Οι Επιστήμονες Βρίσκουν Αποδείξεις Καρκινογόνων. Και Άλλων Τοξικών Χημικών Ουσιών Στις Μάσκες Προσώπου

Οι Επιστήμονες Βρίσκουν Αποδείξεις Καρκινογόνων. Και Άλλων Τοξικών Χημικών Ουσιών Στις Μάσκες Προσώπου

9 Απριλίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:895
Μοίρασέ το

«Συνολικά, έχουμε ένα χημικό κοκτέιλ μπροστά από τη μύτη και το στόμα μας που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ για την τοξικότητα του ή για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία»

Δεν φορώ ποτέ μάσκα, όχι μόνον γιατί το μέτρο είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και προσβάλει την προσωπικότητά μου, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ Π@$ΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

7 Απριλίου 2021 Δείτε το άρθρο του HumansAreFree εδώ: https://tinyurl.com/ujncmu4x [1]

Οι επιστήμονες έχουν βρει τοξικές χημικές ουσίες κατά την προκαταρκτική ανάλυση των μασκών προσώπου.

Αυτές οι τοξικές ουσίες που βρίσκονται στις μάσκες προσώπου περιλαμβάνουν επίσης καρκινογόνα, αλλεργιογόνα και ελεγχόμενες (παράνομες) ουσίες.

Οι μάσκες χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό αυτές τις μέρες με εντολή των κυβερνήσεων για την «πρόληψη της μόλυνσης από τη Covid-19».

Ωστόσο, οι ειδικοί ανησυχούν ότι οι τοξικές χημικές ουσίες στις μάσκες προσώπου μπορούν να προκαλέσουν ακούσια προβλήματα υγείας.

Πριν από την «πανδημία», η Κίνα ήταν ο κορυφαίος κατασκευαστής μασκών στον κόσμο και σταθεροποίησε αυτήν τη θέση εν μέσω του ξεσπάσματος της «πανδημίας». Παρασκευάζει το 85% όλων των μασκών.

Πάνω από 70.000 νέες εταιρείες εγγράφηκαν στην «κατασκευή και πώληση μασκών προσώπου» στην Κίνα το 2020. Η υψηλή ζήτηση μάσκας προκαλεί ανησυχίες ότι οι μάσκες κατασκευάζονται με επικίνδυνη αμέλεια.

Η προκαταρκτική ανάλυση αποκάλυψε ότι αυτές οι μάσκες είναι εμποτισμένες με τοξικές χημικές ουσίες που είναι απαγορευμένες τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για λόγους υγείας.

Το γράφημα απεικονίζεται, ένα χρωματογράφημα GCMS των χημικών και των ενώσεων που βρίσκονται στις μάσκες προσώπουΤα δεδομένα προέρχονται από τη μοναδική αναλυτική τεχνική που ανέπτυξε ο Dr.Dieter Sedlak

Αυτές οι ουσίες περιλαμβάνουν φορμαλδεΰδη που προκαλεί αίσθημα καψίματος στα μάτια και τη μύτη, τα υδαρή μάτια, τη ναυτία, το συριγμό και το βήχα.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Αμβούργου, Michael Braungart, πραγματοποίησε δοκιμές σε μάσκες που προκάλεσαν εξανθήματα στους ανθρώπους.

« Αυτό που αναπνέουμε από το στόμα και τη μύτη μας είναι στην πραγματικότητα επικίνδυνα απόβλητα », δήλωσε ο καθηγητής Braungart.

Αυτές οι χρησιμοποιημένες μάσκες βρέθηκαν να περιέχουν φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες.

Η φορμαλδεΰδη είναι η χημική ουσία που δίνει την «καθαρή» μυρωδιά όταν ανοίγει μια νέα συσκευασία μάσκας. Βρήκε επίσης ανιλίνη, ένα γνωστό καρκινογόνο.

«Βρήκαμε φορμαλδεΰδη και ακόμη ανιλίνη και παρατηρήσαμε ότι εφαρμόστηκαν άγνωστα τεχνητά αρώματα για να καλύψουν τυχόν δυσάρεστες χημικές μυρωδιές από τη μάσκα » , είπε.

« Στην περίπτωση των μπλε χειρουργικών μασκών, βρήκαμε το κοβάλτιο – το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπλε βαφή.»

«Συνολικά, έχουμε ένα χημικό κοκτέιλ μπροστά από τη μύτη και το στόμα μας που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ για την τοξικότητα του ή για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία» , είπε.

Ο Dr.Dieter Sedlak, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής των Modern Testing Services στο Augsburg, βρήκε επίσης φορμαλδεΰδη, επικίνδυνους φθοράνθρακες (τοξικούς) και άλλα χημικά με τη δική του μοναδική μέθοδο δοκιμής.

«Ειλικρινά, δεν περίμενα να βρεθούν PFC σε χειρουργική μάσκα, αλλά έχουμε ειδικές μεθόδους ρουτίνας στα εργαστήριά μας για να εντοπίσουμε εύκολα αυτές τις χημικές ουσίες και να τις προσδιορίσουμε αμέσως. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα », δήλωσε ο Dr.Sedlak.

«Φαίνεται ότι αυτό είχε εφαρμοστεί σκόπιμα ως απωθητικό υγρού – θα λειτουργούσε για να απωθεί τον ιό σε μορφή σταγονιδίων αεροζόλ – αλλά το PFC στο πρόσωπό σας, στη μύτη σας, στις μεμβράνες των βλεννογόνων ή στα μάτια δεν είναι καλό».

Τα PFC χρησιμοποιούνται σε υφάσματα για να προσθέσουν μια επικάλυψη σε αντικείμενα όπως σακάκια και σακίδια και αυτή η προστατευτική επικάλυψη δεν προορίζεται για εισπνοή.

«Με βάση την πρακτική μου εμπειρία υπάρχει σίγουρα αυξημένος παράλογος κίνδυνος », λέει ο Dr.Sedlak.

Οι μάσκες που έχουν σχεδιαστεί για χρήση από το κοινό δεν κατηγοριοποιούνται ως PPE (ΜέσαΑυτοΠροστασίας), επομένως δεν υπόκεινται στις προδιαγραφές σχεδιασμού μάσκας που χρησιμοποιούν οι γιατροί.

Ωστόσο, η ευθύνη για τη διασφάλιση ότι η μάσκα πληροί τα πρότυπα βαρύνει τον κατασκευαστή και τις τοπικές αρχές τους.

Όμως, αυτές οι μάσκες πρέπει να πληρούν ΜΟΝΟΝ τους γενικούς νόμους ασφαλείας αντί να πρέπει να πληρούν τα πρότυπα ιατρικής βαθμονόμησης και να υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους ποιότητας.

«Οι Γενικοί Κανονισμοί Ασφάλειας Προϊόντων 2005 (GPSR) καθορίζουν τις ευθύνες των παραγωγών και των διανομέων αυτών των προϊόντων», αναφέρει η ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης.

«Καθώς οι μάσκες προσώπου δεν είναι ιατροτεχνολογικά προϊόντα, δεν δεν θεσπίζουμε κανόνες και ρυθμίσεις γι’ αυτά τα προϊόντα».

Ο Dr.Julian Tang, κλινικός ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Leicester, επανέλαβε τη πεποίθηση των καθηγητών Braungart και Dr. Sedlak ότι απαιτείται περαιτέρω ενδελεχής έρευνα.

«Περαιτέρω μελέτες σχετικά με συγκεκριμένα σχέδια μάσκας πρέπει να πραγματοποιηθούν εάν υπάρχει πιθανός κίνδυνος για οποιαδήποτε συγκεκριμένη μάσκα – και οι μάσκες από διαφορετικούς κατασκευαστές ενδέχεται να μην ενέχουν τους ίδιους κινδύνους – εάν υπάρχουν», είπε.

Λέει ότι αν οι άνθρωποι ανησυχούν για τις μάσκες τους, μια επιλογή είναι να χρησιμοποιούν επαγγελματικές χειρουργικές μάσκες που πρέπει να πληρούν αυστηρότερα πρότυπα.

«Οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας χρησιμοποιούν εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες από τα πρώτα κρούσματα SARS-COV-1 το 2003 – χωρίς αναφερόμενες κακές επιπτώσεις», προσθέτει.

(Σημ.: Βέβαια εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στις χώρες αυτές οι πολίτες είναι απόλυτα υπάκουοι στα κατά κανόνα απολυταρχικά καθεστώτα και τα ερωτήματα σχετικά με το πόσο ελεύθερη είναι η Πραγματική Επιστήμη να διεξάγει έρευνες το αποτέλεσμα των οποίων δεν θα ήταν πολιτικά αρεστό, δεν έχουν απαντηθεί επαρκώς).

«Αλλά ακόμη και πριν από αυτό, παγκοσμίως, χειρουργικές μάσκες έχουν χρησιμοποιηθεί στη χειρουργική επέμβαση από ομάδες σε όλο τον κόσμο – εδώ και δεκαετίες – χωρίς αναφερόμενες κακές επιπτώσεις.»

Η Liz Cole, συνιδρυτής της οργάνωσης Us For Them  που υποστηρίζει τα δικαιώματα των παιδιών, λέει ότι τα ευρήματα αφορούν ιδιαίτερα τους νέους.

«Η Us For Them  ανησυχεί ότι οι συστάσεις για τα παιδιά να φορούν μάσκες προσώπου στην τάξη φαίνεται ότι δεν τεκμηριώνονται από κανένα νέο επιστημονικό στοιχείο και ούτε φαίνεται να έχει διεξαχθεί καμία αξιολόγηση εκτίμησης κινδύνου και βλάβης», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα πιθανά ζητήματα υγείας και ευημερίας των παιδιών που διακυβεύονται, είναι επιτακτική ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη και να σταθμίζονται οι πιθανές βλάβες των μασκών προσώπων στην τάξη».

Πηγή: GreatGameIndia.com

Δικτυογραφία:

1.– Scientists Find Evidence Carcinogens and Other Toxic Chemicals in Face Masks

https://humansarefree.com/2021/04/scientists-find-carcinogens-in-face-masks.html

 

Πηγή

Προβολές : 895


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα