δημοσιογράφου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Στην εξαιρετική πένα του πρ. Καθηγητή Κωνσταντίνου Βαθιώτη, μετουσιώνεται σε ένα εξαίρετο άρθρο που πρέπει να μας προβληματίσει.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Σκύλοι – Άνθρωποι – Σκυλάνθρωποι

Σε ένα αθηναϊκό πεζόδρομο δίπλα σε κάποιο πάρκο υπάρχει μια προειδοποιητική πινακίδα για ιδιοκτήτες σκύλων.
Σε αυτήν αναγράφεται η εξής απαγόρευση:
«ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ / ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ελεύθερη κυκλοφορία των σ κ ύ λ ω ν και η ρ ύ π α ν σ η από τα περιττώματα. Στους ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ».
Όποιος θελήσει να χρησιμοποιήσει τα γυαλιά του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου, μιμούμενος τον πρωταγωνιστή της παλιάς (1988) ταινίας του John Carpenter “They live”, θα πρέπει να διαβάσει την πινακίδα ως εξής:
«ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ελεύθερη κυκλοφορία των
α ν θ ρ ώ π ω ν  και  η  μ ό λ υ ν σ η  των συνανθρώπων τους με κορωνοϊό.
Στους ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ».
Η πινακίδα του αθηναϊκού πάρκου υπάρχει και στο Διαδίκτυο με ένα συνοδευτικό κείμενο που αναφέρεται στις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη ζώου (βλ. Ν. 4039/2012):
«Κάθε ιδιοκτήτης ζώου οφείλει:
– Να έχει προβεί στη σήμανση και καταγραφή των στοιχείων του με  ψ η φ ι α κ ή  ταυτότητα (τσιπ).
– Να έχει  ε μ β ο λ ι ά σ ε ι  το ζώο και να προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα στον κτηνιατρικό έλεγχό του.
– Να έχει σ τ ε ι ρ ώ σ ε ι το ζώο, εφόσον δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ζώων που θα γεννηθούν ή να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες».
Με δεδομένο ότι στην εποχή του κορωνοϊού οι άνθρωποι μεταλλάχθηκαν σε σκύλους, αφού πλέον κυκλοφορούν παντού με μάσκες-φίμωτρα, δεν αποκλείεται οι σατανικοί διαχειριστές της τεχνητής υγειονομικής κρίσης, κατά τον σχεδιασμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων να έχουν προνοήσει, ώστε εφεξής να εφαρμόζεται για τους πρώην ανθρώπους ό,τι και για τους σκύλους: τσιπ, εμβολιασμός, στείρωση!
Είναι εντυπωσιακό ότι το πρόστιμο για τις παραλείψεις τήρησης των μέτρων που βαρύνουν τον ιδιοκτήτη ζώου έχει το ίδιο ακριβώς ύψος με εκείνο που προβλέπεται όταν τα σημερινά ανθρωποειδή αρνούνται να φορέσουν το φίμωτρο που τους επιβάλλουν όπου κι αν βρίσκονται (“μάσκα παντού”).
Π.χ. 300 € είναι το ποσό του προστίμου που οφείλει να καταβάλει όποιος παρέλειψε την εμπρόθεσμη σήμανση και καταγραφή του ζώου ή την κατοχή ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου.
300 ευρώ είναι και το πρόστιμο για την μη τήρηση των κανόνων  ε υ ζ ω ί α ς  του ζώου.
Αυτό, λοιπόν, το πρόστιμο θα έπρεπε να πληρώσουν αναδρομικά από τις 17 Μαρτίου 2020 όλοι οι κτηνόμορφοι διαχειριστές της υγειονομικής κρίσης, οι οποίοι αποφάσισαν να μεταχειριστούν τους ανθρώπους χειρότερα κι από σκύλους, αδιαφορώντας για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής.
Όποιος τολμήσει να μειδιάσει χρεώνοντας στον σχολιαστή τάσεις γραφικής υπερβολής, τότε ας ανοίξει διάπλατα τα μάτια του και ας διαβάσει το άρ. 10 παρ. 2 εδ. β΄ του Ν. 4039/2012, όπως τροποποιήθηκε από το άρ. 47 παρ. 7α΄ Ν. 4235/2014, στο οποίο προβλέπεται ότι:
«Οι σκύλοι βοήθειας, εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού, μπορούν να μεταφέρονται στα μέσα μεταφοράς, χ ω ρ ί ς κλουβί μεταφοράς και χωρίς  φ ί μ ω τ ρ ο,  ανεξάρτητα από το μέγεθός τους».
Άραγε, πόση σαδιστική διαστροφή χωράει ακόμη στον θαυμαστό ανάποδο κόσμο μας; Διότι, ως γνωστόν, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της εποχής του κορωνοϊού, οι τυφλοί ιδιοκτήτες των σκύλων πρέπει να φορούν φίμωτρο!
Επιπλέον, όμως, εκτός από το πρόστιμο των 300 €, οι υγειονομικοί διαχειριστές μας θα πρέπει να πληρώσουν ο καθένας τους από 30.000 €, όσα προβλέπονται για
κ α κ ο π ο ί η σ η ζώου, εν προκειμένω: του πάλαι ποτέ ανθρώπου.
Ο ανησυχητικός παραλληλισμός των σκύλων με τους ανθρώπους προκύπτει και από την ακόλουθη διευκρίνιση που υπάρχει εν αφθονία στο Διαδίκτυο:
«Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση (τσιπ) ακόμη και για τα
τ σ ο π α ν ό σ κ υ λ α, με σκοπό την ε π ί β λ ε ψ η του πληθυσμού τους και τη δ ι α σ φ ά λ ι σ η της υ γ ε ί α ς τους.
Μήπως αυτό σημαίνει ότι στο, ίσως όχι πολύ μακρινό, μέλλον υπάρχει πρόβλεψη να ελέγχεται η μασκοφορεμένη, εμβολιασμένη και τσιπαρισμένη αγέλη   σ κ υ λ α ν θ ρ ώ π ω ν  από κάποια προνομιούχα τσοπανόσκυλα;
Στην εισαγωγή του βιβλίου του Κυριάκου Διακογιάννη με τίτλο “Σ κ υ λ ά ν θ ρ ω π ο ι” (εκδ. Γ. Λαδιά & Σία Ο.Ε., Αθήνα 1976) διαβάζουμε τα εξής (διατηρήθηκε η ορθογραφία του πρωτοτύπου):
«Πολλοί λαοί, από την πολλή χρήση και τη συστηματική κακομεταχείριση χάνουνε τη μνήμη τους!
Είναι το α ί μ α των λαών η  μ ν ή μ η…
Ατάιστα κοπάδια πλανιούνται στα θερισμένα χωράφια των “μνημόνων” ν’ αποπλανήσουνε την πείνα τους με τ’ αμάζωχτα σπόρια…
Δεν έχουνε πια μήτε γη να ζεβγαρίσουν μήτε χώμα να καρπίσει!
Όσο λησμονούν τα γεφύρια που τους ενώνουν με το χτες, δεν θα στεριώσουν τα γεφύρια που θα τους οδοιπορήσουν στο άβριο.
Οι έφποροι μνήμονες θα τους γυρίζουν πάντα περιφρονητικά τις πλάτες…
Κι όμως, οι λαοί αφτοί έχτισαν όλους τους κόσμους! Και γέννησαν όλο το φως!
Έγραψα αυτό το βιβλίο με την ελπίδα ότι οι παλιοί έστω κι αν διαφωνήσουν θα θυμηθούν!
Οι νέοι έστω κι αν όλα τα γνωρίζουν, κάτι καινούργιο θα μάθουν!
Έγραψα τούτο το βιβλίο ν’ αναρριπίσω μνήμες παλιές και να θυμίσω χρέη καινούργια!
Όπως καθένας, λέφτερος, θέλει να τα ερμηνέβει αφτά τα χρέη…
Προσπάθησα να ελαττώσω τις πλάνες.
Όσο μπορούσα.
Τα λάθη ανθρώπινα για όλες τις ηλικίες και όλες τις εποχές.
Ασυγχώρητοι μόνον οι απόντες από οποιοδήποτε προσκλητήριο!
Οι απόντες είναι ο θάνατος και το σκοτάδι…».
Ας είναι, λοιπόν, το σύντομο αυτό κείμενο μια ύστατη προσπάθεια για ελάττωση της πλάνης, αναρρίπιση της παλιάς μνήμης και διανομή προσκλητηρίου στους απόντες:
Θυμηθείτε ότι κάποτε υπήρξαμε άνθρωποι, μα σύντομα θα γίνουμε σκύλοι.
Για την ώρα είμαστε στο ενδιάμεσο στάδιο:
σ κ υ λ ά ν θ ρ ω π ο ι!

 

Πηγή

Προβολές : 388


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email attik[email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα