Οι (μεγάλες) αντιφάσεις της... “μάνας”, για το θρίλερ της Πάτρας

Οι (μεγάλες) αντιφάσεις της... “μάνας”, για το θρίλερ της Πάτρας

22 Μαρτίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:654
Μοίρασέ το

Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών έχουν ήδη μπει οι αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στις συνεντεύξεις και δηλώσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολύπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών θα εξετάσουν μεταξύ άλλων τα όσα ανέφερε η 33χρονη για την περίοδο της διάστασης με τον σύζυγό της και τους ισχυρισμούς που προβάλλει η ίδια σχετικά με τις νοσηλείες των τριών άτυχων παιδιών της.

 

 

 

Στην ανάκριση, θα τα αποκαλύψει όλα…

Και μετά;;; Τι θα γίνει μετά…;;;

Ποιά φυλακή και ποιά ισόβια θα την χωρέσουν;;;

Ποιές φυλακισμένες θα την δεχθούν στο κελί τους;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Τον θυμάστε τον Δουρή που είχε βιάσει και είχε σκοτώσει το ίδιο του το παιδί;;;

Εδώ, στην περίπτωση της Ρούλας Πισμπιρίγκου, έχουμε κάτι που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου… μια ΜΗΔΕΙΑ… 

“Οι τρόφιμοι των φυλακών της Τρίπολης απείλησαν με εξέγερση σε περίπτωση που μεταφερόταν εκεί ο παιδοκτόνος.

Οι αρχές αποφάσισαν να τον οδηγήσουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κέρκυρας, όπου διαμορφώθηκε ειδικός χώρος για την κράτησή του.

Κατά τη μεταγωγή του, ο Δουρής ξυλοκοπήθηκε από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Όταν κατέβηκε από την κλούβα το πρόσωπο του ήταν αλλοιωμένο.

Στη διαδρομή κακοποιήθηκε, βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τους βαρυποινίτες που τήρησαν τον άγραφο νόμο της φυλακής, σύμφωνα με τον οποίο οι παιδοκτόνοι δεν συγχωρούνται.

Η κακοποίηση του συνεχίστηκε και μέσα στη φυλακή. Το κλίμα ήταν τόσο αρνητικό που οι αρχές αναγκάζονταν να τον μετακινούν συνέχεια.

Μέσα σε δύο χρόνια ο Δουρής άλλαξε τέσσερα διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα.

Στις 24 Φεβρουαρίου του 1996 σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του γιού του, ο Μανώλης Δουρής έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί στις φυλακές της Τρίπολης.

Οι φύλακες τον βρήκαν κρεμασμένο με το καλώδιο της τηλεόρασης.

Τα σενάρια για την «υπόθεση Δουρή» άρχισαν να φουντώνουν ξανά.

Τα ερωτήματα ήταν πολλά.

Αυτοκτόνησε από τις τύψεις; Δεν άντεξε το λιντσάρισμα των συγκρατουμένων του;

Δεν άντεξε την τιμωρία για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε;” (εδώ)

 

 

Του Νίκου Νικολετάκη


Τα ήξεις αφήξεις των πρωταγωνιστών της υπόθεσης που συγκλονίζει το πανελλήνιο


Η μητέρα εξακολουθεί να παρακολουθεί ενδελεχώς όλα όσα δημοσιοποιούνται για τους «ξαφνικούς» θανάτους των παιδιών και φροντίζει να παρεμβαίνει και να δίνει εξηγήσεις ακόμα και για δικές της παλαιότερες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο.

 

Το πανάκι

Η μητέρα των τριών κοριτσιών αναφέρθηκε στο πανάκι με αίμα, που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας, λίγο μετά τον θάνατό της. Σε απάντηση που έδωσε, μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 33χρονη διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα μικρό πανάκι, σαν αυτό που χρησιμοποιούν όλες οι μαμάδες, όταν θηλάζουν ή ταΐζουν τα μωρά τους.

Η αδελφή της μητέρας ήταν εκείνη που εντόπισε νεκρή την Ίριδα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο γυναικών. Όταν πήγε να ξυπνήσει το παιδί διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό και αμέσως το άρπαξε στην αγκαλιά της, χωρίς να δώσει σημασία στο πανάκι, το οποίο βρήκε αργότερα η μητέρα στο κρεβάτι του παιδιού, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Στη συνέχεια, το πανάκι παραδόθηκε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον θάνατο του βρέφους η μητέρα ζήτησε, δυόμισι μήνες μετά, από τις Αρχές να της επιστρέψουν πίσω το πανάκι. Η ίδια είπε ότι το έκανε επειδή ήθελε να το τοποθετήσει ξανά στο δωμάτιο ώστε να έχει όλα τα ενθύμια των παιδιών της. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ήθελε να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της Ίριδας». Ωστόσο από τις αναρτήσεις της προκύπτει ότι στις 24 Μαρτίου 2021, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του βρέφους, η ίδια η μάνα έγραψε ότι είχε δώσει τα πράγματα της Ίριδας!

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση που είχε κάνει χάριζε «την κούνια με το στρωματάκι της», πιτζάμες, κάλτσες και παπουτσάκια. Δώρισε ακόμα φρουτόκρεμες, βρεφικό γάλα και ριζάλευρα.

Η μητέρα σε επόμενη ανάρτησή της ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ … τα πραγματάκια δόθηκαν. Να είστε όλοι καλά».

Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι για ποιο λόγο τους ζήτησε να επιστρέψουν το πανάκι. Αίτημα που ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

 

Ώρα θανάτου

Στην περίπτωση του θανάτου της μικρής Ίριδας από τα στοιχεία τα οποία δημοσιεύει η «Μ» προκύπτει μια δυσεξήγητη αντίφαση σε ό,τι αφορά την ώρα του θανάτου.

Στην ανάρτησή της αμέσως μετά το τραγικό γεγονός η κυρία Πισπιρίγκου έγραψε: «Πριν 7 μήνες σε κράτησα στην αγκαλιά μου… Σήμερα στον δρόμο να φέρω στη ζωή μια νέα ζωή μαθαίνω ότι έχασα εσένα… μικρό μου ουράνιο τόξο… μικρή μου Ίριδα… Η ψυχή μου μαύρισε όπως εκείνη τη νύχτα…»!

Η «νύχτα» μετατρέπεται σε «ξημέρωμα» σε ανάρτηση την οποία έκανε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, έξι μήνες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους. Έγραψε συγκεκριμένα: «Μικρή μου ΙΡΙΔΟΥΛΑ σαν σήμερα θα γιορτάζαμε τη γιορτή σου!!! Και προχθές έκλεισες 6 μήνες που πήγες στον παράδεισο!! Σε ευχαριστώ και μόνο που μου έκανες την τιμή να σε γεννήσω και να σε γνωρίσω όμορφή μου!! Χρόνια αγγελικά ματάρες μου!!! Μου λείπεις πάρα πολύ!! (Η τελευταία σου φωτογραφία εκείνο το ξημέρωμα που έφυγες)».

Στην τηλεοπτική της συνέντευξη όμως στο Star είπε άλλα, καθώς ανέφερε ότι «στις 7.30 ξαναμπήκα γιατί πάλι έκλαψε… Πάλι έκανα την ίδια διαδικασία. Τη γύρισα, τη σκέπασα, έβαλα την πιπίλα της… Και μετά στις 11 πήγε η αδελφή μου να την ξυπνήσει για να φύγουμε. Εγώ έφτιαχνα τη φρουτόκρεμα… Και βρήκε το παιδί ότι είχε καταλήξει στην κούνια…»!

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που ξύπνησαν και οι δύο αδελφές στις 10.30, να πήγαν να δουν τι κάνει το κορίτσι τους (η μπέμπα) στις 11.30!

Η αδελφή της Ρούλας ανέφερε ότι βρήκε νεκρό το μωρό στις 10.30 το πρωί. Το γεγονός αυτό διαψεύδεται από την κλήση στο ΕΚΑΒ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11.37!

Η θεία την επομένη της αποκάλυψης δήλωσε πως ίσως να έκανε λάθος.

 

«Εγκυμοσύνη»

Στις 6 Απριλίου η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε στο Καραμανδάνειο για την Τζωρτζίνα, λέγοντας ότι ήταν έγκυος και ζήτησε μονόκλινο. Αυτό προκαλεί δύο εύλογες απορίες:

– Γιατί δεν κράτησε τα βρεφικά είδη εφόσον, σύμφωνα με την ίδια, ήταν σε ενδιαφέρουσα;

– Την περίοδο εκείνη, όπως είπε τόσο η ίδια όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκονταν σε διάσταση.

Πώς προέκυψε η εγκυμοσύνη;

 

Ο πατέρας

 

Άλλη μία αντίφαση που καταγράφηκε στις δηλώσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά το πότε έφυγε ο Μάνος Δασκαλάκης από το σπίτι τους. Στην πρώτη της συνέντευξη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα απέφυγε να αναφερθεί στα προβλήματα του γάμου της.

«Είχε φύγει δύο μέρες πριν πεθάνει η Ίριδα και επέστρεψε και έμεινε μετά τον θάνατό της», είπε η 33χρονη για τον σύζυγό της. Λίγες μέρες αργότερα όμως υποστήριξε ότι «ο Μάνος γύρισε για 2-3 μέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας, αλλά ξαναέφυγε».

Στις 4 Μαρτίου, σε δηλώσεις της, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη αναφέρθηκε σε προβλήματα που κράτησαν μόνο για δύο μέρες.

Μία εβδομάδα αργότερα όμως, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, οι δύο μέρες απουσίας του συζύγου της από το σπίτι έγιναν 23!

Όπως υποστήριξε, ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι 2-3 μέρες πριν από τον θάνατο της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού στις 21 Μαρτίου και επέστρεψε οριστικά μόλις επιδεινώθηκε η κατάσταση της Τζωρτζίνας, δηλαδή στις 11 Απριλίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, στις 20 Μαρτίου 2021 υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και προστριβή μεταξύ του ζεύγους, με τη φυγή του συζύγου να ακολουθεί, και την επόμενη μέρα, στις 21 Μαρτίου, η μικρή Ίριδα βρέθηκε νεκρή…

Υπενθυμίζεται ότι στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» η φίλη του ζεύγους αποκάλυψε ότι η Ίριδα μέχρι την Παρασκευή 19 Μαρτίου φιλοξενούνταν στο σπίτι της μητέρας της Ρούλας. Όταν όμως ο Μάνος έφυγε από το σπίτι, η 33χρονη ζήτησε επιτακτικά να επιστρέψουν το βρέφος. Την Παρασκευή επέστρεψε η Ίριδα και την Κυριακή βρέθηκε νεκρή.

Η μητέρα παραδέχτηκε πως όταν πέθανε το βρέφος στην κούνια του, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έλειπε, όπως προσπαθούσε να πείσει η αδελφή της, επειδή βρισκόταν σε δουλειά, αλλά επειδή οι δυο τους βρίσκονταν σε διάσταση.

Τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού είχαν αρχίσει μετά τον θάνατο της Μαλένας το 2019.

Στις 8 Απριλίου, τη μέρα που η Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο, είχε οριστεί το ραντεβού του πατέρα με τους δικηγόρους του για να προχωρήσουν οι διαδικασίες του διαζυγίου, πράγμα που επιβεβαίωσε η 33χρονη, η οποία υποστηρίζει μάλιστα πως το ήθελε η ίδια.

 

Διαψεύσεις

 

Εκτός όμως από τα ήξεις αφήξεις μεταξύ των δηλώσεων της Ρούλας Πισπιρίγκου, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι τη διαψεύδουν.

Για ψεύδη της μητέρας σε ό,τι αφορά το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο της Πάτρας, οπότε και υπέστη την πρώτη ανεξήγητη ανακοπή, κάνει λόγο μιλώντας στην «Μ» γιατρός-μάρτυρας της υπόθεσης.

«… Υπάρχουν πέντε γιατροί οι οποίοι λένε ότι χτύπησε την πόρτα, ενώ η ίδια λέει ότι μας βρήκε στον διάδρομο και είπε ‘‘ελάτε να δείτε το παιδί’’… Εμείς είδαμε ένα παιδί νεκρό. Η μυδρίαση που είχε είναι δείγμα εγκεφαλικού θανάτου».

 

Μαλένα

Για τη Μαλένα η μητέρα είχε καταθέσει ότι η 3,5 ετών κόρη της κατέληξε στις 16.40 το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019 ενώ εκείνη κοιμόταν δίπλα της: «Της μίλησα, της φώναξα Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών, να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα, πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα… Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη… Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο…», αναφέρει στην κατάθεσή της.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε και κατέληξε ότι δεν υπήρξε ιατρική αμέλεια των ειδικών επιστημόνων του νοσοκομείου, αναφέρεται ότι ενώ η 33χρονη μιλά για ώρα θανάτου 16.40, το ιατρικό προσωπικό υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε από τη μητέρα στις 17.15, δηλαδή 35 λεπτά αργότερα! «Έλαβε έκκληση από τη μητέρα του κοριτσιού ότι το κορίτσι είναι ‘‘μπλε’’ και ότι ‘‘χτυπάει’’ η αντλία. Έγινε άμεση εκτίμηση. Το παιδί βρέθηκε στο κρεβάτι σε πλάγια θέση! Χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση, υποτονία άκρων και ψυχρό…». Μάλιστα έγινε αμέσως ΚΑΡΠΑ και εκλήθη η ΜΕΘ για υποστήριξη.

 

Σοβαρή βραδυκαρδία

Άλλο ένα σοβαρό στοιχείο που εκθέτει, όπως αναφέρουν γιατροί, τη Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά τη φωτογραφία με το μόνιτορ της Τζωρτζίνας που έστειλε η ίδια η μητέρα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.
Στη φωτό, την οποία τράβηξε η ίδια στις 25 Ιανουαρίου 2022, φαίνεται ότι το άτυχο κορίτσι παρουσίαζε βραδυκαρδία, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την εικόνα, οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είχαν πέσει στους 61.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας δεν εστιάζουν στην εικόνα-ντοκουμέντο της μητέρας, αλλά σε ένα άλλο στοιχείο και συγκεκριμένα στο λεγόμενο τρεντ, δηλαδή στη σύνοψη της κατάστασης της Τζωρτζίνας που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα, μετρώντας τα δεδομένα της καρδιάς και των αναπνοών του παιδιού.

Από αυτό προκύπτει ότι 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί το παιδί παρουσίαζε σοβαρή βραδυκαρδία για περίπου 15-20 λεπτά, χωρίς η μητέρα να έχει ειδοποιήσει κανέναν.

Το παιδί ξαφνικά έχανε τους παλμούς τους και ξαφνικά επανερχόταν.

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό εύρημα, αυξάνονταν ξαφνικά οι σφυγμοί και οι παλμοί του παιδιού.

Οι γιατροί αποκλείουν την πιθανότητα να είναι παθολογικό αυτό το εύρημα της βραδυκαρδίας από τη μια και της απότομης αύξησης των παλμών του παιδιού από την άλλη.

Όπως ανέφεραν γιατροί, φαίνεται σαν κάποιο άτομο να παρεμβαίνει στο σώμα της Τζωρτζίνας ή να πειράζει τις καρωτίδες της.

 

Κάμερες

Όπως παραδέχθηκε η 33χρονη είχε ρωτήσει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο αν υπάρχουν κάμερες στα δωμάτια ή στους διαδρόμους, «καθώς φοβόταν μην πέσει θύμα κλοπής από Ρομά που πιθανόν να υπήρχαν στον χώρο».

Εργαζόμενοι πάντως στο νοσοκομείο υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο στην πτέρυγα που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα.

 

Συμπτώματα

 

Οι γιατροί του Καραμανδάνειου θα καταθέσουν και για τις τρεις διαφορετικές ενημερώσεις που ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου όσον αφορά τα συμπτώματα από την αγωγή που ακολουθούσε, αλλά και τα σημειώματα που έχουν κρατήσει από τις ερωτήσεις που έκαναν στο παιδί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Γιατρός του νοσοκομείου μας είχε αποκαλύψει αποκλειστικά («Μ», 27/2) ότι η μητέρα ανέφερε πως η 9χρονη είχε σπασμούς, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Πηγή

Προβολές : 654


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα