Νίκος Αντωνιάδης: ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ – ΕΠΕΙΓΟΝ : ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ !! Μην υπογράφετε τίποτα πριν το διαβάσετε.

Νίκος Αντωνιάδης: ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ – ΕΠΕΙΓΟΝ : ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ !! Μην υπογράφετε τίποτα πριν το διαβάσετε.

13 Σεπτεμβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:957
Μοίρασέ το

 

Νίκος Αντωνιάδης: “-Μεγάλη προσοχή σε επιτήδειους δικηγόρους που πάνε να εκμεταλλευτούν την αγωνία των γονέων, ζητώντας χρήματα για “εξώδικα και ενέργειες”.

 
Μην υπογράφετε τίποτα πριν το διαβάσετε.
 
Ήδη η Εισαγγελία ελέγχει γονείς που παρασύρθηκαν από επικίνδυνους ανθρώπους και έστειλαν εξώδικα στους διευθυντές, απειλώντας τους με κυρώσεις σε περίπτωση που δεν δεχθούν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα, ενώ αυτοί είναι εκ του νόμου υποχρεωμένοι να το πράξουν.
Μεγάλη προσοχή !!”
 

 
 
 
Λυπάμαι αν αύριο το πρωί, η πλειοψηφία των γονέων πάει τα παιδιά του στα σχολεία με μάσκα, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΧΗ.
 
ΛΥΠΑΜΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΚΑΤΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ – ΕΠΕΙΓΟΝ :
 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ !!
_____________
 
-Μεγάλη προσοχή σε επιτήδειους δικηγόρους που πάνε να εκμεταλλευτούν την αγωνία των γονέων, ζητώντας χρήματα για “εξώδικα και ενέργειες”.
 
Μην υπογράφετε τίποτα πριν το διαβάσετε.
 
Ήδη η Εισαγγελία ελέγχει γονείς που παρασύρθηκαν από επικίνδυνους ανθρώπους και έστειλαν εξώδικα στους διευθυντές, απειλώντας τους με κυρώσεις σε περίπτωση που δεν δεχθούν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα, ενώ αυτοί είναι εκ του νόμου υποχρεωμένοι να το πράξουν. Μεγάλη προσοχή !!
 
Να μου στέλνετε τα κείμενα που σας ζητάνε να υπογράψετε !!
______________
 
Έχω γίνει αποδέκτης δεκάδων μηνυμάτων, λαμβάνω δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ έχω διαβάσει αμέτρητα σχόλια και αναρτήσεις γονέων, οι οποίοι με ρωτάνε για αύριο, αν και το έχω εξαντλήσει το θέμα.
 
 
Επιγραμματικά :
 
-Η δήλωση που σας έχω προτείνει να καταθέσετε στους διευθυντές των σχολείων είναι στο link που επισυνάπτω.
 
Κάνετε copy, μετά paste σε ένα doc, το τυπώνετε, το υπογράφετε και το καταθέτετε.
 
Δεν χρειάζεται γνήσιο υπογραφής.
 
Ο διευθυντής είναι υποχρεωμένος να το παραλάβει και να το πρωτοκολλήσει.
 
Αν δεν το παραλάβει ενημερώστε με να του εξηγήσω εγώ τι λέει ο νόμος.
 
 
 
-Έχει ήδη, όπως γνωρίζετε, επιδοθεί εξώδικη καταγγελία-πρόσκληση-δήλωση στην Νίκη Κεραμέως από 20.000 γονείς.
 
-Η δήλωση αυτή δεν είναι το κλειδί του παραδείσου ούτε μας λύνει όλα τα προβλήματα με τα παιδιά μας.
 
Η μάχη αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί.
 
Οι περισσότεροι γονείς θα πάνε τα παιδιά τους στα σχολεία.
 
Οπότε και οι υπόλοιποι γονείς θα είναι αδύνατον να τα κρατήσουν σπίτι.
 
Το έχω γράψει πολλές φορές αυτό.
 
Οι μάχες θα δοθούν από κει και πέρα κάθε μέρα.
 
 
-Η αξία της δήλωσης έγκειται κυρίως στο να καταστήσει ξεκάθαρο στους διευθυντές ότι έχουν εκ του νόμου υποχρέωση να ενημερώσουν τους γονείς αν επιχειρηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο ιατρική πράξη (και δεν μιλάμε για τις συνήθεις περιπτώσεις τραυματισμών), όπως είναι κυρίως τα τεστ.
 
Και, φυσικά, αν υπάρξει απόπειρα αρπαγής με τον νόμο 4682/2020.
Αν δεν το πράξουν φέρουν βαρύτατη αστική και ποινική ευθύνη.
 
-Στην υποχρέωση αυτή σταματάνε και οι ευθύνες των διευθυντών και των εκπαιδευτικών.
 
Την ευθύνη για τυχόν βλάβες των παιδιών από τη χρήση μάσκας κ.λπ την έχουν αποκλειστικά αυτοί που αποφάσισαν τα μέτρα και αυτοί που τα εισηγήθηκαν.
 
-Δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη των γονέων για τη μη φοίτηση των παιδιών τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (μέχρι Γ΄ Γυμνασίου).
 
Η διάταξη του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα έχει καταργηθεί με τον νόμο 4619/2019.
 
Ούτε γεννάται ζήτημα αφαίρεσης της επιμέλειας.
 
Εάν γίνεστε αποδέκτης τέτοιων απειλών, να με ενημερώσετε.
 
Τα μόνα έγγραφα που έχουν σταλεί στα σχολεία από τις εισαγγελίες αφορούν σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται στο χώρο του σχολείου.
 
-Ευθύνη ποινική θα υπάρξει για γονείς και παιδιά (πάνω από 12 ετών) εάν παραβιάσουν την Κ.Υ.Α.
 
Στην περίπτωση αυτή κινδυνεύουν με ποινική δίωξη για παράβαση του άρθρου 285 Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, οι δε γονείς επιπλέον για παράβαση του άρθρου 360 Ποινικού Κώδικα περί παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Και όσοι προτρέπουν τους γονείς να παραβιάσουν την Κ.Υ.Α., για παράβαση του άρθρου 183 Ποινικού Κώδικα περί διέγερσης σε ανυπακοή.
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ: Όχι τα παιδιά στα σχολεία ΧΩΡΙΣ μάσκα.
Ούτε καταλήψεις.
Τουλάχιστον όχι χωρίς μάσκες.
 
Η μόνη νόμιμη οδός είναι η αποχή.
 
Το ποσοστό της αποχής θα καθορίσει, όπως είπα, τη συνέχεια.
 
Γιατί εάν είναι λίγα τα παιδιά που δεν πάνε, σαφέστατα αυτά δεν θα διστάσουν να τα αφήσουν στην ίδια τάξη λόγω απουσιών, που είναι ουσιαστικά και η μόνη “κύρωση”.
 
Τέλος, θα το πω για τελευταία φορά :
 
Όσοι είστε ανυπόμονοι και θεωρείτε ότι αυτά που κάνω είναι χρονοβόρα ή ανούσια, μπορείτε να αποχωρήσετε από τη σελίδα και να σταματήσετε να την ακολουθείτε, αφού πρώτα μας πείτε ποια είναι και η μαγική λύση που θα λύσει τα προβλήματα άμεσα.

 

Πηγή

 

Για όσους δεν έχουν f.b., παραθέτω και πάλι τις οδηγίες του έγκριτου ποινικολόγου κ. Νίκου Αντωνιάδη προς τους γονείς για την δήλωση που μπορούν να καταθέσουν αύριο στον Διευθυντή του σχολείου.

 

Καλλιόπη Σουφλή

                                         ΔΗΛΩΣΗ

 

Προς κον/α Διευθυντή/ντρια του …

Οι υπογράφοντες … (ο/η υπογράφων/ουσα, σε περίπτωση μονογονέα) δηλώνουμε ότι δεν θα φοιτήσει ο υιός/η θυγατέρα μας … στην …Τάξη του …, όσο ισχύει η εκ του νόμου υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας. Σημειώνεται ότι η απόφασή μας αυτή ουδεμία ποινική διάταξη παραβιάζει, αφού η σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα έχει καταργηθεί.

Την απόφασή μας αυτή τη στηρίζουμε σε δύο δεδομένα:

Αφενός, στην επιστημονική παραδοχή περί επικινδυνότητας της χρήσης μάσκας από τον πληθυσμό, τόσο από τον γενικό όσο και ειδικώς από τα παιδιά, παραδοχή η οποία υπήρξε από πολλούς επιστήμονες, τόσο της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Υγείας, όπως είναι οι λοιμωξιολόγοι Σωτήριος Τσιόδρας και Νικόλαος Σύψας όσο εκτός της επιτροπής αυτής, όπως είναι ο παιδίατρος Αναστάσιος Χατζής.

Μπορεί οι ανωτέρω, όλως ενδεικτικώς αναφερόμενοι, επιστήμονες, οι οποίοι είχαν επικαλεστεί πληθώρα μελετών που τεκμηρίωναν την ανωτέρω επιστημονική παραδοχή, να έκαναν στροφή 180 μοιρών και να υποστηρίζουν σήμερα τα ακριβώς αντίθετα, πλην όμως δεν έχουν επικαλεστεί τις αντίστοιχες επιστημονικές μελέτες που να δικαιολογούν τη στροφή αυτή και κυρίως να καταρρίπτουν τις μελέτες εκείνες που επικαλούντο και τεμηρίωναν την αρχική ξεκάθαρη θέση τους, ώστε, και σε κάθε περίπτωση, η αντιφατική στάση των επιστημόνων αυτών και κατ’ επέκταση η αντίστοιχη κυβερνητική στάση έναντι της χρήσης μάσκας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα σύγχυσης και αβεβαιότητας γύρω από την ασφάλεια της χρήσης μάσκας από τον/ην υιό/θυγατέρα μας, καθιστώντας απαγορευτική τη φοίτησή του/ης υπό τις συνθήκες αυτές.

Αφετέρου, λαμβάνοντας υπόψη την καθολική επιστημονική και κατ’ επέκταση κυβερνητική παραδοχή περί της μεγάλης μεταδοτικότητας και σοβαρής επικινδυνότητας του ιού Covid-19,  σε συνδυασμό με την παράλληλη καθολική επιστημονική και κυβερνητική παραδοχή ότι η χρήση μάσκας περιορίζει αλλά δεν μηδενίζει τις πιθανότητες να μεταδοθεί ο ιός αυτός στο/ην υιό/θυγατέρα μας, κρίνουμε ότι η απόφασή μας να τον/ην στείλουμε στο σχολείο υπό τις συνθήκες αυτές πιθανής βλάβης της υγείας του/της, θα συνιστούσε έκθεσή του/της σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής του.

Περαιτέρω, και σε περίπτωση που υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αποφασίσουμε να στείλουμε τον/ην υιό/θυγατέρα μας στο σχολείο, σας δηλώνουμε τα κάτωθι:

-Σε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε οιαδήποτε ιατρική πράξη στον/ην υιό/θυγατέρα μας, έχετε εκ του νόμου υποχρέωση να μας ειδοποιήσετε και να μην επιτρέψετε χωρίς την παρουσία μας την πράξη αυτή στον/ην υιό/θυγατέρα μας, άλλως σας δηλώνουμε ότι εκτός από τους υπεύθυνους κάθε φορά ιατρικούς φορείς, θα αναζητήσουμε τις σχετικές αστικές και ποινικές ευθύνες και από εσάς.

-Την απόφασή μας σχετικά με την επιχειρούμενη κάθε φορά ιατρική πράξη, ιδία δε αυτήν του δειγματοληπτικού τεστ, και αφού προηγουμένως ειδοποιηθούμε, θα τη γνωστοποιήσουμε στους αρμόδιους κάθε φορά φορείς που τυχόν επισκεφτούν προς τούτο το σχολείο.

Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε το απόλυτο δικαίωμα να ζητήσουμε την έγγραφη αιτιολόγηση της απόφασης για τη διενέργεια της ιατρικής πράξης, αλλά και το απόλυτο επίσης δικαίωμα, είτε της παρουσίας δικού μας ειδικού επιστήμονα κατά τη διενέργεια της ιατρικής πράξης, είτε να επιμεληθούμε εμείς της διενέργειάς της σε ιατρικό χώρο της δικής μας επιλογής και εμπιστοσύνης, αφού ο νόμος 4682/2020 δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση το δικαίωμά μας αυτό και ούτε θα συνιστούσε μη συμμόρφωση η επιλογή μας να διενεργηθεί η ιατρική πράξη σε ιατρικό χώρο της επιλογής μας.

-Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4682/2020, προβλέπεται η υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων αλλά και του περιορισμού ενηλίκων και ανηλίκων, αφού ο νόμος δεν ξεχωρίζει, ακόμη και σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, ακόμη και με “εύλογες υπόνοιες”.

Με τις διατάξεις αυτές, ο/η υιός/θυγατέρα μας, με “εύλογες υπόνοιες”, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ακόμη και από ένα απλό συνάχι ή βήχα, μπορεί να μεταφερθεί με απόφαση του “αρμοδίου κάθε φορά οργάνου” έως και στις εγκαταστάσεις αυτές.

-Πλην όμως, εσείς υποχρεούστε να εφαρμόσετε τις ειδικότερες οδηγίες που επί τούτου εστάλησαν από τον Ε.Ο.Δ.Υ. στο σχολείο το οποίο διευθύνετε.

Σύμφωνα με αυτές, σε περίπτωση που ένα παιδί παρουσιάσει συμπτώματα covid-19, τα οποία βεβαίως θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα οποιουδήποτε κορωνοϊού ή του ιού της  γρίπης, θα καλούνται υποχρεωτικά οι γονείς να το παραλαμβάνουν και να το μεταφέρουν στο σπίτι.

Ως εκ τούτου σας καθιστούμε υπεύθυνο της τήρησης των ειδικών αυτών οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ., οι οποίες εν προκειμένω υπερισχύουν των διατάξεων του νόμου 4682/2020.

Σας δηλώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα στραφούμε δικαστικά και εναντίον σας και όχι μόνο κατά αυτών που θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν τον/ην υιό/θυγατέρα μας εκτός του χώρου ευθύνης σας, για το αδίκημα της αρπαγής κατά τις διατάξεις του άρθρου 322 του Ποινικού Κώδικα.

-Σας ενημερώνουμε ότι έχει επιδοθεί εξώδικο αίτημα από 30.000 γονείς στην Υπουργό Παιδείας, στο οποίο εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους έχουν αποφασίσει να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, ιδία έναντι όσων αποφάσισαν το μέτρο της υποχρεωτικότητας της μάσκας στα σχολεία και των επιστημόνων που το εισηγήθηκαν,

 

 14 Σεπτεμβρίου 2020

 

Οι δηλούντες γονείς

 

 

 

 

Προβολές : 957


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα