Μετά την κατακραυγή, ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η «εκδήλωση μνήμης» της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη! Να ακυρωθεί και η εκχώρηση της Βίλλας Πετρίδη

Μετά την κατακραυγή, ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η «εκδήλωση μνήμης» της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη! Να ακυρωθεί και η εκχώρηση της Βίλλας Πετρίδη

13 Απριλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:246
Μοίρασέ το

 

– Ποιοι Έλληνες αξιωματούχοι στο ΥΠΕΘΑ έδωσαν άδεια για την πραγματοποίηση αλμάτων Γερμανών αλεξιπτωτιστών στο πλαίσιο της εκδήλωσης «επιχείρηση KRETA MEMORIAL

Να προστεθεί εδώ πάντως ότι παρά την αφαίρεση της ανάρτησης από την ιστοσελίδα της ΕΑΡ τα ερωτήματα  εξακολουθούν και παραμένουν εάν δηλαδή  συγκεκριμένη «εκδήλωση» ακυρώθηκε ή απλώς θα γίνει εν κρυπτώ;

 

Η ανάρτηση που αναδημοσιεύθηκε από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, (εδώ) και πολλά άλλα πατριωτικά ιστολόγια, βοήθησε στην ανασύνταξη των ναζιστών.

Οι Κρητικοί που έχουν αξιοπρέπεια και δεν ξεχνάνε ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΟΥΛΑ.

ΚΙ ΑΝ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΟΥΛΑ, ΑΣ… ΛΑΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Δήμαρχε Θεσσαλονίκης, κάνε πίσω μην σε πάρει και σε σηκώσει.

Ακυρώθηκε μετά τις αποκαλύψεις του pronews.gr η «εκδήλωση μνήμης» για τα 80 χρόνια από την γερμανική εισβολή στην Κρήτη και όλες οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον «εορτασμό» την γερμανικής νίκης.

Η αποκάλυψη από το pronews.gr για την τιμητική εκδήλωση που προγραμμάτιζε στην Κρήτη η λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» (ΕΑΡ), για τους πεσόντες Γερμανούς αλεξιπτωτιστές του Τρίτου Ράιχ, όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, αποτελούσε την μεγαλύτερη πρόκληση που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα και το ιδανικό «ξέπλυμα» των φονιάδων του Γ’Ράιχ.

Η  εκδήλωση με την ονομασία KRETA MEMORIAL που προγραμμάτιζε η ΕΑΡ στα Χανιά την  γενέτειρα της οικογένεια Μητσοτάκη, με την άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αφού είχαν προγραμματιστεί και άλματα της 1ης ΜΑΛ και σύμφωνα με πληροφορίες θα μετείχαν σε αυτά και Γερμανοί αλεξιπτωτιστές της ΕΑΡ, οπότε το θέμα που προκύπτει είναι μείζων και αγγίζει  και το ίδιο το ΥΠΕΘΑ.

Αναμένουμε να ακυρωθεί και η παραχώρηση του κτιρίου της ιστορικής «Βίλας Πετρίδη» στο «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» (ΕΓΙΝ) (ναι, όσο και αν θυμίζει την μαύρη Κατοχή, υπάρχει και τέτοιο), που κατόπιν γερμανικών πιέσεων στην δημοτική αρχή και παρά τις αντιδράσεις των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, από δημοτικούς συμβούλους και από εκπροσώπους οργανώσεων της αντίστασης.

Το ιστορικό νεοκλασικό κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Αναγεννήσεως 10, στη δυτική πλευρά της πόλης, απέναντι από τα δικαστήρια, παραχωρείται δωρεάν μέχρι τα τέλη του 2027 προκειμένου να αποτελέσει την έδρα του Ιδρύματος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Λίγες ώρες μετά, το δημοσίευμα του pronews.gr για την γερμανοποίηση της Ελλάδας, η ανάρτηση της συγκεκριμένης «εκδήλωσης» εξαφανίστηκε από το site της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, όπως αναγράφεται στην νέα σελίδα που βρίσκεται στη θέση της, η ανάρτηση είτε αφαιρέθηκε είτε απλώς «δεν είναι πλέον προσβάσιμη».

Κατά συνέπεια, στα ερωτήματα που ήδη επιβάλλεται να απαντηθούν όπως δείχνει η αντίδραση που προκάλεσε το δημοσίευμα, δηλαδή:

– Ποιοι Έλληνες αξιωματούχοι στο ΥΠΕΘΑ έδωσαν άδεια για την πραγματοποίηση αλμάτων Γερμανών αλεξιπτωτιστών στο πλαίσιο της εκδήλωσης «επιχείρηση KRETA MEMORIAL

– Ποιες Αρχές έχουν αδειοδοτήσει την διεξαγωγή της

Να προστεθεί εδώ πάντως ότι παρά την αφαίρεση της ανάρτησης από την ιστοσελίδα της ΕΑΡ τα ερωτήματα  εξακολουθούν και παραμένουν εάν δηλαδή  συγκεκριμένη «εκδήλωση» ακυρώθηκε ή απλώς θα γίνει εν κρυπτώ;

Ή μήπως μετατέθηκε απλώς χρονικά ή και τοπικά για να αποφύγει την οργή των Κρητικών (και όχι μόνο);

Και βέβαια σε ότι αφορά την παραχώρηση της ιστορικής «Βίλας Πετρίδη» στο «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» (ΕΓΙΝ), ποιος την εισηγήθηκε και ποιοι την ψήφισαν αφού απαγορεύεται η δωρεάν εκχώρηση δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες. Γιατί οι δοσίλογοι φαίνεται ότι υπάρχουν μέχρι σήμερα…

 

Πηγή

Προβολές : 246


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα