Μετάλλαξη Delta – λιγότερο επικίνδυνη και λιγότερο θανατηφόρα

Μετάλλαξη Delta – λιγότερο επικίνδυνη και λιγότερο θανατηφόρα

8 Ιουλίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:94
Μοίρασέ το

Τηλε-ειδικοί προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν χωρίς επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία – η βρετανική, η νοτιοαφρικανική, η βραζιλιάνικη και τώρα έχουμε να κάνουμε με την παραλλαγή Δέλτα, την οποία προσπάθησαν να μας πουλήσουν επίσης ως ινδική παραλλαγή, μέχρι την έντονη διαμαρτυρία της Ινδίας στον ΠΟΥ και στα ΜΜΕ.

 

 

 

 

 

 

Αν όμως βρίσκονταν κάποιοι λίγοι αποφασισμένοι ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ, και τους ψιθύριζαν λίγα … “φωνήεντα”, δεν θα τολμούσαν να τρομοκρατούν τον λαό.

Δυστυχώς, δεν βρίσκονται… μέχρι στιγμής.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η “μετάλλαξη XY” έχει περάσει απο όλα τα τηλεπαράθυρα, όπου τηλε-ειδικοί προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν χωρίς επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία – η βρετανική, η νοτιοαφρικανική, η βραζιλιάνικη και τώρα έχουμε να κάνουμε με την παραλλαγή Δέλτα, την οποία προσπάθησαν να μας πουλήσουν επίσης ως ινδική παραλλαγή, μέχρι την έντονη διαμαρτυρία της Ινδίας στον ΠΟΥ και στα ΜΜΕ.

Και πάλι προβάλλεται ως πιο θανατηφόρα, πιο επικίνδυνη για τα παιδιά και ότι άλλο μας έχουν ξαναπεί για όλες τις μεταλλάξεις που…περάσανε και φύγανε.

Πηγή: https://nextstrain.org/ncov/global

Οι ιοί μεταλλάσσονται και αλλάζουν.

Οι ιοί της γρίπης αλλάζουν τον μηχανισμό πρόσδεσής τους, το χέρι με το οποίο μπορούν να προσκολληθούν σε ένα κύτταρο.

Οι ιοί Corona δεν το κάνουν αυτό, είναι πάντα η χαρακτηριστική πρωτεΐνη spike που τους κάνει να μοιάζουν με “κορώνα”, την οποία χρησιμοποιούν για να εισβάλουν στα κύτταρα. Υπάρχουν αμινοξέα που ανταλλάσσονται ή αποβάλλονται, αλλά δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης αλλαγή.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανοσία σε έναν κορονοϊό προστατεύει επίσης από όλους τους άλλους κορονοϊούς, απλώς αλλάζει πολύ λίγο για να γίνει άγνωστος στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, οι μεταλλάξεις μπορεί κάλλιστα να αλλάξουν μερικά χαρακτηριστικά.

Μια αρχή της βιολογικής εξέλιξης είναι ότι οι αλλαγές αυτές βελτιώνουν την επιβίωση.

Στην περίπτωση των ιών, αυτό σημαίνει να βλάπτουν λιγότερο τον ξενιστή και κυρίως να μην τον σκοτώνουν.

Οι παραλλαγές των ιών είναι επομένως λιγότερο θανατηφόρες, αλλά συχνά μπορούν να αναπαραχθούν ταχύτερα.

Ο ιρλανδός μηχανικός βιοχημικής τεχνολογίας Ivor Cummins το εξηγεί πολύ όμορφα στο παρακάτω βίντεο στο Twitter.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η μετάλλαξη Delta έχει εκτοπίσει όλες τις άλλες, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των θανάτων παραμένει ο ίδιος:

Μπορούμε επίσης να το δούμε αυτό από τις καμπύλες του OurWorldInData για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.

Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες των στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου σε άρθρα και κυρίως στα ΜΜΕ που θεωρούμε ότι είναι προφανώς λανθασμένες. Για παράδειγμα, αυτό στην τρέχουσα Τεχνική Ενημέρωση 17:

Στις σελίδες 13 και 14 (πίνακας 4) μπορείτε να βρείτε στοιχεία για την μετάλλαξη Delta. Και αν διαιρέσετε τους θανάτους με τα περιστατικά, προκύπτει θνησιμότητα 0,08% για τους ανεμβολίαστους και 0,69% για τους διπλά εμβολιασμένους.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την μετάλλαξη Delta, όπως δεν έχει καμία σχέση με την μετάλλαξη άλφα, βήτα, γάμμα και δεν θα έχει καμία σχέση με τις αναμενόμενες μεταλλάξεις έψιλον έως ωμέγα.

Η γονιδιακή θεραπεία που πωλείται ως “εμβολιασμός” αποδυναμώνει σοβαρά το ανοσοποιητικό σύστημα και επομένως το καθιστά πιο ευάλωτο σε νέες λοιμώξεις αντί να το προστατεύει.

Υπάρχει ένας αριθμός μακροχρόνιων βλαβών από εμβόλια που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες και θάνατο.

Αυτές περιλαμβάνουν αυτοάνοσα νοσήματα, θρομβοπενία, ADE και άλλα.

Καθώς οι κίνδυνοι των παραλλαγών εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου, το φαινόμενο αυτό θα γίνει πιο εμφανές.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 94


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα