Νίκος Αντωνιάδης και Φαίδων Βόβολης, ανοίγουν τον ΦΑΚΕΛΟ του ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΚΕΠΑ. ΒΡΙΘΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Νίκος Αντωνιάδης και Φαίδων Βόβολης, ανοίγουν τον ΦΑΚΕΛΟ του ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΚΕΠΑ. ΒΡΙΘΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

27 Ιουλίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:533
Μοίρασέ το

Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση από τους κυρίους Νικόλαο Αντωνιάδη (νομικός) και Φαίδωνα Βόβολη (ιατρός) να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση με την αδιαφάνεια στα ΚΕΠΑ, τους έστειλα μια επιστολή που προσπαθεί να περιγράψει το πρόβλημα συνοπτικά, αν και είναι τόσο σκανδαλώδες που ήταν πολύ δύσκολο να μην ξεπεράσει τις πέντε σελίδες σε μέγεθος.

Τι είναι το … ΚΕΠΑ;;;

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ…

Ένα κουβάρι, που θα ξετυλίξουμε μέχρι να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, από γιατρούς, μέχρι διοικητές, μέχρι εισαγγελείς… και πού ξέρετε, ίσως στο μέλλον, όταν θα υπάρχει ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, καθίσει στο σκαμνί και η πρόεδρος της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, η κουμμουνίστρια ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ…

Και το μόνο που θα ζητήσω από τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ και όλους τους φίλους της σελίδας μου, είναι να κοινοποιείτε αυτές τις αναρτήσεις… όσο περισσότεροι μαθαίνουν ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΚΕΠΑ, αλλά και τον ρόλο “κάποιων”, τόσο ποιο εύκολα θα ξηλώνεται το πουλόβερ της ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, στον Γιώργο Σαρανταυγά,  του οποίου το όνομα και τους αγώνες για δικαίωση της συζύγου του, θα το συναντήσετε πολλές φορές από εδώ και πέρα.

Βλέπετε η ΟΔΥΣΣΕΙΑ που περνάει χρόνια τώρα, ξετυλίγει το κουβάρι της ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΠΑ σε βάρος των ανθρώπων με ξεχωριστές ιδιότητες…

Γιατί ΑΜΕΑ, μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς, το επόμενο λεπτό… ένα τροχαίο και η ζωή έρχεται τούμπα… 

Γιατί οι συνάνθρωποί μας, δεν είναι διαφορετικοί… είναι ίσοι μ’ εμάς… κι ίσως ανάμεσά τους, ανακαλύψετε τέτοιες διαμαντένιες ψυχές, που θα σας εκπλήξουν…

Παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας του, είμαι βέβαιη πως ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, και ο ιατρός Φαίδων Βόβολης, θα σκύψουν με απόλυτο σεβασμό στις τραγωδίες των συμπατριωτών μας, που η ζωή δεν τους στάθηκε τόσο… φιλική…

Σ’ αυτόν τον αγώνα και ο Ανδρέας Μπαρδάκης, Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ,
δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ».

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.INFO κι εγώ προσωπικά, θα είμαστε στο πλευρό τους, εν γνώσει μου, πως ο αγώνας τους θα είναι αδυσώπητος, καθώς θα τα βάλουν με ένα ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

 

Σύνοψη της Αδιαφάνειας στα ΚΕΠΑ – Ενημέρωση προς κυρίους Ν. Αντωνιάδη και Φ. Βόβολη

 

Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση από τους κυρίους Νικόλαο Αντωνιάδη (νομικός) και Φαίδωνα Βόβολη (ιατρός) να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση με την αδιαφάνεια στα ΚΕΠΑ, τους έστειλα μια επιστολή που προσπαθεί να περιγράψει το πρόβλημα συνοπτικά, αν και είναι τόσο σκανδαλώδες που ήταν πολύ δύσκολο να μην ξεπεράσει τις πέντε σελίδες σε μέγεθος.

 

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Προς αξιότιμους κυρίους:

Καρδιολόγο, Δρ Φαίδων Βόβολη
[email protected]

Νομικό, κ. Νικόλαο Αντωνιάδη
[email protected]

Θέμα: Σύνοψη της κατάστασης στο ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) – Αδιαφάνεια – Ανωνυμία ιατρών – Τρισέλιδα πρακτικά (αποφάσεις αναπηρίας) – Απουσία πρωτοκόλλησης – μη συμμόρφωση – μισαναπηρισμός.

 

Όλα ξεκίνησαν κατόπιν διάφορων καταγγελιών από μέλη της διαδικτυακής μας κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ», κι όταν ακόμα ενημερωθήκαμε από δικηγόρο, μέλος επίσης της ομάδας μας, για μήνυση που είχε υποβάλει κατά ιατρών της υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ που μείωσε υπερβολικά το ποσοστό αναπηρίας της ηλικιωμένης μητέρας του.

Παίρνοντας στα χέρια του τα πρακτικά της υγειονομικής επιτροπής (πρακτικά συλλογικών οργάνων της δημόσιας διοίκησης, ν.2690/98, άρθρο 15) διαπίστωσε έκπληκτος ότι για τη ψυχιατρική πάθηση της μητέρας του είχε γνωματεύσει (γνωμοδοτήσει) ιατρός με ειδικότητα ορθοπεδικού!

Ο ορθοπεδικός έλαβε επίπληξη από τον ιατρικό του σύλλογο*. Το γεγονός μας έβαλε σ΄ επιφυλακή καθώς σε μια περίπτωση που έτυχε να έχει συγγενή δικηγόρο αποκαλύφτηκε τέτοια παρανομία. Επομένως, τι μπορεί να συμβαίνει στις χιλιάδες άλλες περιπτώσεις όταν δεν ξέρουμε αν είναι ιατροί και τι ειδικότητας ιατροί είναι αυτοί που μας εξετάζουν στα ΚΕΠΑ.
*Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αρ. πρωτ. 1574Γ, 28-3-2018


Ερευνώντας το νομικό πλαίσιο για τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας στα ΚΕΠΑ του ΕΦΚΑ διαπιστώσαμε τα εξής:

α) Το έγγραφο που μας δίνουν έχει τον τίτλο «Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας», το οποίο αποτελεί μια περίληψη του αποτελέσματος ενώ το υπογράφει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης του ΕΦΚΑ.

β) Τα τρισέλιδα πρακτικά που ο ΕΦΚΑ βαφτίζει αυθαίρετα «Ιατρικές Γνωματεύσεις», είναι χειρόγραφα κι εμπεριέχουν περισσότερα στοιχεία για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της υγείας μας, έτσι όπως τα έχουν επεξεργαστεί οι ιατροί-μέλη των υγειονομικών επιτροπών ενώ φέρουν τον τίτλο «Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής». Σ’ αυτά υπογράφουν τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών (Πρόεδρος, Γραμματέας, Μέλη) με τα στοιχεία τους και τις ειδικότητές τους.

Ο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) μας τα παρέδιδε μόνο αν προσκομίζαμε εισαγγελική παραγγελία, ακολουθώντας την οδηγία μιας εγκυκλίου, η οποία δεν αναρτήθηκε ποτέ και δεν πέρασε ποτέ από το πρόγραμμα «Διαύγεια» ενώ ένα μήνα μετά τη δημοσίευσή της, σε συνέδριο που διοργάνωσε η Ε.Σ.Α.μεΑ, στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014, ο κ. Ιωάννης Γκιουζέλης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπηρίας – Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (ΕΛΙΕΑΚΑΠ), παρουσία του τότε υποδιοικητή του ΙΚΑ, κ. Διονύση Πατσούρη, απαντάει ψευδώς σε σχετικό ερώτημα πως στα τρισέλιδα οι ιατροί γνωματεύουν κι υπογράφουν και πως το τρισέλιδο είναι ιατρικό χαρτί και διατίθεται στους ενδιαφερόμενους.

Το σχετικό απόσπασμα, εδώ: https://youtu.be/iGa7bz4WWaw?list=PLDa5NaOxse2W_ngS1sknnEBCxb8G2N5oq

Οι προηγούμενες ημερομηνίες όμως της αδιαφανούς εγκυκλίου (21.10.2014) και της γνωμοδότησης (02.10.2014) του νομικού συμβούλου του ΙΚΑ που δίνει οδηγία να μην κοινοποιούνται τα στοιχεία των ιατρών αποκαλύπτουν ότι οι δηλώσεις των παραπάνω εκπροσώπων του ΙΚΑ (Γικουζέλης-Πατσούρης) ήταν ψευδείς. Ενώ, στην πορεία των πραγμάτων, η Απόφαση υπ’ αρ. 20/2019 (Ιούλιος 2019) της Αρχής Προστασίας Δεδομένων απομυθοποιεί το νομικό πλαίσιο, το οποίο επικαλούταν το ΙΚΑ για να μην μας γνωστοποιεί τα στοιχεία των ιατρών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Απ.20/2019 της ΑΠΔΠΧ οφείλεται σε καταγγελία του ζεύγους Ματράγκα – Σαρανταυγάς ενώ φαίνεται ότι ο κ. Γκιουζέλης εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεσή τους καθώς το ζευγάρι τον έχει μηνύσει.

Η Απόφαση 20/2019 της ΑΠΔΠΧ κατέρριψε τον “μύθο” περί απαραίτητης εισαγγελικής παραγγελίας καθώς τα τρισέλιδα πρακτικά (αποφάσεις αναπηρίας μας) είναι διοικητικά έγγραφα (και όχι ιατρικά), πρόκειται για πρακτικά συλλογικών οργάνων της δημόσιας διοίκησης, στα οποία διαπιστώσαμε ότι παρανόμως δεν εφαρμόζεται πρωτοκόλληση (!) και στα οποία γίνεται επεξεργασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων της υγείας μας – ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι τα στοιχεία των ιατρών δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Η ΑΠΔΠΧ μάλιστα επέβαλε την κύρωση της προειδοποίησης στον ΕΦΚΑ. Κοντεύει να συμπληρωθεί χρόνος κι ο ΕΦΚΑ δεν συμμορφώνεται με την απόφαση 20/2019 της Αρχής, χωρίς κανείς να του ζητάει εξηγήσεις, παρά τις καταγγελίες μας!

Στη συνέχεια, κατόπιν των δικών μου καταγγελιών, από τον Αύγουστο του 2019 κι εξακολουθώ να καταγγέλλω, ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνει στον ΕΦΚΑ με τρίτη στη σειρά επιστολή (12.05.2020) ότι θα πρέπει να μας στέλνονται οι τρισέλιδες αποφάσεις αναπηρίας μας όταν το αιτούμαστε με τον ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας (email). Παράλληλα, ο ΣτΠ κάνει παραδοχή ότι τα τρισέλιδα δεν φέρουν αριθμό πρωτοκόλλησης, πράγμα που μόνο τον προβληματίζει!

Εδώ και μήνες, έχουμε στείλει γύρω στα 90 με 100 μέλη της ομάδας μας, μέχρι στιγμής, αιτήματα, τα οποία κοινοποιούμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές, να μας στείλουν με το email τα τρισέλιδα (αποφάσεις αναπηρίας μας). Ο ΕΦΚΑ όμως όχι μόνο δεν μας απαντάει στα αιτήματά μας, αλλά ούτε και στον ΣτΠ δεν απαντάει παρά το ότι του έχει στείλει μέχρι στιγμής τρεις επιστολές.

Προσωπικά έχω υποβάλει καταγγελίες προς:

– Συνήγορο του Πολίτη: Του έχω υποβάλει δύο αναφορές που είναι σε εξέλιξη καθώς ο ΣτΠ έχει στείλει μέχρι στιγμής τρεις αναπάντητες επιστολές στον ΕΦΚΑ ενώ περιμένει και από την ΑΠΔΠΧ να τον ενημερώσει με τις απόψεις της.

– Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έλαβε απάντηση από τον ΕΦΚΑ, η οποία όμως είναι εκτός νόμου όσον αφορά τον GDPR. Της έχω υποβάλει και δεύτερη καταγγελία επειδή ο ΕΦΚΑ δεν μου έχει απαντήσει ενώ εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με την απόφαση 20/2019 της ΑΠΔΠΧ.


– Εθνική Αρχή Διαφάνειας:
Έκλεισε την υπόθεση μου κοινοποιώντας στις υπόλοιπες αρχές να ασχοληθούν προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι εκείνη παρέλκει να ασχοληθεί αφού ασχολούνται οι άλλοι φορείς! Έχω αιτηθεί να ανοίξει την υπόθεση καθώς παραβιάζεται πλήθος νομοθεσιών που θα πρέπει να ελέγξει ενώ της έχω υποβάλει και 2η καταγγελία για το ότι ο ΕΦΚΑ δεν μου έχει απαντήσει και για το ότι δεν συμμορφώνεται με την απόφαση υπ’ αρ. 20/2019 της ΑΠΔΠΧ. Δεν έχει απαντήσει.


– Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ):
Δήλωσε αναρμόδια.

– Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ως το Κεντρικό Σημείο Αναφοράς για θέματα σχετιζόμενα με την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ (Ν.4488/2017, άρθρο 70). Δεν απαντάει ποτέ.


– Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη,
ως ο συντονιστικός μηχανισμός στην Κυβέρνηση για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ (Ν.4488/2017, άρθρο 69): Απάντησε τον Σεπτέμβριο του 2019 ότι θα μεριμνήσει ώστε το θέμα που θίγω να ληφθεί υπόψη στα πλαίσια των εργασιών της τεχνικής επιτροπής στην οποία θα εκπροσωπούνται όλα τα Υπουργεία.

Έκτοτε δεν έγινε απολύτως τίποτα.


Οι λόγοι που ζητάμε τις τρισέλιδες αποφάσεις αναπηρίας μας είναι οι εξής:

– Θα μπορούμε να ελέγχουμε αν έχουμε εξεταστεί από τους ίδιους γιατρούς στις δευτεροβάθμιες υγειονομικές επιτροπές (απαγορεύεται δια νόμου).

– Θα μπορούμε να ελέγχουμε αν γνωμάτευσε για εμάς ιατρός της ειδικότητας που αντιστοιχεί στην πάθησή μας (το αντίθετο απαγορεύεται).

– Θα μπορούμε να ελέγχουμε τις τυχόν διαφοροποιήσεις στην ιατρική εκτίμηση μεταξύ ΚΕΠΑ και των ιατρών θεραπευτών μας καθώς έχουν καταγγελθεί μέσα στη διαδικτυακή μας κοινότητα αρκετές περιπτώσεις όπου οι ιατροί αλλάζουν παράνομα τις παθήσεις μας!

Επίσης, έχουμε ζητήσει μέσω βουλευτή (Μαρία Απατζίδη, 18.05.2020) να μας απαντήσει ο Υπουργός Υγείας αν οι ιατροί των ΚΕΠΑ νομιμοποιούνται να διενεργούν ιατρικές πράξεις, αλλά μέχρι στιγμής η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί.

Ολοκληρώνοντας, έχουμε ζητήσει να εκδοθεί κάποτε η υπουργική απόφαση «Κανονισμός λειτουργίας του ΚΕΠΑ» που προβλέπεται από τον ν. 3863/2010, άρθρο 6, καθώς τα ΚΕΠΑ λειτουργούν βάσει ορισμένων άρθρων του Κανονισμού Ασφαλιστικής Αρμοδιότητας ΙΚΑ, ο οποίος είναι «Μεταξική» απόφαση έτους 1938. Το 1938 όμως δεν υπήρχε το νέο Σύνταγμα, δεν υπήρχαν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ασθενών, δεν υπήρχε ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, δεν υπήρχε ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR), δεν υπήρχε ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας και δεν υπήρχε η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ (κυρωμένη με Ν.4074/2012).

Επίσης, ζητάμε να υπάρχει διαφάνεια και προσβασιμότητα στην επικοινωνία με τα ΚΕΠΑ (τηλέφωνα, email) καθώς κι ευκολία αναζήτησης των εγκυκλίων στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, φαίνεται όμως ότι ο ΣτΠ παραλείπει να δει όλα αυτά τα θέματα που του έχουμε αναφέρει.

Κάποτε όμως θα πρέπει να γίνονται σεβαστά από τον ΕΦΚΑ τα δικαιώματα των ΑμεΑ, η προσβασιμότητα στην επικοινωνία και στην πληροφορία που απαιτεί η CRPD (Ν.4074/2012, Ν.4488/2017), οι αρχές της χρηστής διοίκησης, της νομιμότητας και της διαφάνειας αφού μόνο οι υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ λειτουργούν με αδιαφάνεια, σε καμία άλλη υγειονομική επιτροπή* δεν απουσιάζουν τα στοιχεία των ιατρών ούτε και η πρωτοκόλληση των γνωματεύσεων ενώ πουθενά αλλού δεν τροποποιούνται οι παθήσεις των εξεταζόμενων.

* Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και τις Επιτροπές Απαλλαγών και τις Τριμελείς εξ ιατρών Επιτροπές, οι οποίες εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους μετά τον ν. 3863/2010.

Το ιστορικό των καταγγελιών μου:
https://logistis-amea.blogspot.com/2019/08/blog-post_23.html

Επίλογος:

Μισαναπηρισμός στις προαναφερόμενες πρακτικές του ΚΕ.Π.Α.

Σύμφωνα με το επιστημονικό σύγγραμμα της καθηγήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιώτας Καραγιάννη, «Η Αναπηρία στην Ελλάδα της Κρίσης», στη σελίδα 79, Κεφάλαιο 4ο, Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), αναφέρονται τα εξής:

«Η ιατρική επιτήρηση λοιπόν των σωμάτων των αναπήρων συνέβη μέσω της αφαίρεσης της πρόβλεψης του χρόνου, της κοινοποίησης προσωπικών δεδομένων – ορατών πλέον στον καθένα –, της αμφισβήτησης της βλάβης τους, της προτροπής για μη άσκηση του δικαιώματος της ένστασης και της αποσιώπησης των ονομάτων των γιατρών που γνωματεύουν. Οι πρακτικές αυτές μας παραπέμπουν σε μισαναπηρισμό».

 Εμείς, στο παραπάνω, θα προσθέσουμε ότι σε μισαναπηρισμό, επίσης, παραπέμπει και η πρακτική άρνησης παροχής πληροφοριών κι επικοινωνίας με ηλεκτρονική ή τηλεφωνική επικοινωνία.

Παράξενες λίστες εμφανίστηκαν από λάθος του συστήματος του ΕΦΚΑ που ενδεχομένως να αποκαλύπτουν παράδοξες πρακτικές.

Πρόσφατα, στις 13.06.2020, γράφτηκαν σχόλια από μέλη της ομάδας μας, σχετικά με κάποιες λίστες του ΚΕΠΑ, όταν άθελά τους απέκτησαν πρόσβαση όταν συνδέθηκαν με τον λογαριασμό τους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για να δουν τις γνωστοποιήσεις του αποτελέσματος πιστοποίησης της αναπηρίας τους.
https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/elektronikes-yperesies-kepa

Φαίνεται πως κάτι δεν πήγε καλά με την εφαρμογή του ΕΦΚΑ επειδή αμέσως μετά παρέμεινε εκτός λειτουργίας για περίπου δυο εβδομάδες.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι σε λίστες εκατοντάδων ατόμων, τα οποία εξετάστηκαν από τις υγειονομικές επιτροπές εντός των πρώτων εννιά εργάσιμων ημερών του Ιουνίου, τους έχει αποδοθεί το ίδιο ποσοστό αναπηρίας, π.χ. 76%, πράγμα που ενδεχομένως σημαίνει ότι έγινε βάσει υποκειμενικής κρίσης της υγειονομικής επιτροπής κι όχι βάσει του ενιαίου πίνακα προσδιορισμού ποσοστών αναπηρίας κι ότι τους έχει αποδοθεί η ίδια ακριβώς διάρκεια αναπηρίας – χωρίς να έχουν περαστεί ακόμα οι παθήσεις!

Είναι απίθανο να συμβαίνει ένα αυτοματοποιημένο ομαδικό “τσουβάλιασμα” ανθρώπων στο ίδιο ποσοστό και στην ίδια διάρκεια αναπηρίας και μετά να καταχωρίζεται η πάθηση; Χειρισμός που όχι μόνο θα ήταν παράνομος, αλλά θα παραβίαζε και τα δικαιώματα της προσωπικότητας του ατόμου αφού σε τέτοια περίπτωση αντιμετωπίζεται ως “φύρα” στη διαδικασία παραγωγής.

Από τη στιγμή που παράνομα δεν πρωτοκολλούνται οι αποφάσεις αναπηρίας μας όλα είναι δυνατά…

 

Με άπειρη εκτίμηση,
 Ανδρέας Μπαρδάκης

Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ,
δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ».

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

 

Πηγή

Προβολές : 533


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα