Μπορεί να μας μεταλλάξει γενετικά το εμβόλιο του COVID 19 ; Ο Δρ Andrew Kaufman απαντά στο Reuters (ελληνικοί υπότιτλοι).

Μπορεί να μας μεταλλάξει γενετικά το εμβόλιο του COVID 19 ; Ο Δρ Andrew Kaufman απαντά στο Reuters (ελληνικοί υπότιτλοι).

26 Σεπτεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:380
Μοίρασέ το
 

 

Συνέντευξη του Dr Andrew Kaufman – με τον Spiro Skouras.

Αυτή είναι η δεύτερη συνέντευξη του Dr Kaufman.

Στην πρώτη συνέντευξη ο Spiro Skouras και ο Dr Kaufman μίλησαν για τον κορονοϊό, για τα τεστς και το εμβόλιο.

Το Youtube “κατέβασε” το βίντεο μετά από λίγες μέρες ενώ πλησίαζε τις 100.000 θεάσεις.

Επιπλέον , το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε ένα fact checking άρθρο, προσπαθώντας να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Dr Kaufman. Σε αυτή τη δεύτερη συνέντευξη, ο Dr Kaufman απαντά στους ισχυρισμούς του Reuters.

Έχει υποτιτλιστεί μόνο το πρώτο μισό της συνέντευξης , όπου ο Dr Kaufman απαντά στους ισχυρισμούς του Reuters, ότι κανένα εμβόλιο δεν δύναται να τροποποιεί γενετικά τους ανθρώπους.  

  • Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=mFBHHtTosBY 

O Dr Andrew Kaufman είναι δικανικός ψυχίατρος, απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας. Επιπλέον σύμφωνα με το βιογραφικό της ιστοσελίδας του, διαθέτει και πτυχίο Μοριακής Βιολογίας από το ΜΙΤ.

  • Η ιστοσελίδα του:

https://www.andrewkaufmanmd.com/ 

Προς κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ερευνήσει περαιτέρω (κλικ και στους έγχρωμους υπερσυνδέσμους εντός των άρθρων):

  • Για την μέθοδο γονιδιακής τροποποίησης crispr

https://oaskhths.blogspot.com/2020/09/great-reset-covid-19-crispr.html

https://oaskhths.blogspot.com/2020/09/crisprcas9.html

  • Για την DARPA

https://oaskhths.blogspot.com/2020/05/darpa-defense-advanced-research.html

https://oaskhths.blogspot.com/2020/09/blog-post_19.html

https://oaskhths.blogspot.com/2020/09/blog-post_18.html

  • Για την Moderna

https://oaskhths.blogspot.com/2020/05/moderna-covid-19.html

  • Για το εμβόλιο της Inovio

https://oaskhths.blogspot.com/2020/07/inovio.html

***************************

“Όλα τα γενετικά εμβόλια – όπως τα εμβόλια DNA (σ.ι. πχ της Inovio), τα εμβόλια mRNA (σ.ι. πχ των Moderna, Pfizer, BioNTech , CureVac) και φορέων αδενοϊού (σ.ι. πχ της AstraZeneca, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, της CanSino, της Johnson&Johnson και το εμβόλιο του οφθαλμολογικού τμήματος του Χάρβαρντ που αναφέρεται στο βίντεο)- μιμούνται μια φυσική ιική μόλυνση αναγκάζοντας το σώμα να παράγει ιικές πρωτεϊνες εντός των κυττάρων μας. Αυτό ωθεί τα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος να επιτεθούν στα εμβολιασμένα (σ.ι. δηλαδή στα γενετικά τροποποιημένα) κύτταρα και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μαθαίνουν πως να αναζητούν και να καταστρέφουν τα κύτταρα που θα μολυνθούν με τον πραγματικό ιό στο μέλλον.

Τα παραδοσιακά εμβόλια που φτιάχνονται από εξασθενημένους ιούς ή ιικές πρωτεΐνες, διεγείρουν τα Β κύτταρα για να παράγουν αντισώματα κατά του ιού.

Αυτά τα αντισώματα προσκολλώνται στους ιούς που εισβάλλουν και τους εμποδίζουν να εισέλθουν στα κύτταρα μας.

Το πρόβλημα είναι ότι μόλις ο ιός διεισδύσει στα κύτταρα μας, τα αντισώματα από ένα παραδοσιακό εμβόλιο είναι άχρηστα. Και σε αυτό το στάδιο χρειάζεται να εφορμήσουν τα Τ κύτταρα.”

 

Πηγή 

**********************

“Τα εμβόλια κορονοϊού της Moderna Inc και της BioNTech προτείνουν την ανοσοποίηση ανθρώπων με έναν ριζικά διαφορετικό τρόπο: αξιοποιώντας τα ανθρώπινα κύτταρα ώστε να μετατραπούν σε μικροσκοπικά εργοστάσια παραγωγής εμβολίων από μόνα τους. Αντί ιικών πρωτεϊνών , αυτά τα εμβόλια περιέχουν γενετικές οδηγίες που ωθούν το σώμα να τις παράγει. Αυτές οι οδηγίες μεταφέρονται μέσω του messenger RNA ή αλλιώς mRNA .Το εμβόλιο mRNA-1273 της Moderna αποτελείται από έναν κλώνο mRNA που λέει στο σώμα να παράγει την ακίδα πρωτεΐνης (spike protein) που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός για να προσκολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα. Αυτός ο κλώνος είναι σαν τη μία πλευρά ενός φερμουάρ. Τα «δόντια» είναι μια αλληλουχία χημικών γραμμάτων που τα κύτταρα διαβάζουν για να παράγουν τα 1.273 αμινοξέα που αποτελούν την ακίδα πρωτεΐνης. Εάν το εμβόλιο λειτουργήσει όπως πρέπει, το σώμα θα αρχίσει να παράγει τις πρωτεΐνες αμέσως μετά την ένεση, ωθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδράσει και να δημιουργήσει προστατευτικά αντισώματα εναντίον τους…….

……Το πόσο καλά τα εμβόλια mRNA θα αποτρέψουν τον Covid-19 παραμένει άγνωστο.

Κανένα εμβόλιο που βασίζεται στο messenger RNA δεν έχει εγκριθεί ποτέ για οποιαδήποτε ασθένεια, ή μπει σε δοκιμές τελικού σταδίου μέχρι τώρα, οπότε υπάρχουν ελάχιστα δημοσιευμένα δεδομένα πάνω σε ανθρώπους, ώστε να συγκριθεί ο τρόπος με τον οποίο το mRNA δουλεύει έναντι παλαιότερων τεχνολογιών……..

…………….Η ιδέα άρχισε να τραβάει περισσότερο την προσοχή το 2010, όταν ο Rossi, που τότε ήταν στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, χρησιμοποίησε τροποποιημένο mRNA για να μετατρέψει τα κύτταρα του δέρματος σε βλαστικά κύτταρα.

Πηγή 

***********************

Ακόμα και όταν αναπτυχθεί ένα εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ο σύμβουλος υγείας του Λευκού Οίκου Dr Anthony Fauci (σ.ι. ο αντίστοιχος Τσιόδρας των ΗΠΑ) δήλωσε στο Κογκρέσο την Τρίτη 12/05 ότι «Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το εμβόλιο θα είναι πραγματικά αποτελεσματικό».

Προειδοποίησε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα ένα εμβόλιο να κάνει την πορεία της νόσου ακόμα πιο δυνατή.

Μια άλλη ανησυχία των επιδημιολόγων, είπε ο Fauci, είναι ότι το εμβόλιο πυροδοτεί και ενισχύει τον ιό.

Υπήρξαν τουλάχιστον δύο εμβόλια στο παρελθόν που παρήγαγαν «μη βέλτιστη απόκριση», είπε. «Και όταν το άτομο εκτίθεται (σ.ι. στον ιό μετά τον εμβολιασμό), στην πραγματικότητα έχει αυξημένη παθογένεση της νόσου, η οποία είναι πάντα ανησυχητική.

Γι ’αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Αυτά είναι τα δύο βασικά πράγματα που δεν γνωρίζουμε.

Το ίδιο (και πολλά άλλα) ανέφερε και η ειδική παθολόγος Carrie Medej σε βίντεο της εδώ.

 
 
***************************
Η Jennifer Doudna είναι αμερικανίδα βιοχημικός, γνωστή για το πρωτοποριακό της έργο στην μέθοδο γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR.
 
Η Doudna είναι ηγετική προσωπικότητα σε αυτό που αποκαλείται ως η «επανάσταση CRISPR», για το θεμελιώδες έργο και την ηγεσία της στην ανάπτυξη της επεξεργασίας γονιδιώματος με τη μεσολάβηση του CRISPR .
 
Έχει συγγράψει σχετικό βιβλίο για την μέθοδο CRISPR με τίτλο Μια ρωγμή στη Δημιουργία: Γονιδιακή τροποποίηση και η ασύλληπτη δύναμη ελέγχου της Εξέλιξης” (A Crack in Creation: Gene Editing and the Unthinkable Power to Control Evolution).
 
Μετάφραση:
 
Μεταδόθηκε ζωντανά στις 16 Σεπτεμβρίου 2020
 
Με μια εξαιρετική νέα τεχνολογία που ονομάζεται CRISPR, μπορούμε τώρα να επεξεργαστούμε το DNA, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου DNA. 
 
Αλλά πόσο μακριά πρέπει να πάμε; 
 
Η επεξεργασία γονιδίων υπόσχεται να εξαλείψει ορισμένες γενετικές διαταραχές όπως η δρεπανοκυτταρική νόσος.
 
Αλλά οι εφαρμογές γρήγορα δημιουργούν ηθικά ζητήματα. 
 
Είναι λάθος να κατασκευάζουμε στρατιώτες που δεν αισθάνονται πόνο ή να αναστήσουμε ένα εξαφανισμένο είδος;  
 
Και είναι κακό να επιτρέπεται στους γονείς να επιλέγουν τα χαρακτηριστικά του παιδιού τους, όπως το χρώμα των ματιών ή το ύψος; 
 
Οι επιστήμονες που πρωτοστάτησαν στις μελέτες ανθρώπινου γονιδιώματος και του CRISPR αντιμετωπίζουν αυτά τα ερωτήματα στο “Human Nature”.
 
Η συν-εφευρέτης του CRISPR, Jennifer Doudna, και ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Adam Bolt, θα μιλήσουν με τον δημοσιογράφο του MIT Technology Review Antonio Regalado για όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων για τη θεραπεία ασθενειών – και τις ευθύνες που μας αναθέτει ώστε να αλλάζουμε με ηθικό τρόπο τις ανθρώπινες βλαστικές γραμμές.  Σε αυτήν τη ζωντανή συζήτηση, σε συνεργασία με το Technology Review, θα ρωτήσουμε την Doudna για την τρέχουσα κατάσταση του CRISPR, τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δυνατότητές του και τα ηθικά ζητήματα της επεξεργασίας του ανθρώπινου DNA.  Θα συναντήσουμε επίσης τον Adam Bolt, διευθυντή του “Human Nature”, για να μάθουμε πώς αυτός και η ομάδα του έφεραν αυτήν την περίπλοκη ιστορία στην οθόνη.
 
 
**********************************
Η ακόλουθη ομιλία TED (προβλήθηκε στις 12/11/2015) της Jennifer Doudna με τίτλο ” Πώς μας επιτρέπει το CRISPR να επεξεργαστούμε το DNA μας”, διαθέτει και Ελληνικούς υπότιτλους (προηγούνται φωτογραφικά στιγμιότυπα από το βίντεο της ομιλίας).
 
 
 

 

Πηγή

Προβολές : 380


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα