ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΑΣ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΑΣ;

28 Σεπτεμβρίου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:216
Μοίρασέ το
Τι και αν οι φανατικοί Τούρκοι ισλαμιστές έσυραν την Ελλάδα στα πρόθυμα ενός θερμού επεισοδίου, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2019 ένα επιθετικό, υβριδικό πόλεμο που σταμάτησε προσωρινά δέκα μήνες μετά την έναρξη του για λόγους τακτικών ελιγμών, πριν επανέλθει και πάλι μόλις ξεπεραστεί η απειλή των Ευρωπαϊκών κυρώσεων;

 

Όταν υπάρχουν “ελεεινίδες και ελεεινες” που παρακολουθούν τέτοιες σειρές, μην ψάχνετε ευθύνες στα πορνοκάναλα.

Καλλιόπη Σουφλή

Η εθνική αναισθησία του ΣΤΑΡ, το οποίο  αποτελεί τον μοναδικό ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας που συνεχίζει να μεταδίδει καθημερινά τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, συνεχίστηκε κανονικά και τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020.

Τι και αν οι φανατικοί Τούρκοι ισλαμιστές έσυραν την Ελλάδα στα πρόθυμα ενός θερμού επεισοδίου, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2019 ένα επιθετικό, υβριδικό πόλεμο που σταμάτησε προσωρινά δέκα μήνες μετά την έναρξη του για λόγους τακτικών ελιγμών, πριν επανέλθει και πάλι μόλις ξεπεραστεί η απειλή των Ευρωπαϊκών κυρώσεων;

Τι και αν το τηλεφωνικό κέντρο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ δέχεται συνεχώς διαμαρτυρίες των τηλεθεατών του στα τηλέφωνα 211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004 ή στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού ([email protected]);

Η μετάδοση της τουρκικής σειράς των χιλίων επεισοδίων χωρίς αρχή-μέση-τέλος, μεταδίδεται κανονικά σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα, παρ΄ όλο που καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις τηλεθέασης της απογευματινής ζώνης.

Το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκικών σειρών στην Ελληνική τηλεόραση κατέγραψε τον μήνα Σεπτέμβριο 711 διαφημιστικά μηνύματα μέσα στην μοναδική σειρά τουρκικής προπαγάνδας της ελληνικής τηλεόρασης τα οποία πρόσφεραν στα ταμεία του τηλεοπτικού σταθμού σημαντικές «εισπράξεις».

Ποιος όμως πληρώνει τελικά αυτά τα χρήματα; Μήπως τα πληρώνουν και πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονται, αφού το κόστος της διαφήμισης συμπεριλαμβάνεται στην τιμή πώλησης ορισμένων προϊόντων / υπηρεσιών που αγοράζουν;

Και για να το ξεκαθαρίσουμε: Αν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ των διαφημιζομένων στην μοναδική τουρκική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, τότε ναι, τα πληρώνετε και εσείς από την τσέπη σας!

Ας δούμε όμως ποια προϊόντα / υπηρεσίες «χρηματοδότησαν» με πέντε ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα μέσα στην ίδια εβδομάδα την μετάδοση της σειράς τουρκικής προπαγάνδας της ελληνικής τηλεόρασης την περίοδο Σεπτεμβρίου 2020 (31/8-25/9/2020):

Αν λοιπόν και εσείς χρησιμοποιείτε σαν καταναλωτές, κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα ή τις υπηρεσίες, τότε χρηματοδοτείτε και εσείς την διαφημιστική δαπάνη της τουρκικής, προπαγανδιστικής σειράς που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ.

Όπως προκύπτει από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ του μηνός Σεπτεμβρίου αλλά και από τον αναλυτικό κατάλογο όλων των διαφημιζομένων στην τουρκική σειρά τον μήνα Σεπτέμβριο που αναρτήθηκε στο Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκικών Σειρών της Ελληνικής Τηλεόρασης, το συντριπτικό ποσοστό των διαφημιζομένων αφορά εισαγόμενα προϊόντα από το εξωτερικό.

Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας και φθηνότερης τιμής προϊόντα Ελληνικής παραγωγής,  ανταγωνιστικά των εισαγόμενων τα οποία μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με δικά μας λεφτά, αλλά δυστυχώς κάποιοι από εμάς τα αγοράζουμε πληρώνοντας από πάνω και την διαφημιστική τους δαπάνη στην σειρά τουρκικής προπαγάνδας του ΣΤΑΡ!

Τα εισαγόμενα προϊόντα διαμορφώνουν σε μόνιμη βάση ένα αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο για την χώρα μας, διατηρώντας την Ελλάδα συνεχώς καταχρεωμένη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά μας συμφέροντα και για την ευημερία των Ελλήνων. Είναι φυσικό να αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα που δεν παράγονται στην Ελλάδα μετά την κατευθυνόμενη αποβιομηχανοποίηση της, αλλά αποτελεί εγκληματική απερισκεψία να αγοράζουμε πανάκριβα εισαγόμενα προϊόντα όταν διαθέτουμε αντίστοιχα, εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα τα οποία είναι και φθηνότερα! 

Η εθνική αναισθησία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ φαίνεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι να «εξαντληθούν» τα χίλια επεισόδια της τουρκικής προπαγάνδας εκτός εάν οι διαφημιζόμενοι αντιληφθούν επιτέλους ότι προσβάλλουν και αυτοί το κοινό λαϊκό αίσθημα με τις δικές τους διαφημίσεις, όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός που τις μεταδίδει.

Για τον λόγο ακριβώς αυτό το International Hellenic Association, ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός, κάνει για πολλοστή φορά έκκληση στις εταιρίες οι οποίες διαφημίζονται στην τουρκοσειρά του ΣΤΑΡ, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτων την μοναδική τουρκική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο συνδυασμός ευαισθητοποίησης του ΣΤΑΡ από διαμαρτυρίες τηλεθεατών  και ευαισθητοποίησης των διαφημιζομένων πολυεθνικών ώστε να απέχουν από διαφημίσεις στην σειρά τουρκικής προπαγάνδας του ΣΤΑΡ, είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Όχι όμως ακατόρθωτος, αν αναλογιστούμε ότι ο επιμένων νικά και ότι, σύμφωνα με τον Βία τον Πριηνέα, έναν από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας, από την σταγόνα που πέφτει συνεχώς τρυπάει και ο βράχος!

Σημειώσεις: (1) Η επόμενη ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ θα εκδοθεί την τελευταία Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου 2020.

(2) Στην ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ δεν συμπεριλαμβάνονται προϊόντα τηλε-πωλήσεων, τηλε-αγορών, διαφημίσεις κοινωνικής φροντίδας καθώς και συγκυριακές διαφημίσεις όπως δημόσιες εγγραφές κ.α.

(3) Όποιος  επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ για την μετάδοση χιλίων «επεισοδίων» τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, μπορεί να τηλεφωνεί καθημερινά στα τηλέφωνα 211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004 ή να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού ([email protected])

(4)  Τα προϊόντα / υπηρεσίες που συμπληρώνουν 15 επεισόδια της μοναδικής τουρκικής σειράς της ελληνικής τηλεόρασης χωρίς καμιά διαφημιστική παρουσία, αφαιρούνται από την ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ του επόμενου μηνός.

Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020

International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
[email protected]

 

Πηγή

Προβολές : 216


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα