Να λες ευχαριστώ στους αχάριστους! Είναι το μεγαλύτερο μάθημά σου.

Να λες ευχαριστώ στους αχάριστους! Είναι το μεγαλύτερο μάθημά σου.

12 Φεβρουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:219
Μοίρασέ το

Να λες ευχαριστώ στους αχάριστους. Είναι το μεγαλύτερο μάθημα που θα πάρεις. Είναι το μάθημα που θα σε κάνει πιο προσεκτικό και θα μάθεις πού θα δίνεσαι και δεν θα σκορπίζεσαι πια.

 

 

 

 

Δεν με νοιάζει ο αχάριστος που ξέχασε το καλό που του έκανα… από φτηνούς “ανθρώπους”, δεν περιμένω ακριβές συμπεριφορές.

Με νοιάζουν όμως οι αχάριστοι, που όχι μόνον με βάζουν να πληρώσω για το καλό που τους έκανα, αλλά και μ’ εκδικούνται.

Αυτούς, τους περιμένω στη γωνία… όχι εκδικητικά, αλλά παρέα με τον Θεό και τη ζωή, που ξέρουν τι να κάνουν με τους αχάριστους… 

 

Καλλιόπη

 

Γράφει ο Άρης Γρηγοριάδης

 

Άνθρωποι είμαστε και έχουμε όλοι ελαττώματα, άλλα σοβαρά, άλλα λιγότερο σοβαρά.

Ένα όμως είναι το ασυγχώρητο.

Εκείνο που θα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα και να τιμωρείται με ισόβιο αποκλεισμό από την συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους.

Η αχαριστία.

Μια λέξη χιλιάδες αρνητικά συναισθήμαστα. Χιλιάδες αρνητικά συναισθήματα που έρχονται και σε μαχαιρώνουν ένα ένα.

Γιατί για να νιώσεις αχαριστία, πρώτα έχεις δώσει κι έχεις δοθεί.

Έχεις παραδώσει στον άλλο φιλότιμο, αγάπη, φροντίδα, στήριξη, παρουσία.

Έχεις βάλει τον εαυτό σου δεύτερο, όχι γιατί ήταν δεδομένο πως θα μπορούσες αλλά γιατί το θέλησες!

Γιατί νοιάστηκες, κι είναι τέτοια η φτιαξιά σου που δεν έμαθες να αδιαφορείς. Δεν έμαθες να κοιτάς την πάρτη σου. Κι έτσι, βρέθηκες εδώ.

Βρέθηκες να έχεις δώσει από την ψυχή σου, να έχεις γκρεμίσει εμπόδια και ντουβάρια και δεν το έκανες για το ευχαριστώ, ούτε για να σε αγαπήσει κανείς παραπάνω.

Κι έρχεται κι εκείνη η στιγμή, η στιγμή της μεγάλης παγίδας. Η στιγμή που δεν μπορείς να ξανακάνεις όσα έκανες. Η στιγμή που λες ένα “όχι”. Που χαλάς την συνήθεια και ξεβολεύεις τον άλλο.

Κι εκεί βλέπεις ένα άλλο πρόσωπο. Βλέπεις την αλήθεια που δεν είχες αντικρύσει μέχρι τότε.

Βλέπεις την σκληρότητα της αχαριστίας. Το πραγματικό πρόσωπο της αγνωμοσύνης. Βλέπεις το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από τα χαμόγελα, από τα λόγια ευχαριστίας κι από την προσποιητή αγάπη που τόσο καιρό έπαιρνες.

Να λες ευχαριστώ στους αχάριστους. Είναι το μεγαλύτερο μάθημα που θα πάρεις. Είναι το μάθημα που θα σε κάνει πιο προσεκτικό και θα μάθεις πού θα δίνεσαι και δεν θα σκορπίζεσαι πια.

Μόνο πρόσεχε, μην τους αφήσεις ποτέ να σε ρίξουν σε τέτοιο βαθμό που να αλλάξεις τον χαρακτήρα σου και να πάψεις να έχεις μέσα σου το δόσιμο και την καλοσύνη. Την έννοια και την φροντίδα.

Γιατί τότε, θα σε έχουν νικήσει!

 

Πηγή

Προβολές : 219


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα