Κ.Μητσοτάκης: Καραντίνα μέχρι τις 30 Ιουνίου! – «Το α’ εξάμηνο του 2021 θα είστε ασφαλείς αν κάνετε εμβόλιο»!

Κ.Μητσοτάκης: Καραντίνα μέχρι τις 30 Ιουνίου! – «Το α’ εξάμηνο του 2021 θα είστε ασφαλείς αν κάνετε εμβόλιο»!

13 Νοεμβρίου, 2020 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,050
Μοίρασέ το

Δηλαδή οριοθετεί τον Ιούνιο του 2021 ακριβέστερα τις 30 Ιουνίου 2021 που λήγει το εξάμηνο, ως τον μήνα που οι πολίτες θα βγουν από τα σπίτια τους ασφαλείς με την προϋπόθεση βέβαια ότι το επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού θα είναι επαρκές!

Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19.

 

 

 

Δυστυχώς όσο βλέπει ΖΩΑ να πηγαίνουν εθελοντικά να κάνουν το ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΕΣΤ, και σχεδόν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ, θα σκληραίνει τα μέτρα. 

ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ “ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΦΥΛΟΥ”, ΠΟΥ ΞΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ;

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, Ή ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΚΟΜΑ;

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ Ή ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΣΕ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΦΑΡΜΑ, Ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. ΚΑΙ Η “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” ΣΙΩΠΑ.

Υ.Γ.2. ΕΜΕΙΣ, ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ;

Υ.Γ.3. ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ.

Σε καραντίνα μέχρι τις 30 Ιουνίου θα είναι ο πληθυσμός της χώρας, όπως προανήγγειλε εμμέσως ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι «Μέσα στο πρώτο εξάμηνο  του 2021» δηλαδή από μέχρι τα τέλη Ιουνίου, θεωρητικά θα είμαστε πάλι ασφαλείς με την προϋπόθεση όμως ότι θα εμβολιαστεί ένα επαρκές επίπεδο του συνόλου των κατοίκων της χώρας, το οποίο δεν το προσδιόρισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ανέφερε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έρθουν στην χώρα στις αρχές του 2021 ενώ είπε «Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας».

 

Δηλαδή οριοθετεί τον Ιούνιο του 2021 ακριβέστερα τις 30 Ιουνίου 2021 που λήγει το εξάμηνο, ως τον μήνα που οι πολίτες θα βγουν από τα σπίτια τους ασφαλείς με την προϋπόθεση βέβαια ότι το επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού θα είναι επαρκές!

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες. 

«Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Είναι αυτονόητο ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν αφού η αγορά του από το κράτος θα γίνει με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Εκτός και αν μας ζητήσουν να το διπλοπληρώσουμε.

Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού τόνισε ότι «θα αναπτυχθούν σε όλη την Επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι χθες στη Βουλή κάλεσε όλα τα κόμματα να στείλουν εκπρόσωπο στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, η οποία θα καταρτίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, προσθέτοντας πως το σχετικό σχέδιο θα πρέπει να επενδυθεί με τη «μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση». «Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο δεν θα είναι απλά αποτελεσματικό, αλλά και ασφαλές», δήλωσε.

Τα βασικά σημεία της εισαγωγικής τοποθέτησης του Πρωθυπουργού

«(…) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εξασφαλίσει -αν δεν κάνω λάθος- 1,1 δισεκατομμύρια δόσεις από τα σκευάσματα τα οποία βρίσκονται στην τελική φάση. Στην Ελλάδα αναλογούν παραπάνω από 25 εκατομμύρια τεμάχια, κάποια από αυτά είναι διπλές δόσεις που πρέπει να γίνουν, έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε ενδεχομένως και περισσότερα. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται από τις αρχές του 2021.

Θέλω να τονίσω ότι αυτός ο εμβολιασμός δεν θα μπορεί να γίνει μέσω του παραδοσιακού τρόπου, μέσω ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους. (…)

(…) Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,050


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα