«Ξαφνικός θάνατος» της ζωής που ξέραμε, ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη!

«Ξαφνικός θάνατος» της ζωής που ξέραμε, ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη!

3 Μαΐου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
«Ξαφνικός θάνατος» της ζωής που ξέραμε, ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη!

 

Όλα τρέχουν γρήγορα με τελικό προορισμό, όπως πλέον ξεκάθαρα ειπώνεται, την εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης με δικό της κοινοβούλιο.

Αναμένεται ο πλανήτης να ζήσει ακόμα περισσότερες «ξαφνικές αποφάσεις», οι οποίες θα επιφέρουν «ξαφνικό θάνατο» της ζωής που ξέραμε.

 

«Ξαφνικός θάνατος» της ζωής που ξέραμε, ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη!

Λυπάμαι και ντρέπομαι, που εμείς, οι μεγαλύτερες γενιές, επιτρέψαμε αυτό ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, θυσιάζοντας το αληθινό νόημα της ζωής, για το εφήμερο της ύλης.

Λυπάμαι και ντρέπομαι, που παραδίδουμε στις νεώτερες γενιές, ένα ανύπαρκτο εφιαλτικό μέλλον.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Συμβαίνει στην Ευρώπη ταυτόχρονα!

 

Την ώρα που στην Ελλάδα αποφασίστηκε η έλευση, με πολυκομματική συνεργασία (ίσως και οικουμενική κυβέρνηση) του κλιματικού νόμου, ο οποίος θα αλλάξει άμεσα τις ζωές των Ελλήνων (ΕΔΩ) και στην Γερμανία, χωρίς προειδοποίηση πάρθηκε μία «ριζοσπαστική]απόφαση, όπως την χαρακτηρίζουν.

Γράφει η Deutsche Welle:

Ήρθε αναπάντεχα και πρόκειται αναμφίβολα για μια ιστορικών διαστάσεων δικαστική απόφαση. Και την ίδια ώρα μια μεγάλη νίκη κυρίως νεαρής ηλικίας ακτιβιστών για το περιβάλλον.

Λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές το γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο με έδρα την Καρλσρούη έδωσε ένα ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση με επενέργειες που θα νιώσουν στο “πετσί” τους τα μέλη της νυν και της επόμενης κυβέρνησης.

Οι συνταγματικοί δικαστές διαπίστωσαν ότι οι πολιτικοί πρέπει να εντείνουν τις ενέργειές τους για να πετύχουν τους στόχους προστασίας του κλίματος, όπως αποφασίστηκαν στη Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή. Και να προχωρήσουν άμεσα και με αποφασιστικά βήματα στη μείωση των βλαβερών ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, χωρίς καμιά αναβολή σε βάρος της νέας γενιάς.

Με άλλα λόγια, η πολιτική θα πρέπει να προχωρήσει σε βελτιώσεις του σχετικού νόμου. Η προθεσμία που έδωσαν οι δικαστές είναι μέχρι τέλος του 2022.

Η απόφαση πυροδότησε καταρχήν διάλογο για την αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος.

Κυρίως όμως οι υπουργοί της κυβέρνησης του μεγάλου συνασπισμού αντάλλαξαν κατηγορίες για ολιγωρίες και παραλείψεις, καταλογίζοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο.

 Αντίθετα, περιβαλλοντολογικές οργανώσεις ζητωκραύγαζαν έξω από το δικαστήριο, γιατί δεν περίμεναν μια τόσο “πρωτάκουστη” και „μνημειώδη” απόφαση.

“Μια απίστευτα μεγάλη ημέρα για πολλούς”, σχολίασε η Λουίζα Νοϊμπάουερ, η γερμανίδα Γκρέτα Τούνμπεργκ από το κίνημα „Fridays for Future”, στο οποίο ανήκουν εκείνοι που προσέφυγαν στο δικαστήριο.

Κεντρική πρόταση της απόφασης αναφέρει ότι “δεν θα πρέπει να εναπόκειται στη δικαιοδοσία μιας γενιάς να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες CO2, θέτοντας χαμηλά όρια μείωσης των ρύπων, όταν η επόμενη γενιά θα πρέπει, για να καλύψει τη διαφορά, να λάβει αυστηρότερα μέτρα (μείωσης των ρύπων) και να εκτεθεί έτσι σε μεγάλους περιορισμούς άσκησης των ελευθεριών της”.

Ο νόμος προστασίας του κλίματος προβλέπει επιτρεπόμενες ετήσιες ποσότητες εκπομπών ρύπων μέχρι το 2030 σε τομείς, όπως τη βιομηχανία, τη συγκοινωνία ή την γεωργία.

Σε περίπτωση που οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, θα πρέπει να επέμβουν τα αρμόδια υπουργεία. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά, γιατί μόνο στα κτήρια δεν επιτεύχθηκε ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε όλους τους άλλους τομείς οι στόχοι επιτεύχθηκαν, αλλά οφείλεται στις επιπτώσεις της πανδημίας, επειδή η κινητικότητα, είτε με το αυτοκίνητο είτε με το αεροπλάνο έχει κατά πολύ περιοριστεί.

 

Όλα τρέχουν γρήγορα με τελικό προορισμό, όπως πλέον ξεκάθαρα ειπώνεται (ΕΔΩ) την εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης με δικό της κοινοβούλιο.

Αναμένεται ο πλανήτης να ζήσει ακόμα περισσότερες «ξαφνικές αποφάσεις», οι οποίες θα επιφέρουν «ξαφνικό θάνατο» της ζωής που ξέραμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΑ “ΠΑΙΔΙΑ” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ

ΜΕΤΑ “ΣΤΗΝΟΥΝ” ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ,
ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥΣ (ΤΑ ΜΜΕ) ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ , ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΙΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ “ΠΙΑΝΟΥΝ” ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΠΑΣΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΙΔΙΚΟΙ , ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΡΑ ,ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΡΙΕΡΕΣ , ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΤΕΛΈΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ :

1. ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (2008)
2. ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (2019)

KAI AYTO ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ “NO HUMAN ZONES” ,
ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΒΑΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΥΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ

ΤΟ “ΠΙΑΣΙΜΟ” ΤΗΣ ΓΑΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΛΙΓΜΩΝ ΔΕΝ Θ ΑΦΗΣΟΥΝ

ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ ….

 

Πηγή

Προβολές : 393


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα