Νομοθέτης του GOP ζητά σε αγωγή να δοθεί στον Πενς «αποκλειστική εξουσία» για να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα

Νομοθέτης του GOP ζητά σε αγωγή να δοθεί στον Πενς «αποκλειστική εξουσία» για να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα

29 Δεκεμβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:414
Μοίρασέ το
Νομοθέτης του GOP ζητά σε αγωγή να δοθεί στον Πενς «αποκλειστική εξουσία» για να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα

Η αγωγή του Γκόχμερτ, η οποία κατατέθηκε εναντίον του Πενς υπό την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου, ζητά από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να καταργήσει τον νόμο μέτρησης ψήφων των Εκλεκτόρων του 1887 και να δώσει στον Πενς την εξουσία να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Εν τω μεταξύ πριν λίγο, φίλη με πληροφόρησε πως όπως μαθαίνει από το Τέξας, ο Τράμπ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ… 

Ετοιμαστείτε για … μεγάλα γλέντια… 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Και τι στον κόσμο, να τον δω να στέλνει στην ηλεκτρική καρέκλα, όλο το αριστερό παραμάζωμα του Μπάιντεν σε… δημόσια θέα….

Νομοθέτης του GOP ζητά σε αγωγή να δοθεί στον Πενς «αποκλειστική εξουσία» για να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα

 

Ο βουλευτής Λούι Γκόχμερτ (Ρεπουμπλικάνος-Τέξας) υπέβαλε αγωγή εναντίον του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς σε μια προσπάθεια ανατροπής των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, ζητώντας από το δικαστήριο να δώσει στον Πενς «αποκλειστική εξουσία» για να αποφασίσει ποιες ψήφοι του Εκλεκτορικού Κολλεγίου θα πρέπει να μετρηθούν.

Σύμφωνα με την αγωγή (pdf), ο Πενς έχει έναν ρόλο στην επερχόμενη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου 2021 όπου θα μετρήσει τις ψήφους και των 50 πολιτειών του Εκλεκτορικού Κολλεγίου.

Η αγωγή του Γκόχμερτ, η οποία κατατέθηκε εναντίον του Πενς υπό την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου, ζητά από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να καταργήσει τον νόμο μέτρησης ψήφων των Εκλεκτόρων του 1887 και να δώσει στον Πενς την εξουσία να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η αγωγή του Γκόχμερτ ισχυρίζεται ότι οποιαδήποτε ενέργεια του Πενς στις 6 Ιανουαρίου για την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Εκλεκτορικού Κολλεγίου που εξασφαλίζει νίκη για τον Τζο Μπάιντεν θα είναι δόλια.

Ο Γκόχμερτ ζητά επίσης από τον, -διορισμένο από τον Τραμπ- δικαστή Τζέρεμι Κέρνοντλ, να καθορίσει ότι ο Πενς είναι εξουσιοδοτημένος να επιλέξει εκλέκτορες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που ψήφισαν υπέρ του Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνόδου του Κογκρέσου.

Ο Λευκός Οίκος και το γραφείο του Πενς δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό.

«Ο Αντιπρόεδρος Πενς καθορίζει ποια λίστα των εκλεκτορικών ψήφων μετράει, ακόμη και καμία, για κάθε πολιτεία», αναφέρει η αγωγή του Γκόχμερτ. «Εάν κανένας υποψήφιος δεν έχει την πλειοψηφία των 270 εκλεκτορικών ψήφων, τότε η Βουλή των Αντιπροσώπων (και μόνο η Βουλή των Αντιπροσώπων) θα επιλέξει τον Πρόεδρο».

Προσθέτει ότι η 12η τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ «περιέχει τους αποκλειστικούς μηχανισμούς επίλυσης διαφορών» σχετικά με τις εκλογές.

Το δικαστήριο πρέπει να αποφανθεί για το κατά πόσον «Ο Αντιπρόεδρος Πενς, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Γερουσίας και Προεδρεύοντος της Κοινής Συνόδου του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο της Δωδέκατης Τροπολογίας, υπόκειται αποκλειστικά στις απαιτήσεις της Δωδέκατης Τροπολογίας και μπορεί να ασκήσει την αποκλειστική εξουσία και να έχει την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια για να καθορίσει ποιες εκλεκτορικές ψήφοι θα υπολογιστούν για μια συγκεκριμένη πολιτεία, και πρέπει να αγνοήσει και να μην βασιστεί σε διατάξεις του νόμου περί εκλογικής καταμέτρησης που θα περιόριζαν την αποκλειστική του εξουσία και την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια του για τον προσδιορισμό του αριθμού, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ψήφους από τις λίστες των Ρεπουμπλικανών εκλεκτόρων από τις αμφισβητούμενες πολιτείες», λέει η αγωγή του Γκόχμερτ.

Ο Γκόχμερτ σημείωσε ότι οι εκλεγμένοι από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εκλέκτορες σε πολλές πολιτείες-κλειδιά που αμφισβητήθηκαν από τον Τραμπ, ψήφισαν υπέρ του Τραμπ και του Πενς.

Τα Ρεπουμπλικανικά κόμματα στις πολιτείες δήλωσαν ότι το έκαναν για να διατηρήσουν τις επιλογές αγωγής για τον πρόεδρο.

Οι εκλέκτορες που πιστοποιήθηκαν από τα εκτελεστικά τμήματα των αμφίρροπων πολιτειών ψήφισαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της 14ης Δεκεμβρίου, δίνοντας στον Μπάιντεν 306 ψήφους, αφήνοντας 232 ψήφους του Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, ο Γκόχμερτ δήλωσε στην αγωγή ότι συμμετέχει σε μια προσπάθεια υπό την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αμφισβήτησης των προσπαθειών καταμέτρησης των ψήφων του Εκλεκτορικού Κολλεγίου στις 6 Ιανουαρίου.

Η προσπάθεια, την οποία ηγείται ο βουλευτής Μο Μπρουκς (Ρεπουμπλικανός-Αλαμπάμα), έχει δεκάδες υποστηρικτές στη Βουλή, είπε ο Μπρουκς στο Fox News στις 28 Δεκεμβρίου.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει την προσπάθεια του Μπρουκς και των άλλων Ρεπουμπλικανών βουλευτών να αμφισβητήσουν την καταμέτρηση.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές εάν έχουν προσχωρήσει κάποιοι γερουσιαστές, κάτι που απαιτείται για την αντιμετώπιση της αμφισβήτησης των εκλεκτορικών ψήφων.

Ο Γκόχμερτ κατέθεσε την αγωγή στην Ανατολική Περιφέρεια του Τέξας.

Η υπόθεση ονομάζεται Gohmert v. Pence και ο αριθμός της αγωγής είναι 6: 20-cv-00660.

 

Πηγή

Προβολές : 414


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα