Οι επιστήμονες απέτυχαν εντελώς να αποδείξουν ότι o κορονοϊός (SARS-COV2) πληροί τα «αξιώματα» του Koch

Οι επιστήμονες απέτυχαν εντελώς να αποδείξουν ότι o κορονοϊός (SARS-COV2) πληροί τα «αξιώματα» του Koch

23 Νοεμβρίου, 2020 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:685
Μοίρασέ το

Προτείνουμε το εξής: Στείλτε ένα αίτημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις τοπικές, πολιτειακές / επαρχιακές και εθνικές / ομοσπονδιακές κυβερνήσεις σας, ζητώντας ισχυρές επιστημονικές αποδείξεις ότι:

 1. Ο ιός SARS-CoV-2 προκαλεί μια διακριτή ασθένεια που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά όλων των θανάτων που αποδίδονται στ COVID-19
 2. ο ιός έχει απομονωθεί, καθαρισθεί (διαχωρισθεί από οτιδήποτε ξένο προς αυτόν), χαρακτηρισθεί το πλήρες μήκος της αλληλουχίας του γονιδιώματος του και έχει αναπαραχθεί και στη συνέχεια ότι έχει αποδειχθεί ότι ο ιός αυτός προκαλεί αυτή και μόνον αυτή την ασθένεια με την ονομασία COVID19.

 

 

Από αυτό το βήμα, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το πρόσωπο που μου στέλνει τόσες πολύτιμες πληροφορίες.

Έχουμε τρόπους να παλαίψουμε ΤΟ ΤΕΡΑΣ που έχει ισοπεδώσει τις ζωές μας.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ Ν’ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Άρθρο των Amory Devereux και Rosemary Frei για τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Off-Guardian.org, δείτε το εδώ:https://off-guardian.org/2020/06/09/scientists-have-utterly-failed-to-prove-that-the-coronavirus-fulfills-kochs-postulates/ [1]

===========

Πριν από περίπου 150 χρόνια, οι επιστήμονες κατασκεύασαν, επίπονα, ένα σύνολο αρχών που μπορούν να αποδείξουν εάν ένα συγκεκριμένο μικρόβιο είναι η αιτία μιας συγκεκριμένης ασθένειας ή απλώς παρευρίσκεται στον οργανισμό

Αυτές οι τρεις αρχές είναι γνωστές ως «αξιώματα του Koch».

Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο «νέος κορονοϊός» δεν φαίνεται να ικανοποιεί κανένα από αυτά τα «αξιώματα», και σαφώς δεν πληροί και τα τρία ταυτόχρονα.

Όπως οι περισσότερες ανθρώπινες προσπάθειες, τα «αξιώματα του Koch» ήταν προϊόν συνεργασίας. 

Πρώτον, ο Jakob Henle ανέπτυξε τις βασικές έννοιες και, στη συνέχεια, ο RobertKoch και ο Friedrich Loeffler επί δεκαετίες εργάζονταν για την διαύγαση τους έως ότου δημοσιεύθηκαν το 1890.

Τα προκύπτοντα τρία αξιώματα είναι :[2]

 1. Ο παθογόνος μικροοργανισμός εμφανίζεται σε κάθε περίπτωση της εν λόγω ασθένειας και υπό συνθήκες που μπορούν να εξηγήσουν τις παθολογικές αλλαγές και την κλινική πορεία της νόσου.
 2. Ο παθογόνος μικροοργανισμός δεν εμφανίζεται σε καμία άλλη ασθένεια ως τυχαίο και μη παθογόνο παράσιτο.
 3. Αφού απομονωθεί πλήρως από το σώμα και αναπτυχθεί σε ιστοκαλλιέργεια (ή κλωνοποιηθεί), μπορεί να προκαλέσει εκ νέου την ασθένεια.

Τα «αξιώματα» έχουν τροποποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, από διάφορους ερευνητές [3] τα επόμενα 130 χρόνια, που έχουν γίνει σχεδόν αγνώριστα. 

Όμως, εντέλει οι αλλαγές αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα την εδραίωση των «αξιωμάτων». 

Γι’αυτό εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα από τους περισσότερους ερευνητές που επιδιώκουν να αποδείξουν ή να διαψεύσουν με κατηγορηματικό τρόπο την ύπαρξη ενός παθογόνου μικροοργανισμού και την αποκλειστική αιτιολογική σχέση του με μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Υπάρχει επείγουσα και αδήριτη ανάγκη για τους επιστήμονες να ηγηθούν της επιστημονικής έρευνας που να αποδεικνύει, οριστικά,  εάν ο «νέος κορονοϊός» και η ασθένεια COVID-19 πληροί ή όχι  τα «αξιωμάτα» του Koch.

Αλλά όμως, όλως περιέργως, ο «πυροσβεστικός σωλήνας» των επιστημονικών εργασιών σχετικά με την δυάδα του ιού-ασθένειας «στάζει» ασθενικές «σταγόνες» σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πτυχή.

Ένα πολύ απλό και φθηνό πείραμα είναι το μόνο που χρειάζεται για να αποδειχθεί ότι πληρούται το πρώτο αξίωμα.

Δείτε πώς να το κάνετε. Ελέγξτε δείγματα αίματος από μεγάλο αριθμό ατόμων για το «νέο κορονοϊό» χρησιμοποιώντας ένα τεστ που είναι αποδεκτό τόσο για την ευαισθησία του όσο και την ειδικότητα του, από πολλά τρίτα μέρη που δεν έχουν σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ τους – δηλαδή, ότι το τεστ αυτό έχει πολύ χαμηλά ποσοστά ψευδώς θετικών και ψευδών αρνητικών.

Στη συνέχεια, εάν όλα τα άτομα που διαγιγνώσκονται με COVID-19 είναι τα ίδια με αυτά που είχαν θετικά αποτελέσματα για το νέο κοροναϊό, αυτό θα αποδείξει ότι ο ιός προκαλεί COVID-19. 

(Σημειώστε όμως, ότι η COVID-19 θα πρέπει να διαγνωστεί με βάση ένα καλά καθορισμένο και πεπερασμένο σύνολο κλινικών συμπτωμάτων. Τα επί του παρόντος χρησιμοποιούμενα και υπερβολικά ευρεία διαγνωστικά κριτήρια – όπως πνευμονία ή συνδυασμός πυρετού και βήχα – αδυνατούν να χαρακτηρίσουν με μοναδικό τρόπο την ασθένεια COVID19, επειδή παρουσιάζονται επίσης σε πολλές άλλες αναπνευστικές παθήσεις και ασθένειες.)

Αλλά ένα τέτοιο πείραμα δεν έχει γίνει ποτέ, ή εάν έχει γίνει, δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Ωστόσο το σημαντικότερο έλλειμμα είναι ότι το τρίτο «αξίωμα» του Koch – η απομόνωση, καθαρισμός και ο προσδιορισμός ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της γενετικής αλληλουχίας του ιού και, στη συνέχεια, η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι πράγματι προξενεί την ασθένεια COVID19 σε άλλους οργανισμούς – ΔΕΝ έχει εκπληρωθεί ΠΟΤΕ.

Σαρώσαμε το Διαδίκτυο και δεν βρήκαμε καμία απόδειξη ότι οι επιστήμονες έχουν κάνει τα απλά βήματα που απαιτούνται για να αποδείξουν ότι το SARS-CoV-2 πληροί οριστικά και με αδιαμφισβήτητο τρόπο, έστω και ένα (1) – ούτε λόγος και για τα τρία ταυτόχρονα – από τα δομικά μέρη του τρίτου «αξιώματος». 

Αυτά τα μέρη είναι:

 • Απομόνωση, από ανθρώπινα κύτταρα ασθενούς, του πλήρους μήκουςDΝΑ κορανοϊού ***
 • Προσδιορισμός και «χαρτογράφηση» της αλληλουχίας του απομονωμένου, πλήρους DNA, κατόπιν απόδειξη ότι η ίδια αυτή γονιδιακή αλληλουχία ΔΕΝ υπάρχει σε κανέναν άλλο ιό, και στη συνέχεια αναπαραγωγή ή κλωνοποίηση του DNA για να σχηματιστεί ένα νέο αντίγραφο του ιού
 • Έγχυση του νέου αντιγράφου του ιού σε στατιστικά σημαντικό αριθμό ζωντανών ξενιστών (συνήθως ζώων εργαστηρίου) και παρατήρηση εάν αυτά τα ζώα, πράγματι, παρουσιάζουν τα διακριτά διαγνωστικά/κλινικά συμπτώματα που σχετίζονται με τη COVID-19 και όχι να παρουσιάσουν τα διαγνωστικά συμπτώματα οποιασδήποτε άλλης λοίμωξης ή ασθένειας.

Μερικοί επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι ορισμένα ή όλα τα «αξιώματα» έχουν εκπληρωθεί. Οι εργασίες τους (papers) έχουν αποσπάσει επαίνους από τα μέσα ενημέρωσης, τους υπαλλήλους δημόσιας υγείας και τους πολιτικούς.

Το πρόβλημα είναι ότι καθεμιά από αυτές τις εργασίες καταρρέει ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας πρόχειρης επισκόπησης.

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2020, Κινέζοι και Ολλανδοί ερευνητές [4] δημοσίευσαν μελέτες που υποδηλώνουν ότι είχαν απομονώσει τον ιό, που είναι το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση του τρίτου αξιώματος.

Αλλά και οι δύο ομάδες αναφέρονται σε έναν ιό που προέρχεται από ζώα και όχι από ανθρώπους. (Και επιπλέον, η ολλανδική μελέτη έλαβε χώρα πριν από 15 χρόνια και αφορούσε το SARS-CoV και όχι το SARS-CoV-2.)

Ένα άλλο παράδειγμα είναι μια εργασία αναθεώρησης (review paper) [5] από δύο Αμερικανούς που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με τον «κινηματογραφικό» τίτλο «Η Επιστροφή του κορονοϊού : 2019-nCoV» (Return of the Coronavirus: 2019-nCoV). 

Σε δύο σημεία στην εργασία δηλώνεται ότι το τρίτο αξίωμα έχει εκπληρωθεί τουλάχιστον εν μέρει.

Το πρώτο είναι στην ενότητα με τίτλο «Εμφάνιση» (Emergence). 

Εκεί, οι δύο συγγραφείς γράφουν:

«Μετά από εκτεταμένες εικασίες σχετικά με τον αιτιολογικό παράγοντα [της επιδημίας Wuhan], το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επιβεβαίωσε μια έκθεση της Wall Street Journal και ανακοίνωσε την ταυτοποίηση ενός νέου CoV στις 9 Ιανουαρίου [ 2 ]. 

O νέος CoV (2019-nCoV) απομονώθηκε από έναν μόνο ασθενή και στη συνέχεια επαληθεύτηκε σε 16 επιπλέον ασθενείς [ 3 ]. Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ότι προκαλεί την ιϊκή πνευμονία, το 2019-nCoV προβλέφθηκε γρήγορα ως ο πιθανός αιτιολογικός παράγοντας».

Εντυπωσιακά, ωστόσο, η αναφορά 3 στην οποία παραπέμπουν οι συγγραφείς στο τέλος της δεύτερης πρότασης, είναι ένα δελτίο τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όχι μια δημοσιευμένη μελέτη .

Οι επόμενες δύο προτάσεις της ενότητας περιγράφουν τα αποτελέσματα της αλληλούχισης RNA του ιού από πολλές κινεζικές ερευνητικές ομάδες. 

Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες προσδιορισμού αλληλουχίας του γoνιδιώματος είναι κακής ποιότητας . 

Για παράδειγμα, η εργασία μιας ομάδας [6] έχει πολλές «κόκκινες σημαίες»(Red Flags) – και μάλιστα, στην ιστοσελίδα που δείχνει την αλληλούχιση [7] της ομάδας , οι σχολιαστές επισημαίνουν προβλήματα όπως «η αλληλούχιση εμπεριέχει πολλές ψευδενδείξεις (arifacts)». 

Αυτή η ομάδα επίσης δεν αντιγράφει ούτε κλωνοποιεί το DNA για να σχηματίσει ένα νέο αντίγραφο του ιού, όπως απαιτείται από το τρίτο αξίωμα(Όλες οι επακόλουθες προσπάθειες προσδιορισμού αλληλουχίας παρουσιάζουν επίσης καίρια σφάλματα όσον αφορά την ικανοποίηση των αξιώσεων.)

Ωστόσο, οι γονιδιάκες αλληλουχίσεις των κινέζων ερευνητών χρησιμοποιούνται ως «πρότυπα» και είναι αναπόσπαστες είναι σε όλες τις συσκευασίες των τεστ (δοκιμών) για τη COVID19 με τη μέθοδο της  αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) . [8]

Το δεύτερο σημείο στην «Εργασία αναθεώρησης» (review paper) που αναφέρεται στις «αξιώματα» είναι στην πέμπτη ενότητα, «Επίτευξη των αξιωμάτων του Koch» (Achieving Koch Postulations). 

Οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι:

«Η παραδοσιακή αναγνώριση ενός μικροβίου ως αιτιολογικού παράγοντα της νόσου απαιτεί την εκπλήρωση των αξιωμάτων του Koch, που τροποποιήθηκαν από το Rivers για ιογενείς νόσους [ 37 ]. 

Προς το παρόν, το 2019-nCoV έχει απομονωθεί από ασθενείς, ανιχνεύθηκε με συγκεκριμένους αναλύσεις (assays)  απο ασθενείς και καλλιεργήθηκε σε κύτταρα ξενιστές (μία διαθέσιμη αλληλουχία αναγνωρίζεται ως προϊόν απομόνωση-passageisolate), αρχίζοντας να πληροί αυτά τα κριτήρια.»

Όμως αυτό που λείπει είναι, έστω και μια (1) αναφορά / παραπομπή που να τεκμηριώνει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας φαίνεται να ΑΓΝΟΟΥΝ αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ της επιστήμης

Όμως οι ίδιοι δηλώνουν με αυτοκρατορική έπαρση ότι «χρησιμοποιούν τα καλύτερα διαθέσιμα δεδομένα» και ενεργούν ωσάν «η λήψη αποφάσεων βάσει τεκμηρίων»να είναι το υπόστρωμα για τα δρακόντεια μέτρα που επιβάλλουν.

Μήπως εντέλει, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν «αποδεικτικά στοιχεία βάσει…πολιτικών αποφάσεων» ;

Προτείνουμε το εξής: Στείλτε ένα αίτημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις τοπικές, πολιτειακές / επαρχιακές και εθνικές / ομοσπονδιακές κυβερνήσεις σας, ζητώντας ισχυρές επιστημονικές αποδείξεις ότι:

 1. Ο ιός SARS-CoV-2 προκαλεί μια διακριτή ασθένεια που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά όλων των θανάτων που αποδίδονται στ COVID-19
 2. ο ιός έχει απομονωθεί, καθαρισθεί (διαχωρισθεί από οτιδήποτε ξένο προς αυτόν), χαρακτηρισθεί το πλήρες μήκος της αλληλουχίας του γονιδιώματος του και έχει αναπαραχθεί και στη συνέχεια ότι έχει αποδειχθεί ότι ο ιός αυτός προκαλεί αυτή και μόνον αυτή την ασθένεια με την ονομασία COVID19.

Εάν λάβετε απάντηση, κοινοποιήστε την στα σχόλια αυτού του άρθρου,παρακάτω.

*** Ο ιός περιέχει RNA, το οποίο εγχύει στους πυρήνες των κυττάρων. Εκεί, το RNA μετατρέπεται σε DNA με το ένζυμο της ανάστροφης μεταγραφάσης. ^

 

Ο Amory Devereux είναι ανεξάρτητος συγγραφέας και podcaster με 13 χρόνια εμπειρίας ως εκπαιδευτής γλωσσών και επικοινωνιών. Είναι ο συν-οικοδεσπότης της Liberty & Logos και επί του παρόντος εργάζεται σε ένα βιβλίο που περιγράφει λεπτομερώς τη φυγή του από την Αγγλία λόγω φόβων για τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα του βρετανικού νόμου Coronavirus. Μπορείτε να ακούσετε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα για αυτό το ταξίδι και να τον ακολουθήσετε στο Twitter .

Η Rosemary Frei κατέχει MSc στη μοριακή βιολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι και ήταν ανεξάρτητη ιατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος για 22 χρόνια. 

Τώρα είναι ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογράφος. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της για τα επτά βήματα από την πανδημία στον ολοκληρωτισμό , να παρακολουθήσετε και να ακούσετε μια συνέντευξη που έδωσε για την πανδημία και να την ακολουθήσετε στο Twitter .

 

Δικτυογραφία:

[1].–Scientists Have Utterly Failed to Prove that the Coronavirus Fulfills Koch’s Postulates – OffGuardian

https://off-guardian.org/2020/06/09/scientists-have-utterly-failed-to-prove-that-the-coronavirus-fulfills-kochs-postulates/

[2].–Robert Koch and Koch’s Postulates | Basic Microbiology | Microbe Notes

https://microbenotes.com/robert-koch-and-kochs-postulates/

[3].–Viruses and Koch’s Postulates

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC545348/

[4].–The Pathogenicity of 2019 Novel Coronavirus in hACE2 Transgenic Mice

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.02.07.939389v1.full.pdf

[5].–Return of the Coronavirus: 2019-nCoV

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7077245/#B3-viruses-12-00135

[6].– A new coronavirus associated with human respiratory disease in China | Nature

https://www.nature.com/articles/s41586-020-2008-3

[7].– Novel 2019 coronavirus genome – SARS-CoV-2 coronavirus – Virological

https://virological.org/t/novel-2019-coronavirus-genome/319

[8].– Diagnostic detection of 2019-nCoV by real-time RT-PCR

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/protocol-v2-1.pdf?sfvrsn=a9ef618c_2

 

 

Προβολές : 685


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα