“Λάθος” και η οδηγία του CDC περί αερομεταφοράς του κορωνοϊού!

12 Οκτωβρίου, 2020 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:423
Μοίρασέ το
 

Το CDC καταργεί απότομα οδηγίες σχετικά με τη μετάδοση αερομεταφερόμενου κοραναϊού, λέει ότι η ενημέρωση “δημοσιεύτηκε σε σφάλμα”

Ορισμένοι ανησυχούσαν ότι οι ταχείες ενημερώσεις από το CDC ενδέχεται να συνδέονται με παλαιότερες αναφορές για πολιτική πίεση και παρέμβαση στον οργανισμό.

 
 
 
Εδώ ταιριάζουν τα γνωστά λαϊκά άσματα … εδώ…. κι εδώ
 
Της εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα, γίνεται στον ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ Π.Ο.Υ.
 
Όπως γίνεται και με τα “ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑΣ” ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΤΑΝ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
“Πρόχειρη έκδοση των προτεινόμενων αλλαγών σε αυτές τις συστάσεις δημοσιεύτηκε κατά λάθος στον επίσημο ιστότοπο του οργανισμού.
 
Το CDC ενημερώνει επί του παρόντος τις συστάσεις του σχετικά με την αερομεταφερόμενη μετάδοση του SARS-CoV-2 (ο ιός που προκαλεί το COVID-19).
 
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία Ολοκληρώθηκε, η γλώσσα ενημέρωσης θα δημοσιευτεί “, δήλωσε ο Jason McDonald, εκπρόσωπος του CDC, σε απάντηση που έστειλε μέσω email στο CNN.
 
Η καθοδήγηση αφορούσε τον τρόπο  διάδοσης του νέου  κορανοϊού .
 
Ενώ είναι γνωστό ότι μπορεί να εξαπλωθεί μέσω σταγονιδίων μεταξύ ατόμων που απέχουν λιγότερο από 6 πόδια, η έρευνα συνέχισε να διερευνά πώς ο ιός αναστέλλεται σε αερολυμένα σωματίδια στον αέρα και μεταδίδεται σε άτομα που απέχουν περισσότερο από 6 πόδια.
 
Η καθοδήγηση μετάδοσης CDC που αναγνωρίζει ότι η αερομεταφερόμενη μετάδοση δημοσιεύτηκε ήσυχα την Παρασκευή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πρακτορείου. Το CNN ανέφερε για πρώτη φορά την αλλαγή την Κυριακή .
 
Το CDC απάντησε στο CNN λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας για να πει ότι επανήλθε στην προηγούμενη καθοδήγηση.
 
Ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος που είναι εξοικειωμένος με την κατάσταση είπε ότι δεν υπάρχει πολιτική πίεση που να εμπλέκεται στην αλλαγή.
“Αυτό έκανε εντελώς το CDC”, δήλωσε ο αξιωματούχος. “Δημοσιεύτηκε κατά λάθος. Δεν ήταν έτοιμο να δημοσιευτεί.”
 
Ο αξιωματούχος είπε ότι η αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών δημοσιεύτηκε χωρίς να εξεταστεί διεξοδικά από τους ειδικούς του CDC.
 
«Κάποιος χτύπησε το κουμπί και δεν θα έπρεπε», είπε ο αξιωματούχος.
 
Ο οργανισμός προσπάθησε να διευκρινίσει περαιτέρω τι εννοούσε με τη μετάδοση αερολύματος, δήλωσε ο αξιωματούχος.
 
“Μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδεται κυρίως ο ιός”, δήλωσε ο αξιωματούχος. Όμως, στην προσπάθεια να το πούμε αυτό, γράφτηκε με τέτοιο τρόπο “ότι είναι κατανοητό ότι σημαίνει ότι είναι πιο μεταδοτικό από ό, τι νομίζαμε, κάτι που δεν ισχύει.”
 
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η καθοδήγηση “αναθεωρείται”, αλλά δεν είπε πότε θα αναρτηθεί η αναθεώρηση στον ιστότοπο του CDC.

Πώς άλλαξε η καθοδήγηση του CDC

Παρά τις αρκετές μελέτες που έχουν δείξει ότι το νέο coronavirus μπορεί να εξαπλωθεί μέσω μικρών σωματιδίων στον αέρα, η σελίδα του CDC λέει τώρα ότι το Covid-19 πιστεύεται ότι εξαπλώνεται κυρίως μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε στενή επαφή – περίπου 6 πόδια – και “μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων που παράγονται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, φτερνίζεται ή μιλάει. ” Αυτή είναι η ίδια γλώσσα που δημοσίευσε η εταιρεία πριν από μήνες.
 
Σε γλώσσα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή και τώρα αφαιρέθηκε, το CDC είπε ότι το Covid-19 εξαπλώνεται πιο συχνά μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε στενή επαφή μεταξύ τους και συνέχισε να λέει ότι είναι γνωστό ότι εξαπλώνεται “μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων ή μικρών σωματιδίων, όπως αυτά στα αεροζόλ, παράγεται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, φτερνίζεται, τραγουδάει, μιλάει ή αναπνέει. “
 
Αυτά τα σωματίδια μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση όταν «εισπνευστούν στη μύτη, το στόμα, τους αεραγωγούς και τους πνεύμονες», ανέφερε το πρακτορείο. “Θεωρείται ότι είναι ο κύριος τρόπος εξάπλωσης του ιού.”
 
“Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα σταγονίδια και τα αερομεταφερόμενα σωματίδια μπορούν να παραμείνουν αιωρούμενα στον αέρα και να αναπνέουν από άλλους και να ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των 6 ποδιών (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εξάσκησης της χορωδίας, σε εστιατόρια ή σε μαθήματα γυμναστικής)”, δήλωσε η σελίδα. στην ενημέρωση της Παρασκευής, η οποία έχει αφαιρεθεί έκτοτε. “Γενικά, τα εσωτερικά περιβάλλοντα χωρίς καλό εξαερισμό αυξάνουν αυτόν τον κίνδυνο.”
 
Στην ενημέρωση της Παρασκευής, το CDC είχε προσθέσει νέα μέτρα για την προστασία του εαυτού σας σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων συστάσεων για τη χρήση εξαγνιστών αέρα για τη μείωση των αερομεταφερόμενων μικροβίων σε εσωτερικούς χώρους και σαφή καθοδήγηση για να “μείνετε τουλάχιστον 6 πόδια μακριά από άλλους, όποτε είναι δυνατόν”.
 
Η ενημερωμένη σελίδα του CDC είχε επίσης αλλάξει γλώσσα γύρω από την ασυμπτωματική μετάδοση, αλλάζοντας από το να λέει “ορισμένα άτομα χωρίς συμπτώματα μπορεί να είναι σε θέση να διαδώσουν τον ιό” σε λέγοντας “άτομα που έχουν μολυνθεί αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.” Αυτή η γλώσσα έχει πλέον καταργηθεί.

Οι επιστήμονες πίεσαν να αναγνωρίσουν την αερομεταφερόμενη μετάδοση

Πολλοί ερευνητές και γιατροί έχουν πει για μήνες ότι ο κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω μικρών ιογενών σωματιδίων.
 
Τον Ιούλιο, 239 επιστήμονες δημοσίευσαν μια επιστολή που προέτρεψε την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και άλλους οργανισμούς δημόσιας υγείας να είναι πιο προσεχείς σχετικά με την πιθανότητα οι άνθρωποι να πιάσουν τον ιό από σταγονίδια που επιπλέουν στον αέρα.
 
Ο Ντόναλντ Μίλτον, συγγραφέας της επιστολής και καθηγητής περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, δήλωσε ότι είχε «ενθαρρυνθεί» όταν είδε την αναθεωρημένη καθοδήγηση CDC το Σαββατοκύριακο, αλλά είπε ότι υποψιάζεται ότι ήταν ένα έργο σε εξέλιξη από τότε ο υπόλοιπος ιστότοπος του CDC δεν ενημερώθηκε για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές.
 
“Νομίζω ότι η επιστήμη πίσω από αυτό που αποδείχθηκε προσχέδιο δήλωσης είναι ισχυρή και συμφωνεί με την κατανόησή μου για τα δεδομένα”, δήλωσε ο Μίλτον.
 
“Είμαι πολύ χαρούμενος που γνωρίζω ότι το CDC εργάζεται για την ενσωμάτωση της τελευταίας επιστήμης στις δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με τη μετάδοση.
 
Σήμερα, γνωρίζουμε πολλά για τα αερολύματα και πώς να τα ελέγξουμε για να αποτρέψουμε τη μετάδοση.”
 
Ο Δρ Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης Υγείας, δήλωσε ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν τις τελικές συμβουλές από το CDC, ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει να βρει τρόπους για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου.
 
“Με βάση τα στοιχεία, ο [ΠΟΥ] πιστεύει ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τρόπων μετάδοσης”, δήλωσε ο Ryan.
 
“Πιστεύουμε ότι η ασθένεια εξαπλώνεται κατά κύριο λόγο ή κυρίως μέσω εξάπλωσης σταγονιδίων και μέσω μεγαλύτερων πυρήνων σταγονιδίων. Αλλά πάντα είπαμε ότι οι μικρότεροι πυρήνες σταγονιδίων μπορούν να εξαπλώσουν αυτήν την ασθένεια – και αυτό βασίζεται πολύ στο περιβάλλον.”
 
Ο Ryan εξήγησε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια μικρή εσωτερική περιοχή με ανεπαρκή εξαερισμό μπορούν να μολυνθούν μέσω μετάδοσης με βάση το αεροζόλ.
 
Έχει να κάνει με τη γνώση του κινδύνου και τη «διαχείριση της συχνότητας, της έντασης και της διάρκειας» του χρόνου που περνάμε γύρω από άλλους σε πολυσύχναστους χώρους, είπε.
 
“Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολύ λίγα απόλυτα σε αυτήν την απάντηση”, πρόσθεσε ο Ryan.
 
«Πρέπει να είμαστε σε θέση να είμαστε έξυπνοι και να παίρνουμε έξυπνες αποφάσεις, οι έξυπνες αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την κατανόηση του κινδύνου, την ελαχιστοποίηση του κινδύνου και, στη συνέχεια, να γνωρίζουμε τον υπολειπόμενο κίνδυνο και όσο καλύτερα μπορούμε να αποφύγουμε αυτόν».

Ανησυχίες για πολιτική πίεση

Ορισμένοι ανησυχούσαν ότι οι ταχείες ενημερώσεις από το CDC ενδέχεται να συνδέονται με παλαιότερες αναφορές για πολιτική πίεση και παρέμβαση στον οργανισμό.
 
Την Παρασκευή, το  CDC ενημέρωσε την καθοδήγηση δοκιμών κοραναϊού  για να τονίσει ότι όποιος έχει έρθει σε επαφή με μολυσμένο άτομο πρέπει να δοκιμαστεί για κοροναϊό.
 
Μια προηγούμενη, αμφιλεγόμενη ενημέρωση δεν γράφτηκε από τους επιστήμονες του CDC και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο πριν υποβληθεί στη συνήθη διαδικασία επιστημονικής αναθεώρησης, δύο πηγές επιβεβαίωσαν στο CNN την περασμένη εβδομάδα.
 
Το CNN ανέφερε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι οι αξιωματούχοι των επικοινωνιών Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ ώθησαν πρόσφατα να αλλάξουν γλώσσα των εβδομαδιαίων επιστημονικών εκθέσεων που κυκλοφόρησε το CDC, ώστε να μην υπονομεύσουν το πολιτικό μήνυμα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ομοσπονδιακό αξιωματούχο υγείας στο CNN.
 
Ο διευθυντής του CDC, Δρ Robert Redfield, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα “σε καμία στιγμή η επιστημονική ακεραιότητα” αυτών των εκθέσεων έχει τεθεί σε κίνδυνο.
 
Τη Δευτέρα, η Δρ. Leana Wen, ιατρός έκτακτης ανάγκης στο Πανεπιστήμιο George Washington και ιατρική αναλυτής του CNN, δήλωσε ότι ανησυχεί ότι οι ξαφνικές αλλαγές στην καθοδήγηση του CDC θα μπορούσαν να παρακινηθούν από την πολιτική και όχι από την επιστήμη.
 
Λάβετε το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του CNN Health

Εγγραφείτε εδώ για να λάβετε τα  αποτελέσματα με τον Δρ Sanjay Gupta  κάθε Τρίτη από την ομάδα CNN Health.

“Το γεγονός ότι το έσυραν, παρόλο που είναι κοινή επιστημονική γνώση σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναρωτηθούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό”, είπε.
 
«Υπήρχε πολιτική πίεση; Πολιτική παρέμβαση που οδηγεί αυτό παρά την επιστήμη;»
 
Η επιστήμη, είπε, θα πρέπει πάντα να υπερβαίνει την πολιτική στο CDC.
 
“Δεν αφορά την πολιτική”, είπε ο Wen. “Δεν έχει να κάνει με το τι φαίνεται καλό. Είναι να ακολουθήσουμε την επιστήμη έτσι ώστε να μειώσουμε τον αριθμό των λοιμώξεων και να μειώσουμε τους θανάτους.”
 
Ανεξάρτητα, η αντιστροφή του CDC θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στους ανθρώπους – και να εμποδίσει τις προσπάθειες μετριασμού που θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή.
 
“Είναι εξαιρετικά συγκεχυμένο και αυτός ο τύπος whiplash – ειδικά χωρίς εξήγηση απευθείας από το CDC – δημιουργεί σύγχυση και δυστυχώς οδηγεί σε έλλειψη εμπιστοσύνης στο CDC συνολικά”, δήλωσε ο Wen.

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα