Ναι είναι πόλεμος και μάλιστα παγκόσμιος! Η διαφορά με τους άλλους, είναι ότι τώρα, πιο καθαρά πλέον, μάχονται δύο μόνο έθνη. Πολεμούν, όπως έλεγε ο Άγγλοεβραίος πολιτικός Μπενζαμιν Ντισραέλι, το “έθνος των πλουσίων” και το ” έθνος των φτωχών”.

Ναι είναι πόλεμος και μάλιστα παγκόσμιος! Η διαφορά με τους άλλους, είναι ότι τώρα, πιο καθαρά πλέον, μάχονται δύο μόνο έθνη. Πολεμούν, όπως έλεγε ο Άγγλοεβραίος πολιτικός Μπενζαμιν Ντισραέλι, το “έθνος των πλουσίων” και το ” έθνος των φτωχών”.

15 Φεβρουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:525
Μοίρασέ το
Δεν θα τολμούσαν οι Ρότσιλντ, Μόργκαν, ιδρύματα Κλίντον, Σόρος, Ροκφέλλερ, οι Σκούρες και τα λοιπά αρπακτικά “ανοιχτής θαλάσσης”, αν δεν είχαν ελέγξει τη “δημοκρατία”.
Γι αυτό παρατηρείται η “ανεξήγητη” σιγή όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, οι ηγέτες της οποίας ανταγωνίζονταν ποιος θα γδύσει το μπράτσο του, να λάβει το ” αγίασμα”(εμβόλιο) της πολυεθνικής.

Επιτέλους ένας δικηγόρος γράφει τα πράγματα με το όνομά τους.
Σ’ όσα η κάστα των δικηγόρων σιωπαίνει, αυτός έχει το θάρρος της Αλήθειας.
Κι από το σημείο αυτό είναι που ξεκινά το πρώτο βήμα απόρριψης του φόβου και η ποθούμενη λευτεριά.
Ο Νίκος Καζαντζάκης, είχε γράψει: “Αν λαχταράς την ΛΕΥΤΕΡΙΑ, σε ξένους μην ελπίζεις.
Πάρ’ την ο ίδιος αν μπορείς, αλλιώς δεν την αξίζεις…”
Και συμπληρώνω με την δική μου άποψη: “Η στιγμή που θα αποδεχθείς τα όριά σου, είναι η στιγμή που θ’ αρχίσεις να τα ξεπερνάς…
Σ’ αυτό το ξεπέρασμα θα δεις την ΛΕΥΤΕΡΙΑ να σου χαμογελά…”
Καλλιόπη Σουφλή
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ
Είναι αλήθεια ότι ο λαός μας (και οι άλλοι λαοί), δέχεται πρωτόγνωρη επίθεση.
Ξέρω τον “εχθρό” αλλά δεν τολμώ να πω, πως με το κλειδί μου του άνοιξα.
Δεν θα με σκότωνε, αν ο ίδιος δεν του έδινα το μαχαίρι.
Μια από τις διαφορές της δημοκρατίας από τις ολιγαρχίες και τον πρώτο τους εξάδελφο, τον φασισμό, είναι ότι στις πρώτες ο δήμιος κραδαίνει το τσεκούρι, ενώ στην πρώτη, εγώ του βάζω στο χέρι τον πέλεκυ.
Δεν θα τολμούσαν οι Ρότσιλντ, Μόργκαν, ιδρύματα Κλίντον, Σόρος, Ροκφέλλερ, οι Σκούρες και τα λοιπά αρπακτικά “ανοιχτής θαλάσσης”, αν δεν είχαν ελέγξει τη “δημοκρατία”.
Γι αυτό παρατηρείται η “ανεξήγητη” σιγή όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, οι ηγέτες της οποίας ανταγωνίζονταν ποιος θα γδύσει το μπράτσο του, να λάβει το ” αγίασμα”(εμβόλιο) της πολυεθνικής.
Μάλιστα ένας, ο παραδοσιακά αρειμάνιος, ζήτησε από την κυβέρνηση και από την ( όπισθεν αυτής) πολυεθνική,” περισσότερα εμβόλια για τον λαό”!
Γι αυτό η σιωπή όλης της αντιπολίτευσης, όταν ο νομομαθής “λαγός Μητσοτάκης” ζήτησε από την Ε.Ε να στήσει το “πιστοποιητικό εμβολιασμού”,που σημαίνει το “υποχρεωτικό του εμβολιασμού”, κατά παράβαση διεθνών συνθηκών που προστατεύουν την αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.
Γι αυτό η θλιβερή αντιπολίτευση άφησε εκτεθειμένο τον λαό, όταν ο “νομοτσελεμεντές” ψήφισε στη Βουλή τον εκτρωματικό “νόμο”4682/2020, που ύπουλα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, δήθεν υπό όρους.
Άπασα η αντιπολίτευση, που αύριο θα ζητήσει την ψήφο μου, με κράτησε και συνεχίζει να με κρατάει στο σκοτάδι, από ιδιοτέλεια ή αμορφωσιά (αδιάφορο).
Είναι η πρώτη,νομίζω, φορά που ο πόλεμος δεν φαίνεται να έχει σύντομο τέλος, που σκοτώνει δίχως απτό αίμα, που γκρεμίζει πόλεις χωρίς χαλάσματα, που κάνει τους ανθρώπους πρόσφυγες μέσα στα σπίτια τους.
Ναι είναι πόλεμος! Τόσο ίδιος μα τόσο διαφορετικός.
Έχει εγκλεισμούς, καταστροφές, μαυραγορίτες, απαγορεύσεις, καθηλώσεις , φίμωτρα, λοιδωρίες ,δωσίλογους, φτώχεια, θανάτους αρρώστιες, τρόμο, φοβίες, καταναγκασμούς,τρέλα.
Έχει, όμως, και αίμα!
Ναι είναι πόλεμος και μάλιστα παγκόσμιος!
Η διαφορά με τους άλλους, είναι ότι τώρα, πιο καθαρά πλέον, μάχονται δύο μόνο έθνη.
Πολεμούν, όπως έλεγε ο Άγγλοεβραίος πολιτικός Μπενζαμιν Ντισραέλι, το “έθνος των πλουσίων” και το ” έθνος των φτωχών”.
Ναι είναι πόλεμος! Δεν είναι βόλτα στα πέριξ.
Έχει πόνο, νίκες , ήττες θύματα.
Να το πάρουμε απόφαση: Αν εμείς δεν αντισταθούμε κανείς δεν θα μας δώσει πίσω ο τι μας άρπαξε.
Είναι δύσκολο όταν οι πολιτικές δυνάμεις είναι εξαρτημένα μαγαζιά που περιμένουν την ευρωπαϊκή ελεημοσύνη για να επιζήσουν.
Άρα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και γνώση. Να αντέξουμε.
Να κρατήσουμε την “ποίησή” μας, κοντολογίς την ψυχή μας.
Κανένας δεν χάνεται όταν κρατήσει όρθια την κρίση και την αξιοπρέπειά του.
Να γυμνάσουμε το μυαλό και το σώμα.
Να κρατήσουμε τους προγόνους, τους φίλους μας ζωντανούς, ακόμη κι αν έχουν πεθάνει.
Να διαβάζουμε ασταμάτητα, να θυμηθούμε αριθμούς τηλεφώνων, να ξαναζήσουμε τους έρωτες που ζήσαμε και ζούμε, να ξέρουμε ότι για μας ξημερώνει και δύει ο κόσμος και ότι δεν μπορούν για καιρό να μας κρατούν δεμένους.
Δεν υπάρχουν τέτοια σχοινιά και το ξέρουν πως στο τέλος θα χάσουν.
Να λέμε, όπως έλεγε ο αγαπημένος Ιάσων Ευαγγέλου, ασταμάτητα:
α) Ελεύθερος είναι όποιος μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος της ελευθερίας.
β) Ελευθερία δεν είναι να μπαίνεις από το μικρότερο κλουβί στο μεγαλύτερο
γ) Από όλες τις ελευθερίες, η απελευθέρωση από τον φόβο είναι η πιο πολύτιμη.
Και από όλους τους φόβους, ο φόβος της ελευθερίας είναι ο πιο επιζήμιος.

 

Πηγή

Προβολές : 525


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα