Μετά ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ από Καθηγητή Πανεπιστημίου Έριξαν και το τελευταίο φύλλο συκής...  “Ξύπνησαν ” οι εισαγγελείς και οι δικαστές, αλλά τους έπιασε “κόψιμο” μόνον για την 17 Νοέμβρη. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Και μια φωτογραφία ΣΕΙΣΜΟΣ.

Μετά ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ από Καθηγητή Πανεπιστημίου Έριξαν και το τελευταίο φύλλο συκής... “Ξύπνησαν ” οι εισαγγελείς και οι δικαστές, αλλά τους έπιασε “κόψιμο” μόνον για την 17 Νοέμβρη. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Και μια φωτογραφία ΣΕΙΣΜΟΣ.

16 Νοεμβρίου, 2020 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,056
Μοίρασέ το

Ένωση Εισαγγελέων & Δικαστών Ελλάδος για κυβέρνηση: Εκτράπηκε σε Ολοκληρωτισμό και «καταπατά το Σύνταγμα»!

Έναν  Κωνσταντίνο Βαθιώτη, έναν Νίκο Αντωνιάδη και έναν Δημήτρη Δασκαλάκη, περίμεναν οι εισαγγελείς και οι δικαστές, για να… επιβεβαιώσουν ότι ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ;

Αλλά το μόνο που είδαν ως … αντισυνταγματικό, ήταν το θέμα των .. συναθροίσεων…

Δηλαδή, ότι δεν θα εορταστεί η φιέστα του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ… ΣΙΩΝΙΣΜΟ.

ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ…

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ ΤΗΣ … “δικαιοσύνης σας”…

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΙΑΞΕ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, “ΚΛΑΣΑΤΕ ΜΕΝΤΕΣ”… που λέει και ο λαός.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΣΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA –  ΤΗΝ MOSSAD ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ – ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αυτό το Πολυτεχνείο, δεν έχει καμία σχέση με τον απλό λαό που συνέρρευσε εκείνες τις μέρες, θεωρώντας πως αγωνιζεται για να γκρεμίσει την χούντα του Ιωαννίδη.

Έτσι για να ξεκαθαρίζουμε και μια ιστορία που έχει σημαδέψει πολλούς από τη δική μου γενιά, που συμμετείχαμε με την ορμή της νιότης και της άγνοιας της πραγματικής ιστορίας που βρισκόταν στα παρασκήνια.

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΣΤΟ ΔΝΤ, ΣΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ, ΑΜΑΧΗΤΙ, ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Υ.Γ.2 Τελικά, μόνον δικτάτορας δεν ήταν ο Παπαδόπουλος.

Μόνο τα κουμμούνια κυνήγησε… κανέναν άλλον. (κάνω την διευκρίνιση, λόγω των όσων γράφει η παρακάτω φωτογραφία, που τον αποκαλεί “δικτάτορα”.

Υ.Γ.3. Και ποιόν είπαμε πως είχε εραστή, η κόρη του Μοσέ Νταγιάν;

ΠΟΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝ;;;

Υ.Γ.3. Στο τέλος της ανάρτησης, μια συμβολική φωτογραφία, με πολλούς αποδέκτες.

 

Ευθείες κατηγορίες για παραβίαση των βασικών ελευθεριών των πολιτών και παραβίαση του Συντάγματος από την κυβέρνηση με πρόσχημα τα υποτιθέμενα «μέτρα κατά του κορωνοϊού» απευθύνει η κορυφαία θεσμική ένωση της χώρας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με την απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας να απαγορευτούν πανελλαδικά οι συναθροίσεις τεσσάρων ατόμων και άνω σε ολόκληρη τη χώρα με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά χωρίς να αναφέρεται σε αυτό, δηλαδή είναι ευρύτερη και μόνιμη η απαγόρευση!

 

Δηλαδή, την κατηγορεί για Ολοκληρωτισμό!

 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 11 του Συντάγματος, τονίζοντας ότι «η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου», και ζητεί την ανάκλησή της. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση-μαστίγιο:

«Σύνταγμα και απαγόρευση συναθροίσεων

Με την υπ’ αριθμό 1029/8/18 (ΦΕΚ 5046 Β’/ 14-11-2020) απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00’, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή και περισσότερα άτομα με την απειλή επιβολής κυρώσεων.  

Το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια…».

Η γενική απαγόρευση δεν παύει και αυτή να αφορά συγκεκριμένη συνάθροιση η οποία έχει εξαγγελθεί για ορισμένο τόπο και χρόνο με το ένα ή άλλο περιεχόμενο.

Δεν μπορεί να επεκταθεί σε απαγόρευση και κάθε άλλης συνάθροισης σε ολόκληρη γεωγραφική περιοχή (πχ σε Νομό ή πολύ περισσότερο σε όλη την Επικράτεια) διότι τούτο θα ισοδυναμούσε με αναστολή της ισχύος του άρθρου 11 του Συντάγματος κάτι που μόνο στις έκτακτες συνθήκες του άρθρου 48 του Συντάγματος (κατάσταση πολιορκίας) μπορεί να συμβεί (Σβώλου/Βλάχου, Το Σύνταγμα της Ελλάδος , Β’ , 1955, 228 και σε Κ. Χρυσόγονο, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, έκδ. 2006, 489).

Η δε ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 5 του Συντάγματος, την οποία επικαλείται η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορά στη λήψη ατομικών διοικητικών μέτρων περιορισμού της ελεύθερης κίνησης (πχ θέση σε καθεστώς καραντίνας συγκεκριμένου πολίτη) και δεν βρίσκει έδαφος εφαρμογής στις μαζικές υπαίθριες συναθροίσεις για τις οποίες προβλέπει αποκλειστικά και μόνο το άρθρο 11.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να τονιστεί, ότι για τις συναθροίσεις κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου όπως και της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 του ΠΔ 73/2020 που εκδόθηκε για τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων του ν. 4703/2020,  δεν οφείλεται γνωστοποίηση στις Αρχές.

 

Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου.  

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός  Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί».

 

Πηγή

 

Προβολές : 1,056


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα