Ν’αγαπάς τους ανθρώπους που εκτίμησαν ακόμα και τα λάθη σου..

Ν’αγαπάς τους ανθρώπους που εκτίμησαν ακόμα και τα λάθη σου..

3 Ιουλίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:108
Μοίρασέ το

 

 

Είναι οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα στον ίσκιο σου, που σε θαυμάζουν γι’ αυτό που είσαι και εκτιμούν το τι κάνεις για κείνους. Ξέρουν τις αδυναμίες σου, αλλά δε τρέφονται με το φόβο σου.

 

Όλη η ουσία έξι λέξεις… “δεν τρέφονται από τον φόβο σου”…

Δεν χρειαζόμαστε βαμπίρ στη ζωή μας…

Ανθρώπους που να μας αγαπήσουν γι αυτό που είμαστε, χρειαζόμαστε…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Ειρήνη Σταυρακάκη

Έφυγα. Αυτή τη φορά δε δείλιασα. Δεν το έβαλα στα πόδια όπως κάνω συνήθως. Δεν έσκυψα το κεφάλι. Δε λύγισα. Έκανα λάθος τόσα χρόνια που κατάπινα αμάσητα σχόλια. Τα κατάπινα κι όχι μόνο αμάσητα, αλλά και πικρόχολα σχόλια, παρατηρήσεις που δεν είχαν να κάνουν με μένα, αλλά με τους γύρω. Γιατί τόση κακία; Γιατί τόσο μένος; Πριν από λίγο δε χαιρέτησες τον ίδιο άνθρωπο που τώρα σατιρίζεις με στόμφο;

Μα για σάτιρα μιλάμε. Για τίποτα άλλο. Αλλά όχι όπως τότε, που για να βγει στη σκηνή ο κομπάρσος – υποκριτής δούλευε χρόνο με το χρόνο, πάλευε με τους δαίμονές του και φορούσε τη μάσκα που του επέβαλε ο ρόλος. Τώρα είναι άλλη πάστα, άλλης μορφής. Άλλοι κομπάρσοι και άλλοι πρωταγωνιστές. Πρόσωπα της διπλανής πόρτας, της απέναντι πολυκατοικίας.

«Κοινωνικό ενδιαφέρον» το βαφτίζουν πολλοί. Δεν καταλαβαίνω όμως από πού πηγάζει το ενδιαφέρον.

«Ενδιαφέρομαι» σημαίνει νοιάζομαι, σημαίνει εκτιμώ και μπαίνω στα παπούτσια του άλλου.

Εκεί δε χωράει υποκριτική, δεν υπάρχει θέση κενή για φαρμάκι και ανόσιες βλέψεις.

Απορώ με τον όρο που διάλεξαν για να περιγράψουν την όλη σκηνή της υπόθεσης.

Και κάπως έτσι χτίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Είναι οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα στον ίσκιο σου, που σε θαυμάζουν γι’ αυτό που είσαι και εκτιμούν το τι κάνεις για κείνους. Ξέρουν τις αδυναμίες σου, αλλά δε τρέφονται με το φόβο σου.

Εκτιμούν ακόμη και τα λάθη σου, γιατί βαθιά μέσα τους το γνωρίζουν πως κάτι θα διδαχθείς κι απ’ αυτά. Ξέρουν τις δυνάμεις σου και τους στόχους σου. Και όποτε λοξοδρομείς είναι εκεί για να σου φωτίσουν το δρόμο, να σου θυμίσουν ξανά το ποιος είσαι και για ποιο σκοπό μάχεσαι με το χρόνο.

Αυτούς τους ανθρώπους να τους αγκαλιάσεις. Μη φοβηθείς. Μη δειλιάσεις. Κανένας ιός δεν κολλιέται με την ψυχή σου. Σώματα ξένα σε μια μονάχα ψυχή. Αυτό να μην το ξεχάσεις ποτέ τις μέρες που ζούμε. Σπάνιο αγαθό που με κόπο κρατιέται.

 

 

Πηγή

Προβολές : 108


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα