Μια ομάδα περισσότερων από 40 γιατρών, ιατρών και επιστημόνων αποκαλεί το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να εμβολιάσει τα παιδιά για το COVID, ως  «ανεύθυνο, ανήθικο και περιττό».

Μια ομάδα περισσότερων από 40 γιατρών, ιατρών και επιστημόνων αποκαλεί το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να εμβολιάσει τα παιδιά για το COVID, ως  «ανεύθυνο, ανήθικο και περιττό».

8 Ιουνίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:207
Μοίρασέ το

Καλούμε τις κυβερνήσεις μας και τις ρυθμιστικές αρχές να μην επαναλάβουν λάθη από την ιστορία και να απορρίψουν τις εκκλήσεις για εμβολιασμό παιδιών κατά του COVID-19. 

Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την επανάληψη αυτού με τα εμβόλια COVID-19, τα οποία όχι μόνο θα επηρεάσουν τα παιδιά και τις οικογένειες που πλήττονται, αλλά θα έχουν επίσης πολύ επιβλαβείς συνέπειες στη λήψη εμβολίων γενικά.

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας, περισσότεροι από 40 γιατροί, γιατροί και επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν ότι τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολίων COVID.

(Το DEFENDER αντιμετωπίζει λογοκρισία σε πολλά κοινωνικά κανάλια. Φροντίστε να μείνετε σε επαφή με τις ειδήσεις που έχουν σημασία με την εγγραφή σας στα κορυφαία νέα της ημέρας . Είναι δωρεάν .)

Μια ομάδα περισσότερων από 40 γιατρών, ιατρών και επιστημόνων αποκαλεί το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να εμβολιάσει τα παιδιά για το COVID, ως  «ανεύθυνο, ανήθικο και περιττό».

Σε μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας, η ομάδα είπε ότι κανένας κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να εμβολιαστεί για COVID, επειδή τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός δεν παρουσιάζει σχεδόν κανέναν κίνδυνο για υγιή παιδιά.

Η επιστολή γράφτηκε ως απάντηση σε έγγραφα που διέρρευσαν από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου όπου περιγράφονται λεπτομερώς πώς σχεδιάζουν οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να δώσουν εμβόλια COVID σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, τα παιδιά ηλικίας έως 5 ετών θα μπορούσαν να εμβολιαστούν ήδη από τον Ιούλιο – μια κίνηση που η κυβέρνηση είπε ότι μπορεί να είναι απαραίτητη για να κρατήσει τις περιπτώσεις COVID κάτω, καθώς οι κλειδαριές αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι συντάκτες της επιστολής δήλωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου από COVID σε υγιή παιδιά είναι 1 στα 1,25 εκατομμύρια. 

Τα εμβόλια COVID, ωστόσο, συνδέονται με εγκεφαλικά επεισόδια λόγω εγκεφαλικής φλεβικής θρόμβωσης σε άτομα κάτω των 40 ετών – ένα εύρημα που “οδήγησε στην αναστολή της δοκιμής για παιδιά Oxford-AstraZeneca “, ανέφεραν οι συγγραφείς.

Η επιστολή αναφέρει:

«Τα παιδιά έχουν μια ζωή μπροστά τους και τα ανοσολογικά και νευρολογικά τους συστήματα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, καθιστώντας τα δυνητικά πιο ευάλωτα σε δυσμενείς επιπτώσεις από τους ενήλικες».

Διαβάστε «COVID-19 Child Vaccination: 

Ασφάλεια και ηθικές ανησυχίες – Μια ανοιχτή επιστολή από τους γιατρούς του Ηνωμένου Βασιλείου στον Δρ. June Raine, Chief Executive, MHRA»:

”Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις σοβαρές ανησυχίες μας σχετικά με όλες τις προτάσεις για τη χορήγηση εμβολίων COVID-19 σε παιδιά.

Κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα έδειξαν ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η διάθεση εμβολίου COVID-19 σε παιδιά άνω των 12 ετών για τον Σεπτέμβριο του 2021 και η πιθανότητα εμβολιασμού παιδιών ηλικίας έως 5 ετών το καλοκαίρι σε ένα χειρότερο σενάριο.

Μας έχει ενοχλήσει βαθιά η ακρόαση πολλών εκπροσώπων της κυβέρνησης και της SAGE που καλούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη διάθεση του εμβολίου COVID-19 να « στρέφονται στα παιδιά όσο πιο γρήγορα μπορούνε ». 

Το διδακτικό υλικό που κυκλοφόρησε στα σχολεία του Λονδίνου περιέχει συναισθηματικά φορτωμένες ερωτήσεις και ανακρίβειες.

Επιπλέον, υπήρξε ενοχλητική γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ηγέτες των διδακτικών ενώσεων, υπονοώντας ότι ο εξαναγκασμός των παιδιών να δέχονται τα εμβόλια COVID-19 μέσω πίεσης από ομοτίμουςστα σχολεία έπρεπε να ενθαρρυνθεί, παρά το γεγονός ότι ο εξαναγκασμός να δεχτεί ιατρική περίθαλψη είναι εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου και των διεθνών νόμων και δηλώσεων.

Η ρητορική όπως αυτή είναι ανεύθυνη και ανήθικη και ενθαρρύνει το κοινό να απαιτήσει τον εμβολιασμό ανηλίκων με ένα προϊόν που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της έρευνας και για το οποίο δεν είναι γνωστές μεσοπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, έναντι μιας ασθένειας που δεν παρουσιάζει ουσιαστικό κίνδυνο τους. 

Μια σύνοψη των λόγων μας δίνεται παρακάτω και υπάρχει μια πιο λεπτομερής, πλήρως αναφερόμενη εξήγηση .

 

Κίνδυνοι και οφέλη στις ιατρικές θεραπείες

 

Τα εμβόλια, όπως και κάθε άλλη ιατρική περίθαλψη, παρουσιάζουν ποικίλους κινδύνους και οφέλη.

Ως εκ τούτου, πρέπει να εξετάσουμε κάθε προϊόν, ξεχωριστά, για τα πλεονεκτήματά του, και συγκεκριμένα για το οποίο οι ασθενείς ή τμήματα του πληθυσμού είναι αποδεκτός ο λόγος κινδύνου / οφέλους.

Για τα εμβόλια COVID-19, τα πιθανά οφέλη είναι σαφή για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους, ωστόσο, για τα παιδιά, η ισορροπία οφέλους και κινδύνου θα ήταν αρκετά διαφορετική. 

Αναφέρουμε αυτές τις ανησυχίες στο πλαίσιο μιας ενημερωμένης συζήτησης, η οποία αποτελεί ζωτικό μέρος της σωστής, επιστημονικής διαδικασίας. 

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τυχόν τραγωδίες του παρελθόντος που έχουν συμβεί ειδικά όταν τα εμβόλια κυκλοφορούν στην αγορά. 

Για παράδειγμα, το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, το Pandemrix, που κυκλοφόρησε μετά την πανδημία του 2010, είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες από χίλιες περιπτώσεις ναρκοληψίας, έναν καταστροφικό εγκεφαλικό τραυματισμό, σε παιδιά και εφήβους, πριν αποσυρθούν. 

Η Dengvaxia, ένα νέο εμβόλιο κατά του δάγκειου πυρήνα, κυκλοφόρησε επίσης σε παιδιά πριν από τα πλήρη αποτελέσματα της δοκιμής και 19 παιδιά πέθαναν από πιθανή αύξηση εξαρτώμενη από αντισώματα (ADE) προτού αποσυρθεί το εμβόλιο. 

Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την επανάληψη αυτού με τα εμβόλια COVID-19, τα οποία όχι μόνο θα επηρεάσουν τα παιδιά και τις οικογένειες που πλήττονται, αλλά θα έχουν επίσης πολύ επιβλαβείς συνέπειες στη λήψη εμβολίων γενικά.

Καμία ιατρική παρέμβαση δεν πρέπει να καθιερωθεί σε βάση «ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους», αλλά αντ ‘αυτού πρέπει να αξιολογηθεί πλήρως για την καταλληλότητα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της ηλικιακής ομάδας και των ενδιαφερομένων ατόμων, σταθμίζοντας το προφίλ κινδύνου έναντι του οφέλους για κάθε λήπτη και άτομα μέσα σε μια ομάδα. 

Αυτή η προσέγγιση περιγράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο, από την επικεφαλής της κυβερνητικής ειδικής ομάδας εμβολίων, Kate Bingham, η οποία είπε:

«Πρέπει απλώς να εμβολιάσουμε όλους σε κίνδυνο. Δεν θα υπάρξει εμβολιασμός ατόμων κάτω των 18 ετών. Είναι εμβόλιο μόνο για ενήλικες, για άτομα άνω των 50 ετών, με επίκεντρο τους εργαζόμενους στην υγεία και τους οικιακούς βοηθούς και τους ευάλωτους ».

Τα παιδιά δεν χρειάζονται εμβολιασμό για τη δική τους προστασία

Τα υγιή παιδιά δεν διατρέχουν σχεδόν κανένα κίνδυνο από το COVID-19, με κίνδυνο θανάτου τόσο χαμηλό όσο 1 στα 2,5 εκατομμύρια. 

Κανένα προηγουμένως υγιές παιδί κάτω των 15 ετών δεν πέθανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι εισαγωγές σε νοσοκομείο ή εντατική περίθαλψη είναι εξαιρετικά σπάνιες με τα περισσότερα παιδιά να μην έχουν ή πολύ ήπια συμπτώματα. 

Αν και το Long-Covid αναφέρεται ως λόγος εμβολιασμού παιδιών, υπάρχουν λίγα σκληρά δεδομένα.

Φαίνεται λιγότερο συχνή και πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής από ό, τι στους ενήλικες και καμία από τις δοκιμές εμβολίων δεν έχει μελετήσει αυτό το αποτέλεσμα.

Η φλεγμονώδης κατάσταση, PIMS, αναφέρθηκε ως πιθανή δυσμενής επίδραση στη δοκιμή των παιδιών της Oxford AstraZeneca. 

Φυσικά αποκτημένη ανοσία θα δώσει ευρύτερη και καλύτερη διαρκή ανοσία από τον εμβολιασμό. 

Πράγματι, πολλά παιδιά θα έχουν ήδη ανοσία.

Μεμονωμένα παιδιά με πολύ υψηλό κίνδυνο μπορούν ήδη να λάβουν εμβολιασμό για λόγους συμπόνιας.

Τα παιδιά δεν χρειάζονται εμβολιασμό για να υποστηρίξουν την ασυλία της αγέλης

Ήδη, τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19. Μοντέλα που υποθέτουν ότι απαιτείται εμβολιασμός παιδιών για να φτάσουν στην ασυλία της αγέλης δεν κατάφεραν να λάβουν υπόψη το ποσοστό που είχαν ανοσία πριν από τον Μάρτιο του 2020 και εκείνων που το έχουν αποκτήσει φυσικά . Η πρόσφατη μοντελοποίηση έδειξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε επιτύχει το απαιτούμενο όριο ασυλίας στις αγέλες στις 12 Απριλίου 2021.

Τα παιδιά δεν μεταδίδουν το SARS-CoV-2 τόσο εύκολα όσο οι ενήλικες, επιπλέον οι ενήλικες που ζουν ή εργάζονται με μικρά παιδιά διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρού COVID-19. 

Τα σχολεία δεν έχουν αποδειχθεί ότι εστιάζουν στην εξάπλωση στην κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί έχουν χαμηλότερο κίνδυνο COVID-19 από άλλους ενήλικες σε ηλικία εργασίας.

Βραχυπρόθεσμες ανησυχίες για την ασφάλεια

Από τις 13 Μαΐου, το MHRA22 έχει λάβει συνολικά 224.544 ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων 1.145 θανάτων σε σχέση με εμβόλια SARS-CoV-2. 

Οι αναφορές εγκεφαλικών επεισοδίων λόγω εγκεφαλικής φλεβικής θρόμβωσης ήταν αρχικά σε χαμηλούς αριθμούς, αλλά καθώς η ευαισθητοποίηση αυξήθηκε, πολλές περισσότερες αναφορές οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο AstraZeneca δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ενήλικες κάτω των 40 ετών και αυτό το απρόβλεπτο εύρημα οδήγησε επίσης στην αναστολή της η παιδική δοκιμή της Oxford AstraZeneca.

Παρόμοια γεγονότα έχουν σημειωθεί με τα εμβόλια Pfizer & Moderna στο σύστημα ανεπιθύμητων αναφορών των ΗΠΑ (VAERS) και είναι πιθανό ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο κατηγορίας που σχετίζεται με την παραγωγή πρωτεΐνης spike. 

Οι νέες οδηγίες του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαχείριση της θρομβωτικής θρομβοπενίας που προκαλείται από εμβόλια (VITT) περιλαμβάνουν όλα τα εμβόλια COVID-19 στις συμβουλές τους. 

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα περαιτέρω απροσδόκητων προβλημάτων ασφάλειας.

Στο Ισραήλ, όπου τα εμβόλια έχουν διατεθεί ευρέως σε νέους και εφήβους, το εμβόλιο Pfizer έχει συνδεθεί με αρκετές περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε νεαρούς άνδρες και έχουν προβληθεί ανησυχίες σχετικά με αναφορές αλλαγμένων εμμηνορροϊκών κύκλων και μη φυσιολογική αιμορραγία σε νέες γυναίκες μετά την εμβόλιο.

Το πιο ανησυχητικό όσον αφορά τον πιθανό εμβολιασμό παιδιών, είναι ότι υπήρξαν τώρα αρκετοί θάνατοι που σχετίζονται με τον εμβολιασμό που αναφέρθηκαν στο VAERS στις Η.Π.Α., παρά τα εμβόλια που δόθηκαν μόνο σε παιδιά εντός δοκιμών και μια πολύ πρόσφατη διάθεση για 16-17 χρόνων άτομα.

Μακροπρόθεσμα ζητήματα ασφάλειας

Όλες οι δοκιμές εμβολίων φάσης 3 COVID-19 βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2022 / αρχές του 2023. 

Επομένως, τα εμβόλια είναι επί του παρόντος πειραματικά με περιορισμένα μόνο βραχυπρόθεσμα και μακροχρόνια δεδομένα ασφάλειας ενηλίκων.

Επιπλέον, πολλοί χρησιμοποιούν μια εντελώς νέα τεχνολογία εμβολίου mRNA , η οποία δεν έχει εγκριθεί προηγουμένως για χρήση σε ανθρώπους. Το mRNA είναι αποτελεσματικά ένα προ-φάρμακο και δεν είναι γνωστό πόση ακίδα πρωτεΐνη θα παράγει κάθε άτομο. Τα πιθανά φαινόμενα καθυστερημένης έναρξης μπορεί να χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να γίνουν εμφανή. Οι περιορισμένες δοκιμές για παιδιά που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι εντελώς αδύναμες για να αποκλείσουν τις ασυνήθιστες αλλά σοβαρές παρενέργειες.

Τα παιδιά έχουν μια ζωή μπροστά τους και τα ανοσολογικά και νευρολογικά τους συστήματα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, καθιστώντας τα δυνητικά πιο ευάλωτα σε δυσμενείς επιπτώσεις από τους ενήλικες.

 Έχουν ήδη αναφερθεί ορισμένες συγκεκριμένες ανησυχίες , συμπεριλαμβανομένων των αυτοάνοσων νόσων και πιθανών επιπτώσεων στην τοποθέτηση και τη γονιμότητα. Μια πρόσφατα δημοσιευμένη εργασία έθεσε την πιθανότητα τα εμβόλια mRNA COVID-19 να προκαλέσουν νευροεκφυλιστική νόσο που βασίζεται σε πριόν.

Όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι, γνωστοί και άγνωστοι, πρέπει να εξισορροπούνται έναντι των κινδύνων του ίδιου του COVID-19, οπότε θα ισχύει πολύ διαφορετική σχέση οφέλους / κινδύνου για τα παιδιά από ό, τι για τους ενήλικες.

Συμπέρασμα

Υπάρχει σημαντική σοφία στον Ιπποκράτη Όρκο που αναφέρει: 

«Πρώτα μην βλάπτεις» 

Όλες οι ιατρικές παρεμβάσεις ενέχουν κίνδυνο βλάβης, επομένως έχουμε καθήκον να ενεργούμε με προσοχή και αναλογικότητα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν εξετάζουμε τη μαζική παρέμβαση σε έναν υγιή πληθυσμό, στην οποία περίπτωση πρέπει να υπάρχουν σταθερές ενδείξεις για οφέλη πολύ μεγαλύτερα από τα βλαβερά.

Τα τρέχοντα, διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι ο υπολογισμός κινδύνου έναντι οφέλους ΔΕΝ υποστηρίζει τη χορήγηση βιαστικών και πειραματικών εμβολίων COVID-19 σε παιδιά, τα οποία δεν έχουν σχεδόν κανένα κίνδυνο από το COVID-19, αλλά αντιμετωπίζουν γνωστούς και άγνωστους κινδύνους από τα εμβόλια.

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού αναφέρει ότι «Το παιδί, λόγω της σωματικής και πνευματικής του ανωριμότητας, χρειάζεται ειδικές διασφαλίσεις και φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης νομικής προστασίας». 

Ως ενήλικες έχουμε καθήκον φροντίδας να προστατεύουμε τα παιδιά από περιττές και προβλέψιμες βλάβες.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι ανεύθυνο, ανήθικο και πράγματι, περιττό, να συμπεριλάβουμε παιδιά κάτω των 18 ετών στην εθνική διάθεση εμβολίων COVID-19. 

Οι κλινικές δοκιμές σε παιδιά δημιουργούν επίσης τεράστια ηθικά διλήμματα, ενόψει της έλλειψης δυνητικού οφέλους για τους συμμετέχοντες στη δοκιμή και των άγνωστων κινδύνων. 

Θα πρέπει να αναμένεται το τέλος των τρεχουσών δοκιμών Φάσης 3, καθώς και αρκετά χρόνια δεδομένων ασφαλείας σε ενήλικες, για να αποκλειστούν ή να ποσοτικοποιηθούν όλες οι πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις.

Καλούμε τις κυβερνήσεις μας και τις ρυθμιστικές αρχές να μην επαναλάβουν λάθη από την ιστορία και να απορρίψουν τις εκκλήσεις για εμβολιασμό παιδιών κατά του COVID-19. 

Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε πολλές πτυχές της πανδημίας, αλλά σίγουρα τώρα είναι ο πιο σημαντικός χρόνος για πραγματική προσοχή – δεν πρέπει να είμαστε η γενιά ενηλίκων που, μέσω περιττών βιασμών και φόβου, διακινδυνεύει την υγεία των παιδιών.

 

Υπογράφοντες

Ο Δρ Rosamond Jones, MD, FRCPCH, συνταξιούχος σύμβουλος παιδίατρος

Λόρδος Moonie, MBChB, MRCPsych, MFCM, MSc, House of Lords, πρώην κοινοβουλευτικός υφυπουργός 2001-2003, πρώην σύμβουλος στη Δημόσια Υγεία

Καθηγητής Anthony Fryer, PhD, FRCPath, Καθηγητής Κλινικής Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Keele

Καθηγητής Karol Sikora, MA, MBBChir, PhD, FRCR, FRCP, FFPM, Dean of Medicine, Buckingham

Πανεπιστήμιο, Καθηγητής Ογκολογίας

Καθηγητής Angus Dalgleish, MD, FRCP, FRACP, FRCPath, FMed Sci, καθηγητής Ογκολογίας, St Georges Hospital London

Καθηγητής Richard Ennos, MA, PhD. Επίτιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Καθηγητής Anthony J Brookes, Τμήμα Γενετικής & Βιολογίας Γονιδιώματος, Πανεπιστήμιο του Λέστερ

Δρ John A Lee, MBBS, PhD, FRCPath, συνταξιούχος Σύμβουλος Ιστοπαθολόγος, πρώην Κλινικός Καθηγητής

Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Hull York

Δρ Alan Mordue, MBChB, FFPH (συν) Συνταξιούχος Σύμβουλος στη Δημόσια Υγεία & Επιδημιολογία

Η Δρ. Elizabeth Evans, MA, MBBS, DRCOG, συνταξιούχος γιατρός

Κ. Malcolm Loudon, MB ChB, MD, FRCSEd, FRCS (Gen Surg). MIHM, VR. Σύμβουλος Χειρουργός

Δρ Gerry Quinn, Μικροβιολόγος

Ο Δρ C Geoffrey Maidment, MD, FRCP, συνταξιούχος ιατρός

Δρ K Singh, MBChB, MRCGP, γενικός ιατρός

Ο Δρ Pauline Jones MB BS συνταξιούχος γενικός ιατρός

Δρ Holly Young, BSc, MBChB, MRCP, Σύμβουλος ιατρός, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Croydon

Ο Δρ David Critchley, BSc, PhD, 32 χρόνια στη φαρμακευτική Ε & Α ως επιστήμονας κλινικής έρευνας.

Δρ Padma Kanthan, MBBS, Γενικός ιατρός

Δρ Thomas Carnwath, MBBCh, MA, FRCPsych, FRCGP, σύμβουλος ψυχίατρος

Dr Sam McBride BSc (Hons) Ιατρική Μικροβιολογία & Ανοσοβιολογία, MBBCh BAO, MSc in Clinical

Gerontology, MRCP (UK), FRCEM, FRCP (Εδιμβούργο). NHS Emergency Medicine & γηριατρική

Δρ Helen Westwood MBChB MRCGP DCH DRCOG, γενικός ιατρός

Dr MA Bell, MBChB, MRCP (UK), FRCEM, Σύμβουλος στην Ιατρική Έκτακτης Ανάγκης, Ηνωμένο Βασίλειο

Κ. Ian F Comaish, MA, BM BCh, FRCOphth, FRANZCO, Σύμβουλος οφθαλμίατρος

Dr Jayne LM Donegan MBBS, DRCOG, DCH, DFFP, MRCGP, γενικός ιατρός

Δρ Dayal Mukherjee, MBBS MSc

Δρ Clare Craig, BM, BCh, FRCPath, Παθολόγος

Κ. CP Chilton, MBBS, FRCS, Ομότιμος ουρολόγος σύμβουλος

Dr Theresa Lawrie, MBBCh, PhD, Director, Evidence-Based Medicine Consultancy Ltd, Bath

Δρ Jason Lester, MRCP, FRCR, Σύμβουλος Κλινικής Ογκολόγος, Rutherford Cancer Center, Newport

Dr Scott McLachan, FAIDH, MCSE, MCT, DSysEng, LLM, MPhil., Μεταδιδακτορικός ερευνητής, Risk &

Ομάδα διαχείρισης πληροφοριών

Michael Cockayne, MSc, PGDip, SCPHNOH, BA, RN, Επαγγελματίας υγείας

Δρ John Flack, BPharm, PhD. Συνταξιούχος Διευθυντής Αξιολόγησης Ασφάλειας στην Beecham Pharmaceuticals

1980-1989 και Ανώτερος Αντιπρόεδρος για το Drug Discovery 1990-92 SmithKline Beecham

Δρ Stephanie Williams, Δερματολόγος

Ο Δρ Greta Mushet, συνταξιούχος Σύμβουλος Ψυχίατρος στην Ψυχοθεραπεία. MBChB, MRCPsych

Δρ JE, MBChB, BSc, NHS νοσοκομείο κατώτερος γιατρός

Κ. Anthony Hinton, MBChB, FRCS, Σύμβουλος χειρουργός ΩΡΛ, Λονδίνο

Dr Elizabeth Corcoran, MBBS, MRCPsych, Psychiatrist, Chair Down’s Syndrome Research Foundation UK

Dr Alan Black, MB BS MSc DipPharmMed, συνταξιούχος φαρμακοποιός

Dr Christina Peers, MBBS, DRCOG, DFSRH, FFSRH, Σύμβουλος Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας

Δρ Marco Chiesa, MD, FRCP Psych, Σύμβουλος Ψυχίατρος & Επισκέπτης Καθηγητής, UCL

Elizabeth Burton, MB ChB, συνταξιούχος γενικός ιατρός

Noel Thomas, MA, MB ChB, DCH, DObsRCOG, DTM & H, MFHom, συνταξιούχος γιατρός

Ο Malcolm Sadler, MBBS, FRCGP, συνταξιούχος γενικός ιατρός με 37 χρόνια ιατρικής πρακτικής

Ο Δρ Ian Bridges, MBBS, συνταξιούχος γενικός ιατρός”

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ THE DEFENDER

ΕΔΩ :

https://childrenshealthdefense.org/defender/doctors-tell-drug-regulators-vaccinating-kids-covid-irresponsible-unethical-unnecessary/

 

Πηγήhttps://orthologika.blogspot.com/2021/06/40.html

Προβολές : 207


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα