Οι ... βιοτρομοκράτες, μιλούν για βιοτρομοκρατία;;;

Οι ... βιοτρομοκράτες, μιλούν για βιοτρομοκρατία;;;

23 Ιουνίου, 2020 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:319

Κορονοϊός: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο της βιοτρομοκρατίας μετά από την πανδημία

 
 
Καλλιόπη Σουφλή

DW

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προειδοποίησε για πιθανή αύξηση της χρήσης βιολογικών όπλων, όπως ιών ή βακτηρίων, στην μετά τον κορονοϊό εποχή. Οι τρομοκράτες δεν θα ξεχάσουν τα «διδάγματα» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εμπειρογνώμονες του τομέα ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προειδοποίησαν ότι το παγκόσμιο ξέσπασμα του κορονοϊού μπορεί να αυξήσει τη μελλοντική χρήση βιολογικών όπλων από τρομοκράτες.

“Η πανδημία COVID-19 κατέδειξε πόσο ευάλωτη είναι η σύγχρονη κοινωνία στις ιογενείς λοιμώξεις και τις δυνατότητές αυτών των λοιμώξεων να προκαλούν αναστάτωση“, ανέφερε σε δήλωση η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η σκόπιμη χρήση παραγόντων που προκαλούν ασθένειες – όπως ιοί ή βακτήρια – ως τρομοκρατική πράξη, “θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική.”

Οι ζημιές στους ανθρώπους και τις οικονομίες θα μπορούσαν να είναι «σημαντικά μεγαλύτερες» από εκείνες μιας «παραδοσιακής» τρομοκρατικής επίθεσης.

 

Τα ευρωπαϊκά κράτη χρειάζονται συντονισμένη προσπάθεια

 

Οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσαν τα 47 κράτη μέλη του να προετοιμαστούν για την καταπολέμηση μιας επίθεσης με βιολογικά όπλα, μέσω διενέργειας εκπαιδευτικών ασκήσεων.

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έχει συγκεκριμένες ενδείξεις για αυξημένη βιοτρομοκρατική απειλή λόγω της πανδημίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του, Ντάνιελ Χόλτγκεν στη DW. “Ωστόσο, υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή διεθνή συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.”

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες δήλωσε τον Απρίλιο ότι βλέπει έναν αυξανόμενο κίνδυνο βιοτρομοκρατικών επιθέσεων, με στόχο τη δημιουργία μιας πανδημίας παρόμοιας με αυτή του κορονοϊού (σ.ι. Το ίδιο δήλωσε και ο Μπίλ Γκέιτς).

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Στόχος του είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ευρώπη.

 

Πηγή

Προβολές : 319

Ετικέτες: , , ,

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.