Ξαναδικάζεται ο Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος, από τις ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ των ιχθυοκαλλιεργειών. ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ.

Ξαναδικάζεται ο Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος, από τις ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ των ιχθυοκαλλιεργειών. ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ.

14 Οκτωβρίου, 2020 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:980
Μοίρασέ το
 
“Να γνωρίζουν οι δικαστές ότι οι άδικες ποινές φυλάκισης που δέχτηκα από κάποιους από αυτούς και την αδικία προς το πρόσωπό μου, πως μάχομαι και για τα παιδία τους όπως και για τα παιδιά όλης της κοινωνίας , διότι δε φταίνε σε τίποτα να τρώνε καρκίνο και να ζουν στη σαπίλα αυτής της κοινωνίας.
 
Στο δικαστήριο όπου θα ταξιδέψουμε μαζί θα παρασταθεί και η ίδια μου η μητέρα, για να καταλάβουν οι πολυεθνικές ότι όσο και αν πιέζουν την οικογένειά μου, διώκοντας ανηλεώς το πρόσωπό μου, η στήριξη απέναντι στο χρέος που έχω από την οικογένεια μου είναι δεδομένη.
 
Πίσω μου αφήνω την έγκυο γυναίκα μου μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά μου.
 
Έτσι λοιπόν για οτιδήποτε συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού , αλλά και στα υπόλοιπα οικογενειακά μου πρόσωπα, υπεύθυνοι είναι οι δυο πολυεθνικές Amerra και Mubadala , η διοίκηση της Ανδρομέδας , οι ανώτατοι δικαστές του τόπου μας , το πολίτικό προσωπικό της χώρας και η Αστυνομία.”

 
 
 
Εδώ, δεν υπάρχει “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ” ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ,  “ΚΥΡΙΟΙ” ΔΙΚΑΣΤΕΣ;;;
 
ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ;;;
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Τεράστιος ο αγώνας του Χρήστου και οι ευχές μας ας τον συντροφεύουν και οι προσευχές μας ας του δώσουν την δικαίωση.
 
ΑΛΛΑ… ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;;;
 
Καλή δύναμη και ΚΑΛΗ ΑΘΩΩΣΗ, παλλικάρι μου.
 
 
 
Σήμερα 13/10 ξεκινάω για τη Ηγουμενίτσα, όπου δικάζομαι αυριο 14/10 στην 3η συστημένη μήνηση στελέχους της Ανδρομέδας Ιχθυοκαλλιέργειες από τις πέντε ( 5 ) που έχω συνολικά.
 
Ενώ δεν έχω μυνήσει και δεν έχω μυνηθέι ποτέ μου από άνθρωπο, η Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες, η οποία ανήκει σε δυο πολυεθνικές την Amerra Capital ( αμερικανικών συμφερόντων ) και τη Mubadala ( αραβικών συμφερόντων ) βάζει τα στελέχη της να με μηνήσουν συστημένα για λογαριασμό της, ώστε να αποκρύψει τους τόνους καρκίνου φορμόλης που ρίχνει στις θαλασσες και τα εκτερφόμενα ψάρια τα οποία πρόκειται να φτάσουν στο πιάτο του κόσμου.
 
Στόχος των πολυεθνικών πλέον είναι να με αποδομήσουν ως χαρακτήρα , να με κουράσουν ψυχολογικά και να με εξαντλήσουν οικονομικά.
 
Αυτή τη φορά στέλεχος της εταιρείας με μηνήει με το πλημμέλημα της δυσφήμησης, ποιό είναι αυτό το στέλεχος ?
 
Πρόκειται για τον αδερφό της γραμματεως της Ανδρομέδας Ιχθυοκαλλιέργειες , η οποία με είχε μηνήσει με τη σειρά της και είχα δεχθεί την πιο παράλογη και αντισυνταγματική ποινή στα δικαστικά χρονικά , όπου είχα δεχθεί 10 χρόνια φυλάκιση για εξύβριση και απειλή χωρίς αναστολή και έφεση.
 
Τα δυο αυτά αδέρφια και στελέχη της Ανδρομέδας είναι κι παιδιά του πρώην ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας , την οποία πούλησε στον όμιλο Ανδρομέδα μαζί με το συσκευαστήριο που είχε στην κατοχή του. Για να καταλάβετε τη σκευωρία της υπόθεσης προς το πρόσωπό μου!
 
Μάρτυρες του αυριανού δικαστηρίου μου είναι και ο τρίτος αδερφός της οικογένειας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ανδρομέδας και ο Διευθυντής Παραγωγικών Μονάδων , ο οποίος με είχε ξαναμυνήσει στο παρελθόν και είχα αθωωθεί.
 
Όσο και αν διατυμπανίζουν τα στελέχη ότι ειναι μυνήσεις προσωπικών διαφορών, τότε γιατί έρχονται ως μάρτυρες μεγαλοστελέχη της εταιρείας?
 
Επίσης η εταιρεία εντελώς ανήθικα , πήρε πίσω από τη πλάτη μου την παρανομη και αντισυνταγματική απόφαση των 10 χρόνων φυλακισης σε πλημμέλημα χωρίς αναστολή και έφεση και την έβαλε στην αγωγή όπου μου ζητούσε 1.000.000 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη και έχασε, με σκοπό να παραπλανήσει τους δικαστές , να φανώ ως επικινδυνος ώστε να κερδίσει την αγωγή.
Το ψέμμα και η ανηθικότητα σε όλο της το μεγαλείο.
 
Στις 20 Νοεμβρίου ( το επόμενο δικαστήριό μου ) όπου η Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργεις ζητάει 27 χρόνια φυλάκισής μου , μαρτυρας μπαίνει η γραμματέας της και αδερφή του αυριανού μηνητή και στελέχους της εταιρείας.
 
Τα συμπεράσματα δικά σας !
 
Μέχρι τώρα- στη 1η μήνηση της γραμματέας της Ανδρομέδας δέχτηκα 5 χρόνια φυλακή για το πλημμέλημα της εξύβρισης και για το πλημμέλημα της απειλής 5 χρόνια χωρίς αναστολή και έφεση για πράξεις που δεν έχω κάνει.
 
Την απόφαση αυτή μετά από έναν τιτάνιο αγώνα και την στήριξη της κοινωνίας οι δικαστές την πήραν πίσω.
 
 
– στη 2η μηνηση απο το διευθυντη παραγωγικών μονάδων της Ανδρομέδας αθωώθηκα , μιας και η έγκληση ήταν για γέλια και οι κατηγορίες χωρίς καμία βάση.
 
Έτσι λοιπόν αύριο ,δικάζομαι στην 3η συστημένη μύνηση απο τις 5 των στελεχών της Ανδρομέδας χωρίς κανένα φόβο απέναντι στις απειλές των φυλακών τους.
 
Να γνωρίζουν οι δικαστές ότι οι άδικες ποινές φυλάκισης που δέχτηκα από κάποιους από αυτούς και την αδικία προς το πρόσωπό μου, πως μάχομαι και για τα παιδία τους όπως και για τα παιδιά όλης της κοινωνίας , διότι δε φταίνε σε τίποτα να τρώνε καρκίνο και να ζουν στη σαπίλα αυτής της κοινωνίας.
 
Στο δικαστήριο όπου θα ταξιδέψουμε μαζί θα παρασταθεί και η ίδια μου η μητέρα, για να καταλάβουν οι πολυεθνικές ότι όσο και αν πιέζουν την οικογένειά μου, διώκοντας ανηλεώς το πρόσωπό μου, η στήριξη απέναντι στο χρέος που έχω από την οικογένεια μου είναι δεδομένη.
 
Πίσω μου αφήνω την έγκυο γυναίκα μου μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά μου.
 
Έτσι λοιπόν για οτιδήποτε συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού , αλλά και στα υπόλοιπα οικογενειακά μου πρόσωπα, υπεύθυνοι είναι οι δυο πολυεθνικές Amerra και Mubadala , η διοίκηση της Ανδρομέδας , οι ανώτατοι δικαστές του τόπου μας , το πολίτικό προσωπικό της χώρας και η Αστυνομία.
 
Οποιοσδήποτε άνθρωπος θέλει να στηρίξει με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι σε φύση και κοινωνία να δώσει το παρών στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας.
 
Η ΓΝΩΣΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗς ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ !
 
Ας το καταλάβουν καλά οι πολυεθνικές που κατασπαράζουν το τόπο, η παραγωγή και τις νέες γενιές μας !

 

Πηγή

Φορμόλη στα ψάρια, στα καλλυντικά και στο σπίτι μας

Του Αλέξανδρου Λαλάκου

Κοινωνιολόγου- Δημοσιογράφου & Εκδότη του Υγεία Ευεξία

 

Αρχές Ιουνίου του 2011 η Κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε μία ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι η φορμαλδεΰδη (φορμόλη) είναι μία καρκινογόνος ουσία και ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εκτίθενται σε αυτήν.

Πού μπορεί να βρίσκεται όμως η φορμόλη, εκτός από τα…νεκροτομεία, όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα;

Πριν φτάσουμε στην καρδιά του θέματος, που είναι η φορμόλη στα ψάρια του ιχθυοτροφείου, θα κάνουμε μία μικρή αναφορά στο πού αλλού μπορούμε να συναντήσουμε την επικίνδυνη αυτή ουσία, που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, προϊόν της χημικής βιομηχανίας.

ΦΟΡΜΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πρώτα απ’ όλα στα καλλυντικά. Βερνίκια και σκληρυντικά νυχιών, προϊόντα για μακιγιάζ, αποσμητικά, προϊόντα περιποίησης – styling μαλλιών, κρέμες περιποίησης και άλλα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφερθεί συχνά από εργαζόμενους σε κομμωτήρια ή σε κέντρα αισθητικής και μανικιούρ, πονοκέφαλοι, κρίσεις άσθματος, εμετοί και γενικά ενοχλήσεις στο δέρμα.

Λόγω της μικρής ποσότητας που περιέχουν τα παραπάνω καλλυντικά, οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, εκτός κι αν κανείς απασχολείται στα συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Όμως δεν είναι μόνο η επαφή με την φορμόλη μέσω των παραπάνω καλλυντικών αλλά… και μέσω των προϊόντων κόντρα πλακέ, μελαμίνης, μοριοσανίδων (νοβοπάν).

Τα παραπάνω υλικά που χρησιμοποιούνται πλέον για να κατασκευάζονται σχεδόν όλα τα έπιπλα του σπιτιού (κρεβάτια, τραπέζια, γραφεία, ντουλάπια, πατώματα και γενικά ξύλινες κατασκευές) συγκολλούνται με υλικά που περιέχουν σε αρκετή ποσότητα φορμαλδεΰδη.

Εισπνέουμε δηλαδή καθημερινά, όταν εργαζόμαστε ή όταν κοιμόμαστε, την ουσία αυτή που εκλύεται στο περιβάλλον, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό (συμπτώματα που έχουν αναφερθεί είναι πονοκέφαλοι, δερματίτιδες, δύσπνοια, ενοχλήσεις στα μάτια και τη μύτη, ενώ προσβάλλει μακροχρόνια το συκώτι και το αμυντικό σύστημα του οργανισμού).

 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Από το 2008 έως το 2012 αρκετά μέσα ενημέρωσης αναφερθήκαν εκτενώς στις καταγγελίες από περιβαλλοντολογικούς συλλόγους ότι ορισμένα ιχθυοτροφεία χρησιμοποιούν φορμόλη, εκτός από τη συντήρηση των νεκρών ψαριών, και στα ζωντανά, εκτρεφόμενα ψάρια.

Όλα ξεκινάνε από τον περιορισμένο χώρο στον οποία τα εκτροφεία «στοιβάζουν» τα ψάρια, με αποτέλεσμα αυτά να απειλούνται από ασθένειες και διάφορα παράσιτα.

Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ουσία, με αποτέλεσμα τα ψάρια που φτάνουν στο τραπέζι μας να έχουν ήδη εκτεθεί σε αυτήν.

Και αν προσθέσουμε και τα αντιβιοτικά και ψυχιατρικά φάρμακα που τους δίνουν, ώστε να αντέξουν το στρες λόγω του υπερπληθυσμού στα κλουβιά, τότε καταλαβαίνουμε πόσο επιβαρυμένα είναι .

Και ενώ, όπως ανέφερα παραπάνω, οι αμερικάνικες υπηρεσίες θεωρούν τη φορμόλη καρκινογόνο ουσία, στην Ελλάδα επιτρέπεται για αντιπαρασιτική χρήση, φυσικά κατόπιν κτηνιατρικής συνταγής. Όσο για ελέγχους; Μάλλον μοιάζει με ανέκδοτο…

 

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

 

Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο όσα αναφέραμε, αλλά και οι επιπτώσεις που έχουν πάνω στο περιβάλλον οι συνεχείς παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών, μιας και μεγάλες ποσότητες φορμόλης καταλήγουν στην ατμόσφαιρα, τη θάλασσα και το υπέδαφος, δηλητηριάζοντας ολόκληρα θαλάσσια οικοσυστήματα (από αυτό δεν τη γλιτώνουν και τα ψάρια «ελευθέρας βοσκής», με αποτέλεσμα να έχουν ανιχνευτεί όχι μόνο φορμόλη αλλά και φυτοφάρμακα και άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες σ’ αυτά).

Δηλαδή οι εταιρίες των ιχθυοκαλλιεργειών χρησιμοποιούν τη φορμόλη για να κρατήσουν «υγιή» τα εκτρεφόμενα ψάρια, αλλά αυτή καταλήγει να μολύνει και το θαλάσσιο περιβάλλον και τους καταναλωτές.

Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται για αντισηπτικούς και απολυμαντικούς σκοπούς και γι’ αυτό η θέση της είναι στο νεκροτομείο ή στην απολύμανση εργαλείων και χώρων στα νοσοκομεία, μιας και έχει βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο δράση.

Ακόμη όμως και σε αυτές τις χρήσεις, δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 0,5% στο σύνολο του προϊόντος στο οποίο περιέχεται.

Στην περίπτωση ορισμένων ιχθυοτροφείων χρησιμοποιήθηκε ασύστολα -κάποια μέσα μάλιστα μίλησαν και για τόνους-.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Δυστυχώς το κράτος αδυνατεί να ελέγξει με συχνούς ελέγχους τα ιχθυοτροφεία και να βάλει μια τάξη σε όλο αυτό, σεβόμενο την υγεία του πολίτη, το φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες γύρω από τα ιχθυοτροφεία.

Έχουμε λοιπόν ψάρια ιχθυοτροφείου που καταλήγουν στα ψαράδικα, μολυσμένα από τη φορμόλη κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής τους, αλλά και ψεκασμένα επιπλέον για να διατηρηθούν όσο γίνεται περισσότερο «φρέσκα» στους πάγκους των ιχθυοπωλείων.

Έχουμε συμφέροντα πολιτικών και επιχειρηματιών που τους πιέζουν να μην γίνονται συχνά έλεγχοι και αν γίνονται, το θέμα να «θάβεται».

Έχουμε τον ΕΦΕΤ ο οποίος, παρόλο που θα έπρεπε να είναι υπεύθυνος για ελέγχους στα ιχθυοτροφεία, δηλώνει αναρμοδιότητα.

Κι έχουμε έναν απροστάτευτο καταναλωτή για ακόμη μια φορά, που δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Ακόμα και για τον γύρο (κρέας) που βάζουν στο σουβλάκι έχουν βγει δημοσιεύματα τα προηγούμενα χρόνια ότι περιέχει κι αυτός φορμόλη για να διατηρείται περισσότερο.

Δεν τους φθάνει που «ντοπάρουν» τα ζώα με κοκτέιλ αντιβιοτικών για να μην ασθενήσουν, επιβαρύνουν περισσότερο τον καταναλωτή, με τη χρήση της φορμόλης ως συντηρητικού.

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Εγώ δεν τρώω ψάρια ιχθυοτροφείου.

Αν εσύ το κάνεις, προσπάθησε να το μειώσεις ή να το σταματήσεις εντελώς.

Άλλωστε η θρεπτική αξία των εκτρεφόμενων ψαριών είναι μηδαμινή, αφού τα ταΐζουν με μεταλλαγμένο καλαμπόκι και σόγια ή στη χειρότερη περίπτωση με απομεινάρια άλλων χρήσεων όπως εντόσθια, κεφάλια και κόκκαλα νεκρών ψαριών που αλέθονται και γίνονται τροφή.

Τα ελεύθερα ψάρια όμως τρέφονται με θαλάσσια φύκια ή άλλα φυτά, απ’ όπου παίρνουν και τα Ω3 λιπαρά τους.

Αποφύγετε λοιπόν τα ψάρια του ιχθυοτροφείου, εντάξτε στη διατροφή σας φρέσκα μικρά ψάρια των ελληνικών θαλασσών, όπως η σαρδέλα και το σκουμπρί, τηρώντας με ευλάβεια τις εποχές που μπορείτε να τα βρείτε, διότι και σε αυτή την περίπτωση, αν έρχονται από μακρινές θάλασσες, μπορεί να είναι ψεκασμένα με φορμόλη και μην ξεχνάμε ότι Ω3 μπορούμε να πάρουμε και από τον λιναρόσπορο, τα καρύδια, το ταχίνι, τα φασολάκια σόγιας, τους σπόρους chia και άλλα, εννοείται… βιολογικά.

 

Πηγή

Προβολές : 980


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα