Μήπως ο επόμενος στόχος τους είναι ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ;;;

Μήπως ο επόμενος στόχος τους είναι ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ;;;

4 Αυγούστου, 2021 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:412
Μοίρασέ το

Χαρδαλιάς: Επιβεβλημένα τα αντιπυρικά έργα στο Σχινιά

«Ακούω διάφορες κραυγές. Δεν θα κάνω όμως αντιπαράθεση με όλους αυτούς οι οποίοι προτιμούν να καεί ένα δάσος το οποίο είναι ακαθάριστο δεκαετίες τώρα με ευθύνη του φορέα προστασίας» ανάφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Και ξαφνικά “ενδιαφέρθηκαν” για το ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ.

 

Έτσι ακριβώς όπως “ενδιαφέρθηκαν” και για το Τατόϊ στην Βαρυμπόμπη και την ΕΚΑΨΑΝ…

 

Δεν θα πω κάτι περισσότερο, και θα αναμένω… ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

 

Δεν θα πω τίποτα περισσότερο, εκτός από μια στιχομυθία παρουσία μαρτύρων του αείμνηστου ΗΡΩΪΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΜΙΑΝΟΓΛΟΥ, ιδρυτή του ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ του Δήμου Μαραθώνα, που έδωσε τεράστιους αγώνες για να σώσει τα σπίτια συμπολιτών του, στην μεγάλη ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ στο ΜΑΤΙ, την ώρα που το δικό του σπίτι καιγόταν.

“Το επόμενο που θα κάψουν στην περιοχή μας, θα είναι το ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ”, μας είπε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΓΛΟΥ.

 

Και μπορεί ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΓΛΟΥ, ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης, να μην βρίσκεται στη ζωή, και ο θάνατός του να είναι πολύ περίεργος λίγους μήνες μετά το Μάτι, αλλά εκείνη τη νύχτα στο σπίτι μου, μας αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία.

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ.

 

ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΑΣ, ΑΝ ΚΑΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1.  Έχω τόσα ντοκουμέντα στα χέρια μου, κι έχω δώσει τόσο αγώνα με την εφημερίδα μου για την σωτηρία του,  που θα σας τινάξω στον αέρα.

 

Υ.Γ.2. Ο βολευτής Γκιόκας του ΚΚΕ, ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ;;;

 

Υ.Γ.3. Τα αντιπυρικά έργα που έγιναν επί Ολυμπιακών Αγώνων, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ;;;

Τα αντιπυρικά έργα προστασίας στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά ήταν επιβεβλημένα να γίνουν άμεσα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μαζί με άλλες 17 περιοχές της Περιφέρειας Αττικής ενέταξε και τον Σχινιά σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης προκειμένου να δρομολογηθούν τα έργα και οι εργασίες καθώς ο φορέας διαχείρισης για διάφορες αιτίες δεν μπόρεσε να τα πραγματοποιήσει.

Χαρδαλιάς: Επιβεβλημένα τα αντιπυρικά έργα στο Σχινιά | tovima.gr

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει απαγορευτεί η προσβασιμότητα των πολιτών στις ακτές του, απλά όταν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι αυτή γίνεται με οργανωμένο τρόπο και σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα.

Ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα σχετικά «με την προστασία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά και την διασφάλιση των όρων για την πρόσβαση του λαού σε αυτό» ανέφερε πως ως Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη δεν μπορούσαμε να παραβλέψουμε την κατάσταση του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά, με την παντελή έλλειψη δασοκομικών έργων και εργασιών αλλά ούτε και τον τεράστιο κίνδυνο που υπάρχει για πυρκαγιά από την μεγάλη επισκεψιμότητα.

Για αυτό, είπε, «χρηματοδοτήσαμε τον Δήμο Μαραθώνα ώστε ειδικά τη θερινή περίοδο και όταν πνέουν άνεμοι 4 με 5 μποφόρ να μετακινούνται και να μεταφέρονται οι πολίτες στις ακτές με ειδικά διαμορφωμένα βαν και να μην περνάει όλος αυτός ο όγκος των ΙΧ αυτοκινήτων μέσα στο δάσος».

Είναι κατανοητό, είπε ο υφυπουργός ότι μπορεί «να υπάρχουν κάποιες τοπικές επιχειρήσεις εκεί οι οποίες μπορεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να θεωρούν ότι θίγονται, αλλά πάνω και πέρα από οποιαδήποτε επιχειρηματικότητα μετράει η προστασία του δάσους».

Σχετικά με τα έργα καθαρισμού και τη διαμάχη που υπάρχει για το θέμα της αρμοδιότητας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως «το ποιοι είναι αρμόδιοι για τους καθαρισμούς των δασών είναι ξεκάθαρο» αλλά «αυτή τη στιγμή μέσα από το πρόγραμμα «Δρυάδες» σε περιοχές που είναι εξαιρετικά δύσκολες και υπάρχει κίνδυνος, αυτή που καθαρίζει τα δάση είναι η Πολιτική Προστασία».

«Και αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει από τον Σεπτέμβριο. Και θα ανοίξει η συζήτηση αυτή, διότι όλοι αυτοί οι οποίοι επικαλούνται επιστημονικά δεδομένα για τον τρόπο που προχωρούν οι μελέτες των έργων ενώ αντιλαμβάνονται ότι ουσιαστικά κάνουμε το αυτονόητο -αυτό που οι ίδιοι ζητούσαν κατά καιρούς με τα διάφορα έγγραφά τους- έρχονται τώρα να μας πουν εάν τα έργα αυτά γίνονται σε συνεννόηση και με τις απαραίτητες εγκρίσεις», ανέφερε. ο υφυπουργός.

«Αυτό δεν είναι παιχνίδι κυριαρχίας. Το φυσικό περιβάλλον, η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη περιουσία δεν είναι ζήτημα γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που μας ταλαιπωρούν αυτά τα χρόνια. Και το πρόβλημα αυτό θα λυθεί. Εμείς, το μέρος της ευθύνης που έχουμε και το καθήκον μας θα το εκτελέσουμε» προσέθεσε, σημειώνοντας με νόημα:

«Ακούω διάφορες κραυγές. Δεν θα κάνω όμως αντιπαράθεση με όλους αυτούς οι οποίοι προτιμούν να καεί ένα δάσος το οποίο είναι ακαθάριστο δεκαετίες τώρα με ευθύνη του φορέα προστασίας, μόνο και μόνο γιατί η έγκριση δόθηκε από άλλους δασολόγους και χωρίς να έχει ακολουθηθεί το γράμμα του νόμου».

«Εμείς επιζητούμε τη συνεργασία, σεβόμαστε πάρα πολύ τη δασική υπηρεσία και την εμπειρία των ανθρώπων αυτών. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν με ένα καθεστώς το οποίο υποχρηματοδοτούνται, ότι έχουν έλλειψη προσωπικού, αλλά μέχρι να λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία εμείς θα τα θέσουμε ως κυρίαρχη ατζέντα από Σεπτέμβριο, δεν μπορούμε απλά να μείνουμε θεατές σε όλα αυτά που συμβαίνουν» κατέληξε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας επέκρινε για την απουσία ενός ολοκληρωμένου επιστημονικού σχεδίου προστασίας των εθνικών πάρκων συμπεριλαμβανομένου του Σχινιά.

«Ο Σχινιάς είναι ένας σκουπιδότοπος- τόσο το δάσος όσο και ο υδροβιότοπος.

Δεν υπάρχουν οδοί διαφυγής, δεν υπάρχει ένα πάρκινγκ, για να εξυπηρετεί έναν κόσμο, δεν έχει γίνει καμία υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ όταν αυτό ήταν και μια δέσμευση του πρωθυπουργού», είπε και σημείωσε πως η λογική που αναπτύσσεται και σε αυτό το πεδίο είναι αυτή της ατομικής ευθύνης για να αποκρύβουν οι ελλείψεων του κράτους και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή

Προβολές : 412


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα