Κωνσταντίνος Βαθιώτης; “Τι μας διδάσκει ένα παλιό άρθρο για την ευλογιά.”  Από τον κορονοϊό στην... ευλογιά;;; Ας αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε...

Κωνσταντίνος Βαθιώτης; “Τι μας διδάσκει ένα παλιό άρθρο για την ευλογιά.” Από τον κορονοϊό στην... ευλογιά;;; Ας αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε...

18 Φεβρουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:674
Μοίρασέ το
Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Επειδή, λοιπόν, με βάση τα όσα είπε στο παρελθόν και όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο, ο κύριος αυτός δείχνει να έχει “προορατικό χάρισμα”, θα ήταν μάλλον χρήσιμο να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα σενάριο νέας, επιθετικότερης πανδημίας, που δεν αποκλείεται να σχετίζεται με την
ε υ λ ο γ ι ά.”

Μήπως να το θεωρήσουμε δεδομένο;;;
Άλλωστε, τα βιολογικά όπλα που βρίσκονται σε χέρια παραφρόνων, είναι επίσης δεδομένο.
Και τα εμβόλια που γίνονταν πριν το 1970, δεν είχαν τα στοιχεία που έχουν εδώ και πενήντα χρόνια, και έχουν δημιουργήσει πολλές παρενέργειες…
ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
Καλλιόπη Σουφλή
*** Τι μας διδάσκει ένα παλιό άρθρο για την ευλογιά ***
Σε ένα λεύκωμα για την δικτατορία του 1967 με πλήθος αποκομμάτων από εφημερίδες, υπάρχει ένα άρθρο αφιερωμένο στην ε υ λ ο γ ι ά, το οποίο περιέχει πληροφορίες που δίδουν τροφή για συγκριτικούς προβληματισμούς σε σχέση με τα ληφθέντα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ., η νόσος της ευλογιάς, η οποία εμφανιζόταν επί χιλιάδες χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, εκριζώθηκε παγκοσμίως το 1980 (τα τελευταία κρούσματα ευλογιάς κατεγράφησαν στην Σομαλία το 1977, στην Ελλάδα δε επιδημία ευλογιάς εμφανίσθηκε για τελευταία φορά το έτος 1951 στην Μάνδρα Αττικής).
Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά της ευλογιάς οφείλεται στην παρατηρητικότητα και την επιμονή του Έντουαρντ Τζένερ (Edward Jenner), ο οποίος εισήγαγε την τεχνική του εμβολιασμού παρά την αρχική απαξίωσή του ως τσαρλατάνου από τον Τύπο της εποχής.
Δυστυχώς, το 2018, ο “φιλάνθρωπος-προφήτης” κ. Μπιλ Γκέιτς, σε εκδήλωση για τις επιδημίες που είχε οργανωθεί από τον φορέα “Massachusetts Medical Society” σε συνεργασία με την ιατρική επιθεώρηση “New England Journal of Medicine”, είχε δηλώσει τα ακόλουθα: «Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πανδημίες με τον ίδιο σοβαρό τρόπο που προετοιμάζεται για πόλεμο. Την μία και μοναδική φορά που ο αμερικανικός στρατός πήρε μέρος σε μια προσομοίωση επιδημίας ε υ λ ο γ ι ά ς, το σκορ ήταν: “ευλογιά ένα, ανθρωπότητα μηδέν”»!
Αλλά και σε μια πρόσφατη συνέντευξή του (“I Asked Bill Gates What’s The Next Crisis?”, 4.2.2021), ανηρτημένη στο youtube, ο κ. Γκέιτς αναφέρθηκε πάλι στην
ε υ λ ο γ ι ά:
«Σίγουρα θα υπάρξουν π ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ ε ς πανδημίες. […] Γνωρίζετε ότι οι πανδημίες μπορεί να είναι χειρότερες από πλευράς θνητότητας.
Η ε υ λ ο γ ι ά είχε θανάτους σε ποσοστό άνω του 30%».
Επειδή, λοιπόν, με βάση τα όσα είπε στο παρελθόν και όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο, ο κύριος αυτός δείχνει να έχει “προορατικό χάρισμα”, θα ήταν μάλλον χρήσιμο να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα σενάριο νέας, επιθετικότερης πανδημίας, που δεν αποκλείεται να σχετίζεται με την ε υ λ ο γ ι ά.
Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η ακόλουθη πληροφορία που παρέχεται από την Wikipedia:
«Σήμερα, ο ιός της ευλογιάς δεν απαντά ελεύθερος στη φύση. Ο ΠΟΥ, παρόλο που είχε εξαγγείλει την καταστροφή των τελευταίων γνωστών δειγμάτων του ιού, το 2002 αποφάσισε να τα δ ι α τ η ρ ή σ ε ι για ερευνητικούς σκοπούς, καθώς και για την περίπτωση που ξεσπάσει μια μ ε λ λ ο ν τ ι κ ή επιδημία.
Τα δείγματα του ιού διατηρούνται σε δύο μόνο σημεία, στο Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDCC) στις ΗΠΑ και το Κρατικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας του Κόλτσοβο, στη Ρωσία, όπου φυλάσσονται από στρατιωτική δύναμη ενός συντάγματος.
Στο Κόλτσοβο παλαιότερα ο ιός της ευλογιάς είχε παρασκευαστεί και ως β ι ο λ ο γ ι κ ό όπλο».
Ας διαβάσουμε τώρα τι έγραφε ο συντάκτης του κειμένου που εντοπίσθηκε στο αρχειακό υλικό του λευκώματος για την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών, αγορασμένο από αθηναϊκό παλαιοπωλείο πριν ξεσπάσει το (περιβόητο) “τρίτο κύμα” κορωνοϊού.
Δυστυχώς δεν διασώζεται η ημερομηνία δημοσίευσης του συγκεκριμένου άρθρου· λόγω γειτνίασής του, όμως, με άλλο απόκομμα που αφορά άρθρο δημοσιευμένο το 1971, πιθανολογείται βασίμως ότι αυτό είναι το έτος δημοσίευσης και του εδώ παρατιθέμενου κειμένου:
«Όλος ο κόσμος έχει ασφαλώς διαβάσει αυτές τις μέρες στις εφημερίδες και έχει ακούσει από το Ραδιόφωνο τις οδηγίες που δίνει το Υπουργείον Κοινων. Υπηρεσιών για τον εμβολιασμό εναντίον της ευλογιάς.
Ευτυχώς η αρρώστια δεν έχει εμφανισθή στην χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια.
Εφ’ όσον όμως παρουσιάστηκε σε άλλα κράτη με τα οποία βρισκόμαστε σε επικοινωνία, είναι πολύ εύκολο να μεταφερθή και εδώ, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.
Πρέπει πάντοτε να έχουμε στο νου μας ότι η ευλογιά είναι μια πολύ σοβαρή αρρώστια, που έ ν α ς στους τ ρ ε ι ς πεθαίνει.
Είναι πολύ μεταδοτική και όταν ο άνθρωπος που θα προσβληθή από αυτήν γλυτώση τον θάνατο, μένει σ η μ α δ ε μ έ ν ο ς για όλη του την ζωή.
Γι’ αυτό το Κράτος φροντίζει να π ρ ο λ ά β ε ι την ε ί σ ο δ ο ν ανθρώπων απ’ όλες τις χώρες που είναι μολυσμένοι, καθώς και την εξάπλωσί της, αν τυχόν ένα περιστατικό έλθη στη χώρα μας απαρατήρητο.
Πώς;
Με τον έ λ ε γ χ ο των ανθρώπων [οι οποίοι] έρχονται από χώρας που υπάρχουν κρούσματα και με τον ε μ β ο λ ι α σ μ ό ν όλων των κατοίκων.
Η ευλογιά είναι αρρώστια που οφείλεται σ’ έναν διηθητικό ιό, δηλαδή σ’ ένα μικροσκοπικό μικρόβιο.
Μεταδίδεται πολύ ε ύ κ ο λ α, κυρίως όταν έλθουμε σε επαφή με μολυσμένα άτομα πριν ακόμη αρρωστήσουν, αλλά και με τα αντικείμενα των αρρώστων, ρουχισμό κ.λπ. και με τα σ τ α γ ο ν ί δ ι α από το στόμα του αρρώστου, αλλά και από τα λέπια του δέρματος που πέφτουν όταν ξεραθή το εξάνθημα.
Όταν το μικρόβιο εισέλθη στον οργανισμό μας, χρειάζονται 7 έως 18 ημέρες για να ετοιμασθή και να εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα που είναι: Υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, μυαλγίες, αρθραλγίες, ναυτία κ.λπ.
Μετά από 2 έως 5 ημέρες παρουσιάζεται το εξάνθημα. Το εξάνθημα είναι στην αρχή κάτι κόκκινες κηλίδες, οι οποίος παθαίνουν διάφορες μεταβολές και καταλήγουν να γίνουν την 12η έως 14η ημέρα φυσαλίδες με υγρό πυώδες (φλύκταινα).
Έπειτα ξηραίνονται και σχηματίζονται λέπια, τα οποία αργότερα, την πρώτη εβδομάδα, πέφτουν αφίνοντας στη θέση τους τα γνωστά δύσμορφα σημάδια. Το εξάνθημα της ευλογιάς βγαίνει σε όλο το σώμα απότομα όλο μαζί. Περισσότερο άφθονο είναι στο πρόσωπο, στα χέρια, στους ώμους και στο στήθος.
Η ευπάθεια είναι γενική. Όλα δηλαδή τα άτομα μπορούν να προσβληθούν, εάν δεν έχουν εμβολιασθή καθόλου ή έχουν πολλά χρόνια να εμβολιασθούν.
Κάθε πολίτης έχει καθήκον να κάνει εμβόλιο κατά της ευλογιάς.
Και πρώτα-πρώτα τα παιδιά, όταν ακόμη είναι βρέφη. Το εμβόλιο αυτό, που λέγεται δ α μ α λ ι σ μ ό ς, τους εξασφαλίζει την ανοσία για 3 τουλάχιστον χρόνια.
Αν θέλωμε λοιπόν να προστατεύσωμε τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας, πρέπει κάθε τ ρ ι ε τ ί α να κάνωμε α ν α δ α μ α λ ι σ μ ό ν, όπως λέγεται το ίδιο εμβόλιο όταν γίνεται για δεύτερη, τρίτη κ.λπ. φορά.
Ο δαμαλισμός δεν πρέπει να γίνεται σε ανθρώπους που έχουν δερματικάς νόσους, έκζεμα, διαβήτη κ.λπ.
Πρέπει να είμεθα τελείως καλά όταν θα εμβολιασθούμε. Το χέρι και μάλιστα ο βραχίων είναι το καλλίτερο μέρος για να γίνη ο εμβολιασμός.
Να αποφεύγεται δε στον μηρό, γιατί εκεί υπάρχει φόβος να μολυνθή ευκολώτερα.
Το μικρό σημαδάκι που αφήνει είναι δείγμα πολιτισμού.
Το εμβόλιο της ευλογιάς την πρώτη φορά που γίνεται φέρνει μεγάλη αντίδρασιν.
Δηλαδή την 6η έως 8η ημέρα φέρνει πυρετό καθώς και πόνο, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο που έγινε.
Όλα αυτά τα συμπτώματα δείχνουν ότι το εμβόλιο έπιασε και δεν πρέπει να μας φοβίζουν, γιατί θα περάσουν πολύ σύντομα.
Από την ημέρα που κάνομε το εμβόλιο και πιάνει είμαστε προφυλαγμένοι για 3 χρόνια.
Γι’ αυτό όλοι μας, χωρίς να πανικοβληθούμε, αφού άλλωστε δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην χώρα μας [σε αντίθεση με την σημερινή εποχή όπου οι κυβερνήσεις θέλουν να υπάρχει πληθωρισμός κρουσμάτων, τότε κυριαρχούσε μάλλον η τάση συγκάλυψης], να φροντίσωμε σιγά-σιγά να εμβολιασθούμε, για να είμαστε ήσυχοι ότι κάναμε αυτό που έπρεπε».
Από την ανάγνωση του ανωτέρω δημοσιεύματος και την σύγκριση του περιεχομένου του με όσα συμβαίνουν στην σημερινή εποχή του κορωνοϊού, προκύπτουν οι ακόλουθες σκέψεις:
1. Ενώ στην περίπτωση της ευλογιάς, η οποία «είναι μια πολύ σοβαρή αρρώστια, που έ ν α ς στους τ ρ ε ι ς πεθαίνει» (στον 20ό αιώνα η ευλογιά υπολογίζεται ότι προκάλεσε συνολικώς 300-500 εκατομμύρια θανάτους· επίσης, σε αυτήν οφειλόταν και το εν τρίτον όλων των τυφλώσεων) ο πληθυσμός δεν φόρεσε μάσκα, δεν εισήχθησαν κανόνες κοινωνικής απόστασης, δεν τοποθετήθηκαν πλέξιγκλας, και εν γένει δεν κινητοποιήθηκε ένας παγκόσμιος μηχανισμός αλλαγής του DNΑ της κοινωνίας των ανθρώπων, στην περίπτωση του κορωνοϊού συνέβησαν όλα τα ανωτέρω παρά το χαμηλό ποσοστό θνητότητας. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τον “παλιό καλό καιρό” ο κόσμος ήταν προφανώς συμφιλιωμένος με την ιδέα του θανάτου και δεν οιστρηλατείτο από την ελπίδα της “αιώνιας επίγειας ζωής”!
Η ως άνω αντίθεση καθίσταται ακόμη πιο έντονη, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι στην ευλογιά αποδίδεται η κατάρρευση του πολιτισμού των Ίνκας αλλά και η αποδυνάμωση της αυτοκρατορίας των Αζτέκων.
Επί τη βάσει του πολύ χαμηλού ποσοστού θνητότητας της κορωνοϊκής πανδημίας, θα έπρεπε να είναι προφανές ότι η λυσσαλέα προσπάθεια ριζικής αναδιάρθρωσης της κοινωνίας μας τελεί σε κραυγαλέα
α ν α ν τ ι σ τ ο ι χ ί α  προς την επικινδυνότητα της νόσου COVID-19.
2. Ενώ για την μη εξάπλωση της ευλογιάς στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα, το Κράτος φρόντισε «να  π ρ ο λ ά β ε ι  την
ε ί σ ο δ ο ν  ανθρώπων απ’ όλες τις χώρες που είναι μολυσμένοι, καθώς και την εξάπλωσή της, αν τυχόν ένα περιστατικό έλθη στη χώρα μας απαρατήρητο», και δη «με τον έ λ ε γ χ ο των ανθρώπων που έρχονται από χώρας, που υπάρχουν κρούσματα και με τον εμβολιασμόν όλων των κατοίκων», η παρούσα εγκληματική κυβέρνηση έκανε το ακριβώς αντίθετο, διοργανώνοντας μάλιστα φιέστα στην Σαντορίνη για την επανεκκίνηση της οικονομίας με το άνοιγμα των συνόρων!
3. Ενώ η υπερμετάδοση χαρακτήριζε και την ευλογιά (διαβάζουμε στο άρθρο: «Μεταδίδεται πολύ  ε ύ κ ο λ α, κυρίως όταν έλθουμε σε επαφή με μολυσμένα άτομα πριν ακόμη αρρωστήσουν, αλλά και με τα αντικείμενα των αρρώστων, ρουχισμό κ.λπ. και με τα   σ τ α γ ο ν ί δ ι α   από το στόμα του αρρώστου»), μόνο ο κορωνοϊός προκάλεσε τόσο τρόμο σε όλο τον πλανήτη.
Σημειωτέον ότι η  φ υ μ α τ ί ω σ η, τόσο τον “παλιό καλό καιρό” όσο και σήμερα, υπερμεταδίδεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σε σχέση δε με τον κορωνοϊό είναι πολύ πιο θανατηφόρα ήδη αφ’ εαυτής (και όχι σε συνδυασμό με υποκείμενα νοσήματα). Ουδείς όμως μιλά γι’ αυτήν!
Μήπως γιατί υπάρχουν φθηνά αντιβιοτικά και εμβόλια (εκτός πατέντας);
Μήπως γιατί το παθογόνο μπορεί εύκολα να απομονωθεί και να μελετηθεί, άρα δεν μπορούν να γίνουν αλχημείες που θα διασπείρουν τον τρόμο;
4. Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς ονομαζόταν “δ α μ α λ ι σ μ ό ς” (δαμάλα ονομάζεται η νεαρή αγελάδα που δεν έχει ακόμη γεννήσει), η δε επανάληψη του εμβολίου, τρία χρόνια μετά τον αρχικό εμβολιασμό ονομαζόταν “αναδαμαλισμός”.
Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε αργά ή γρήγορα να προταθεί και καθιερωθεί κάποια ονομασία και για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;

 

Πηγή

Προβολές : 674


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα